Молитвени нужди (Май 2017)

Молитвени нужди (Май 2017)

01.5.2017 Ниневия без джихадисти и християни
Изминаха няколко месеца откакто иракските градове и селища в долината на Ниневия вече не са под контрола на милициите на самозваната Ислямска държава. Но техните жители в по-голямата си част християни не са се завърнали по домовете си.

По мнение на парламентариста Йонадам Кана генерален секретар на Асирийската демократична организация причините са разностранни. Една от тях е несигурността в бъдещия политико-институционен ред в региона наистина все още оспорван между централното правителство в Багдат което иска пълен политически контрол и правителството на автономната област Иракски Кюрдистан.

Също така се отбелязва трайното присъствие на територията на военни сили и въоръжени групировки с различна принадлежност. Става дума за групи теоретично обединени в обща борба срещу самозваната Ислямска държава но на практика разделени от силни противоречия които правят положението нестабилно.

По време на скорошна среща с християнска делегация в Мосул шейх Абдул Махди Карбалай официален представител на аятолах Али Ал Систани главен шиитски лидер в Ирак е изразил пълна готовност за борба с всички опити за промяна на етническия и религиозен състав характерен за региона преди пристигането на джихадистките милиции.

01.5.2017 Нека да се уточни Предстои ми преглед.Нека да се уточни диагнозата и да не се налага да доплащам.Дано не се наложи да влизам в болница.Нека Бог ръководи всичко!

02.5.2017 Мир за Йемен
Порталът Evangelsko.info съобщава за доклад на УНИЦЕФ според който продължаващата повече от две години война в Йемен е оставила почти половин милион деца страдащи от остро хронично недохранване 1546 убити деца 2450 осакатени 1572 малолетни вербувани за военния конфликт и над 2 милиона деца които не посещават училище. Да се молим за спиране на военния конфликт в Йемен и за установяването на траен мир в тази страна. Да се молим хората в Йемен да познаят Господ Исус Христос като Княз на Мир управниците да го приемат за Чудесен Съветник а сираците и страдащите деца като Отец на Вечността.

03.5.2017 Войната взима детски жертви
Незабавно политическо решение на войната в Йемен. Преустановяване на всички сериозни нарушения на правата на децата които трябва да бъдат закриляни всеки момент. Непосредствен и повсеместен отговор за борба с недохранването на децата и бременните жени като се подобри достъпът на хуманитарна помощ в страната за да се стигне до най-уязвимите. Засилване на механизмите за адаптиране на семействата с подкрепа на доставки на безплатни качествени основни услуги и парична помощ в широк мащаб.

Тези искания отправя детския фонд на ООН УНИЦЕФ като в комюнике пояснява че след две години от началото на конфликта в Йемен почти половин милион деца страдат от остро хронично недохранване; 1.546 деца са убити а 2.450 са осакатени; 1.572 малолетни са вербувани за военния конфликт; над 2 милиона деца не посещават училище. 80% от семействата имат дългове и половината от населението живее с по-малко от 2 долара на ден.

Почти 15 милиона мъже жени и деца нямат достъп до здравни грижи. 1600 училища са неизползваеми. Войната „продължава да жъне детски жертви и бъдещето на децата“ посочи Меритксел Реланьо представител на УНИЦЕФ в Йемен. УНИЦЕФ със своите партньори продължава да доставя спешна животоспасяваща помощ за децата като ваксини терапевтични храни за лечение на острото недохранване подкрепа за образованието психологична социална и парична помощ.

03.5.2017 Господ да снабди
Началниците ми на работа харесват и одобряват ласкателите а аз съм в не милост! Моля ви помолете се Господ с мощ да ме избави и да ми даде изходен път! Нека се молим Господ да снабди за мен работа на която ще съм най-полезен най-удовлетворен щастлив и най-високо заплатен за Божия прослава! Докато съм още на сегашната работа нека се молим да покажа как работят Божиите деца и колко са благословени и това нека е през цялото време докато съм на това място! Нека се молим за всички които нямат добро отношение към мен на това място Господ да им стори както е Неговата воля! Бог да е с вас!

