Молитвени нужди (Декември 2020)

Hападение по нигерийските села

Момче „вижда баща си убит“ в нападение по нигерийските села

Най-малко двама души са убити, а около шест други ранени при нощно нападение в две предимно християнски села в североизточна Адамауа в Нигерия.
Голям брой нападатели ходели от къща на къща, стреляйки
, подобно при нападението над селата Шафорон и Кодумти в района на местната власт в Нуман около 1 сутринта в неделя.
Онлайн информационната агенция
„Сахара Репортърс“ казва, че 11-годишно момче, загубило майка си при предишна атака, видяло баща си убит в нападението в неделя. Съобщава се, че детето е простреляно в крака.
Нигерийските медии твърдят, че един от артилеристите е бил убит, когато военните са дошли в защитата на селото, а в кръстосания огън е ранен войник.
Свидетелите обвинили „
овчарите“ за нападенията, въпреки че полицията ги определи като „крадци на добитък“. От 2011 г. насам около 11 000 души са били убити в конфликт с участието на фуланските бойци.

* Молете се Бог да утеши и укрепи всички, които скърбят или са били ранени в резултат на тези нападения.
* Молим ви, помолете се за прекратяване на кръвопролитието в Нигерия. Молете се правителствените и военните служители да положат съгласувани усилия за ограничаване на насилието и защита на уязвимите села.
* Молете се Бог да даде мъдрост на църковните водачи в Нигерия, тъй като те водят своите общности през тежки времена.

(Източници: Daily Post, The Nation, Sahara Reporters)

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Молим ви, помолете се за нашето семейство в Алжир, където протестантските църкви продължават да са подложени на натиск от властите. По-рано този месец медиите съобщиха, че правителството е наредило на регионалните служители да засилят разследването на църковните финанси. В заповедта се говори за протестантската църква в Алжир като радикално движение, „подкрепено от намеренията на чуждестранните партии да разпространяват разрушителни идеи“. Молете се тази заповед да не успее да предизвика негативи към църквата
(Източник: Middle East Concern)

 


 

Джордан Питърсън

Дейвид Брукс, за книгата на Джордан Питърсън „12 правила за живота“:

За по-голямата част от западната история, той (Питърсън – моя бел.) твърди, християнството е сдържало човешката склонност към варварство. Но Бог умря през 19 век и християнската догма и дисциплина умряха с него. Това ни донесе века на идеологията, века на фашизма и комунизма – и с тях, Аушвиц, Дахау и  


 https://www.youtube.com/watch?v=eoy39JURZF8 


 РЕЦЕПТА ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ

Тогава им каза: Идете, яжте тлъсто и пийте сладко, и пратете дялове на тези, които нямат нищо приготвено, защото денят е свят на Господа; и не скърбете, защото радостта в Господа е вашата сила.
Неемия 8:10 


 Китайските християни в Анхуей са „възмутени“, след като регистрираната им и узаконена от държавата мегацъркват, е бил съборена и пасторите й арестувани. Работата по събарянето започва в християнската църква на окръг Фунан в петък, частично по време на богослужение. Стареите на църквата са коленичели пред сградата, умолявайки служителите да не я разрушават, казва партньорът ни от издателството на “ChinaAid“. По време на тези събития няколко човека припаднали и било необходимо да им се окаже болнично лечение.
Пасторите Ген Имин и Сун Йонгяо били арестувани на следващия ден по подозрения, че „събират група, за да нарушат социалния ред“. Тяхната църква била способна да побере до 3000 души.

Директорът на „ChinaAid“, Боб Фу, казва, че вярващите са „възмутени“. „Китайското правителство заповядало на вярващите да се покланят в отдалечена застрашена сграда, в която могат да се настанят само няколкостотин души“, каза той. Въпреки това, „ChinaAid“ говори, че много християни, включително тези във Фунан, се страхуват твърде много и не искат да говорят, поради страх от по-голямо преследване.

