Молитвени нужди (Април 2017)

Молитвени нужди (Април 2017)

01.4.2017 Нека Бог да изцели
Братя и сестри в Христос подкрепете ме в молитва- ограбиха ме биха ме и се опитаха да ме убият-няма никаква причина това да ми бъде сторено ходя постоянно по лекари вече и пари нямам. Нека Бог да ме изцели от физическите и психическите травми за да не остана инвалид и да ми възвърне многократно всичко което ми е било отнето и да се погрижи убийците и престъпниците да бъдат в затвора където име мястото или да им покаже милост и да ги вразумиспоред Неговата воля. В Христос Амин.

02.4.2017
Пакистан – Християнин е изтезаван до смърт за да принудят майка му да направи лъжливи самопризнания

Християнка от Пакистан обвини полицията че е измъчвала сина й до смърт за да я принуди да признае престъпление което не е извършила.

Според партньори на Release тялото на Зубер Масих е било изхвърлено пред дома му в град Лахор в петък. Зубер майка му Аиша и вуйчо му Аршад бяха задържани след като бившият работодател на Аиша я обвини че е откраднала пари и злато от него. Тя е работила като негова домашна прислужница в продължение на няколко години и е напуснала работата си миналия месец. В ареста полицията изтезавала 20-годишният Зубер пред майка му за да изтръгне самопризнание от нея. Аиша и Аршад също били пребити. Но тя продължила да отрича всички обвинения. В петък малко след освобождението на Аиша тялото на сина й се появи пред дома им. В неделя местните християни организираха протест в област Шамсабад в Лахор като блокираха главен път и искаха правосъдие за Зубер.

Молете се нашият любящ небесен Баща да утеши и изцели Аиша и Аршад. Молете се за справедливост за Зубер. Освен това се молете пакистанските власти на всички равнища да направят повече за да защитят религиозните малцинства включително и християните от насилие и дискриминация. Молете се Бог да закриля партньорите на Release които помагат на християни като Аиша и да им дава мъдрост.

Новини: Брат Фаршид Фати от Иран може да бъде изправен пред още две години в затвор ако бъде намерен виновен по обвинението че е „обидил” имам в затвора. Имамът е подал жалба срещу пастор Фаршид след като миналата седмица той е отказал да изпълни неговото нареждане всички Библии да бъдат предадени „за проверка” от Отделение 10 на затвора Раджей-Шар в Карадж. Той и други християни които отказали да предадат Библиите си твърдят че началникът на затвора им е дал разрешение да притежават християнска литература. Фаршид който първоначално беше осъден на шест години затвор получи още една година към присъдата си заради слухове че има със себе си алкохол в затвора – обвинение което той отрече (съобщение от 05.01). Той обжалва тази едногодишна присъда. Молете се Бог да закриля брат Фаршид в затвора – и се молете за неговото освобождение.

04.4.2017 Насилие в Пакистан
Правозащитната организация Release International съобщава че синът на християнката Аиша от Пакистанския град Лахор е изтезаван до смърт в полицията след обвинения на нейния бивш работодател в кражба на пари и злато. Малко след освобождението на Аиша тялото на сина й е оставено пред дома им. По късно местните християни са организирали протест в град Лахор. Да се молим за Божията утеха и изцеление на Аиша и брат й Аршад. Да се молим и за Божията защита и протекция над християните в Пакистан включително и чрез държавните служители в изпълнителната съдебната и законодателната власт.

06.4.2017 Бегълка от Северна Корея рискува
Севернокорейска бегълка изложила живота си на опасност за да се върне у дома и каже на семейството си че е приела Исус Христос като свой Спасител. И въпреки че е арестувана и хвърлена в затвора тя успява да избяга.

Жената която в момента живее със семейството си в Южна Корея разказва в интервю публикувано от World Watch Monitor своята житейска история – за бягството си в Китай след завършване на гимназията как е била отвлечена и продадена на китайски фермер и за затворничеството си в трудов лагер в Северна Корея.