04.5.2017 Световна среща за преследваните християни във Вашингтон
Стотици християни и жертви на преследване от цял ​​свят ще се съберат този месец във Вашингтон на Световна среща на върха за защита на преследваните християни организирана от Billy Graham Evangelistic Association (BGEA). Целта е да се привлекат хора от други църкви и деноминации на християнската вяра

за да се молят за нашите братя и сестри в Христос и да получат информация от първа ръка за страданията по света

съобщава BGEA.

Асоциацията твърди че в нашето съвремие никога не е било по-опасно да бъдеш християнин.

Ние като християни трябва да се събудим. Ако не го направим сега ще бъде твърде късно

предупреждава Франклин Греъм.

Яростното преследване на християните е във възход. Христовите последователи в Африка Близкия изток и другаде по света са измъчвани убивани и прогонвани от домовете им – само защото следват Исус

казва Греъм и добавя:

Това е варварско това е зло и е време да станем и да направим нещо

.

От детските си години когато е пътувал със своите родители досега той е имал повече от 60 посещения в Близкия изток. Виждал е как християни са атакувани убивани ден след ден.

Християните са подложени на атаки не само в Близкия изток но и по света

казва той.

Дори и хората с които разговарям които не са християни признават това и казват че промените които виждат в света не са добри и са много тревожни

.

Радикалният ислям набира скорост в голяма част от света. Много от нашите политици изглеждат по-загрижени за намирането на своя собствен път и напредването в своя дневен ред отколкото да правят това което е правилно за хората. Ставаме нефункционални.

Божието Слово говори за народите на земята които са в

мъка и объркване

. Има само Един който има отговорите и това е Господ Исус Христос. Като индивиди и като народи ние трябва да погледнем към Него за мъдрост и помощ. Той е отговорът сега и във вечността

казва още Греъм.

04.5.2017 Благословения за управниците
Вчера 4 май в Народното събрание в присъствието на патриарх Неофит новоизбраното правителство начело с Бойко Борисов положиха клетва. След това премиерът Борисов подписа клетвената си декларация поставена до Светото Евангелие като преди това целуна кръста.Благодарим ти Господи за новото правителство и парламент. Молим те да ги пазиш от лукавия и да ги благославяш. Като граждани на България ги предаваме в твоите ръце и те молим да ги водиш във всяко едно тяхно решение за благословението на твоят народ страната ни и твоето царство. В Името на Господ Исус Христос се молим. Амин

04.5.2017 Затворен в Таджикистан
Пастор Бакхром Колматов наскоро в бил затворен защото тайната полиция е открила песнарки и християнска литература при влизане с взлом в църковната им сграда в Таджикистан миналия месец. Таджикските служители често използват наказателни обвинения свързани с екстремизъм за да преследват онези които се покланят извън религиозните общности одобрени от държавата. Молим те Господи за освобождаването на пастор Бакхром както и за твоята защита на него близките му църквата която води и другите вярващи в Таджикистан. Молим те за сила и мъдрост на вярващите както и за покаянието на властите.

05.5.2017
Някога мислели ли сте че притежаването на християнски книги може да ви превърне в

екстремист

?

Някога мислели ли сте че притежаването на християнски книги може да ви превърне в

екстремист

?

Християнските книги могат да бъдат голямо насърчение за нас а ние ги приемаме за даденост защото можем да ги купим свободно. Но какво ще стане ако се превърнат в причината да ни гонят? Ами ако пеем

Напред християнски войници

и ни накажат за предателство?

Брат Бакхром е зад решетките днес защото тайната полиция откри песнарки и християнска литература при влизане с взлом в църковната им сграда в Таджикистан миналия месец. Те твърдят че тези книги са

екстремистки

и принадлежат на презвитера на църквата.
Молим ви молете се за брат Бакхром докато чака да чуе дали таджикската полиция ще наложи наказателни обвинения свързани с

екстремизма

.

