Молитвени нужди (Април 2022)

Молитвени нужди (Април 2022)

Още нападения над християните в нигерийския щат Кадуна

Благодарим ви за молитвите за християните в Нигерия. Няколко дни след последното ни съобщение терористи нахлули в селото Ангуан Булус, населено предимно с християни, убивайки трима и ранявайки трима други.

Очевидец разказва: „Бях в Ангуан Булус около 9 вечерта и следващото нещо, което чух бяха множество истрели. Терористи нападнаха тази християнска общност. Те застреляха няколко души. Хора бягаха, деца бягаха и аз трябваше също да бягам за живота си.“

Местен църковен ръководител казва: „Призоваваме всички християни … в щат Кадуна да се молят мирът да царува и преследването на християните да спре“.

 

* Молим ви, моете се за множеството християни, загубили близки или ранени в Кадуна и в северния регион докато нигерийското правителство продължава да се проваля в изпълнението на дълга си за опази собствения си народ.
* Благодарете на Бога за християните в северна Нигерия и се молете те да останат силни във вярата, отговаряйки с любов към гонителите си.
* Нека се молим за край на гоненията над християните в този регион, които продължават вече толкова много време.

 

Войната на Русия срещу Украйна значимо събитие ли е по отношение на пророчествата, записани в Библията? Тъй като много християни обсъждат този въпрос, пастир Грег Лори обяснява защо вярва, че живеем в Последните времена.

 

„Това е война в мащаб, който не сме виждали от дълго време“, казва Лори, старши пастир и основател на многокампусната християнска църква Harvest в Калифорния. Във видео съобщение, публикувано на уебсайта на църквата му, Лори се позовава на Матей 24: 6, където Господ Исус Христос казва: „И ще чуете за войни и слухове за войни“.

 

Следващият стих, добавя той, говори за язви, които наблюдаваме около нас през последните дни. „Ако коронавирусът не е чума, не знам какво е. Това е глобална чума.“

 

Много изследователи на Библията смятат, че споменаването на Магог, който атакува Израел в Езекиил 38 глава, отговаря на съвременна Русия, продължава Грег Лори.

 

Според друго пророчество в Езекиил, евреите ще бъдат разпръснати и събрани отново в земята си, което се е изпълнило, продължава Лори. Той обяснява, че по време на Втората световна война и след Холокоста евреите от цял ​​свят започват да се връщат в земята си и Израел официално стана нация на 14 май 1948 г.

 

Но Писанието също така казва, че нация от крайния север на Израел, наречена Гог и Магог, ще тръгне срещу нея, казва Грег Лори, добавяйки, че Украйна е била част от Руската империя до 1991 г.

 

„Ако погледнете на която и да е карта, ще видите, че това е географската зона на Русия. Ще бъдат ли отново част от Русия? Възможно е. Но едно нещо, за което се сещам, е, че когато гледам как Русия или Магог нахлува в Украйна,  това е напомняне за нещата, които ще се случат, когато Магог атакува Израел.

 

И ако вярваме, че пророчествата се сбъдват, „трябва да погледнем нагоре и да си помним, че Бог контролира всичко“, заключава Лори.

 

Джоел Розенберг, американо-израелски комуникационен стратег, автор и анализатор, също написа преди няколко години, че: „Еврейският пророк Езекиил е написал преди 2500 години, че в „последните дни на историята Русия и Иран ще формират военен съюз, за да атакуват Израел от север. Изследователите на Библията коментиеат ​​този есхатологичен конфликт, описан в Езекиил 38–39, като „войната на Гог и Магог“.“

 

Той цитира Езекил 38:14-16, който гласи: „Затова, сине човешки, пророкувай и кажи на Гог: „Така казва Върховният Господ: В онзи ден, когато Моят народ Израил живее в безопасност, няма ли да обърнете внимание на това? Ще дойдеш от мястото си в далечния север, ти и много народи с теб, всички яздещи на коне, голяма орда, могъща армия. Ще атакувате народа Ми Израил като облак, който покрива земята. В идните дни, Гог, ще те доведа срещу моята земя, за да ме познаят народите, когато се изявим пред очите им.”

 

Уебсайтът на християнския апологет също говори за Русия в библейските пророчества.

