Молитвени нужди (Февруари 2020)

Молитвени нужди (Февруари 2020)

В китайския град Шанхай арестуват повече от 20 християни, включително тайванския американец пастор Майкъл Ю заради религиозните им убеждения. По късно пасторът е пуснат, но му е попречено да се върне в САЩ. Апелират ни да се молим за освобождаването на задържаните християни.

Pray for the persecuted church in China including the latest pastor to be arrested by Chinese authorities along with 19 others, according to ChinaAid.

 


 Над дузина християни, включително деца, са били заклани от бунтовници Фулани след служба за посвещаване на детето в нигерийския щат Насарава. Нападението е било на Цветница.

Over a dozen Christians, including children, were slaughtered by Fulani militants following an infant dedication service in the Nigerian state of Nasarawa.

 


 „Отделете ме от жена ми и децата ми, опетнете репутацията ми, унищожете живота ми и семейството ми – властите са способни да направят всичко това. Но никой в този свят не може да ме принуди да се отрека от вярата си.“
Международната християнска общност ни моли да се присъединим в застъпническа молитва за освобождаването на китайския пастор Уанг Уи, който е арестуван през декември 2018 за своите християнски убеждения.

Pastor Wang Yi was arrested in December 2018 along with his wife, Jiang Rong, and about 100 other Chinese Christians from the Early Rain Covenant Church in the city of Chengdu in south-west China.

 


 

Шестима души, сред които и католически свещеник, загинаха при нападение срещу църква в град Дабло, северната част на Буркина Фасо. Въоръжени мъже нахлули в храма и открили безразборна стрелба по богомолците.

След стрелбата, те подпалили църквата, няколко магазина и малко кафене преди да се отправят към местния здравен център, който ограбили, а единствената му линейка била запалена. Според силите за сигурност атаката е била извършена от между 20 и 30 тежко въоръжени мъже. Все още никой не е поел отговорност за нападението, което е пореден акт на насилие срещу християнски църкви в страната през последните седмици.

 


 Ася Биби най-накрая е допусната да напусне Пакистан – шест месеца след като е била оправдана за „богохулство“ и смъртната й присъда е отменена. Тя е пристигнала в Канада, където две от дъщерите й вече са получили убежище, каза нейният адвокат.
Благодарете на Бога, че десетгодишното изпитание на Ася е приключило!
Ася е прекарала последните шест месеца в защитен арест, неспособна да напусне Пакистан, на фона на смъртни заплахи от екстремисти. След оправдателната си присъда на Върховния съд на 31 октомври хиляди излязоха на улицата с молба да бъде убита и призоваха за сваляне на правителството. Нейният кошмар започва през юни 2009 г., когато е обвинена в богохулство, след като е споделила чаша вода с колегите си на ферма в Пенджаб. Наричали са я нечиста, защото е християнка.
*
Благодарете на Бога, че Той е направил Ася да бъде освободена и да се събере отново със семейството си. Помолете го да защити всички тях, тъй като те изграждат нов живот в чужбина.
* Мол
им, продължете да се молите Пакистан да отмени законите си за богохулство, въпреки че премиерът Имран Хан е обещал да не ги отмени. Молете се, влиянието на хардлайнерите да започне да отслабва: партията на Техрейк-е-Лаббак (TLP) настоява за смъртно наказание за богохулството.
* Молете се за 218-те християни в Пакистан, които са зад решетките за богохулство, включително
Зафар Бхати (виж по-долу), според сътрудниците на изданието ни. Молете се за преразглеждане на техните случаи.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим, продължете да се молите за нашите братя и сестри в Шри Ланка, които все още преживяват опустошителните загуби, които са претърпели по време на бомбените атаки на Великден. Страната е в силна тревога сред предупрежденията, че ислямистките екстремисти вероятно планират нови атаки. Неотдавна се оказа, че сред 257 души, които са загинали, са били 14 деца от евангелската църква в Батикалоа в Сион. Нашите партньори, които се грижат за оцелелите, казват, че християните са реагирали положително на призивите за прошка и помирение.

Молете се за нашия брат в Пакистан, Зафар Бхати, който все още чака решение за обжалването му срещу богохулство. Следващото заседание е насрочено за 19 юни: молете се Зафар да бъде оправдан. Той е прекарал седем години в затвора и е в лошо здравословно състояние.
 


 Някой неща идват бавно, но рано или късно идват с Божията помощ.

Азия Биби най-накрая е пристигнала в Канада, където ще може да се радва на свободата си.

Asia Bibi is free at last!

 


 ИРАК: Молете се насилието на исляма да накара много мюсюлмани да потърсят и намерят Господа. 


 Има опасения за заплахи срещу християни в Пакистан и други страни, които през този ден празнуват възкресението на Исус Христос. Молят ни да се молим за тяхната защита и да насърчим и други наши християнски приятели да се молят. 


 

Взривове са избухнали в поне три църкви и три хотела, жертвите и ранените са стотици.

 


 Рамадан започва! Нека се молим Исус да се разкрива във видения и сънища на онези, които търсят Бога по време на този период на пост. Можем да се молим и за тайните християни, които трябва да крият вярата си от семействата и близките си.