Бакхром Колматов ръководи протестантската църква Sunmin Sunbogym в Ходжент столицата на региона на Согд в северната част на страната. Полицията нахлува в други събрания в Согд които са били част от една и съща църква от началото на февруари. Длъжностни лица затвориха църковна сграда в град Конибодом през март след като разпитваха уплашиха и биха членове на църквата. Някои християни в Конибодом също така загубиха работата си след като тайната полиция наложи на работодателите да ги уволнят.

Таджикските служители често използват наказателни обвинения свързани с екстремизъм за да преследват онези които се покланят извън религиозните общности одобрени от държавата. Междувременно служители в Душанбе са затворили две детски градини. Едната била затворена защото християни протестанти работели там а другата – защото служителите намерили книги с рождествени песни.

* Молете се пастор Баххром да бъде освободен незабавно. Помолете Бог да защити него и неговата конгрегация както и другите общества свързани с тях.
* Молете се за християните в региона на Согд и в цял Таджикистан. Молете се да се укрепят със силата от Бога и да Го потърсят за мъдрост и напътствие.
* Молете се Бог да докосне сърцата на членовете на тайната полиция участвала в нападенията над църквите в Согд. Молете се Бог да им говори чрез Своя народ и техните свидетелства.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви помолете се за нашия китайски брат адвокат Ли Хепинг който току-що бе осъден за „подривна дейност срещу държавната власт“ почти две години след задържането му. Съдът заседаващ на 28 април го осъди на три години затвор с четиригодишно лишаване на права. Наши сътрудници съобщават че очакват Ли да бъде освободен и да му бъде позволено да остане вкъщи но заявиха че може да се сблъска с години на наблюдение и заплахи за връщане в затвора. Съпругата му Уанг Чиолинг смята че служителите се опитали да я примамят в Тиенджин за да „я съберат със съпруга и“ и да я арестуват. Подозирайки заговор тя отказала да пътува. Ли остава в затвора. Молете се тази двойка да се събере скоро у дома. Продължете да молите Бог да излекува брата на Ли Ли Чунфу който е претърпял душевни травми след повече от година в затвора.

05.5.2017
Господи само Ти знаеш

Господи само Ти знаеш тежкия живот на моето семейство. Прости греховете ни и разреши всичките ни проблеми – здравословни финансови и социални.

07.5.2017 за Северна Корея
Вече трето поколение на династията която управлява Северна Корея изисква божествено поклонение и всяко твърдение че има по-висш авторитет от лидера на страната Ким Чен Ун се преследва. Десетки хиляди християни са заточени в трудови лагери и подобно на роби са подложени на извънредно тежки условия. Да се молим силата на злото в тази страна да бъде разчупена за смяна на режима а Ким Чен Ун да познае истинския Бог. Да се молим словото – Пусни народа Ми за да Ми послужи! – бъде освободено за да могат християните да служат и се покланят на истинния Бог и Неговият Син Господ Исус Христос.

08.5.2017 Молете се на БогОт дълги години съм безработна и болна. Молете се на Бог да ни прости греховете и да ни изцели! Амин! Нека да ми помогне за работа.

10.5.2017 Нека Бог се смили
Напоследък и аз и мъжът ми имаме болки в краката !Вече няколко месеца имаме здравословни проблеми !Нека Бог се смили над наснека протегне десницата си и ни излекува от неприятните болки!Моля се Бог да се смили над семейството ми и всички неприятности и злини да останат в миналото!Моля се мъжът ми да успее да си намери работа и да изленем от финансовите затруднениякоито са ни натиснали!!!Господи пази нии ни закриляй!!!

12.5.2017 Сила за освобождение
Порталът Evangelsko.info съобщава че четирима християни затворени за вярата си в Судан са получили амнистия от президента на страната от началото на годината до сега. Това ясно показва че нашите молитви имат сила за освобождение на затворниците в Судан която се стреми да заличи християнското присъствие в страната. Ние благодарим и отдаваме цялата слава на нашия Господ Исус Христос за неговата вярност и милост. Да се молим вярващите в Судан да преживеят Божия мир и Неговата радост по нови начини и да продължават да свидетелстват на своите общности и Божието слово да покорява повече души.

