Молитвени нужди (Ноември 2016)

Молитвени нужди (Ноември 2016)

01.11.2016 Спешна молитвена нужда
Спешна молитвена нужда! Моля ви нека се молим Господ да ме изцели и дълготрайно да укрепи моето здраве! Едничката ми надежда и упование е само Исус Христос! Нека се помолим също Господ завинаги да ме утвърди и да ме благослови финансово! Аз не желая това което света ми предлага! Погледът ми и упованието ми е в Исус! Нека помолим абсолютно всяка област от моя живот завинаги да бъде изградена утвърдена и благословена от Господа! Амин!

01.11.2016 Mъдрост Божия
Господи Ти Си Този който влагаш желанията във сърцатаТи Си Този който знаеш нашите мисли и желания и аз като майка на моя син Те моля да вложиш във сърцето на един шестокласник желание да бъде отговорен и отличен ученик да си подготвя уроците със лекота и разбиране и със мъдрост Божия да се отдалечи от лоши другари във името на Исус ! Благодаря Ти Татко за това дете във името на Исус ! Амин !

01.11.2016 НИГЕРИЯ – Християнин беше убит заради „богохулна“ публикация във фейсбук
Следващия път когато ползвате някоя от социалните мрежи се молете за скърбящите близки и приятели на 24-годишният Методус Чимайдже Емануел.

Младият християнин беше убит от тълпа просто защото бе обвинен че е публикувал във фейсбук богохулно твърдение срещу пророка Мохамед. Освен това миналата неделя трима други един от които член на силите за сигурност също бяха убити при нападението в гр. Пандогари в централната част на щата Нигер. Презвитер от близкия град каза: „Мюсюлманските младежи мобилизираха други мюсюлмани в града с твърдението че християнските младежи са богохулствали срещу пророка Мохамед. Мюсюлманите отидоха в една църква и я изгориха.“ След разрушаването на още една църква в града наложиха вечерен час. Едва два дни по-късно мюсюлмански говедари от Фулани убиха трима християни в дома им в областта с местно самоуправление Джема в северно-централния щат Кадуна. Смята се че 40-годишният Зака Кагома и още двама които все още не са разпознати са били убити в около 2 часа през нощта докато са спели. Вследствие на нападението християните в други села са избягали.

 • Молете се за нашите братя и сестри в централна и северна Нигерия.
 • Молете Бог да утеши всички засегнати от последните жестоки нападения.
 • Молете се да се сложи край на нападенията на екстремистите и Фулани над християните.
 • Молете Бог да се намеси и да защити Своя народ и отговорните за жестокостите да бъдат изправени пред съда.
 • Молете се гонителите на църквата да осъзнаят греха си и да се обърнат към Христос за покаяние.

Новини: Благодарим ви че се молите за Мариам (Насим) Нагаш-Заргаран за чийто случай ви разказахме миналата седмица.
С радост ви съобщаваме че на Мариам й е било позволено да напусне затвора за да получи медицински грижи. Има сведения че тя е имала такова разрешение но заради проблеми в бюрократичната процедура тя бе пусната под гаранция едва в понеделник. Нека заедно благодарим на Бог за освобождението на Мариам и да се молим да получи нормално лечение и здравето й да се възстанови напълно. Освен това нека се молим да бъде окончателно пусната от затвора.

02.11.2016 ПАКИСТАН – Християни са застрашени от още нападения
Църква в Лахор беше заплашена с още насилие в случай че заведе дело заради предишно нападение.

Молете се за нашите братя и сестри в Лахор където презвитер Рияз Джон и неговото събрание в колония Фазлия са изправени пред тежък избор. Партньор на Release описва ситуацията като „много сериозна и напрегната“. Проблемите в областта започнаха по време на неделната служба. Съсед мюсюлманин се обади в полицията с оплакване срещу шума в църквата; полицаите нахлуха по време на службата обиждаха и биха презвитер Рияз и разхвърлиха всичко в сградата. Когато местните вярващи организираха уличен протест високопоставен полицейски служител убеди християните от църквата да заведат дело срещу съседа и неговите колеги полицаи. Това разяри местните мюсюлмани и те заплашиха да изгорят църквата и да извършат нападения над християните ако повдигнат обвинения.

 • Молете се Бог да дава мъдрост и смелост на презвитер Рияз и неговата църква.
 • Молете се мирът и благодатта да възтържествуват и напрежението между местните християни и мюсюлмани да утихне.
 • Молете се християните в колония Фазлия да познаят Божията закрила и да бъдат мощно свидетелство за Неговата любов и милост.

03.11.2016 КЕНИЯ – Наш брат в Кения се бои за живота си
Презвитер „Еремия“ рискува живота си за да служи на сомалийската църква в Кения. Той от доста време получава заплахи но сега има реална опасност за живота му.

Молете се Бог да закриля Еремия наш смел брат в Христа който е водач на една от малките сомалийски църкви подпомагани от сътрудниците на Release в Кения. Презвитерът твърди че ислямистки екстремисти са направили нови опити да убият него и семейството му и са увеличили наградата за главата му.

Една от групите на които той е мишена е Ал-Шабааб – сомалийска групировка отговорна за много от случаите на насилие срещу християни на кенийска земя. В миналото Еремия е разказвал свидетелства за вярата си по радиото и интернет. През последните години той и близките му е трябвало редовно да се местят за да не бъдат открити. С всяко преместване те губят създадените приятелства връзки с други служители и депозити. Мястото където живеят в момента е „далеч от идеално“. Презвитер Еремия споделя че му е трудно да си почива и е изключително загрижен за семейството си.

 • Издигнете в молитва Еремия и неговите близки. Молете Бог да ги благославя и закриля и те да намерят убежище и почивка в Него (Псалми 91:4).
 • Молете се Бог да дава на Еремия мъдрост и прозорливост. Той иска да служи на Бог и не иска да прекара остатъка от живота си в бягане и укриване.
 • Молете Бог да посрещне финансовите нужди на семейството. Голямата му дъщеря е гимназистка и те едва успяват да платят таксите за обучението й.
 • Молете Бог да укрепи вярата както на хората от събранието на Еремия така и на всички сомалийски християни в Кения. Молете се въпреки растящите гонения те напълно да уповават на Него и да получат Неговия мир.