 

„Гог е олицетворение на определена личност. Който и да е Гог, той е от земята на Магог и е водач на Тубал и Мешек (някои преводи добавят „Рош“ към списъка) и конфедерация от други нации: Персия, Куш, Пут, Гомер и Бет Тогарма (Езекиил 38:5-6). И който и да е той, той ще има планове да „нападне мирен и нищо неподозиращ народ“, а именно Израел (стихове 11, 14 и 18). Но независимо от плановете на Гог, Господ Бог е против него и ще го победи (Езекиил 38:4, 19–23; 39:3–5).“

 

„Персия“, нация, посочена като съюзник с Магог, е съвременен Иран.

 

Източник: Christian Headlines

Рано в неделя, на 26 септември 2021 г., дякон Силнър Лафай (на 60 г.) и съпругата му Мари Марта Лоран Лафай, която го придружавала,  се готвели да влязат в Първа баптистка църква в Порт о Пренс, разположена на улица Реюнион близо до Националния дворец, за първата служба, когато били нападнати от тежко въоръжени лица.

 

В неуспешен опит да се противопостави на бандитите, които искали да отвлекат съпругата му, дякон Силнър Лафей бил прострелян на няколко места. Въоръжените мъже успели да избягат, отвличайки съпругата му.

 

Вътре в църквата нападението и стрелбата предизвикали паника сред вярващите. Много от тях припаднали, други се опитали да се скрият, а имало и такива, които се наранили по време на бягството си.

 

Дякон Лафай бил закаран в Общинската болница, но за съжаление, починал от нараняванията.

 

Реагирайки на тази убийствена атака, Службата за защита на гражданите (OPC), е „изразила възмущението и гнева си“ от случилото се с молба, онези, които разполагат с власт, да направят равносметка на горчивия си провал по отношение на сигурността и защитата на живота на хората.

 

„След трагедията, станала в баптистката църква на улица Реюнион, считана за свято място и неприкосновено пространство, никое място не е защитено. Църкви, училища, университети, радио и телевизии, публични и частни офиси, магазини са изложени на яростта на въоръжени бандити, действащи безнаказано,“ се казва в изявление на ОРС.

 

Обърнете внимание, че това е втората атака на място за поклонение след отвличането на 6 души на 1 април тази година от Адвентистка църква в Карфур, Хаити.

 

Първа баптистка църква в столицата Порт о Пренс е основана през 1936 година и има историческо значение за Хаити.

 

Източник: WBA

Църквата на Шотландия може да се превърне в най-новата християнска деноминация в Обединеното кралство, която ще сключва еднополови бракове и ще провежда съответните венчавки.

 

Нов документ, представен на Общото събрание на Църквата на Шотландия през 2022 г., което се очаква да се проведе през май, показва, че мнозинството от презвитерите подкрепят разрешаването на еднополовите бракове.

 

Най-малко 29 презвитери вече са заявили, че гласуват за въвеждане на новия закон, докато 12 са казали, че са против.

 

П-р Шуна Дикс от презвитерията на Абърдийн и Шетланд е гласувала „за“. Тя заявява, че е доволна от подкрепата на своите колеги.

 

„Лично това е нещо, за което сме чакали твърде дълго, честно казано. Но аз се радвам, че ще мога да гласувам, за да отпразнуваме узаконяването на еднополовите бракове.“

 

„Ще има хора от ЛГБТ общността, които ще се зарадват, защото най-накрая църквата, към която принадлежат, ще може да отпразнува любовта им в християнска церемония и това според мен е добра новина“, казва Дикс.

 

Съгласно предложеното законодателство от никое лице няма да се изисква да участва в подобна церемония или да участва в организирането на тържество по повод еднополов брак, освен ако изрично не желае да го направи.

 

Но за п-р Майк Гос, от презвитерията на Ангъс, който гласува против, дори с този „разрешителен“ подход, разделението в църквата ще продължи и той смята, че това ще засегне други области на църковния живот.

 

„В рамките на Шотландската църква все още има конфликти. Групата от хора, които са против, са наричани ​​традиционалисти. Това сме хора, които изповядваме и подкрепяме принципите на Библията. Ние няма да си тръгнем и да се откажем. Ние ще продължим да отстояваме своите позиции.“

 

„Предполагам, че ще продължаме да наблюдаваме конфликтни взаимоотношения между отделни конгрегации и различни църковни служители. Ние сме в средата на огромен процес на промяна. Той е наречен Процес на планиране на мисията на църквата. Процесът ще изисква много служители да работят заедно. Тази тема е още един ключ в този процес, който затруднява нашата съвместна работа“, продължава п-р Гос.

 

Окончателното гласуване ще се проведе в Общото събрание на Църквата на Шотландия следващия месец.