Представена с псевдонима Мьонг-Хи тя споделя как преди повече от 40 години разбрала че семейството й тайно изповядва християнската вяра. Това било изключително опасно тъй като християнството в Северна Корея е забранено.

Мьонг-Хи разказва как през една нощ видяла баща си да плаче след като чичо й е бил екзекутиран заради вярата си заедно с 10 други християни. Въпреки че другите членове на семейството й били християни тя стигнала до убеждението че вярата на чичо й е причинила смъртта му и затова се отдръпнала от религията.

Вместо да чете Библията Мьонг-Хи решила да се съсредоточи върху училището и започнала да чете много книги преведени от руски които събудили в нея желание да потърси живот извън Северна Корея.

След завършване на гимназията тя решава да избяга от страната сама. Разказва че отишла до китайската граница преплувала реката и продължила да върви докато не видяла едно село.

Бях уловена от трафиканти на хора и бях продадена на китайски фермер. Той не беше толкова лош колкото повечето китайци които купуват севернокорейски жени

обяснява тя.

С него имахме дете но не можех да се почувствам като у дома си в неговото семейство.

По някое време Мьонг-Хи забелязала че китайската й свекърва се държи доста подозрително защото излизала без да каже къде отива. Една вечер тя я проследила и открила че жената посещава християнски богослужебни събирания.

Това беше християнска среща която ме накара да се почувствам неудобно защото винаги съм била против християнството. Но любопитството ми надделя и реших да остана

разказва Мьонг-Хи.

Открих че всъщност искам да науча повече за Бог.

По-късно Мьонг-Хи приела Христос и станала християнка точно като собственото си семейство у дома. Желанието й да се върне у дома за да се поклони на Бог заедно със семейството си станало толкова силно че тя убедила китайското си семейство да й позволи да се върне в Северна Корея за да види близките си дори с риск да бъде заловена хвърлена в затвора убита или измъчвана.

Въпреки че когато първоначално избягала от Северна Корея Мьонг-Хи не била заловена сега при завръщането си тя била арестувана и изпратена в затвора.

След като властите разбрали коя е и от къде е била изпратена в трудов лагер близо до родния й град.

Благодарение на християнската си вяра Мьонг-Хи успяла да запази в затвора надежда че един ден ще се върне при семейството си.

Една вечер когато надзирателите били пияни и забравили да заключат вратата й се предоставила възможност за бягство. Измъкнала се навън и започнала да тича.

Не спрях да тичам докато не видях табелата на дома ми

разказва тя.

Това беше най-радостното ми преживяване. Бяхме толкова щастливи да се видим

спомня си тя за събирането със семейството си Мьонг-Хи.

За първи път се поклонихме на Бога заедно като семейство.”

След събирането със семейството си в Северна Корея Мьонг-Хи почувствала силно желание да сподели своята християнска вяра със съпруга си и сина си в Китай въпреки че била наясно че може отново да я заловят.

Съпругът ми и синът ми също трябваше да чуят Евангелието

обяснява жената пред World Watch Monitor.

Тя разказва че при обраното си пътуване до Китай получила помощ от хора които срещнала по пътя и пристигнала без да бъде отвлечена или арестувана. Успяла да сподели вярата си в Христос със съпруга си и сина си които също станали християни.

Има толкова много родители в Северна Корея които са християни но не могат да споделят вярата си с децата си. Сърцето ми се къса

казва Мьонг-Хи.

Аз също бях жертва на това. Но благодарение на молитвите на другите хора накрая открих Бог.

06.4.2017 Затворен пастор
Open Doors и други правозащитни организации съобщават за задържането без каквато и да е причина на 7 Октомври 2016 на американския пастор Андрю Брансън който през последните 23 години заедно със съпругата си е служил на християните в Турция. Нека се молим за неговото скорошно освобождаване както и за Божията утеха за него и близките му. Да се молим за благодат и сила за да продължи да бъде свидетел за Исус за затворените с него турски граждани. Да се молим и за християните в Турция да продължат да бъдат сол и светлина за своите сънародници.