Новини: Продължавайте да се молите за нашата сестра от Пакистан Ася Биби която очаква да бъде насрочена нова дата за разглеждането на последното й обжалване пред Върховния съд срещу смъртната присъда за „богохулство“. Съдията чието оттегляне на 13 октомври наложи отлагането на делото е напуснал поста си. Не е посочена причина за оставката на съдия Икбал Хамид ур Рехман но мнозина смятат че това е доказателство за силата на екстремистите да оказват влияние на съдиите и да ги сплашат.

04.11.2016 ИРАН – Християнска затворничка е „близо до кома“
Иранска християнка излежаваща 4-годишна присъда в затвора Евин в Техеран отчаяно се нуждае от молитвите ви.

Близките и приятелите на Мариам (Насим) Нагаш Заргаран вярваща от мюсюлмански произход са изключително загрижени за здравето й и искат да се молим за лечението й и освобождението й от затвора.

Миналата седмица Мариам беше в гладна стачка в знак на протест срещу липсата на адекватно медицинско лечение на дългогодишните й здравословни проблеми. Отказала е твърда храна и течности и не е позволила на медицинския персонал в затвора да й даде серум. Близки на семейството твърдят че състоянието й е сериозно и е близо до това да изпадне в кома.

В миналото Мариам е имала сърдечни проблеми. Освен това наскоро е страдала от болки в ушите и силно главоболие. Отслабнала е много и продължава да страда от депресия. Въпреки че медицинските органи в затвора разбират че положението й е тежко и че има нужда от лечение прокуратурата е отказала да позволи на Мариам да напусне затвора за да получи адекватни грижи. Единствената отстъпка която й е направена е била през октомври 2015 когато са й разрешили да отиде в болница за няколко дни но е била принудена да се върне в затвора без да се излекува напълно. Има сведения че други затворници са показали подкрепата си за Мариам като в знак на протест са се отказали от неделни свиждания със семействата си.

Мариам е арестувана през януари 2013 във връзка с работата си в сиропиталище с бившия затворник християнин Саид Абедини. Тя бе обвинена в „действия срещу националната сигурност“ и беше осъдена на четири години затвор които започна да излежава през юли 2013 в женското отделение на затвора Евин. Молбата й за повторно разглеждане на делото беше отхвърлена.

 • Mолете се да позволят на Мариам да получи нормално лечение в болница.
 • Молете се Бог да подкрепя Мариам близките и приятелите й в този критичен период и тя да бъде освободена от затвора изцелена и възстановена.

05.11.2016 ИНДИЯ – Християнски семейства бяха бити и вярващ претърпя изгаряне с цел „пречистване“
Молете се за нашите братя и сестри в индийския централен щат Чхатисгарх които са изправени пред сериозна опозиция от страна на индуските екстремисти.

В едно село 28 християни сред които и деца бяха бити и изгонени от домовете си два пъти за два дни. Местните индуси в село Католи бяха извикали четирите семейства на публична среща и поискаха от тях да се отрекат от вярата си но те отказаха. По време на първото нападение шестима вярващи бяха тежко ранени и се нуждаеха от медицинско лечение. Те се върнаха в Католи на следващия ден където отново бяха бити и прогонени. Индусите оправдаха нападението като казаха че техните „богове се ядосали“ че съседите им са станали християни и затова не отговаряли на молитвите им.

На 3 май четирите семейства се върнаха с известно безпокойство след като полицията повдигна обвинение срещу нападателите им и местните индуси се съгласиха да не провеждат повече нападения. Междувременно на около 80 км от там в село Сукма индуски екстремисти подложиха двама християни на двучасов ритуал на „пречистване“: единият от тях известен просто като Джайсинг беше горен с нажежени монети. Когато мъжете отказаха да се отрекат от Христос те бяха глобени.

 • Молете Бог да закриля и укрепи християните в селата Католи и Сукма. Молете се те да познаят Неговото присъствие и Неговия мир.
 • Молете се за християните в щата Чхатисгарх: само в периода от януари до април е съобщено за 49 случая на организирани нападения над християни.
 • Молете се индийските власти по-активно да отстояват правата на вероизповедание на всички граждани.

Новини: Молете се за нашия брат от Судан презвитер Коуа Шамаал. Съвсем наскоро той отново беше арестуван в Хартум – за втори път през последните шест месеца. Той бе задържан за три дни през декември (съобщение от 04.01) и във вторник отново бе арестуван. Според сведенията делото му ще бъде свързано с това на двама други презвитери Хасан Абдурахим Таур иАбдулмонем Иса Абдумаула които се очаква да се изправят пред сериозни обвинения сред които и шпионаж. Смята се че арестът на презвитер Коуа има връзка с факта че се е противопоставял на разрушаването на сградите на една църква.

07.11.2016 ПАКИСТАН – Дете е обвинено в богохулство
8-годишно момче от Пунджаб беше обвинено в богохулство след като се появиха слухове че в селото му е изгорено копие на Корана.

Молете се Бог да закриля и утешава това дете и неговото семейство. Един християнски депутат се намеси и осигури освобождаването на детето от ареста. Освен това полицията е разпитала един християнин относно случая. Според сътрудниците на Release обвиненията може да са свързани с местен спор за имот. Те казват че християните в района са уплашени а някои от тях дори са напуснали домовете си защото се боят че срещу тяхната общност ще има враждебна реакция.

 • Молете се това дете и неговото семейство да преживеят Божия мир и напълно да уповават на Него. Молете се те да познаят Бог като своя „крепост в ден на бедствие“ (Наум 1:7).
 • Благодарете на Бог за подкрепата която депутатът и сътрудниците на Release имаха възможност да окажат на семейството; молете се Бог да закриля и тях. Освен това се молете местната полиция да отстоява справедливостта и да търси истината по този случай.
 • Молете Бог да дава мъдрост и смелост на премиера на Пакистан Науаз Шариф и неговото правителство когато се изправят пред растящата верска нетърпимост и екстремизъм.
 • Продължавайте да се молите за отмяната на пакистанските закони за богохулството които толкова често са ползвани за преследване на малцинства и разрешаване на лични спорове. Все още можете да подпишете петицията на Releaseпризоваваща пакистанското правителство да премахне тези закони.