* Молете се Бог да благослови хората си във Фунан и да им осигури нова сграда.
* Молете се те да растат в единство и вяра чрез това изпитание.
* Молете се за незабавното освобождаване без обвинение на пасторите на Фунан – Ген Йимин и Сун Йонгяо. Помолете Бог да утеши онези, които бяха пострадали от събарянето.
* Прославете Бог защото християнството се разраства бързо в Китай, въпреки интензивното преследване. Източници, цитирани от ChinaAid, изчисляват, че в момента в Китай има повече от 100 милиона християни. 


 https://www.youtube.com/watch?v=xcEy8-bEZSU

Уважаеми членове и симпатизанти на РОД, скъпи приятели,

В последните седмици забелязваме с удовлетворение началото на съществени промени в обществените нагласи по отношение на Закона за социалните услуги. Нашите усилия започват да дават резултат, който развенча необоснованите упреци и обвинения от страна на бившите ни съмишленици.

През изминалите седмици, след Общото събрание във Велико Търново, РОД успя да увеличи чувствително своята членска маса и кръга на симпатизанти, да разшири своята социална база. Върви процес на укрепване на сдружението и превръщането му във влиятелен фактор в обществения живот, в центъра и по места. РОД успя да излезе от медийното затъмнение, да привлече вниманието на медиите. РОД звучи все по-авторитетно и по-уверено. Доказахме на практика, че избраният път е правилен.

Продължаваме да развиваме своите отношения с политическите партии. След местните избори, проведохме втори кръг срещи с техни представители. По реда на провеждането, това бяха, както следва: ПП„Възраждане“, ПП„ВМРО“,ПП „АТАКА“, “БСП“ и ПП„НФСБ“. Срещите бяха много полезни. Постигнахме своите цели – беше положено началото на полезни и прагматични отношения с повечето политически партии, както в парламента, така и извън него, на основата на взаимното уважение и прагматизъм. Не успяхме да установим контакти единствено с онези партии, които игнорираха нашите покани за диалог.

На срещите РОД отстояваше следните основни позиции:

1. Пълна отмяна на ЗСУ
2. Внасяне на запитване в Конституционния съд за съответствието на ЗСУ на Конституцията на Република България.
3. Поставяне началото на дългосрочно сътрудничество на РОД с политическите партии за провеждане на силни про-семейни политики и борба срещу прокарването на ранно сексуално образование и джендър идеология в обществото.

През периода бяха постигнати значителни практически резултати.

• На 06.11.2019 ПП „Атака“ внесе законопроект за отмяна на ЗСУ, което предстои да бъде разгледано в кратък срок от Народното Събрание. Допълнително в НС бе внесено становище на РОД в подкрепа на законопроекта за отмяна на ЗСУ.

• Установихме добри контакти с български вероизповедания, пред които разяснихме своята позиция. Две от тях в последствие излязоха със свои становища срещу ЗСУ.

• Започнахме подготовка за създаване на международна неправителствена организация в подкрепа на семейството и традиционните семейни ценности. Установихме контакти с партньори в чужбина, най-вече в ЕС-28.

• Проведохме широка разяснителна кампания в София и по места, относно същността и недостатъците на ЗСУ. Включихме се успешно в разяснителната кампания на други родителски организации. Нашите експерти публикуваха голям брой статии и становище по различни аспекти на ЗСУ, които могат да бъдат намерени на страницата на сдружението в ИНТЕРНЕТ.

В следващите дни предстоят партийни инициативи, за които допринесоха активната позиция и дейността на РОД:

1. Внасяне в следващите дни на предложение за отлагане на ЗСУ с цел осъществяване на широко обществено обсъждане на законодателството за социалната помощ.
2. Започване на процедура за внасяне в Конституционния съд на запитване за съответствие на ЗСУ на Конституцията като междувременно ще поискат НС да отложи влизането в сила на закона.

Повече подробности ще получите в четвъртък, 05.12.2019, в нашето предаване на живо от 19:00 часа с участието на членове на УС/РОД, организатори на РОД за София и наши симпатизанти и поддръжници.

Уважаеми членове и съмишленици,
ПЪЛНА отмяна на ЗСУ е единственото решение на ситуацията. И това е само началото на цялостен преглед на законовата уредба за социална помощ на социално уязвимите групи. ЗСУ не може да бъде „подлепван“ или „подшиван“, защото е противозаконен. Той противоречи на Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека, Харта на основните свободи в ЕС, Международния пакт за социалните, икономическите и културните права и подкопава традиционното семейство и многовековните български семейни традиции. Но на мястото на ЗСУ трябва да бъде въведен принципно друг режим на регулация на проблемите на хората с увреждания, в т.ч. и на деца с увреждания. И РОД започна работа по такова законодателство.