09.4.2017 Утеха за Египет
Медиите съобщават за кървавите атенти на вчерашния празник Цветница в две християнски църкви в Египет при които 44 християни загиват а много други са ранени. Нека се молим за Божията утеха за близките на загиналите както и за физическото и душевно възстановяване на пострадалите. Нека се молим и за Божият мир и закрила на останалите християни в Египет. Да се молим и за покаянието и обновяването на ума на хората подклаждащи и подкрепящи подобен вид насилие.

09.4.2017 Моля се от все сърце
Моля ви от все сърце да се съгласим пред Отец в Името на Исус Христос за следните нужди! Господ да подобри взаимоотношенията ми с колегите и началниците ми на работното място и те завинаги да бъдат едни приятелски взаимоотношения! Господ да подобри качеството ефективността и бързината с която работя и това да бъде завинаги докато съм в тази фирма! Нека поставим също щедро да ми повишат заплатата и винаги получавам щедри бонуси а също и бонус часове за да взимам винаги щедро възнаграждение за трудът си! Бог да ви благослови и да сбъдне мечтите ви по решение на Своята воля! Амин!

10.4.2017 Той да ме защити
Апелирам и ви моля за вашите молитви! Колегите ми на работа се опитват да ме обиждат да злоупотребяват с мен и да оронват достойнството ми! Молете се за мен пред Христос Той да ме защити мощно и тези неща да спрат завинаги! Нека да представим пред Господа моята ситуация и Той с Неговата мощ да я направи максимално за моя полза и удовлетворение! Нека се помолим през цялото време докато съм в тази фирма да работя бързо качествено и ефективно без да има грешки или неточности в работата ми! Нека също измолим от Христос максимално увеличение на заплатата ми за Божия слава и за моя радост!

10.4.2017 ЕГИПЕТ – Египетските Християни се нуждаят от молитвите ни след две църковни бомбени нападения
Най-малко 45 души загинаха когато бомби избухнаха по време на две църковни събирания вчера сутринта – една в Танта в региона на делтата на Нил и една в Александрия. Бомбите били нагласени да съвпаднат по време с тържествата на Цветница – за максимално въздействие. Моля молете се Бог да утеши Своя народ в Египет особено тези в Танта и Александрия които са засегнати от вчерашните атаки. Първата Бомба избухнала в Църква

Свети Георги

в Танта на около 60 мили северно от Кайро. Експлозията в близост до олтара отнела най-малко 29 човешки живота включително на ръководителя на църквата и църковния хор според наш сътрудник; други 75 са били ранени. Този църква била набелязана от бомбардировачи през миналия месец но в този случай устройството е било открито и обезвредено.

През втората атака вчера атентатор самоубиец се взриви с устройство си пред храм Сан Марко в Александрия при което загинаха най-малко 16 души и са били ранени 33. Мъртвите включват служител по сигурността който хванал атентатора да се опитва да избегне металдетектора. Тауадрос II ръководител на Коптската александрийска църква е водил

службата

на Цветница в катедралата но бе съобщено че е невредим. Наш Партньор каза снощи:

Нека Бог да се смили над нашата страна и нека молитвите на църквата отвъд нашите граници да бъдат източник на сила за египетската църква която стои силна срещу преследване за 14 века.

.

Ислямска държава (IS) е поела отговорност за вчерашните атаки. Нашият партньор счита че IS бойци наети в Египет и закалени в битки в Сирия и Ирак сега се връщат за нападения на родна земя. IS пусна видео през февруари призоващо последователите си да убиват египетските християни.
Девет християни бяха брутално убити в северния крайбрежен град Ал Ариш в Северен Синай преди десет дни тази година според съобщение на наши сътрудници. Много християни са избягали от района след като IS предупреждава да напуснат или ще бъдат убити. През декември миналата година експлозия в параклиса в непосредствена близост до Катедрала Сан Марко в Кайро остави 25 мъртви.