Новини:

 1. Молете се за християните в Шри Ланка където властите закриват църкви а екстремистки будистки групи нападат и затварят църкви понякога дори с помощта на полицията. Властите са изготвили наредба известна под името Циркуляр 2008 според която всички нови църкви трябва да бъдат държавно регистрирани за да бъдат законно признати. Само че когато някоя църква опита да се регистрира в Министерството на вероизповеданията от там им отговарят че не съществува процес на регистрация на християнските църкви. За повече информация за християните в Шри Ланка можете да гледате това видео.
 2. Молете Бог да укрепява вярата на нашите братя и сестри в Шри Ланка въпреки всички гонения и нападения. Молете се Циркуляр 2008 да бъде отменен и да не се създават нови пречки за църквите в страната.
 3. Неделя 20 ноември е Международен ден на молитва за гонената църква. Нека в този ден заедно с много други църкви по целия свят издигнем в молитва християните търпящи гонения.

08.11.2016
Откриха момиче отвлечено от

Боко Харам

Една от над 200-те ученички отвлечени през 2014 г. от групировката

Боко харам

от североизточния нигерийски град Чибок е била намерена от армията съобщи днес говорител на нигерийската армия цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Момичето е носело със себе си 10-месечния си син от боец на групировката се посочва в съобщение на говорителя полковник Сани Усман. Той уточни че момичето е било открито от войниците които издирвали избягали от базата на Боко Харам в нигерийска гора Самбиса пише БТА. Миналия месец 21 от отвлечените момичета бяха освободени от

Боко Харам

след преговори с правителството под егидата на Международен червен кръст и швейцарското правителство. Около 270 момичета бяха отвлечени в град Чибок през април 2014 година от джихадистката групировка. През май войниците откриха първото от момичетата в покрайнините на Самбиса. 

Боко харам

действа в Северна и Североизточна Нигерия и се бори за създаване на ислямски халифат и за въвеждане на шериата на цялата територия на Нигерия

08.11.2016 Благодаря Ти Боже
Благодаря Ти Боже че изграждаш синът ми като честен и отговорен тинейджъртинейджър който има целамбициижелание и реализация във това забързано време.Благодаря Ти Боже за товаче Ти Боже няма да допуснеш детето ми да бъде изключено от училище във името на Исус! Благодаря Ти Боже че детето ми е под Твоя контрол и закрила Всевишни Боже всичко е за Твоя Слава и прослава Исусе!Благодаря Ти Боже за пълната промяна на моя синпромяна от основата на корена към по-добро и по-добро във името на Исус!Благодаря Ти Боже че влагаш във него мъдрост и разбиране във Твое име Христе.Благодаря Ти за Това че докосваш сърцата на учителитедаваш им мъдрост и разбиране със дълго търпение за Твоя Слава Христе!Благодаря замъдростта и дългото търпение със която ни даряваш във Твое име Христе! Благодаря Ти за мирът и любовта която изливаш изобилно точно сега Христе Сине Давидов! Амин!

10.11.2016 УГАНДА – Презвитер бе отровен
Угандският презвитер Майкъх Бямукама оцеля след нападение с нож но почина пет дни по-късно след като храната му беше отровена.

Молете се за скърбящите близки на презвитер Майкъх. Те смятат че зад двете нападения стои един и същи човек – местен мюсюлманин разгневен от дискусия която е провел с презвитера относно вярата. Твърди се че при първото нападение мъжът е наел група да нападне презвитер Майкъх с ножове в село Касеча (източна Уганда) но те избягали след като съседите откликнали на виковете му за помощ. Пет дни по-късно същият човек посетил Майкъх в дома му привидно в знак на примирие. Според твърденията той е отровил храната му с инсектицид докато са се хранели заедно. 61-год.презвитер Майкъх починал по-късно същата вечер в местния здравен център. Тази година най-малко шестима християни в източна Уганда където голяма част от населението са мюсюлмани са били убити или жестоко нападнати а други са били принудени да бягат заради заплахи за убийство.

 • Молете се Бог да утеши близките на презвитер Майкъ и да промисли за тях.
 • Молете се властите в източна Уганда да предприемат решителни действия срещу разпространението на екстремизма и насилието срещу християните.
 • Молете Бог да укрепи вярващите в източна Уганда. Молете се те напълно да уповават на Господа а не на „своя разум”(Притчи 3:5).

Новини: Благодарете на Бог за освобождението на Тадеус Нгуйен Ван Ли виетнамски църковен водач активист за човешките права номиниран за Нобелова награда за мир (съобщение от 12.02.2013). През 2007 той беше осъден на осем години затвор за злословие и клевета срещу държавата и миналия петък беше освободен в навечерието на визитата на президента Обама във Виетнам тази седмица. 65-годишният Тадеус е прекарал над 15 години в затвора и е частично парализиран след няколко инсулта. Молете се за нашия брат в Китай лишеният от свобода презвитер Янг Хуа чиито адвокати смятат че той е бил измъчван в затвора. Презвитер Янг е зад решетките от декември насам и беше официално арестуван за „разгласяване на държавни тайни“ през януари (съобщение от 19.02).

11.11.2016 Нека Бог възвърнеМоля ви помолете се за майка ми Цвета.Пие една шепа лекарства не е добре с нерви сърцето а сега получава алергична реакция.Викнахме бърза помощ.Нека Бог и възвърне съвършенно здраве и а изцери от всички болести.Нека Бог се прослави чрез нея.Смея да моля в Името на Исус.Амин

11.11.2016 Много Ви моля
Много Ви моля подкрепете ме в молитва за моята майка която получи кръвоизлив в окото. Бог да я изцели спешно по чудодеен начин.

11.11.2016 ПАКИСТАН – Отвлечена християнка от пет дни е в неизвестност
Молете се за невредимото завръщане на една млада християнка от Пакистан на име Мариам която беше отвлечена.

Миналия четвъртък 24-годишната жена беше завлечена в кола докато вървеше по улицата на път за колежа си заедно с малкия си брат Юхан в колония Бахар (щата Лахор). След като колата потегли очевидци разтревожени от виковете на Юхан я подгониха на мотоциклет но похитителите им се измъкнаха. По време на гонитбата младо момиче бе ударено докато пресичаше пътя при което получи сериозни травми и на двата си крака. Първоначално полицията отказа да регистрира случая. Полицаите отстъпиха едва когато семейството на Мариам и местни християни блокираха пътя в знак на протест. Когато партньорите на Release посетиха семейството на Мариам майка й е скърбяла но е била заобиколена от приятели християни. От семейството твърдят че нямат представа защо Мариам е отвлечена.

