Молитвени нужди (Март 2020)

Молитвени нужди (Март 2020)

Молят ни да се молим за Зуандин (на снимката), чиято сестра Мария е била убита, заедно с 19 други, когато Фулани нападат село Годогодо в Кадуна, Нигерия по време на Възкресение Христово.

Зуандин казва, че е простил на убийците на сестра си Мария. 


  


 Утре е неделя и милиони християни по света ще се съберат в църкви и на други места за да се поклонят на Бога Отца и Неговия Син Исус Христос. Възможно е на някой места да се подготвят нападения срещу вярващите. Да се молим Бог да осуети всеки план на противника да открадне, да заколи и да погуби наши братя и сестри. 


 

 

СОФИЯ 8 юни 2019 г. в 17:30ч. Площад „Народно събрание“

ПЛОВДИВ 8 юни 2019 г. в 17:30ч. пл. Аптека Марица, пред Аптека Марица

РУСЕ 8 юни 2019 г. в 17:30ч. Паметникът на Альоша до Паметникът на свободат

ВАРНА 8 юни 2019 г. в 17:30ч.  Пред „Раковината“ в Морска градина.

БУРГАС 8 юни 2019 г. в 17:30ч. пл.“Тройката“

Втори национален „Поход за Семейството“, който ще се проведе на 8 юни 2019 г. и по време на който всички ще можем да застанем отново заедно в няколко големи града в страната в защита и за утвърждаване в нашето общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство и семейните ценности.

Основни цели на събитието:

– Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.

– Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.

– Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.

– Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички закони, национални стратегии и образователни програми.

– Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

– Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.

Надяваме се всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изразяване на гражданска ПОЗИЦИЯ по важни за обществото ни проблеми. Навсякъде ще бъде пуснат химна на България и да си припомним факта, че ние сме синове и дъщери на народ, който е преминал през много трудности и обрати през вековете, но е запазил своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.

Приканваме всички участници да дойдат със своите деца, семейство и приятели. Поканете всички! Добре дошли са!

Имаме утвърден цветови код за събитието в цялата страна – ще ползваме синьо и розово, подобно на други походи от този вид в различни части на света. Каним всички да дойдат с жизнерадостно и позитивно настроение, и да запомним това събитие с радостни и решителни възгласи и весел детски смях. Бихме искали да да имаме събитие, от което да запечатим спомени с красиви и вдъхновяващи емоции.

Елате да се съберем заедно за една добра кауза!

 


 Около 12:00 часа днес, към края на неделните богослужения на евангелските църкви в България е извършен нов атентат в Буркина Фасо, при който са убити свещеник и още петима вярващи.

Може би е време освен всичко друго, по време на неделните ни богослужения да се молим и за преследваните християни по света.

Божието слово казва: „Защото богатството не е вечно, и короната не трае из род в род.“

Нашето най-голямо богатство днес е възможността да се покланяме на Господ Исус Христос свободно, а короната ни е да му служим, като Негови царски синове и дъщери.

Да не забравяме, че до преди 30 години предишното поколение християни са плащали висока цена за нашата свобода и сигурност днес, и че е възможно един ден да се наложи някой отново да се моли за вярващите християни в България.

По-добре е сега ние да се молим за нашите гонени братя и сестри, отколкото обратното.

Според източник от службите за сигурност нападението е било извършено от група въоръжени мъже

 


 

Испанският премиер Педро Санчес изрази днес съболезнования на близките на жертвата. Той припомни, че неотдавна в друга африканска страна, Буркина Фасо, бе убит исп….

 


 Женят се все по-малко. Това показва отчет на Националния статистически институт (НСИ).

През 2016 са регистрирани 26 803 юридически брака или с 917 по-малкоспрямо предходната година. Три четвърти от всички регистрирани бракове (19 977) са сред населението в градовете. Най много се женят в Добрич и Кърджали, а най-ниският коефициент на сключени бракове е в област Враца -2,2%.

Увеличават се и разводите. Броят им през 2016 е 10 603 или със 107 повече от регистрираните през 2015.

81,1% от разводите са в градовете. Най-голям е делът на разводите по взаимно съгласие (63,4%), следват тези с аргумент несходство в характерите (28,4%) и фактическа раздяла (6,1%).

Средната продължителност на брака е 15,7 години.

Извънбрачните раждания са 38 440 или 58,7% от всички раждания. Повече са извънбрачните раждания в селските региони (66,1%), като в цялата страна най-много на брой са във Видин и Враца. Увеличават се многоплодните бременности. През миналата година са регистрирани 1 129 случая или с 20 повече спрямо предходната година. В един от случаите миналата година са родени четиризнаци, 15 са случаите на тризнаци през 2016.

Позитивното в данните за демографската картина в България е, че намалява детската смъртност. През миналата година живородените деца са 64 984. Родените момчета са 33 375, а момичетата са 31 609. Най-висока е раждаемостта в Сливен, следват София, Варна и Бургас. Най-ниска е раждаемостта в Габрово и Видин. С 22 000 намаляват жените във фертилна възраст.

3 249 са ражданията от майки под 18 години. Увеличават се ражданията от майки над 40 години – 1947.

Смъртността при мъжете продължава да е по-висока, показват още данните на НСИ. По-висока е смъртността на село. През 2016 година 30 570 души са сменили адреса си от България в чужбина, като 50,4% от тях са мъже. Всеки втори емигрант е на възраст 20-39 години. Предпочитани емигрантски дестинации са Германия, Великобритания и Испания. 21 241 души са сменили местоживеенето си от чужбина в България. В това число се включват и българите, живеещи в чужбина, но завърнали се в родината.

Сергей Цветарски, шеф на НСИ, подчерта, че тенденциите в демографските процеси са устойчиви. Продължава процесът за намаляване и застаряване на населението, изтъкна той и допълни обаче, че намалява броят на умрелите лица и коефициентът на обща смъртност. Задълбочава се дисбалансът в териториалното разпределение на населението. Жените живеят по-дълго от мъжете. В края на 2016 населението на страната е 7 101 859. Намалява населението в трудоспособна възраст. 1 236 047 хора живеят в София, 343 424 в Пловдив, 335 177 във Варна. 


  


 Важно: Отворено писмо до министъра на вътрешните работи Саджид Джавид, предупреждение срещу приемането на предложено определение за ислямофобия, което е подписано от над 40 водещи експерти от редица религиозни среди.

Сред подписалите са пастор Аде Омоба MBE, Епископ Майкъл Назир-Али и Тим Дийп.

Писмото, представящо много християни, атеисти, сикхи и други, критикува дефиницията, предложена от Парламентарната група на всички партии (APPG). В писмото се твърди, че то „се приема без адекватен контрол или надлежно разглеждане на неговите отрицателни последици за свободата на изразяване и академична или журналистическа свобода“.

Камарата на общините ще обсъди дефиницията утре сутрин и ние ви молим да се молите спешно, тъй като редица политически партии вече безразсъдно приеха определението. 


 Контактите на християнското служение Гласът на мъчениците (The Voice of the Martyrs) в Шри Ланка са дали пет конкретни начина, по които можем да се молим за християните, които се възстановяват след атентатите по време на Възкресение Христово:
1. Молете се за защита и мир.
2. Молете се за изцеление на ранените при атаките.
3. Молете се за утеха за семействата, които са загубили близките си.
4. Молете се да няма повече насилие.
5. Молете се християните, и по-специално пасторите да се възползват от този момент на осъзнаване, за да провъзгласят Евангелието и много хора в Шри Ланка да познаят Христос.