* Молете се Бог да утеши и превързва тези с разбито сърце и да изцели всички онези които са били засегнати физически и психически от нападенията вчера.
* Молете се Божията съвършена любов да изгонва страха. Молете се Божият народ в Египет да погледне към Бог за сила и надежда.
* Молете се египетското правителство да предприеме действия за ликвидиране на екстремизма и защита на християнското малцинство в Египет.

11.4.2017 Бог с ВасМили хора.помолете се за мен да бъде изцерена кожата ми и да ме напусне кожно раздразнение в името на Исус.Благодаря ви! Бог с Вас!

11.4.2017 Молете се с мен
Днес ми откриха някакво образувание в устата. Молете се с мен Господ да ме изцели по чудодеен начин. Благословени бъдете.

11.4.2017 Вярващ от Судан плаща с живота си за да защити жени християни
Вярващ от Судан плаща с живота си за да защити жени християни

Юнан починал отстоявайки правото на нашите братя и сестри в Судан за да се поклонят свободно. Той се намесил след като полицията се изправила срещу негови познати християни които протестирали мирно срещу незаконната продажба на Суданското евангелско училище гр. Омдурман. Юнан е фатално намушкан. Молете се Бог да утеши съпругата му и двете им малки деца както и тяхната църква.
Тридневният протест в училището завърши в понеделник когато полицията арестува всички протестиращи мъже. Скоро след това въоръжена група от около 20 души се обърна и започна да бие жените.

Няколко мъже от близката Бахри евангелска църква включително Юнан Абдула се втурнали към училището да защитят жените. Двама от тях са били намушкани -Юнан е починал от раните си а Аюб Кумама се нуждае от болнично лечение. Полицията е стояла безучастно и само е наблюдавала.

Сред нападателите са били членове на нелегален Правителствен комитет който е наложил на Суданката евангелската презвитерианска църква да напусне училището в Омдурман. Членовете на комисията разпродават църковното имущество на бизнесмените за

реконструкция

. Човекът когото полицията арестува по подозрение за намушкване на Юнан се смята за член на комитета.

* Молете се семейството и църквата на Юнан да бъдат преизпълнени с Божията любов сила и мир.
* Молете се лицата отговорни за смъртта на Юнан да бъдат изправени пред правосъдието.
* Молете се за мъдрост на суданските християни и църковни лидери особено пред лицето на интензивените гонения.

НОВИНИ: Нашите братя в Иран отчаяно се нуждаят от нашите молитви. Амин Нейдър Афшар Рамиел Бет Тамраз Мохамед Дехнави Амир Сина Дашти и Хади Аскари са обвинени в

действия срещу националната сигурност

и

организиране и създаване на домашни църкви

. Мъжете са били арестувани по време на пикник във Фирузкух през август миналата година – до сега Амин и Хади са държани без повдигнати обвинения а други са били освободени под гаранция. Към Рамиел са повдигнати допълнителни обвинения свързани с разпространението на учението на баща си Виктор Бет Тамраз презвитер на църква. Тяхното окончателно съдебно заседание се очаква през следващите няколко седмици. Молим ви не спирайте да се молите за Ибрахим Фирузи на когото е било отказано разрешение да посети болната си и възрастна майка.

14.4.2017 Исус върши чудеса
Откриха ми кистозни отоци на очитекоито не се оперират.Едното око е практически загубено.Но Исус върши чудеса.Вярвм и се надявам на чудо.

16.4.2017 3a Юнан Абдула
Порталът Evangelsko.info съобщава за смърта на християнина Юнан Абдула при опита му да спаси от физическо насилие други християни протестирали против опита на властите в Судан да разпродадат активите на Евангелско училище в град Омдурман. Да се молим за Божията утеха на близките на Юнан Абдула и за възстановяването на всички останали протестирали християни засегнати от насилието срещу тях. Да се молим за мъдрост на суданските християни и църковни лидери изправени пред лицето на интензивни гонения включително и за възможности за обучения и екипиране на вярващите.