 • Молете се за бързото и невредимо завръщане на Мариам. Молете Бог да утеши нея и близките й.
 • Молете се младото момиче блъснато от колата на похитителите да познае Божието присъствие мир и изцеление.
 • Молете се пакистанските власти включително и полицията да се посветят повече на това да отстояват правата на всички граждани включително и на малцинства като християните.

13.11.2016 Боже аз издигам
Боже аз издигам моя синпрекланям се пред Твоите нозе и Те моля за моята рожбамоля за пълна промяна към добро във името на Исус.Моля Те за отговорност разбиранесамоконтрол във часовете във училище във името на Исус.Моля Те да пази тишинада се държи прилично и отговорно във часовете във Святото име на Исус.Ти Божезнаеш най-добре какво да вложиш във сърцето муно аз като негова майка те моля и викам АваОтче вложи във сърцето Му желание да бъде добърпримеренчестенученолюбив ученик във името на Исус.Отдалечи Господилошите другари от един подрастващ тинейджър и му дай правилните другари във името на Исус.Моля Те Господизарадвай нашите сърца и излей Твоя мир.любов и разбирателство във името на Исус.Благодаря Ти Господиче се Грижиш за синът ми и семейството ми във името на Исус.Благодаря Ти че възстановяваш духовния климат във домът ми и учебните часове във името на Исус.Амин !

13.11.2016 Боже Ти знаеш
Боже Ти знаеш мъката мизнаеш болката ми казал Си елате при мен всички утрудени и обременени и Ти ще ми дадеш почивкааз искам Тая почивкаискам Боже да отнемеш товара от моите плещи според Матей 11-28дай обещаната почивка Боже на дома и семейството мидай мирлюбов и разбирателство във домът ми и семейството миразбиранемъдростлюбов единомислие на цялото семейство във името на Исус! Аз не съм съгласна Боже че синът ми ще бъде изключен във името на Исусаз връзвам всяка нечиста сила която действа над сина ми дай изходен път Господиразбиранемъдростосъзнаване на рожбата ми във името на Исус.Докосни сърцето на учителите и сина ми Божене ме изоставяй защото боят е ТвойБитката е Твоя Боже предавам ти я и Ти благодаря за утрешния денвярвам че от утре ще настъпи пълна промяна на сина ми със раздвижване на духовния климат във името на Исус.Амин и алелуя!

14.11.2016 Ирански пастор освободен след 10 години затвор
Пастор от ирански произход беше пуснат на свобода след като беше задържан през 2006 година. Пастор Бехнам Ирани е ръководил 300-членна църква в иранския град Кередж. Първоначалният му арест е през 2006 година когато е обвинен че ръководи библейско училище. Излежава присъда от три години след което за кратко е пуснат на свобода. През временния му престой извън решетките е обвинен за „действия против страната” заради отказа му да прекрати библейските си учения. Съдът го изпраща отново в затвора през 2010 година. Обвиненията към него не стихват и Ирани получава няколкократно смъртни заплахи.

През 2014 година обвиненията срещу него са свалени но престоят му в затвора продължава. След неспирните протести и кампании от страна на ръководителите на световни организации за подкрепа на християните — Пол Робинсън и Марвин Томъс пастор Ирани вече е със семейството и приятелите си.

Въпреки радостта от освобождаването на Ирани християнски служители казват че проблемът за религиозната свобода е сред най-значимите в страната.

„Окуражаваме международната общност да продължава да работи и да изисква от Иран правото на избор за свободна вяра и всеки човек да разполага със свободата да избира вероизповеданието си. Разбира се радикализъм и фанатизъм не трябва да се допускат но никой не трябва да минава през страданието през което пастор Ирани премина само защото защитава личните си убеждения” каза Томъс.

15.11.2016
УГАНДА – Тийнейджъри бягат след като са се обърнали към Христос

Двама тийнейджъри от Уганда се укриват след като близките им заплашиха да ги убият защото са обърнали гръб на исляма. Хората от семейството което е приютило двете момчета бяха нападнати и също се боят за живота си.

Молете се за тези две момчета и местните християни които се опитват да ги защитят. Едното от момчетата е на 16 а другото – на 17 години. Двамата са избягали от дома си в източна Уганда след като родителите им разбрали че са станали християни и ги заплашили да ги убият като „вероотстъпници“. Момчетата намериха убежище при християнско семейство в обл. Кибуку но две седмици по-късно домът на християните беше подпален от разярена тълпа мюсюлмани подстрекавани от бащите на тийнейджърите. Вярващият приютил двете момчета казва че при пожара е изгубил всичко което е имал и сега се бои както за семейството си така и за тийнейджърите. Нападателите са заплашили че насилието ще продължи.

Миналия месец в преобладаващо мюсюлмански район в обл. Палиса въоръжени джихадисти раниха 27 християни много от които пострадаха тежко. Изглежда са станали мишена на нападението защото някои хора са дошли при Христос чрез проекта за отглеждане на ориз организиран от тяхната общност.

 • Молете се Бог да закриля както двете момчета които са се обърнали към Христос така и християните които се опитват да им помогнат. Молете се всички те да познаят Божията любов и да се радват в Неговата закрила (Псалми 5:11).
 • Молете се в сърцата на роднините на момчетата да настъпи драстична промяна. Молете се Бог да им Се разкрие за да Го познаят и те.
 • Благодарете на Бог че работи в Палиса чрез хранителните проекти на тамошната общност. Молете се Бог да дава на християните там мъдрост смелост и закрила.

16.11.2016 ПАКИСТАН – Християните в Пунджаб бягат след обвинения за богохулство
Молете се за нашите братя и сестри в село Чак обл. Пунджаб (Пакистан). Те живеят в постоянен страх след като местните християни обвиниха християнин в богохулство.

Kолегите на Имран Масих в здравния център където той работеше като чистач твърдят че е гледал противоречив проповедник в ютуб на мобилния си телефон. Приятели на Имран казват че е неграмотен и не би могъл да работи с браузъра на телефона си.

Гневни мюсюлмани са се консултирали с ислямски изследователи в гр. Саргода които подадоха фатуа (ислямски указ) срещу Имран. Когато един местен бизнесмен обяви награда за главата му той избяга от Чак. Тогава мюсюлманите обявиха бойкот на живеещите в селото 45 християнски семейства като отказват да купуват от тях и да им продават и заплашват да нападнат домовете и църквите им.