13.5.2017 Вашите молитви имат сила за освобождение на затворниците в Судан
Брат Хасан Абдурахим Коди Таур и брат Абдулмонем Абдумаула бяха освободени от затвора в Картум днес. Двамата мъже бяха в затвора от както бяха арестувани с нашия брат от Чехия Петр Язек през декември 2015 г. През януари и двамата бяха осъдени на 11 години затвор но сега получиха амнистия от президента.

Прославете Бога за тяхното освобождение и Му благодарете за всичко!

Петр Хасан Абдулмонем и още един Коуа Шамаал Абазмам Кури бяха всички обвинени в шпионаж финансиране на бунтовнически групировки „подбуждане на вражда между общностите“ и други. Сега и четиримата са свободни хора. На 2 янурари Коуа беше освободен а Петр получи амнистия от президента през февруари.

  • Молете се Хасан и Абдулмонем да се аклиматизират отново към живота извън затвора.
  • Продължавайте да се молите за църквите в Судан които са на фронтовата линия на гоненията – изправят се срещу заплахи от разрушение на църковните им сгради постоянно са тормозени и дори задържани. Молете се да преживеят Божия мир и Неговата радост по нови начини.
  • Молете се въпреки гоненията нашите братя и сестри да продължават да свидетелстват на своите общности и Божието слово да покорява повече души в Судан.

13.5.2017 Твоето пресветло жилище
Господи на колене Те моля. Погледни от висотата на Твоето пресветло жилище и приеми моята смирена молитва. Умий сълзите ми и сълзите на любимите ми близки. Ти виждаш страданията ни вече две деситилетия. Двете със сестра ми сме парализирани. За мен се грижи майка ми а за сестра ми – дъщеря й. Майка вече е възрастна и болна. Само Ти можеш да ни спасиш. Само Ти можеш да промислиш за изход от тази ситуация. Това е моята сърдечна молитва. Подкрепете ме скъпи братя и сестри. Нека Бог свърже племенницата ми с добър човек на базата на любовта подкрепата и взаимното уважение.

13.5.2017 Молитва за Ботевград
Молитва за Евангелска Петдесятна Църква – Ботевград. Молим ви да се молите за нас защото имота в който се събираме се продава и ако не намерим пари до 30 юни да го закупим оставаме на улицата.

Ултраортодоксалните евреи предизвикаха смущение извън новото месианско място за срещи миналия четвъртък а след това протестираха срещу общността нападайки домовете на вярващите в които е имало деца по това време. В дома на семейство Кноестер са счупили прозорци и са причинили други щети. Молете се за Алберт и Естер Кноестер които водят новия център в Димона. Молете се и за тяхната църква.

Онези които стоят зад атаките миналата седмица се смятат за свързани с антимисионерската организация Яд Л’Ахим. Нападенията над месианските общества в Израел са често срещани – в гр. Арад има почти ежедневен тормоз и няколко църковни сгради са били нападнати през последните години.

  • Молим ви молете се нашия всемогъщ Бог да утеши и укрепи месианските вярващи в Димона и в Израел. Молете се да знаят че ще ги защити

    в деня на бедата

    (Псалм 27:5).

  • Помолете Бога за мъдрост за Албърт и Естир и за други семейства в тяхната църква – молете се да продължат да свидетелстват в своята общност въпреки опозицията.
  • Молете се израелските служители да се справят ефективно с отговорните за тези инциденти в името на религиозната толерантност в своята страна.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви помолете се за семейството на нашия египетски брат Набил Сабер Фаузи убит от ислямистки екстремисти в Ал-Ариш в неделя. 40-годишният Набил е избягал от града през февруари заедно с много от неговите събратя след като са били убити. Той се завърна преди по-малко от две седмици оставяйки жена си и синовете си в Порт Саид поради съображение за сигурност. Четирима въоръжени мъже го убили в бръснарницата която току-що бил отворил.