Близките на семействата на 17-те мисионери, отвлечени в Хаити по-рано този месец, продължават да дават надежда – и да показват невероятна благодат към похитителите, тъй като потенциално смъртоносната ситуация продължава вече десети ден.

 

Christian Aid Ministries, организацията с нестопанска цел, с която са свързани мисионерите, заяви, че дните след отвличането на 16 октомври са били изпълнени с „много сълзи и хиляди, дори милиони молитви“.

 

Сред тези молитви и емоции, семействата на мисионерите споделиха послания, пълни с благодат и прошка.

 

„Ние се интересуваме от спасението на похитителите и ги обичаме“, казва бащата на един от заложниците по отношение на мъжете, които отнеха детето му.

 

Друг родител добавя: „Като семейство ние даваме прошка на тези мъже. Ние нямаме нищо против тях.“

 

И в разгара на тези състрадателни изявления християните по света живеят с постоянна надежда за безопасността и оцеляването на мисионерите.

 

Но макар че надеждите за безопасното им завръщане у дома остават големи, има и притеснения относно искането на похитителите за откуп от 1 милион долара на мисионер.

 

Полицията смята, че бандата 400 Mawozo стои зад отвличанията. Групата, която е започнала престъпната си дейност с дребни кражби, се е превърнала в една от най-страховитите и дяволски банди в Хаити.

 

Отвличанията не са нещо ново за тези бойци, тъй като се твърди, че са заловили монахини и свещеници през април и са получили откуп, преди религиозните лидери да бъдат освободени. Сега членовете на бандата вероятно са станали още по-дръзки и арогантни.

 

Мъж, идентифициран като Уилсън Джоузеф – смятан за лидер на 400 Mawozo – е публикувал видео миналата седмица, разпространено в социалните мрежи, в което казва, че бандата ще убие мисионерите, ако откупът не бъде даден.

 

„Кълна се, че ако не получа това, което искам, всеки от тези американци ще получи куршум в главата“, обявява той.

 

Тези смъртоносни заплахи предизвикват силна загриженост около тази все по-чувствителна ситуация.

 

Уестън Шоуолтър, говорител на служенията за християнска помощ, се обърна към пресата и сподели писма в четвъртък от членовете на семействата на мисионерите.

 

Шоуолтър казва, че семействата на мисионерите са от общности на менонити, амиши и анабаптисти, и че разчитат един на друг, докато чакат разрешаването на тази силно емоционална драма, съобщава Akron Beacon Journal.

 

„Те продължават да се подкрепят взаимно с молитви и насърчение в този труден момент“, казва той. „Удивително е как периодите на трудности имат силата да обединяват хората.”

 

Той също така насърчи обществеността да се моли за тези семейства.

 

Както CBN News съобщи по-рано, мисионерската група – която включва пет деца, седем жени и петима мъже – беше отвлечена от превозно средство на 16 октомври, докато посещаваше сиропиталище.

 

Съобщава се, че отвличанията в Хаити се увеличават тази година, като досега 71 жени и 30 деца са държани в плен, според УНИЦЕФ. Тези числа за цялата 2020 г. са съответно 59 и 37.

 

Нека продължим да се молим за тези мисионери и техните семейства.

 

Източник: Faith Wire

Photo: CBN News

 

Християнскa лекарка от Индия е изправена пред наказателни обвинения, след като е казала на семействата на свои пациенти да се молят на Исус Христос по време на пандемията.

 

Д-р Сандхия Тиуари давала духовни съвети, докато посещавала домове на пациенти в Мадхя Прадеш като част от държавната програма „Kill Corona“.

 

По време на домашните си посещения тя раздавала християнски брошури и казвала на болните, че могат да се помолят на Господ Исус Христос за изцеление, ако се заразят с Covid-19, съобщава Международна християнска грижа (ICC).

 

Лекарката е била разпитана от индуистката националистическа организация Раштрия Суамсевак Санг, която е заснела нейните коментари и след това публикувала кадрите онлайн.

 

Във видеото тя защитава действията си.

 

„Какво не е наред в това да им казвам, че Бог лекува? Не казвам на никого да стане християнин и не принуждавам никого да се моли насила на Христос. Аз съм християнка, казах им, че Господ Исус може да лекува“, казва тя.

 

Д-р Tиуари вече е отстранена от длъжност.

 

Мадхя Прадеш, в централна Индия, е един от многото индийски щати със закон за смяна на религията, но през март той въведе по-строги наказания, включително затвор от 3 до 10 години и глоби между 25 000 рупии (250 британски лири) и 50 000 рупии (£ 500).