Миналия петък голяма група се беше събрала пред джамията явно готвеща се да нападне християните. Полицията разпръсна тълпата но положението остава напрегнато. До миналата неделя три четвърти от християнските семейства са избягали от селото. Тези които са останали вече нямат храна. Партньори на Release подкрепят християните в Чак и са призовали полицията да засили сигурността и да ги защити.

 • Молете се Имран и другите християни от Чак да намерят покой под сянката на Всемогъщия (Пс. 91:1)
 • Молете се мюсюлманите в Чак да отстояват верската търпимост и да се противопоставят на екстремизма.
 • Молете Бог да укрепи вярващите в Пакистан; макар и да са „угнетявани отвсякъде“ молете се да не бъдат съкрушени или отчаяни (2 Кор. 4:8).

Новини: Продължавайте да се молите за опечалените семейства и оцелелите при великденския атентат в парка „Гулшан и Икбал“ в Лахор(съобщение от 29.03). Партньорите на Release в Пакистан продължават да посещават ранените в болницата. Сред посетените миналата седмица е 18-годишният Ирфан който се бори за живота си след две операции; големият му брат Шарун е бил убит при нападението. Молете се Бог да спаси Ирфан и да утеши баща му.

16.11.2016 Господ освободител
Господио освободителю и спасителю на всички Твои чедамоля Теб създателя на всичко видимо и невидимо тук на земята и горе на небесата за Божията намеса и намиране на подходяща и добре заплатена работа ма моя сестра във Христа във името на Исус! Амин !

16.11.2016
Господи моля те

Господи моля те да ни изцериш съвършено защото Ти си нашият дял и имаме обещанието че в Твоите рани ние сме изцелени..

17.11.2016 ИНДИЯ – Изтезаван новообърнат християнин
Тридесет годишният Джогиндър Голд все още не може да ходи един месец след като хиндуистки екстремисти в Утар Прадеш го мъчиха 3 часа опитвайки се да го накарат да се отвърне от християнството и да приеме отново хиндуизма.

Провесвайки го на дърво с главата надолу те са го били по ходилата и напъхали пръчка в устата му. След нападението над фермерска къща близо до град Варанаси те са оставили Джогиндър в плитка яма считайки го за мъртъв. Един селянин го спасява и се обажда на полицията.
В същият ден на 30 мили (около 48 километра) от събитието в град Джанпър екстремисти атакували 57-годишният Самуил Марикуда Йосиф който е презвитер удряйки го с юмруци ритайки го и биейки го с пръчки. Те настоявали той да спре да провежда християнски събирания.

За съжаление изглежда че екстремистите могат да правят такива атаки безнаказано – в началото от полицията са отказали да предприемат действия срещу нападателите на Джогиндър и само когато местните християнски лидери са се обърнали към по-високопоставени служители е било започнато разследване. В последствие обаче нападателите на брат Самуил се укрили.
И в двата случая не е имало арестувани.

 • Моля ви молете се за брат Джогиндър и брат Самуилза тяхното пълно физическо и духовно изцеление. Помолете Бог да окуражи и подсили Джогиндър Самуил и всички наши братя и сестри в Индия за да строят Неговото царство още по-непоколебимо.
 • Молете се индийските власти включително полицията да правят повече и да защитават религиозните права на малцинства като християните.

17.11.2016 Молете се за Виталий
Молете се за Виталий който е тежко болен и лекарите не могат да открият болеста. Бъдете благословени!

18.11.2016 ИНДОНЕЗИЯ – Гоненията в страната имат ново лице: това на 4-годишно дете
Рано сутринта този понеделник 4-годишната Интан изгуби битката за живота си след като предишния ден стана жертва на бомбен атентат в своята църква в Индонезия. 

Трима от приятелите й – Алверо Тринити и Анита – също получиха тежки изгаряния. Най-малкото от децата е едва на две години. Молете се за скърбящото семейство на Интан и за другите три деца които се възстановяват в болница.  В неделя в 10:30 сутринта на паркинга на църква в Самаринда провинция Източен Калимантан бяха хвърлени няколко петролни бомби. Службата тъкмо беше свършила и християните се бяха отправили към колите си. Децата бяха първите които достигнаха паркинга. От полицията са потвърдили че главният заподозрян е осъден терорист освободен условно през 2014. Един мъж беше задържан след граждански арест близо до мястото на събитието.

 • Молете се нашият любящ Бог който „изцелява съкрушените по сърце и превързва скърбите им“ (Псалми 147:3) да бъде много близо до семействата на Интан Алверо Тринити и Анита.
 • Молете Бог да изпълни членовете на църквата със Своя мир. Молете се те напълно да уповават на Него и да не се страхуват.
 • Молете се властите да предприемат мерки срещу екстремизма и нетърпимостта за да се предотврати връщането на тежките гонения които християните в Индонезия са понасяли в миналото.

19.11.2016 КИТАЙ – Растат опасенията за изчезнали църковни водачи
Молете се за нашите братя и сестри в Китай където напоследък са изчезнали най-малко трима църковни водачи.

Янг Джиануей презвитер от нерегистрирана църква в Анжуанг пров.Хебей изчезна в петък след като се яви на шофьорски изпит. Инструкторът му и местната полиция поискаха да видят кадри от системата за видеонаблюдение в изпитния център вокр.Динксинг като се надяваха че от тях ще могат да разберат какво се е случило с презвитер Янг. Но искането им бе отхвърлено. Източници твърдят че са изчезнали и църковни водачи в обл.Ксуанхуа също така в Хебей и в обл.Фужу (пров.Фуджиан).

Междувременно в пров.Хенан християните все още скърбят за загубата на съпругата на презвитер която протестираше срещу разрушаването на домашната им църква. Динг Куимей и съпругът й презвитер Ли Джиангонг застанаха пред булдозера който по държавна заповед трябваше да разруши църква в Жумадиан. Двамата бяха заровени в почвата. Презвитер Ли успя да се измъкне но Динг Куимей умря от задушаване. Заради смъртта й са арестувани двама души.

 • Молете се Бог да закриля презвитер Янг и другите църковни водачи и те да се върнат невредими.
 • Молете Бог да утеши презвитер Ли след смъртта на жена му и да се погрижи за него и семейството му както и за останалите членове на църквата.
 • Молете се да се сложи край на разрушаването на църкви в Китай.