Считаме, че за толкова кратък период от време, успяхме да създадем, укрепим и развием своето сдружение, с дружните усилия на хиляди наши симпатизанти. Ще продължим да работим активно за укрепване на традиционното българско семейство, изградено с любов и взаимност между родители и деца, осъзнавайки неговата роля като най-важна градивна единица на всяко здраво общество и децата като наше бъдеще.

УС на сдружение РОД
04.12.2019 


 https://www.youtube.com/watch?v=2W-W8Si82xk 


 https://bultimes.com/%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%9B%D0%B5%D0%B2-%D0%9D-%D0%A2%D0%BE%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82/

Каква е същността на толстоизма През 1880 г. Толстой издава няколко книги: „Изповед“, „Каква е вярата ми“ и „Възкресение“, в които разкрива своите духовни идеи. В р….

 


 https://www.youtube.com/watch?v=StDsvJELg7M 


 Семейството на индийски пастор избягва на косъм от екстремистка тълпа

Пастор и неговото семейство в североизточна Индия изпаднали в трудно бягство, когато християнските съселяни успeли да отблъснат жестоката атака на екстремистите.
Тълпата, размазмахвала с мечове, тухли и пръчки за да стигне до семейството, след като бил препречен пътя на семейството до дома им в щата 
Бихар и заплашвали да ги убият.
П
резвитерът Палатингъл Джонсън се обадил за помощ, използвайки мобилния си телефон, и тълпа от около 50 християни в района на Раджасан в квартал Вайшали реагирала незабавно. Тълпата разбрала, че са по малко на брой и са избягали. Пасторът по-рано се бил обадил в полицията, но не успял да се свърже.
Молим ви, молете се Бог да утеши и защити брат Палатингал, жена му и четирите им деца.
Нападателите, които били между 
10 и 15, издигали индуистки лозунги, докато разбивали прозорци и нахлули през покрива. Семейството се барикадирало в една стая: децата се скрили под леглото, а родителите им се притиснали към вратата, докато тълпата се опитала да ги избута от другата страна.
„В този момент можех да видя смъртта лице в лице“, казва 
брат Палатингал. „Закъснение от още две минути щеше да ни коства живота. Непрекъснато скандирахме: „Има победа в Христовата кръв.“

* Прославете Бога за начина, по който се е погрижил за пастор Палатингал и неговото семейство, и за това, че Той е тяхното скривалище и ги обгражда „с песни на освобождение“ (Псалм 32: 7).
* Отдайте слава на Бог, за това, че съвършената любов прогонва страха (1 Йоан 4:18); молете се това семейство и други християни в селото да останат твърдо във вярата си.
* Молете се местната полиция да предприеме твърди действия и да арестува нападателите.

(Източник: News Morning Star)

НОВИ СВЕДЕНИЯ

С удоволствие съобщаваме за освобождаването на нашия ирански брат Ебрахим Фирузи. Той напуснал затвора в Карадж на 26 октомври, след повече от шест години в зад решетките. Той обаче е на път да предприеме двегодишно вътрешно изгнание в Сарбаз, на границата на Иран с Пакистан, въпреки че му е разрешено временно освобождаване, за да уреди някои лични дела. Първоначално осъден на една година за християнската си дейност, Ебрахим бил след това повторно обвинен и получи петгодишна присъда за обвинения, включително „действия срещу националната сигурност“. Молете се Бог да му даде издръжливост и непоколебим дух, докато се подготвя за Сарбаз.
(Източник: Middle East Concern)

Благодарете на Бог за освобождаването на нашия брат-християнин в Китай, Гоу Жонгкан, който е свързан с църквата в Чънду, Съчуан. Той е прекарал седем месеца в ареста. Гоу, който отказа да даде на властите паролите за компютъра и мобилния си телефон, вече е изпратен обратно в родния си град Баджонг в същата провинция. Нашият партньор „China Aid“ казва, че Гоу вече е прекарал десет години в затвора заради работата си в областта на правата на човека. Продължете да се молите за членове на „Църквата за ранен дъжд“ в Чънду и за презвитерите Ванг ЙиЦин Дефу и Ге Йинфен, които остават зад решетките.
(Източник: China Aid)