 

Местен християнин споделя следното пред ICC: „Това е състоянието на религиозната свобода в нашата държава. Трябва да бъдем много внимателни, когато разказваме на хората за нашата вяра.

 

„В повечето случаи фактите се изкривяват, за да отговарят на настроенията в страната и за съжаление, държавната машина е удобна за виктимизиране на малцинствата.

 

„Ако ситуацията е такава за един медицински специалист, състоянието на обикновения християнин може да бъде много по-лошо.“

 

Последователните доклади сочат  влошаване на ситуацията на религиозната свобода при премиера Нарендра Моди.

 

Open Doors класира Индия на 10-то място в списъка си за наблюдение в света на първите 50 страни, в които е най-трудно да си християнин.

 

В него се казва, че хиндуистките националисти се опитват да освободят страната от християни и че мюсюлманите използват „насилие“, за да постигнат тази цел.

 

Източник: Christian Today

Според полицията над 80 деца са били спасени миналата седмица от различни центрове за набиране на терористи около Уганда.

 

Говорителят на полицията Фред Енанга информира обществеността на пресконференция, че в сряда и четвъртък миналата седмица съвместната оперативна група за борба с тероризма и Главното военно разузнаване са провели спасителни операции в областите Калуле-Луверо и Нтороко, където са спасили 50 деца.

 

След това през уикенда още 22 деца бяха спасени по време на нападение в дом за набиране на терористи в окръг Kasengeje-Wakiso.

 

Полицията спаси и допълнителна група от 15 деца, които избягаха от бунтовническата група на Съюзните демократични сили (ADF).

 

„Непълнолетните разказали на полицията, че са били обучавани в боравене с оръжие; детонация на импровизирани устройства и използването им”, пише The Independent.

 

„Според полицейските записи досега над 106 заподозрени са били арестувани за предполагаемо подпомагане, финансиране, набиране и мобилизиране за Съюзническите демократични сили-ADF.

 

Терористичната група ADF произхожда от Западна Уганда и в момента действа извън Източната Демократична република Конго. Основната цел на групата е да създаде ислямски халифат в Централна Африка.

 

Филиал на ISIS, ADF редовно извършва атаки в доминираната от християните ДРК, като често убива, отвлича и разселва християни.

Наскоро терористичната група извърши четири бомбени атаки в столицата на Уганда Кампала, което представлява рязко и тревожно увеличаване на дейността на групата в страната.

 

Моля ви, молете се за края на терористичната група на ADF и за това Господ да смекчи сърцата на бунтовниците, които твърде често са деца, принудени да участват в отвратителни актове на насилие.

 

Моля ви, молете се също и за тези, които са били жертви на тероризма, Господ да ги изцели и да укрепи църквата сред преследванията.

 

Източник: Internationa Christian Concern

 

По време на протест в Хартум, Судан, в понеделник,  25 октомври 2021 г. военните сили са арестували изпълняващия длъжността премиер на Судан и висши държавни служители, прекъснали са достъпа до интернет и са блокирали мостове в столицата, съобщава министерството на информацията на страната, описвайки действията като преврат. В отговор хиляди хора са излезли по улиците на Хартум и неговия побратимен град Омдурман, за да протестират срещу очевидния военен преврат.

 

От четвъртък досега хиляди хора са излезли на улиците, за да протестират. Има съобщения за над 100 ранени.

 

„Страх ме е, че тази държава ще пламне. Страхуваме се, че тези хора ще убият децата ни“, казва една възрастна жена пред агенция Ройтерс. „Видели сме достатъчно смърт.“

 

Важно е да се молим за мир, за безопасността на протестиращите и за охлаждане на страстите в страната.

 

Християните вече страдат в Судан. Дори преди военния преврат в понеделник християните бяха подложени на гонение в Судан. Open Doors USA, която следи за състоянието на преследваните християни по света, в момента поставя североизточната африканска нация на  тринадесета позиция като най-трудно място за живеене за християните в целия свят.

 

Нивото на преследване в момента е „много високо“ и последствията за онези, които напускат исляма, за да последват Исус, могат да бъдат пагубни. За християните, които имат мюсюлмански произход, преследването от страна на членове на семейството е нещо обичайно.