20.11.2016
Неделя 20 ноември: Международен ден на молитва за гонената църква

Буквално милиони християни по света страдат само защото се наричат християни. В много страни християните биват убивани заради вярата си. Светът видя удивен необузданото насилие срещу християните в Ориса Индия миналата година. Има и други места на подобно насилие като например Северна Корея но често до нас не достига информация.

Последната неделя от ноември е Ден на молитва за гонената църква.

Карл Мьолер президент на организацията Open Doors споделя че това е важен ден за вярващите: „На този ден църквата в свободния свят си спомня и се моли за наши братя и сестри които страдат на места където християнството не е свободно.“

Мьолер описва вида гонение с което се сблъскват християните днес: „Над 100 млн. християни са дискриминирани изолирани несправедливо арестувани и тормозени хвърляни в затвора измъчвани и дори убивани. Той добавя: „Тези 100 млн. християни наши братя и сестри наистина се нуждаят от нашата молитва за да могат да устоят посред страданието.“

От организацията се застъпват за гонената църква по света. Тя предоставя материали и помощ за християните в тайните църкви в страни в които е трудно да си християнин. Служението следи в кои страни християните са най-преследвани. Десетте страни на първо място са Северна Корея Саудитска Арабия Иран Афганистан Сомалия Малдивите Йемен Лаос Китай и Бутан.

20.11.2016 Нека молим Господ
Много се нуждая от вашите молитви! Нека помолим Господа да ме изцели и да укрепи моето здраве! Нека се молим също за финансиране за да платя лекарствата и да си стъпя на краката! Застъпете се за мен Господ да прости греховете ми и да бъда променен за да не ги практикувам никога повече! Аз вярвам че след пустинята и страданията идват слънчеви времена за мен! Нека се молим Господ да ме води и аз да стигна до плодородие и благословение във всяка област на живота ми! Благодаря ви за вашето застъпничество и милосърдие! Бог да ви благослови!

20.11.2016 Помолете се за Петър
Помолете се за Петър.Да стане по кротъкда се покае и повярва в Христос.

21.11.2016 АЗЕРБАЙДЖАН – Затворник християнин се нуждае от спешна молитва
Молим ви молете се за наш брат от Азербайджан който е в затвор в Грузия поради вярваме лъжливи обвинения в притежание на наркотици.

Шимон

(това не е истинското му име) беше арестуван в Грузия миналия май. Наш сътрудник съобщава:

Здравословното му състояние е много лошо и той се нужда е от спешна помощ – медицинска духовна и материална.

Ако бъде признат за виновен Шимон може да бъде осъден на между 7 и 14 години затвор. Шимон който е пламенен християнски евангелизатор настоява че обвиненията са лъжливи и скроени от тези които се гневят на свидетелстването му на мюсюлмани.

22.11.2016 СУДАН – Обвинените християни се готвят за разглеждане на делото
Делото срещу тримата судански християни и вярващият от Чехия продължава този понеделник когато им предстои отново да се явят в съда в Хартум.

Молете се Божият мир да бъде над нашите братя презвитерите Хасан Абдурахим и Коуа Шамаал Абдулмонем Абдумаула и Петр Яшек. Суданските власти обвиниха четиримата в това че са финансирали бунтовнически движения в области като Дарфур и Южен Кордофан. Две от обвиненията са „водене на война срещу държавата“ и шпионаж – престъпления които могат да им донесат смъртна присъда. Четиримата мъже могат да бъдат посещавани от близките си и адвокатите си но на Петр Яшек е отказана консулска помощ.

 • Молете се тези наши братя да познаят Божията сила и утеха и за това да има справедлив съдебен процес без повече отлагане.
 • Молете се съдиите назначени по делото да отстояват правдата и да не се подвеждат по антихристиянската политика и обвинените скоро да бъдат освободени.

22.11.2016 Помолете се за Владислав
Помолете се за Владислав да се излекува от болестта да спре да тормози майка си и за Славка да се успокои и да стане по спокойна.И за покаяние и вяра в Исус и на двамата.

22.11.2016 Мъдрост дава Св.Дух
Имам приятелка на която говоря за Бог.Нека се увери в съществуването Му и да го приеме в сърцето си и нашето приятелство да остане завинаги и за вечността.Нека нищо и никой да не ни разделя .Мъдрост да ми дава Святия Дух.Благодаря ви за молитвитезащото стават чудеса.

22.11.2016 Ава Отче
Ава Отчепоказвай ни напътствай нинаправлявай нии ни покажи от къде да минем да стигнем до изходаначертай ни правилния пътизпрати ни до правилните хорапокажи ни къде бърка менаучи ни как да постъпваме по- правилния начиннаучи ни кое е правилнокое не е правилнокое е допустимокое не е допустимо за видим и стигнем успешно до изходния път със пълна победа във Христа Исуса. Благодаря Ти за пълната победата във името на Исус!.Благодаря Ти за пътя и изхода във името на Исус ! Амин !

23.11.2016 НИГЕРИЯ – Нападение над селяни
Във вторник сутринта беззащитни християни бяха заклани и изгорени живи при нападение над четири села в щата Тараба. При нападението бяха убити 44 души трима са в критично състояние в болница а 146 бяха разселени. Освен това партньорите на Release съобщават че в ранните часове на деня домовете и фермите в областта с местно самоуправление Гашака са били унищожени при нападението от екстремисти на Фулани.

 • Молете се за нашите братя и сестри в селата които са били ранени и травмирани при нападението.
 • Молете се за опечалените особено за деца които са изгубили родителите си или други свои близки; молете се да няма повече нападения над тези общности и за това правителството да постави ефективна охрана за тези и други незащитени села незабавно.

23.11.2016 Моля за Твоя отговор
Небесни Татко Ти знаеш болката страданието и отчаянието което преживях през последните години. Но сега пак с искрица на вяра и от все сърце се обръщам към Теб Ти да си спомниш за мен и за всички мои сълзи и молитви но и за молитвите на братя и сестри за мен и Ти да отговориш на всички тях! Аз вярвам че всичко което си допуснал в живота ми има цел и причина и се покайвам за безверието огорчението и самосъжалението! Моля за Твоя отговор щедрост и пълно благословение за всяка област на моя живот от най-незначителната до най-важната Господи! Всичко това моля в Името на Исус Христос.Амин

24.11.2016 ПАКИСТАН – Продължавайте да се молите за близките на загиналите!
Продължавайте да се молите за християните в Лахор Пакистан която все още скърбят за загубата на своите близки убити при нападението на Великден. Партньорът на Release в страната се е срещнал с родителите на две убити момчета 17-годишният Сагар Масих и братовчед му Чанд които са съкрушени от загубата на своите деца.

