Молитвени нужди (Април 2019)

Молитвени нужди (Април 2019)

44 НЕОТГОВОРЕНИ пост-протестни протестантски питания по промените в Закона за вероизповеданията

Държавни субсидии за вероизповедания в България 2006–2019г.

Старата ДЖЕНДЪР на нов гласНС гласува

ВСИЧКО за новите поправки в ЗАКОНА за ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА през 2018г.

 

Име на законопроекта
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията
Сигнатура 954-01-4
Дата на постъпване 31/01/2019

ВНОСИТЕЛИ ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ, МУСТАФА САЛИ КАРАДАЙЪ
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КОМИСИИ
Комисия по вероизповеданията и правата на човека (водеща)
Комисия по бюджет и финанси (участваща)

 


 НОВОГОДИШЕН ПОСТ И МОЛИТВА
IV седмица (27 януари – 3 февруари):

ЗА БОЖИЯ НАРОД И ЗА НАШИЯ НАРОД

1. За мира на Ерусалим, за Божията защита и за спасението на Израел
2. За управляващите на България – за мъдрост от Бога при взимането на управленски решения, при приемането на закони и при тяхното прилагане
3. За духовните и социалните проблеми на страната:
• за победа над безбожието и консуматорския материализъм,
• за надделяване над корупцията, беззаконието и престъпността,
• за недопускане на джендър идеологията и за намаляване на влиянието на лобитата, стремящи се към налагане на хомосексуалните бракове и за подмяна на половата идентичност
• за преодоляване на демографския срив
• и за Божията защита срещу природни бедствия, крупни аварии и тероризъм
4. За отворени сърца и приемане на благовестието от нашите сънародници 


 Статия от петък (25.01) – два дни преди атентата във Филипините.

Филипините не са включени в световния списък за наблюдение на 50-те страни, в които е най-трудно да бъдеш християнин. Но президентът на страната, Родриго Дутерте, под….

 


 Една прекрасна новина и отговор на молитвите на много вярващи:
Върховният съд на Пакистан потвърди решението си да отмени осъдителната присъда на Азия Биби. Майката на четири деца християни, която прекара осем години в затвора със смъртна присъда най-накрая е свободна и може да напусне Пакистан.
Слава на Бога за свободата й! 


 СПЕШНА МОЛИТВА – Църковна служба в град Йоло в южната част на Филипините е била брутално нападнат днес, убити са най-малко 20 души и са ранени поне 81 човека. Две бомби са били взривени. Умоляват ни да се молим за тези семейства. 


 Спешно за молитва: Боко Харам пусна насилствено видео с екзекуцията на отвлечена жена работеща като социален работник и заплаха да убият отвлечената нигерийска християнка тийнейджърка Лия Шарибу. Молим ви, където и да сте, молете се заедно с Лия и нейното семейство. (Източник: Open Doors UK) 


 Църквите в Пакистанската провинция Пенджаб са били инструктирани да вземат мерки на безопасност от правителството на окръга. На лице са страхове от предстоящо нападение. Властите са издали уведомление за затварянето на църквите в провинцията, ако не се предприемат подходящи мерки. Молим ви, молете се за нашето семейство в Пенджабската провинция предвид последната заплаха от нападение.
Християните в Пакистан се чувстват особено уязвени след тежката реакция от оправдаването на затворничката поради вярата си в Христос – Ася Биби. Асия е все още е държана под попечителство в Пакистан, тъй като Върховният съд разглежда петиция срещу оправдателната й присъда.

* Молете се за защита над църквите и вярващите в Пенджабската провинция, така че страховете за предстоящо нападение да се окажат неоснователни и да не станат реалност.
* Молете се за това Върховният съд да действа бързо и справедливо и да подкрепи оправдателната присъда на Азия Биби. 


  


 Настоящия главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и нито един от неговите приближени нямат жилище в България – имат в Истанбул, в Анкара и т.н. Те са като гости тук. Участват във всички мероприятия с Лютви Местан и с турския посланик. Турският посланик им дърпа конците, заяви Генджев.

По думите му представители на чужди държави работят в българското мюфтийство. Аз като се върна в мюфтийството, те ще си заминат в Турция. Мюфтийството обединява българи, които изповядват исляма, и подобни хора нямат място там. България е моята родина и аз няма да позволя мюфтийството да е място, където радикалният ислям взема позиции, подчерта бившият главен мюфтия.

Незаконният мюфтия Мустафа Хаджи готви незаконна конференция. Мюфтията на Кърджали, когото готвят за главен мюфтия, оплю България във филма на “Ал Джазира”, каза Генджев. Хилядите мюсюлмани в България обичат родината си, те живеят тук от 500-600 г. Някой иска радикално да ислямизира България. Но аз няма да позволя това нещо. В България може да се избере главен мюфтия без намесата на Турция и аз ще го докажа, заяви още Недим Генджев.  


 

Молим ви, молете се за нашето семейство в Иран, заляно от вълна арести
Църквата в Иран е под висок натиск, след като повече от 150 християни са били задържани само за няколко седмици. В края на ноември около 70 християни били арестувани край Карадж, провинция Алборц, а други 30 ареста били извършени в Дамаванд и други части на провинция Техеран. Повечето от задържаните били освободени скоро след това. Допълнителни задържания са докладвани през декември на север, североизток и югозапад от Иран.
Молим ви, молете се иранските християни да стоят твърдо в своята вяра. Две двойки в Мешхед в Североизточен Иран – Амир Талейпур и съпругата му Махназ Харати – били арестувани пред седемгодишната си дъщеря на 6 декември. Четири дни по-рано две сестри, Шима и Шокофеф Зангане, били арестувани в домовете си в Ахваз. Твърди се, че те са били бити от служители по сигурността, които ги разпитвали, след което ги прехвърлили в затвора в Сепидар. Всеки път, когато семейството им се опита да плати гаранцията на сестрите, искът бил отхвърлен. Радио Фарда цитира иранската държавна информационна агенция Тасним, която казва, че още девет християни са били арестувани в провинция Алборц, северно от Техеран, по време на Рождество.
• Молете се за мир за арестуваните християни и за бързото освобождаване на онези, които все още са задържани. Помолете Бог да изпълни тях и техните семейства с Неговия мир и да им напомни обещанието Му да ги защити (2 Солунци 3: 3).
• Благодарете на Бога, че според съобщенията църквата в Иран нараства. Някои анализатори тълкуват неотдавнашните репресии като опит да се сплашат хората, които се интересуват от християнството.
• Молете се, още много хора в Иран да започнат да изследват християнската вяра и да опознаят Исус.