Благодарете на Бога за освобождаването на 82 момичета от Чибок държани от екстремисти от Боко Харам в Нигерия след като бяха отвлечени през април 2014 г. Момичетата бяха освободени в събота след което побегнаха веднага към столицата Абуджа. Семействата все още чакат да получат потвърждение за идентичността на момичетата: повече от 100 остават в плен. Адвокат участващ в посредничеството между правителството и екстремистите каза че някои момичета не са искали да се върнат в Чибок. Предполага се че може би са били радикализирани или може би са твърде засрамени за да се върнат. Помолете Бог да успокои и изцели всички момичета на Чибок физически и духовно особено тези които все още са в плен. Молете се за момичетата освободени миналия уикенд да се интегрират отново в семействата и общността си. (Източник: BBC)

15.5.2017 Още един християнин става жертва на пакистанския закон за богохулство
Зафар Бати е изправен пред опасността да прекара остатъка от дните си зад решетките след като съдия в Пакистан го осъди на доживотен затвор за “богохулство”.

Съдия в Рауалпинди счел Зафар за виновен за изпращането на богохулни текстови съобщения от мобилния му телефон въпреки сериозната липса на доказателства срещу него. Молим ви молете се Бог да възстанови надеждата на Зафар и да го освободи. Подкрепящите религиозните права смятат че съдията е действал под натиск от религиозни екстремисти. Адвокатите на Зафар възнамеряват да обжалват но обжалването може да отнеме години за да дойде в съда. Ася Биби която беше осъдена на смърт за “богохулство” през 2010 г. все още чака Върховният съд да я разпита. Междувременно на Набийл Масих 16-годишният обвинен в богохулство в Пенджаб току-що бе отказана гаранция за втори път. Той е бил в затвора от септември след като е бил обвинен в “харесване” на предполагаемо богохулна публикация във Фейсбук. Приятелите на Набел твърдят че е бил обвинен несправедливо.

* Молете се Зафар Азия и Набеил да познаят Божия мир и присъствие. Молете се за незабавното им освобождаване.
* Продължете да се молите за премахването на пакистанските закони за богохулство които често се използват за преследване на религиозни малцинства като християни.
* Молете се съдиите от Пакистан да имат смелост и смело да се изправят пред екстремистите и да подкрепят справедливостта особено в случаите на “богохулство”.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Имаме удоволствието да съобщим че китайският ни брат Ли Хепинг току-що беше освободен от затвора – след почти две години мъчения и насилие. Изтъкнатият адвокат на човешките права беше арестуван през юли 2015 г. по време на репресиите срещу

дисиденти

включително много активисти и адвокати. Той беше върнат у дома в семейството си в Пекин във вторник. Съпругата му Уанг Чиолинг казва че е слаб и изнемощял а косата му е сива но е с борър дух. Той също така се е събрал отново заедно с брат си и адвоката си Ли Чунфу който излезе от една година в затвора със сериозни проблеми свързани с психичното здраве. Молете се за Ли Хепинг и семейството му тъй като те остават под интензивно наблюдение.

15.5.2017 Братя в единодушие
Порталът Evangelsko.info съобщава за извършено физическо насилие от страна на ултраортодоксални евреи към месиански евреи в град Димона Израел. Събщава се и за периодични нападения над църкви и месиански общности в съседния град Арад. Да се молим за Божията закрила и утеха на месианските евреи в Израел съгласно Псалм 27. Да се молим за мъдрост и устояване на лидерите в град Димона Алберт и Естер Кноестер както и за другите месиански евреи в общността. Да се молим за мир и единодушие между потомците на Авраам Исаак и Яков за да имат благословение и живот довека.

15.5.2017 Освобождение на пленниците
Evangelsko.info съобщава за освобождаването на 82 момичета от Чибок Нигерия които през април 2014 бяха отвлечени от екстремистката група Боко Харан и държани в плен. Съобщава се за други над 100 момичета които са отказали да се върнат при своите близки. Предполага се че отказът е поради тяхната радикализация или поради срама в следствие на насилието което са преживели. Благодарим на Исус за освобождаването на държаните в плен момичета. Да се молим Исус да извърши дълбоко освобождение и изцеление в духа и душата на сърцесъкрушените момичета като отнеме болката страха и срама им.