 • Mолете се за християнската общност в Лахор в това време на огромна тъга а също и за партньора на Release и за всички други които подкрепят скърбящите.
 • Молете се за близките на Сагар и Чанд и за всички други опечалени. Молете се и за ранените и травмираните Бог да се докосне до тях и да ги изцели.
 • Молете Бог да закриля християните в Пакистан където те са малцинство.

25.11.2016 Християнство ли е бъдещето на Китай?
Броят на християните се увеличава с по няколко милиона годишно

Въпреки непрестанното унищожаване на църковни сгради събарянето на кръстове и хвърлянето на вярващи в затвори християнството си остава бъдещето на Китай – именно то ще донесе демокрация и разцвет в тази комунистическа държава.

В края на китайската гражданска война (1949 г.) когато Комунистическата партия побеждава националистите и е основана Народна република Китай християните в страната са около половин милион. Днес почти 70 г. по-късно по време на изключително суровото потисничество на християнството тази популация е достигнала 60 милиона души а броят им се увеличава с по няколко милиона годишно – явление което ако продължи със същите темпове през 2030 г. християните в страната вече ще са над 200 милиона души – и ще надминат броя на тези в САЩ – по този начин Китай ще бъде държавата с най-голямата християнска популация в света.

Китайското правителство се чувства заплашено от растежа на християните – защото вярващите във Всемогъщия Бог се превръщат в най-голямата сила след комунизма – именно защото не могат да бъдат сплашени чрез страх. В градовете църквите променят своя вид – групи от млади образовани и активни в своята област професионалисти са сред най-ревностните членове на църковните общности които са новото гражданско общество независимо от правителствения контрол.

25.11.2016 Очаквани резултати
Очакваме едни резултати от изследвания на мъжът ми!Нека Бог направи такаче всичко да е в нормитеи да няма никакви отклонения и болести!Моля те Господи помогни му защото е рухнал физически и психически!Нека всичко се нареди с Божията сила и помощ!!!Господи пази ни и ни закриляй!!!

26.11.2016 ПАКИСТАН – Нуждаем се от повече молитви!
Продължавайте да се молите за опечалените и ранените след ужасния самоубийствен атентат над християни в Лахор.

Над 70 души християни и мюсюлмани бяха убити а повече от 350 бяха сериозно ранени при взрива в парк за отдих. Талибанска отцепническа група призна отговорност за нападението което умишлено е било насочено към християнската общност. Църковен водач в Лахор който беше изразил пред Release опасенията си от подобно нападение казва: „Християнската общност отново стана мишена на нападение в деня на Великден.”

Гюлшан-е-лкбал е много харесван и посещаван парк в североизточната част на Лахор и по специални поводи винаги е пълен с деца и родители. На Великден след църковните служби много християнски семейства от всички краища на града отидоха в парка да прекарат време с децата си.

По-голямата част от убитите и ранените са жени и деца.

Църковният водач добавя: „Продължавайте да се молите за опечалените и скърбящите. Нуждаем се от повече молитви!” Освен това в неделя хиляди ислямистки активисти вилняха в столицата Исламабад. Най-малко трима бяха убити а няколко други ранени при жестоки сблъсъци с правителствените войски. Протестиращите настояваха за незабавната екзекуция на Ася Биби християнка чието обжалване срещу смъртната присъда за богохулство все още очаква решението на върховния съд.

 • Молете се за закрила и мир за християнската общност в Лахор и в цял Пакистан и особено за тези които са били опечалени или ранени при нападението в неделя.
 • Молете се правителството на Пакистан да предприеме решителни действия срещу тероризма.
 • Молете се християните в Пакистан да могат да отвърнат с любов на тези които искат да им навредят и за това техните гонители да бъдат докоснати и променени от благовестието на Исус Христос.
 • Молете Бог за закрила и мир за Ася Биби и за останалите християни в Пакистан които са в затвора заради вярата си а също и за техните семейства. Освен това се молете тези които са задържани несправедливо да бъдат освободени.

27.11.2016 ИНДИЯ – Презвитер и семейството му са в болница след нападение
Презвитер и семейството му се възстановяват в болница след като бяха жестоко пребити от хиндуистки екстремистипредвождани от лидера на съвета на селото.

Молете се за презвитер Сумати Пракаш жена му Урмила и 15-годишния им син Хемансу които бяха нападнати в църквата си след неделната служба. Партньорите на Release в Индия разказват че семейството се е приготвяло да си върви у дома когато екстремистите нападнали църквата им в село Керауад щата Раджастан. Нападателите опитали да изнасилят Урмила и обиждали цялото семейство а след това подали иск срещу презвитер Сумати в местното полицейско управление. Презвитерът чийто крак и ръка бяха счупени подаде искове срещу нападателите но арести не са извършени. Той служи в селото вече от десет години.

 • Молете се Бог да изцели съвършено презвитер Сумати Урмила и Хемансу и да им припомня Своята вярност и волята Си за техния живот.
 • Молете се хората в Керауад и в цял Раджастан да се противопоставят на екстремистите в името на верската търпимост.
 • Продължавайте да се молите хиндуисткото националистическо правителство на Индия да предприеме решителни действия срещу нападенията на екстремистите над малцинства като християните.

Новини: Благодарете на Бог за освобождението на Гу „ Джоузеф“ Юезе водач на най-голямата одобрена от държавата църква в Китай. Въпреки това презвитер Гу остава под “жилищно наблюдение“ в Жеджянг. Той бе арестуван през февруари по обвинения в „злоупотреба“ (съобщение от 8.03) очевидно във връзка с протеста му срещу премахването на кръстове в провинция Жеджянг.

Премахването на кръстове се усили по Великден. Над 12 кръста бяха премахнати в периода между 21 и 29 март често от големи разрушителни екипи придружени от полицията. Два дни преди празника християнка от Уенжу бе приета в болница след като беше съборена на земята от служителите премахващи кръста на една от църквите. Само в гр. Уенжу властите до този момент са срутили над 2000 кръста.

