Молитвени нужди (Януари 2007)

Молитвени нужди (Януари 2007)

Спешна нужда за младо семейство Скъпи братя и сестри, моля да се застъпим за едно младо семейство – вярващи, което е атакувано от дявола – загубиха преждевременно първата си рожба. Това семейство очаква отново дете, но са се разделили поради непростителност заради извършени грехове в миналото -блудство ,окултизъм, а в посвледствие и прелюбодейство . Бог да са намеси в тази ситуация, за да могат да се раждат деца в наистина вярващи семейства 2007-01-07

Молитва за християнин в кома Молитвена подкрепа за християнин, който в момента е в болница и е в кома. Молим за застъпническа молитва за смъмряне дух на преждевременна смърт и дух на блокиране. Благодаря ви и Бог да ви благославя! Боряна Иванова 2008-11-11

За Църква на Назарянина Тази неделя ще има събиране на църковния съвет на 1-ва Софийска Църква на Назарянина. Нека да се молим за водителството на Светия Дух и покорство към Бог. Галин Иванов 2007-01-02

За децата с увреждания Да се молим за децата с физически и/или умствени увреждания в България. Факт е, че все още на голяма част от тези деца им липсва достатъчно храна, облекла, както и минимални условия за живот. Още по-тъжното е, че им липсва и родителска и приятелска любов.
Нека се молим за това Бог да призове църкви и хора в България, които да споделят Божията любов с тези деца. Нека да се молим и за това Бог да набави храна, облекла, и условия за живот за тези деца.
И нека в нашата молитва също така да бъдем готови да отговорим на Божия призив! молИтва за българИя 2007-01-10

Молитва за Бангладеш Полиция и активисти бяха в яростен конфликт в Бангладеш по време на транспортна блокада преди парламентарните избори. Блокадите из цялата страна са организирани от многопартийният съюз, който бойкотира изборите насрочени за 22 Януари.

Повече от 100 човека са ранени при сблъсъци в столицата Дака. Полицията използва сълзотворен газ и полицейски палки за разпръскване на тълпите, които палят коли и хвърлят камъни.

Автобусите не се движат, ж.п. услугите, както и фериботите са прекъснати. Много офиси, училища и колежи са затворени. Персонала на Koinonia, един от партньорите на Tearfund в Бангладеш не е успял да пътува то офисите поради протестите. Хората от този персонал имат нужда от нашите молитви.

Съюзът сформиран от 14-те партии и управляван от бившия премиер Шеикх Хасина твърди, че изборите няма да бъдат свободни и честни. Той също така твърди, че сегашната администрация е благосклонна към Бегум Кхаледа Зиа, лидер на втората голяма политическа партия – Бангладешката Национална Партия (БНП). Бангладеш бе под управлението на БНП докато мандатът й изтече през Октомври. До провеждане на изборите държавата е под управлението на временно правителство. Хасина обещава да продължи протестите.

Междувременно, ниски температури в северен Бангладеш отнеха живота на поне 100 човека през изминалите две седмици. Повечето от загиналите са бездомни и без никаква защита срещу подобно време. Много деца са заразени с пневмония и грип.

Източен Пакистан в миналото, сега Бангладеш бе създаден през 1971 когато Пакистан бе разделен на две. Следваха около 15 години военен режим. Политическата сцена все още е несигурна въпреки възстановяването на демократизма през 1990.

Нека се молим за мир и сигурност. Молете се политическите партии да стигнат до съгласие относно въпросите по предстоящите избори, както и за това тези избори да се осъществят. Молете се за това избраните партии да работят заедно за доброто на страната. Молете се и за нашите партньори в Бангладеш – неспокойствието прави практическите неща като пътуването трудни.

Статия и молитвени нужди – Tearfund (http://www.tearfund.org) | Използвани с разрешение молИтва за българИя 2007-01-12

За молИтва за българИя Нека да се молим за проекта молИтва за българИя. Нека Бог да бъде водителя на всичко, което се случва в проекта, както и да благослови неговото развитие. молИтва за българИя 2007-01-13

Буря в Западна Европа Западна Европа е ударена от силна вятърна буря. Голям брой хора вече са загинали следствие от нея, а броят на ранените продължава да нараства. На много места средствата за масов транспорт не функционират, което е причина за наличието на голям хаос и несигурност.
Нека се молим за Божията намеса – за изцелението на всички ранени, защитата на всички, които се намират в центъра на бурята, както и за успокоението на всички семейства, които са загубили близки и/или роднини.
Нека се молим за Божията милост и бързото преминаване на бурята. молИтва за българИя 2007-01-18

Северен Пакистан За повече от 34 000 човека от оставените без дом след земетресение в северен Пакистан е набавен временен подслон и помощи за преживяване на зимата.

Ранните снеговалежи през Декември в части от страната като долината Алай (в северо-западната гранична провинция) създадоха трудности за достъпа на различни организации, които се опитват да помогнат на хора от провинциалните райони. Работейки заедно с държавното звено за възстановяване след земетресения, обаче Shelter Now International (партньор на Tearfund) продължава да набавя за жизнено важните нужди на населението.

Нека се молим за тези групи хора, които са най-уязвими от ниските температури и снега – старите хора, децата и жените. Достъпа до тези групи от хора е по-труден поради ограничения от самата култура. \“Зимата в северен Пакистан изглежда ще продължи до Март,\“ съобщава Сара Дод от ръководството на отдела за бедствия и аварии при Tearfund. Нека се молим също и за Shelter Now International, които доставят временни помощи за тези, които са изселени за постоянно, както и за тези, които живеят при неподходящи условия.

Статия и молитвени нужди – Tearfund (http://www.tearfund.org) | Използвани с разрешение молИтва за българИя 2007-01-21

Молитва за Хус Нека се молим за Хус, който е от Холандия, както и за неговата дъщеря Едме. Тя боледува от рак, който е в напреднал стадий. Нека се молим за това тя да познае Бог, за нейното изцеление, както и за Хус, който има нужда от повече от Божия мир и успокоение.

Нека не спираме да се молим за тази нужда за изцеление! молИтва за българИя 2007-01-23