Молитвени нужди (Май 2019)

Молитвени нужди (Май 2019)

Ето още един отговор на нашите молитви – Повече от 500 пакистански ислямски духовници подписват „Декларацията на Исламабад“ срещу ислямския тероризъм, насилието извършено в името на религията и дискриминиращите решения издадени от радикални духовници. Документът също така съдържа специална препратка към Азия Биби и призовава за защита на всички религиозни малцинства в страната.

Clerics slam indiscriminate use of Islamic edicts by radical ulema. The faithful of every religion or sect have the constitutional right to live in Pakistan. Nobody must be killed on the pretext of religion. Relations with Saudi Arabia should be placed under a magnifying glass.

 


 Московская богословская семинария ЕХБ

Напоминаем вам, что с 16 января семинария приостановила свою деятельность на 60 дней по решению Московского городского суда.
Двери здания семинарии были опечатаны 25 января судебным приставом. Просим продолжить молиться, так как 1 февраля ожидается заседание районного суда по просьбе семинарии снять наказание.

https://www.facebook.com/MBCECB/posts/2533759216654705

1 Февраля, решением Перовского районного суда – подтверждено предыдущее решение – приостановить деятельность МБС на 60 суток с 25 января. 


 Можем да издигнем нашите братя и сестри от 15 църкви в Англия, които са получили заплашителни писма с искане да спрат службите си. Молим се да бъдат силни и смели; да не се плашат и да не се страхуват, защото ГОСПОД, техният Бог, е с тях, където и да отидат! 


  


 Нашите сътрудници ни разказаха за новопоявили се доклади за деца в две училища в провинция Жежянг в Китай. Децата са били помолени да попълнят формуляр, в който да посочат, че не следват някаква религия. (Оказало се, че 200 от децата в училището са християни. Когато ги заплашили, 100 от децата отново посочили, че са християни, след това отново ги заплашили, при което около 30 от децата отново посочили, че са християни. Пак ги заплашили, при което едно от децата отказало да направи компромис с вярата си.)
Татко, молим те тези деца да останат смирени, без страх и уверени в истините на Евангелието. Ние те молим, те винаги да помнят твоето обещание, че „никога няма да ни оставиш, нито да ни забравиш.“ Нека гоненията, през които преминават, дори в тази млада възраст, произведат дълбока любов към Теб и реколта от спасени души, където и да отидат.

Our field has told us of emerging reports of children in two schools in #China’s Zhejiang Province. Children were asked to fill out a form stating they did not follow a religion. Read what happened when 200 children declared they were Christians.

 


 Пастор Мохамедреза Омиди е бил осъден на 80 удара с камшик. Да се молим за него и за 34 други затворени и изолирани в Иран християни.

Pastor Mohammadreza Omidi has been sentenced to 80 lashes. Pray for him and 34 other prisoners by name (and see their photos) using our list of Christians imprisoned in Iran. You can find the list on our #PrayerWall below.

 


 Слава на Бога за това, че преследваната християнка Сомчи (на снимката) сега може да види Божия план за живота си: тя е била отхвърлена от семейството й на 17 години, но сега на 25 години има съпруг християнин. „Като погледна на всичко, което се случи с мен в миналото, виждам Божията любов и Божия план“, казва тя. 


 Ислямистка партия в Пакистан заплашва да подтикне към национално безредие ако Азия Биби бъде освободена от смъртната присъда. Молим ви молете се, могъщата ръка на Господа (Изход 14:31) да задържа усилията на ислямистите да всеят насилие и безредие в Пакистан. Молете се мюсюлманите, които искат Азия Биби да бъде екзекутирана, да бъдат изобличени, и както апостол Павел, да имат среща със Сина на Бог и да осъзнаят, че Той е този, който наистина преследват. Застъпете се и за Имран Кан, тъй като той е изправен пред силен натиск от страна на ислямистите; молете се да изпълни обещанието си от изборната победа, да защитава правата на малцинствата. 


 Нека да се молим за Китай, където все повече църкви са затваряни, а вярващите са подложени на все повече рестрикции и гонения. Наскоро президента на Китай е поискал отмяна на първата заповед в Библията (Да нямаш други богове освен Мене) в опит да наложи култ към личността си. 


 Можем да подпишем тази петиция, но и да се молим тази стратегия да не бъде преиета в България.
С прилагането на тази стратегия ще бъдат узаконени съмнителни европейски практики, водещи до разруха, контрол и отнемане на децата от техните семейства. Стратегията потъпква грубо правата на родителите и най-добрия интерес на децата.

До 8 февруари, 2019г. е крайния срок за внясане на становища във връзка с Проект за Национална стратегия за детето 2019-2030 г. „Всички права за всички деца”. С прилагането…