27.11.2016 Да изчезнат миомитеПомолете се за моя приятелка да оздравее.Да изчезнат миомните възли и да бъде съвършенно изцелена.

28.11.2016 КИТАЙ – Жанг Кай е освободен!
Адвокатът по правата на човека Жанг Кай който прекара близо седем месеца в ареста бе освободен. След като по законен път защитаваше около 100 църкви засегнати от продължаващата кампания за премахване на кръстове в крайбрежната провинция Жеджянг миналия август Жанг бе задържан точно преди насрочена среща с посланика на ООН по свободата на вероизповедание.

Благодарим ви че се молихте за освобождението на Жанг Кай. Миналата седмица той публикува в социалните медии че се е върнал у дома си във Вътрешна Монголия (автономна област в Китай на границата с Монголия).

Жанг беше осъден на шест месеца арест в таен „черен затвор”.

Миналия месец той се появи в една държавна телевизия където според мнозина той е бил принуден да признае „престъпленията” си. Впоследствие властите в Жеджянг го обвиниха в „застрашаване на държавни тайни” и „събиране на тълпа с цел нарушаване на обществения ред” и го задържаха. В съобщението си Жанг благодари на приятелите си за загрижеността и за това че са помагали на семейството му докато е бил в затвора. Близките му са потвърдили тази информация.

 Продължавайте да се молите за освобождението на останалите християнски водачи адвокати и защитници на правата на човека. Сред тях са арестуваните през юли адвокати Ли Хепинг и Уанг Ю и църковния ръководител Ху Шиген и презвитерите Ли Гуожи (Янг Хуа) Бао Гуохуа и Гу Юезе.

28.11.2016 Предстои водно кръщение
Предстои ми водно кръщение. Молете се за мен да се новородя след кръщението. Още не съм истински християнин. Първо трябва да умра за греховния живот и да се родя от Дух. Молете се да взема водно кръщение и да възкръсна с Исус за нов живот и Той да ме кръсти с Духа на Истината. От 10 месеца съм друг човек но искам вече Духа да дойде на мен. Ако човек не се роди от Дух не може да види Небесното Царство. Спешно е. И аз се моля за вашите нужди.Искам да чувам гласа на Отец и да Го слушам.

29.11.2016 КИТАЙ – Домашните църкви се нуждаят от молитвите ви; акцията срещу тях продължава
Нашите братя и сестри в Китай се нуждаят от молитвите ни защото властите предприемат репресивни мерки срещу домашните църкви в цялата страна.

Молете се за християните в Китай които са изправени пред нова вълна на гонения която изглежда вече се е разпростряла до северозапад.

Сътрудниците на Release China Aid съобщават че през последните два месеца десетки християни са били задържани или арестувани в далечната северозападна провинция Ксинджянг защото провеждат събирания на домашни църкви. Междувременно в крайбрежната провинция Жеджянг презвитер Жанг Чонджу бе лишен от разрешителното си и отстранен от поста си – очевидно в опит да бъде спряно служението му в движението на домашните църкви. Миналия септември презвитер Жанг от Пингян беше задържан в нелегален арест заради престъпления „срещу националната сигурност“ след като протестираше срещу премахването на кръстове и разрушаването на църкви в областта. Пингян беше освободен през май тази година.

 • Молете се нашите братя и сестри в Китай да стоят твърдо във вярата си и да се стремят все повече да задълбочават връзката си с нашия Небесен Баща.
 • Молете се Бог да дава мъдрост на презвитер Жанг в решенията му за бъдещето. Молете Бог да промисли за него и семейството му.
 • Продължавайте да се молите за властите стоящи зад тази акция. Молете се те да бъдат поразени от мощното свидетелство на хората които преследват и да поискат и те самите да познаят Исус.

Новини: Молете се за нашия брат Слимане Бухафс от Алжир чиято молба за помилване от президента беше отхвърлена. Той излежава 3-годишна присъда за „обида към исляма“ в публикации които е направил в социалните мрежи. Близките му казват че здравето му е влошено а освен това е бил тормозен от други затворници; затова те искат да бъде преместен в друг затвор.

Да благодарим на Бог за това че след като излежа шест години в затвора иранският презвитер Бенам Ирани се прибра при семейството си. Той и близките му се събраха в Турция. Молете Бог да ги изцели и възстанови. Благодарете на Бог за това че обвиненията в богохулство срещу 8-годишно момче в Кета Пакистан бяха свалени. Полицията беше арестувала детето и майка му по подозрения че са изгорили страници от Корана но бяха освободени след намесата на местни духовни лица и политици.

30.11.2016 НИГЕРИЯ – Още селяни бяха убити от екстремисти на Фулани
Миналия четвъртък екстремисти от Фулани нападнаха на коне село в областта с местно самоуправление Буруку в щата Бенуе. Жители на с. Томбо бяха нападнати с огнестрелно оръжие и ножове мачете. При нападението са убити близо 15 души. „Не е ясно защо светът стои настрана от геноцида над малцинствата в Нигерия” казва партньорът на Release в страната.

 • Молете се да се сложи край на насилието на Фулани над християнските земеделски общности.
 • Молете се нигерийското правителство най-накрая да предприеме решителни действия в защита на уязвимите християнски общности и да предаде отговорните за тези жестокости на правосъдието.
 • Молете се за всички скърбящи заради загубата на свои близки особено децата травмирани от продължаващото насилие.

30.11.2016 Моля се за…
Моля се за първородния ми синГосподив името на Исус! Благодарен съм за добрите здрави и умни деца които имам. Моля те да вселиш доброта и одухотвореност в Дарин за да се отнася с топлина и разбиране към близките и към околните. Аз вярвам че ще ни покажеш пътя как да е благ и спокоен открит и контактен към хората. Моля те научи го Господи да се отпуска и забавлява и да постига лесно целите си да мечтае и да си вярва повече да е успешен. Вдъхни от твоя Дух на увереността в неговия Дух. Благодаря ти и вярвам че детето ми е на прав път моля те дай му знак да отвори очите си за теб!

30.11.2016 Мили хора молете се
Мили хора молете се за дъщеря ми за промяна в живота за сила мъдрост и разум от Бога. Да намери половинката си и да се махне от мястото където живее. Тя е много наивна и добра. Дано Бог благослови на всички децата и да им показва верният път! Амин!