17.5.2017 Господ дълготрайно
Сестри и братя в Христос моля ви молете се за моето здраве! Господ дълготрайно да укрепи и благослови моето здраве да бъда работоспособен и винаги деен на работното си място! Нека Господ подобри качеството ефективността и бързината на моята работа аз да бъда перфектен както в теоретичната така и в практичната част на моята работа.Нека се молим Господ да направи завинаги и окончателно да спрат всякакъв тормоз или лошо отношение към мен от колеги и шефове! Нека финансово да ми потръгне да изляза от тази пустиня и завинаги да се радвам на щедро благословение във всяка област на живота.

18.5.2017
Китай: християни биват сериозно наранени защитавайки своята църковна сграда

Мъж и жена християни останаха със сериозни наранявания след като китайските власти ги блъснали от стена по време на протест в църковната им сграда на църква „Балинг“ провинция Жеджянг. Двамата са претърпели травми в гръбначния стълб и врата след като са паднали от по-голяма височина. Молим ви молете се Бог да излекува нашите брат и сестра докато се възстановяват в болницата. И двамата са били в кома.

Двамата християни са били сред тълпа протестиращи които се били събрали когато пристигнали около 100 служители от град Уенжоу за да инсталират камери за наблюдение. Властите са наредили църквите в града да инсталират камери в помещенията си доброволно – в противен случай ще бъдат поставени със сила. Църквата решително възразила срещу това предложение. След като членовете се опитали да се противопоставят на инсталацията на камерите някои от тях се покатерили на църковната стена и се сблъскали със служебни лица.

Една от болниците отказала да приеме пострадалия мъж: трябвало да бъде приет за лечение във друга болница в Уенжоу. Лекарите грижещи се за жената не успели да й дадат подходящото лечение докато семейството й не настояло тя да бъде прегледана. Няколко други християни се нуждаели от болнично лечение а една жена на име Жанг Лингмей била арестувана.
Много църкви в района на Тенгкиао в град Уенжоу съобщават че сега имат инсталирани камери въпреки че други успешно са се противопоставили на такива опити.

* Молим ви молете се Бог да излекува и възстанови нашия брат и сестра в Уенжоу до тяхното пълно здраве и сила.
* Молете се за служителите в Жеджянг да прекратят кампанията си за ограничаване на църковните дейности и за промяна на сърцата им както и промяна на политиката сред лицата вземащи решения в провинцията. Молете се Жанг Лингмей да бъде освободена.
* Помолете Бог да бъде близо до целия си народ в Жеджянг където служителите са поддържат траен отпор срещу религиозните свободи от три години

18.5.2017 Господ ме избавя от неволи
Братя и сестримоля подкрепете ме в молитвавъв входа ни се нанесоха наемателикоито без съгласие и разрешение на съседите си се нанесоха и гледат много котки.Моляподкрепете ме в молитва Да бъде разбита силата на заблуда над тези хорада познаят истината Това безобразие да бъде прекратено!!!

18.5.2017 Mолитва за Елена
моля за молитва за Елена – претърпяла операция от рак на дебелото черво в момента е със сонда и на системи и лекарите не дават добри шансове. При Бог винаги има шанс и няма нищо невъзможно!

21.5.2017 Исус промисля най-добрe
Братя и сестри молете се за мене. Знам че Исус промисля най-доброто за мен защото е казал ‘Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя’. Сама не мога да се справя с жената която се грижи за мене защото съм парализирана. Проявявам търпение и любезност но тя не се старае при хигиенизиране на къщата отваря навсякъде присвоява си някои неща. Слаба съм безпомощна съм. Вразумия Боже.

23.5.2017 3a Брат в Германия
Брат ми е в Германия но няма работа за да храни семейството си. Моля да се молим Бог да прости греховете му и да му помогне. Нека Господ благослови всички болни и безработни хора! Амин!