 

„Тези вярващи вече не са изправени пред смъртно наказание за напускане на исляма, но могат да бъдат нападнати, бити или дискриминирани по друг начин, ако вярата им бъде изявена“, отбелязва Open Doors USA в последния си доклад на World Watch List. „Църковните сгради често са атакувани или дори събаряни.“

 

Като се има предвид напредъкът, постигнат в Судан по отношение на религиозната свобода, важно е да се молим нищо от постигнатото да не бъде спряно или отменено.

 

Бедността отдавна бушува в страната.

Друг фактор, за който трябва да се молим в разгара на тази криза, е реалността, че Судан отдавна се бори в икономически план. Всъщност „Ройтерс“ описа Судан в доклад тази седмица като в „дълбока икономическа криза“.

 

Близо половината от жителите са бедни, а недохранването на децата е все по-често срещано. В доклад на УНИЦЕФ се казва:

 

Судан е изправен пред много изключителни предизвикателства, включително едно от най-високите нива на изоставане в растежа в региона с около един милион деца, засегнати от глобално остро недохранване, 3,1 милиона или 39 процента от децата на възраст 5-13 години извън училище, с разлика от повече над 10 процентни пункта в процента на завършване на основно училище между момчета (85 процента) и момичета (74 процента). Около 36 процента от населението живее в бедност, а 25 процента в крайна бедност. Судан се класира на 167-о място от 189 държави и територии в Индекса на човешкото развитие за 2017 г.

 

Ясно е, че нацията отчаяно се нуждае от лидерство и обстоятелства, които могат да помогнат за облекчаване на хаоса и проблемите, поддържащи бедността.

 

В петък имаше признаци, че ал-Бурхан и военните лидери потенциално ще предприемат стъпки за облекчаване на част от международния натиск, пред който са изправени след преврата в понеделник.

 

 

Източник: Faith Wire

Християнска благотворителна организация предупреди за възникващ антихристиянски ислямистки дневен ред, тъй като въоръжени мъже са извършили опустошителна атака срещу десет села с предимно християнско население в щата Плато, Нигерия през уикенда.

 

Партньори на Release International, които подкрепят преследваните християни по света, съобщават, че милицията е убила най-малко 80 души и е отвлякла 60 други по време на нападения в неделя.

 

Благотворителната организация обвинява нигерийското правителство, че си „затваря очите“.

 

Изпълнителният директор на Release International Пол Робинсън споделя, че благотворителната организация получава съобщения за подобни атаки „почти всеки ден“.

 

„Много от тези нападения остават незабелязани от света и неконтролирани от федералното правителство.

 

„Чувството за възмущение нараства сред обикновените нигерийци, които се страхуват, че бездействието на правителството е в сговор с терористите.

 

„Нигерия има задължение да защитава своите села и да пази живота на техните жители – независимо дали се касае за терор и беззаконие от страна на бандити или от ислямистките милиции.

 

„Това, че толкова много от атакуваните села са предимно християнски и толкова много от нападателите или ислямистки терористи, или ислямистка милиция, показва, че насилието е основано на религиозна омраза. Все по-често виждаме как християнските села са превземани със сила и окупирани от ислямистки нападатели“.

 

Release призовава правителството на Нигерия да предприеме спешни действия, за да защити своите граждани, които са заклани и прогонени от домовете си.

 

Нигерийски партньор на Release International изчислява, че повече от 80 души са били убити в Кукава и над 60 отвлечени от селата Kyaram, Yelwa, Dadda, Gyambawu, Dungur, Wanka, Shuwaka, Gwammadaji и Dadin Kowa.

 

Партньори на Release International подкрепят жертвите на атаките и провеждат консултации в лагери за разселени лица.

 

Благотворителната организация отправя призив да се помогне на нарастващия брой християни по света, които са били принудени да избягат.

 

Release International е християнска организация, която е активна в около 30 страни по света. Тя работи с помощта на партньори, за да подкрепя молитвено, пасторално и на практика семействата на християнски мъченици, затворници за вярата и техните семейства. Тя осигурява помощ и на християни, страдащи от потисничество и насилие, и такива, които са принудени да бягат за живота си.

 

Източник: Premier Christian News

Робърт Л. Бригс, президент и главен изпълнителен директор на Американското библейско дружество, написа коментар в Christianity Today, обяснявайки как християните в Украйна реагират на руската криза.

 

„Докато хората се борят с неизвестното, мнозина откриват посланието на Библията за първи път“, пише Бригс. „Според Анатолий Райчинец, заместник генерален секретар на Украинското библейско дружество, през последните седмици свещеници и пастори се стичат в книжарницата на Библейското дружество в Киев, за да купуват Библии.“

 

Ситуацията е толкова интензивна, че според съобщенията в книжарницата са свършили Библиите. Райчинец споделя пред Бригс, че най-голямото им предизвикателство е да получат достатъчно Библии, за да реагират адекватно на търсенето на хората.

