Молитвени нужди (Май 2020)

Молитвени нужди (Май 2020)

Около 3 милиона евангелски християни, според организаторите, изпълниха улиците на бразилския град Сао Пауло, на 27-ия марш за Исус, който се проведе на 20 юни.

Маршът започна на една от главните метростанции на града, след като Естевам Ернандес, президент на Марша за Исус в Бразилия, откри марша с молитва.

„Ние викаме за Бразилия, за семействата, за край на корупцията, молим се за оскърбените сърца, страната ни принадлежи на Исус Христос. На Него е цялата чест, слава, сила и величие. Както се казва в Псалм 33: Блажен е народът, чийто Бог е Господ,“ това бе част от молитвата на Ернандес .

С темата “Спасителят”, според 1 Тимотей 2: 6, походът беше проявление на радост, любов, надежда, благодарност и вяра.

Маршът за Исус събра 3 милиона християни в Бразилия25 юни 20199Около 3 милиона евангелски християни, според организаторите, изпълниха улиците на бразилския град Сао Па…

 


 НОВИ СВЕДЕНИЯ:
Молете се за нашия брат в Пакистан, Зафар Бхати, който все още чака решение за обжалването му срещу богохулство. Молете се Зафар да бъде оправдан. Той е прекарал седем години в затвора и е в лошо здраве.
(Източник: сътрудници на Релийз Интернешънъл) 


 Домашната църква в Ченгду отбелязва някои добри новини, като освобождаването на Джианг Ронг, съпруга на брат Уанг Йи, но въпреки това безмилостното преследване на членове от църквата продължава.

Джианг Ронг бе освободена под гаранция по-рано миналата седмица, заедно с Ли Сяофен от същото християнско събрание. И двете жени все още са изправени пред съдебен процес. За нас е удоволствие да съобщим, че Джианг Ронг отново е със сина си, Шуя.

Двете жени са прекарали последните шест месеца в ареста – след като те и повече от 150 други членове на тяхната църква са били задържани през декември.

Молим ви, молете се за нашите братя и сестри от домашната църква в Ченгду, които страдат от интензивно преследване.

Петима остават в ареста: пасторът – Уанг Йи (известен още като Уанг Ли), презвитерите Ли Иньцян и Цин Дефу, дяконът Ге Ингфенг и друг член на църквата Гю Джунгкан. Двадесет и трима други са били освободени под гаранция; 28 са изтърпявали административно задържане.

На 4 юни, в чест на 30-годишнината от избиването на площад Тянанмън, на семействата от църквата беше наредено да не напускат дома си или да се срещат с други хора. Повиши се полицейското наблюдение, а някои от къщите им бяха претърсени. Най-малко двама членове на църквата бяха задържани за разпит в продължение на няколко часа.

Джан Синиуе, съпруга на затворник Ли Иньцян, е била посетена повече от 20 пъти от длъжностни лица, които я принуждавали да спре да учи дъщеря си. Вече е била уведомена и от наемодателя, под натиска на длъжностни лица.

* Благодарете на Бога за освобождаването на Джианг Ронги и Ли Йинцян. Молете се петте членове на църквата, които все още са задържани, да бъдат освободени.
* Молим ви, продължете да се молите с нашите братя и сестри в Ченгду: за мир, смелост и нова сила. „Благодарим за молитвите и бдителността на християните навсякъде“, – казват те.
*  Молим ви, молете се за служители на китайското посолство в Лондон, които скоро ще получат нашата петиция, призоваваща китайското правителство да отмени религиозните си разпоредби от 2018 г.

* Молим ви, застанете с нас, за да отбележите Деня на християнските мъченици в църквата си на 29 юни, като помните съвременните християнски мъченици в Китай и по света.

 (Източник: EarlyRainCovenantChurch) 


 3акон, позволява да отнемат децата на вярващи

**Парламентът на канадската провинция Онтарио прие закон, предписващ отнемане децата от родители, които критикуват нетрадиционните извращенски бракове и джендърната идеология на хомосексуалистите.**

Християнските семейства в Канада нарекоха закона «Бил 89» тоталитарен, понеже новият закон позволява отнемане на децата от всички вярващи, придържащи се към традиционните ценности и възпитаващи своите синове и дъщери в традиционен дух.

**Освен това, правителствените органи в Канада вече имат право да забраняват на «традиционни семейства» да възпитават или да осиновяват деца.** В него са добавени термините «джендърна идентичност» и «джендърно изразяване», като главни фактори, които задължително се вземат предвид, за отнемане децата от родителите. И това щяло да се прави «в интерес на децата».

Парламентът на канадската провинция Онтарио прие закон, предписващ отнемане децата от родители, които критикуват нетрадиционните извращенски бракове и джендърна…

 


  

https://vivi.bg7.eu/263936/?fbclid=IwAR27U6d6DDz5QCPG3E7NwJxvtyTvD0a6vyWbO5jDboo1Ksemo-LjbHIwTYw

Папа Франциск одобри промяна в текста на молитвата „Отче наш“, съобщи радио „Свободна Европа“ с позоваване на uCatholic. В новия текст на италиански език вместо „не в…

 


 Събота, 29 юни 2019 г. е денят, в който много църкви си спомнят мъченичеството на апостолите Петър и Павел.

На този ден, или по-късно през годината, ние каним вас и вашата църква да бъдете насърчени от християнските мъченици в нашето съвремие и да принесем молитви, хвала и ново посвещение.

Saturday June 29 2019 is the day many churches will remember the martyrdoms of the Apostles Peter and Paul. On this day Release invites you and your church to join with thousands of Christians in the UK and around the world in remembering modern-day Christian martyrs….

 


 https://www.htv.bg/news/read/id/1032?fbclid=IwAR2-1XNcaVL9e8qgDPyQ2qZtRTUaCb2m79Se2stT58AnBtPFzuWpB_OodOg

Според Обсерваторията за религиозна свобода и свобода на съвестта тези инциденти са нараснали с 20% през 2018 година.Според „Доклада за атаките срещу религиозната св…

 


 https://www.htv.bg/news/read/id/1030?fbclid=IwAR2rW_u8l28uw6zXBXawXzUkTCaU37RXuvEUsXxOjHqYEQ5rlcZK5a7MCp4

Съобщава се, че въоръжени нападатели в Нигерия са отвлекли евангелски пастор и 16 други християни тази седмица при нападение, в което бе убит и един човек.Инцидентът…