23.5.2017 50 ГОДИНИ СВОБОДЕН ЕРУСАЛИМ

Развеселете се с ерусалимската дъщеря и радвайте се с нея всички вие които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й всички вие които скърбите за нея;

 /Исаия 66:10/

На 24 май 2017 Израел чества 50-ата годишнина от “освобождението” на Източен Ерусалим. След като поема контрола над западната част на града по време на първата израело-арабска война (1948-1949 г.) неговата армия завладява източните квартали по време на Шестдневната война (1967 г.). Междувременно Израел анексира и превръща така обединения Ерусалим в своя “вечна и неделима” столица. Половин век по-късно обаче провъзгласеният суверенитет не е признат от нито една друга държава. Точно обратното голяма част от международната общност включително Франция продължава да смята че Източен Ерусалим е окупиран в нарушение на правото и е предопределен да стане столица на бъдещата държава Палестина. Този спор днес е един от основните възлови пунктове на конфликта.

width=

„ НА СТЕНИТЕ ТИ ЕРУСАЛИМЕ ПОСТАВИХ СТРАЖИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА МЪЛЧАТ НИ ДЕНЕМ НИ НОЩЕМ.
ВИЕ КОИТО ПРИПОМНЮВАТЕ НА ГОСПОДА НЕ ЗАМЪЛЧАВАЙТЕИ НЕ МУ ДАВАЙТЕ ПОЧИВКА ДОГДЕТО НЕ УТВЪРДИ ЕРУСАЛИМ И ДОГДЕТО НЕ ГО НАПРАВИ ПОХВАЛЕН ПО ЗЕМЯТА.
ГОСПОД СЕ ЗАКЛЕ В ДЕСНИЦАТА СИ И В СИЛНАТА СИ МИШЦА КАЗВАЙКИ: НЯМА ДА ДАМ ВЕЧЕ ЖИТОТО ТИ ЗА ХРАНА НА НЕПРИЯТЕЛИТЕ ТИ И ЧУЖДЕНЦИТЕ НЯМА ДА ПИЯТ ВИНОТО ТИ ЗА КОЕТО ТИ СИ СЕ ТРУДИЛ; НО КОИТО ГО ПРИБИРАТ В ЖИТНИЦАТА ТЕ ЩЕ ГО ЯДАТ И ЩЕ ХВАЛЯТ ГОСПОДА; И КОИТО ГО СЪБИРАТ ТЕ ЩЕ ГО ПИЯТ В ДВОРОВЕТЕ НА МОЕТО СВЕТИЛИЩЕ.
МИНЕТЕ МИНЕТЕ ПРЕЗ ПОРТИТЕ ПРИГОТВЕТЕ ПЪТЯ ЗА ЛЮДЕТЕ; ИЗРАВНЕТЕ ИЗРАВНЕТЕ ДРУМА СЪБЕРЕТЕ КАМЪНИТЕ МУ; ИЗДИГНЕТЕ ЗНАМЕ ЗА ПЛЕМЕНАТА.
ЕТО ГОСПОД ПРОГЛАСИ ДО КРАИЩАТА НА ЗЕМЯТА КАТО КАЗА: РЕЧЕТЕ НА СИОНОВАТА ДЪЩЕРЯ: ЕТО СПАСИТЕЛЯТ ТИ ИДЕ; ЕТО НАГРАДАТА МУ Е С НЕГО
И ВЪЗДАЯНИЕТО МУ ПРЕД НЕГО. И ЩЕ ГИ НАРИЧАТ СВЕТ НАРОД ИЗКУПЕНИТЕ ОТ ГОСПОДА; И ТИ ЩЕ СЕ НАРИЧАШ ИЗДИРЕН ГРАД НЕОСТАВЕН.“ / Исаия 62:6-12/

26.5.2017 Терористи отвлякоха християни във Филипините
Хиляди души избягаха от град Марауи в южните Филипини след като военни отвлякоха 14 християни и изгориха до основи църковната им сграда.