 

„Нуждаем се от повече Библии“, казва той.

 

Райчинец разкрива и друга важна подробност за отношенията си с християнските лидери в Русия, разкривайки, че те общуват помежду си и са единни в Христос.

 

В свят на такова токсично разделение – и сред напрежение, което пречи за обединяването на хората, които подкрепят противоположни позиции – това е едно мощно свидетелство за плода на Евангелието в живота на хората.

 

„Редовно горовим с нашите колеги в Русия“, казва Райчинец. „Ние, църковните лидери, общуваме помежду си и се молим заедно. Ние сме единни в Господа.”

 

Светът е свидетел, че вярата на украинския народ е зашеметяваща.

 

Райчинец споделя как християни и евреи са се събрали, за да се молят за тяхното тежко положение, като изповядват Псалм 31.

 

„За мен, като пастир, този псалм днес има различен смисъл, защото сякаш отразява сегашната ни ситуация в Украйна“, казва Райчинец пред Eternity News. „Тази древна молитва – написана преди няколко хиляди години – сега е толкова жива и реалистична за нас.

 

Да не преставаме да се молим за мира в Украйна!

 

Източник: Christian Post

 

НИГЕРИЯ – Не спират жестоките нападения над християните

Преди две-три седмици бяха убити 30 вярващи от ислямските бойци от племето фулани, които изгориха 200 къщи. Сега 50 други са убити, като 100 са отвлечени от домовете си, които са били изгорени до основи.

Молим ви молете си за християните от щат Кадуна в Нигерия, които преживяват безмилостни гонения.

За нашите братя и сестри няма спокойствие. В неделна вечер, която можеше да бъде тиха, пристигат въоръжени мъже в камиони и започват да стрелят на месо. Нахлуват от къща на къща, убивайки хора, подпалвайки домовете им. Един от живущите разказва: “Домовете на [роднините на] майка ми бяха изравнени със земята и един от моите братовчеди беше изгорен жив в къщата им. Не можем да се свържем с някои от роднините си. Господи, моля те, това е твърде много.”

Сега, на 24 март, бойците атакуваха 10 общества с предимно християнско население в област Гиуа, щат Кадуна. Загинаха 50 души наши братя и сестри и 100 бяха отвлечени, като не се знае кога ще бъдат видяни отново, а заедно с домовете са изгорени и църковни сгради. Един от жуивушите, Нуху Мусам разказва: “Те не позволиха дори телата да бъдат погребани, тъй като застреляха от опечалените хора и тези, които се върнаха в селата, за да извършат погребенията на убитите.” Жени и деца са сред убитите.

Знам, че Сатана приспива сърцето ни за хора, които живеят далеч от нас. Но това не е чужд народ. Това е нашият народ, истинското ни семейство. Нека да подкрепим нашите братя и сестри с всекидневна и пламенна молитва.

“Молете се за нас да оцелеем след тези нападения от бойци и бандити, – казва Муазу Гоги. “… Властите са наясно с убийствата и разрухите на ‘тези фулански терористи и въоръжени бандити, но не са способни да опазят народа.”

Брат Лео Озги, църковен ръководител, съобщава, че други 45 души са отвлечени от шест села в щат Нигер.

(Източник: Morning Star News)

* Молете се на Бог за мир и утеха на всички опечалени и чиито близки са отвлечени в Нигерия.

* Молете се всички отвлечени сега и преди от терористите да бъдат освободени и да се съберат отново със семействата си.
* Молете се Бог да задвижи мощната Си ръка и да спре дългогодишното насилие в Нигерия било чрез властите или по-друг начин.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Китайският уличен проповедник, Чен Уеншенг, беше освободен в края на март след 15-дневно затваряне.

“Благодаря на Бога, Който ми даде възможност да проповядвам евангелието на открито, да споделя благовестието в общинския арест в Хенгянг, където полицията ме задържа за седем дни и след това да изява евангелието в общинския център за наркозависими за осем дни” – казва той. “Благодаря на Бог, Който ме доведе невредим у дома тази сутрин, слава на Бога! Скъпи приятели, моля ви, издигнете в молитва тези, които чуха благовестието.”

Чен в момента отново проповядва по улиците, както обикновено.

* Благодарете на Бога и се молете за служението на Чен.

(Източник: ChinaAid)