2021: МИР ВАМ – Молитвени нужди (Януари 2020)

2021: МИР ВАМ – Молитвени нужди (Януари 2020)  
 

Боже, Ти единствен си достоен за чест и слава. С Теб можем да преодолеем всяка буря – включително глобалното въздействие, което COVID-19 оказва върху нашия свят.

Сега Те молим:

Лекувайте тези, които са болни и защитавайте тези, които не са.

Дай на нашите лидери допълнителна мъдрост, докато се ориентират в тази пандемия и икономическа несигурност.

Укрепи нашата световна Църква. Разкрий ни как можем да си партнираме заедно, за да постигнем нуждите на тези около нас.

Успокой страховете ни. Изпълни ни с Твоята надежда, радост и мир, докато продължаваме да се доверяваме на Теб.

Използвай тази пандемия, за да проправиш пътя за духовно обновление. Искаме Твоята слава, сила и изцеление да бъдат на показ.

 
 От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Псалм 139:23-24 “Изпитай ме, Боже, и познай сърцето ми; Опитай ме, и познай мислите ми; И виж дали има в мене оскърбителен път; И води ме по вечния път..” Аз мразя религията. Ето, казах го. Всъщност, това не е толкова шокиращо изказване в нашата църква,… (read more
 ## Либия: Седем убити коптски християни *Източник: Release International* Египетски християни, имигранти в Либия, ни помолиха за нашите молитви след убийството на седем коптски християни. Техните тела са били намерени в понеделник на плаж близо до Бенгази. Те били отвлечени от домовете си и простреляни в главите. Убийците минали от врата на врата в една сграда, търсещи пребиваващи там християни. Да се молим за близките на жертвите – да познаят Божия мир, присъствие и утеха. Да се молим и за закрилата на всички египетски християни имигранти в Либия, и за справедливост по случая. 
 ## Иран: Страхове от засилване на гоненията поради нови арести на християни Трима християни са били арестувани в провинция Кузестан, което е довело до безпокойство, че християнските служители отново могат да станат прицел на властите. Амин Кхани, Хюсеин Барунзадех и Раман Баман са били задържани на 5 март заедно с 5-ма други християни, които са били освободени след 7 часа разпити. Амин е дякон в църквата в Карадж, която е била водена от Бенам Ирани преди да бъде задържан през 2011 г. * Да се молим за освобождението на Амин, Хюсеин и Раман, както и на Бенам Ирани. Да се молим Божието присъствие да е реално за тези вярващи и Бог да ги употребява за благовестието там, където са. Да се молим за всички църковни ръководители в Иран – да бъдат водени от Святия Дух и изпълвани с Божията мъдрост сред засилващите се гонения. 
 Отче в името на Исус, аз съм освободен от всички дългове; нуждите ми са посрещнати и имам преизобилно много в житницата си. Аз ходя в благоуспяване и здраве, както душата ми благоуспява. Това е Божията воля за мен да благоуспявам като посявам приноси и вярвам в Господ за: Работа и по-добри работни места Увеличаване и бонуси Лихви и дивиденти Ползи и обезщетения Продажби и комисионни Растеж в бизнеса Обезщетения и споразумения Имоти и наследства Лихви и доходи Отстъпки и промоции Пощенски записи Намирането на финанси Авторски възнаграждения Неочаквани подаръци и изненади Платени сметки Анулирани дългове Благословения и увеличаване Спасение за приятели и семейства Изцеление за приятели и семейства Освобождение за приятели и семейства Цялостност в моя живот – тяло, душа и дух – нищо да не липсва, нищо да не се чупи и нищо да не се губи! 
 Митът за Нерон – подпалвача **Шест дни бушувал огънят** Историци твърдят, че Рим бил подпален, но този пожар няма нищо общо с гибелта на Нерон. Действително този пожар бил най-страшният в историята на древния град и вероятно – един от най-разрушителните в историята на човечеството. Бушувал шест дни. След това огънят обхванал Марсово поле. Пожарът бил потушен към 27 юли. От 14-те района на Рим напълно изгорели четири; големи разрушения постигнали седем. Разкошни сгради, градини и паметници – загубите на града не могат да бъдат изчислени. Напълно изгорял храмът на богинята Селена, силно пострадали храмовете на Юпитер, Аполон и Веста.
Loading… Нерон имал много грехове и престъпления, но не е подпалвал Рим. По времето на пожара той не бил в Свещения град. В нощта на 18 срещу 19 юли 64 г. започнал Големият п….
 
 

Мили Боже,

Твоето име се почита от поколение на поколение. Ти единстен си достоен за цялата слава и хвала.

В момента Ти не си шокиран от състоянието на света, защото Твоите пътища не са като нашите пътища и Ти не си объркан как да разрешаваш ситуацията. За теб няма невъзможни нещата.

Затова днес ние обявяваме, че Ти ще бъдеш прославен чрез тази пандемия. Че Твоето име ще бъде известно и възхвалявано по цялата земя.

Ние вярваме и изповядваме, че ти можеш да пробиеш тъмнината със светлината си. Защото Ти възсияваш по-ярко онад  страха от смъртта, от икономическата разруха или от дългата карантина.

Когато погледнем един ден назад към този момент от историята, ще можем да се изпълним с радост, докато си спомняме за възраждането, надеждата и мира, проявили се през през този период..

Продължете да привличате този болен свят обратно към вас.

В Името на Исус, Амин

 
 Шест годишно дете е измежду жертвите на Фуланска атака; живота на Рилийс Партнър е застрашен в САЩ Има сведения, че две млади християнки и шест годишно момче са били били убити миналата седмица в последната атака на Фулански войници срещу вярващи в щата Плато, Нигерия. Вечерта на 28 септември пастири атакуват село Кпачуду в областта Мианго, Регион Баса, на запад от Джос. Това съобщава жител на Новини Сутрешна Звезда (Morning Star News, MSN). Открити са мъртви Емануел Давид, на 6 години, Асабе Джон, на 25 години и Мери Андрю, на 18 години. Седмица по-рано 64 годишен лидер на християнско общество е бил един от осемте вярващи убити в щата Плато. Чундунг Булус казва, че мъжът й, Булус Чу-уанг Джанка е бил убит след като е бил подмамен извън домът му чрез телефонно обаждане, в село Расат, регион Баркин Лади. На 29 септември пасторът на евангелска църква „Winning All„, Крис Дария е бил отвлечен заедно със сина си, Бенджи Дария от дома му. Заподозрени са Фулански пастири. Това е съобщено от говорител от църквата. На следващия ден „Morning star news“ научават, че синът на пастора е избягал. Само два дни след този инцидент, лидер на християнско общество в щата Кадуна също е бил отвлечен. Общо 21 други случая са открити в отделни атаки. Източниците твърдят, че осем християни са били убити. Молете се Бог да утеши всички повлияни от тези убийства и се молете да дойде край на кръвопролитието. Молете се Бог да бъде близко до всички тези, които са били отвлечени и да отвори път към тяхната свобода. Молете се Интернационалното общество, включително Обединеното Кралство да накара Нигерийското правителство да предприеме действия срещу военните групи на своята територия и да защити християнските общества. 
   /проповед/ Един младеж дал назаем на познат 200 лв., но забравил да поиска от него да му даде разписка, че е получил парите. Когато човекът не му върнал парите цяла година, той разбрал, че най-вероятно няма да му ги върне, защото не може да докаже, че ги е дал. Попитал баща си какво да направи. Баща му отговорил, „Много просто, пиши му че искаш да ти върне 400-те лева, защото ти трябват.“ „