Екстремистки групировки които са дали обет за вярност към Ислямска държава излязоха на бунт в града намиращ се на остров Манданао във вторник. Молете се за безопасното завръщане на презвитера на църквата Тересито „Чито“ Суганоб и за останалите 13 отвлечени християни. Въоръжени мъже нахлуха в катедрала във вторник и похитиха 14-те християни. Те подпалиха катедралата също така изгориха три сгради на църквата собственост на колежа Дансалан. Филипинската армия се сражаваше в престрелки с военни които правителството преди е идентифицирало като членове от групировките Абу Саяф и Мауте: двама военни и един началник на полицията бяха убити. Президентът Родриго Дутерне е обявил военно положение в остров Манданао на който мюсюманите са значителна част от населението.

* Молете се за нашето християнско семейство във Филипините особено за южната част на страната където някои ислямски терористични групи са доста активни.
* Молете се особено за мъдрост за църковните водачи на църквите в южната част на Филипините откъдето няколко презвитери са задържани като заложници.
* Молете се Бог да осуети плана на насилниците предимно на групата Мауте която е счетена за най-новата но и най-рискова за страната.

26.5.2017 Господ да даде мъдрост
Предстои ми среща с мениджъра на отдел Човешки ресурси на фирмата в която работя.Там ще подам оплакване за тормоза и лошото отношение на колеги и шефове към мен. Моля ви заедно да потърсим Господ да ми даде мъдрост и думи какво точно да кажа. Нека помолим Господ мощно да ме защити чрез тези хора и ситуацията ми на работа коренно и окончателно да се подобри! Нека се помолим също Господ да покаже милост и благоволение към мен и щедро да благослови финансовата професионалната личния ми живот както всяка друга област от моя живот за която съм молил и съм страдал пред Него! Благодаря ви!

27.5.2017 Убити християни в нападение над автобуси в Египет
Тридесет и пет копски християни са били убити и още 20 са ранени в нападение с огнестрелни оръжия над два автобуса в Горен Египет тази сутрин.

Групата била на път за манастир в област Миня. Десетима мъже облечени във военни униформи спрели автобусите качили се в тях и започнали да стрелят. Смята се че е имало оператор заедно с терористите който е заснимал нападението. Единият от автобусите е возел предимно деца.. Нашият сътрудник се опасява че броят на жертвите тепърва може да расте.
„Това е ден на скръб за християните в Египет и за нашия народ“ – каза той.
„Моля ви молете се за Божията утеха над семействата на загиналите и ранените.“

Молим ви молете се също църквата в Египет да остане силна и да гледа на Господа за помощ дори след това жестоко покушение над християни. Молим ви молете се египетското правителство да наложи мерки за по-добра защита на християните които не живеят в столицата.

28.5.2017 Имам нужда от молитва
Имам нужда от молитва за защита и подкрепа в Христос.Аз съм длъжностно лице а на работа някои от колежките ми подронват авторитетакоето на практика е подсъдимо а също така и ме заплашват. Нека Бог да ме благослови и да ме опазида осияе с лицето си над мен и да ми покаже милост да издигне лилцето си над мен и да ми даде мир! в Исус Христос Амин!

28.5.2017 Молете се за Боряна
Молете се за Боряна за здраве покаяние и смирение.

28.5.2017 Молете се дъщеря
Молете се дъщеря ми за промяна на начинът на живот. Бог да й подари нова работа мъдрост и разум! Амин!

29.5.2017 3а християните в Египет
Evangelsko.info съобщава за 35 убити и 20 ранени коптски християни при пътуването им с автобуси до манастир в област Миня Горен Египет. Единият от двата автобуса с вярващите е возил предимно деца. Да се молим за Божията утеха над семействата на загиналите и ранените както и църквата в Египет да остане силна и да гледа на Господа за помощ дори след това жестоко покушение над християни. Да се молим египетското правителство да наложи мерки за по-добра защита на християните които не живеят в столицата.

31.5.2017 Божия милост
Моля ви да ме подкрепите в молитва за сестра Бисерка от София на която й предстои операция на коляното и подмяна на ставата. Да се молим за Божията утеха и сили и за сина й. Бог да ви благославя!