Молитвени нужди (Ноември 2021)

Молитвени нужди (Ноември 2021)

Майка ми Невена се намира в медикаментозна кома. Вече 20 дни е в интензивно отделение, след Ковид инфекция. Ковид лекарите го преодоляха, тя се подобри, но сега не се събужда. Моля ви за подкрепа, чрез молитва! Да бъде Неговата воля!


Катя Стефанова Андреева от Котел – 37 годиниrnТя има нужда от освобождение и изцеление на тумор в орбитата на дясното око, тумор на щитовидната жлеза, киста в десния яйчник 30 мм. Полиревматуиден артрит, сърдечна недостатъчност.rnРадка 48 годишна от град КотелrnЯнко Петев е на 33 години от Габрово. Баща на две деца и е болен от левкимия. Има нужда от вашата молитвена усърдна подкрепа. Вярваме, че Бог ще го изцели за Негова слава. Молете се с нас.


Афганистанските християни са изложени на огромен риск. Докато американските войски напускат страната, талибанските бойци разширяват своя контрол, особено в селските райони, и налагат повторно супер строгата си форма на шариат. До края на август последните американски войници ще са напуснали страната. В средата на юли талибаните вече се хвалеха, че контролират 85% от страната, въпреки че други оспорват тази цифра. Това, което е сигурно, е, че афганистанските християни, които са напуснали исляма, ще бъдат още по-уязвими под управлението на талибаните, отколкото при афганистанското правителство. Талибаните публично обявиха, че християните трябва да се откажат от вярата си, да напуснат страната или ще бъдат убити. ХРИСТИЯНИТЕ ПО СВЕТА СА ПРИЗОВАНИ ДА СЕ МОЛЯТ ЗА АФГАНИСТАН И ДА НАПРАВЯТ КАКВОТО Е ПО СИЛИТЕ ИМ, ЗА ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА СВОИТЕ БРАТЯ Ѝ СЕСТРИ ТАМ, КОИТО СА ПОДЛОЖЕНИ НА СМЪРТНА ОПАСНОСТ!


Пастор Сеид Абедини е осъден на 8 години затвор Източници: Mohabat News, Fox News, Asia News, Reuters, The Associated Press,…


## Християнка е освободена от затвор *Източник: VOM Sources* *Евангелие според Лука 1:46-48 (Песента на Мария)* *И Мария каза: Величае…


Молитва за Евангелска Петдесятна Църква – Ботевград. Молим ви да се молите за нас, защото имота в който се събираме се продава и ако не намерим пари до 30 юни да го закупим оставаме на улицата. Ако има някой възможност финансово да ни се помогне, оставяме и банковата си сметка. Бъдете благословени. IBAN – BG47STSA93000022359878 Титуляр – Евангелска Петдесятна Църква 1 Банка ДСК, клон Ботевград 

Анна от Египет иска да сподели историята си с вас.

Пандемията от КОВИД-19 вече указва унищожително въздействие върху живота на бедните християни в Горен Египет, Индия, Пакистан, Алжир и другаде.
На много места, които са враждебно настроени спрямо евангелието, християните са подложени на увеличени гонения и техния плач за помощ често бива игнориран от локалните благотворителни организации, които помагат само на семейства с друга вяра.
Благодарим много ако вече сте дарили към тази молба чрез поща или онлайн, но ако не сте имали шанса да дарите за нашата молба за помощ на бедните и потиснати християни ви молим да го направите днес.
Анна е единственият работещ член на семейство от петима. Две от нейните деца са с тежки увреждания и не могат да се движат. Нейния съпруг е прикован към леглото, борещ се с продължително заболяване, което източва живота му.
Често семейства като това на Анна се борят с бедността цял живот. Те са принудени да работят за ниски заплати и са изправени срещу предразсъдъци и дискриминация заради вярата си в Исус.
Когато работници на терен, изпратени от нашите министерски партньори в Египет, посетиха къщата на Анна, те бяха съкрушени. Те стояха в тишина известно време. Какво можеш да кажеш на жена, която се бори всекидневно да осигури храна и грижа за нейното болно семейство, живеещо в толкова ужасни условия?
Но Анна им се усмихна и проговори първа. Тя каза следното: „Говорих с Бог току-що и Му казвах, че знам, че не съм сама. Сигурна съм, че Ти си тук и ме чуваш и ще осигуриш начин да помогнеш на мен и моето семейство.“
Вашият подарък днес ще предостави много повече от храна и финанси на семейства, а и възможност да започнат малък бизнес и да се откъснат от бедността. Ще покаже на вярващи като Анна, че не се борят сами и че Бог чува техните молитви.
Благодарим ви, че помагате на християнските семейства да оцелеят и за това, че ги окуражавате в тяхната вяра като помагате с нуждите им.
С благодарност за вашата подкрепа,
Пол Робинсън, Главен изпълнителен директор

 


 

На януарската сесия на Сената на щата Канзас през 1996 г. пастор Джо Райт от Канзас бил помолен да води Сената в молитва. Те очаквали обикновената формална молитва за откриване на сесията, но не това се случило. Пасторът използвал момента за изповед и пророческо послание. Докато се молил някои сенатори станали и напуснали, но радиоводещият Пол Харви записал  молитвата и я включил в своята радиопрограма по ABC. Получил още молби за копия от нея, а църквата на п-р Райт била затрупана от писма. Ето и самата молитва:

„Небесни Отче, ние идваме пред Теб днес, за да помолим за Твоята прошка и да потърсим Твоето напътствие и водителство. Ние знаем, че Твоето Слово казва, „Горко на онези, които наричат злото добро“, но ние сме направили точно това. Ние сме загубили нашето духовно равновесие и сме преобърнали с главата надолу нашите ценности. Ние изповядваме, че:

Ние се подиграхме с абсолютната истина на Твоето Слово и я нарекохме плурализъм. Ние се поклонихме на други богове и нарекохме това мултикултурализъм. Ние oдобрихме перверзията и я нарекохме алтернативен начин на живот. Ние експлоатираме бедните и наричаме това лотария. Ние пренебрегваме нуждаещите се и наричаме това самозащита. Ние награждаваме мързела и наричаме това благосъстояние. Ние убиваме нашите неродени и наричаме това избор.

 

Ние пренебрегнахме дисциплинирането на децата си и нарекохме това изграждане на себеуважение. Ние злоупотребихме с властта и нарекохме това пoлитически такт. Ние пожелахме притежанията на нашите ближни и нарекохме това амбиция. Ние замърсихме въздушните вълни с профанизъм и го нарекохме свобода на изразяването. Ние осмяхме вечните ценности на нашите предци и нарекохме това просвещение.

Изследвай ни, Боже, и познай сърцата ни днес. Изпитай ни и виж дали има нечестив път в нас. Очисти ни от всеки грях и ни освободи. Води и благослови тези мъже и жени, които са изпратени тук от хората на Канзас и които са поставени от Теб да управляват този велик щат. Дай им Твоята мъдрост да управляват и нека техните решения ни насочват към центъра на Твоята воля… Амин.“