17.4.2017 3а Твоя слава
Скъпи братя и сестри спешно се нуждая от вашата молитвена подкрепа. Преди няколко дни изписаха майка ми Елена от болница но днес отново я приемат. Сърцето й вече не издържа. Господи погледни от висотата на Твоето пресветло жилище зачети всички грижи на майка за нас и я изцели напълно по чудодеен начин за наша радост и за Твоя слава.

17.4.2017
Господи помилиуй

Тромбоцитите ми са ниски. Цялата съм в сисини. Кървя. Лекарствата не момагат. Господи помилиуй.

18.4.2017 Молете се за покаяние
Молете се за покаяние и спасение на един възрастен човек -Любчо. Бог да помогне за изцеление на краката му за да си ходи без болки. Амин! Бог да ви благослови!

19.4.2017 Нека я одобрят
Моя близка е пробно на нова работа в чужбина.Нека я одобрят и да остане на работа тамзащото има нужда.

19.4.2017 Молете се за Джулиан
Молете се за Джулиано да е жив и здрав и да задържи моя близка да работи при неготъй като тя има нужда.

22.4.2017 Нека Господ да помогне
Молете се за дъщеря ми за нов начин на живот. Нека Бог да й даде мъдрост разум и съпруг който е определил Той за нея. Нека Господ да помогне на всеки сам да намери своята половинка! Амин!

23.4.2017
Благодаря Ти Господи

Благодаря Ти Господи! Да се прослави името Ти вовеки защото ме вдигна когато бях паднала и не ми беше останала никаква надежда.

23.4.2017 Господи Исусе
Господи Исусе моля те от все сърце да снабдиш за мен допълнителни доходи които да са постоянни и сериозни! Моля се Господи Ти да прочетеш сърцето ми мъката и болката ми които преживях и да отговориш на моите нужди и на моите мечти за всяка област от живота ми Господи мой те умолявам! Дай ми пълни победи Господи и зарадвай сърцето ми за всяка сфера от живота ми и нека всичко бъде за Твоята слава Господи и за моя радост! Амин!

23.4.2017 Страх от Господа
Порталът Lidersko.info съобщава за последният доклад на Open Doors отразяващ трайното и интензивно увеличаване на гоненията на християни на все повече места по света във всяка една сфера от живота – личен семеен църковен обществен и национален. Нека да се молим християните по света да копнеят все повече за изпълването им със съвършенната любов на Бога която изпъжда страха и за Святия Дух който е дух не на страх но на сила любов и себевладеене. Нека се молим вярващите в Исус Христос да ходят в страх от Господа и в утехата на Святия Дух за да се умножава броя на спасените.

24.4.2017 Презвитер под натиск
Порталът Evangelsko.info съобщава за презвитер от Шри Ланка чийто дом е бил нападнат два пъти в рамките на два дни. Божият служител е получил писмо от местните власти които го принуждават да регистрира религиозната си дейност на базата на документ издаден през 2008 г. без основание в законодателството на Шри Ланка. Да се молим за Божията защита на този презвитер и църквата в която служи. Да се молим и за мъдрост и смелост за църковните водачи в селските райони на Шри Ланка които да отстояват свободата която законодателството им дава за извършване на своята дейност.

25.4.2017 Шри Ланка – Презвитер под натиск
Молим ви молете се за презвитер в област Калутара в Шри Ланка чийто дом е бил нападнат два пъти в рамките на два дни. Нашият брат получил писмо от местен управител в което се посочва че неговото религиозна дейност не е била регистрирана и поради това тя не може да продължи освен ако не се регистрира в съответствие с Циркулярно писмо 2008* издаден от Правителството на Буда Сасана и религиозните служби. Малко по-късно в събота и понеделник неговият дом бил замерен с камъни. Презвитерът който през последните 17 години е провеждал християнски събирания в района е подал оплакване в полицията.

Циркулярно писмо 2008 изисква всички новопостроени религиозни места за поклонение да бъдат регистрирани. За това циркулярно писмо обаче няма основание в законодателството на Шри Ланка. Съгласно законодателството на Шри Ланка няма законово изискване за регистриране на местата за поклонение в държавата.

  • Молете се за защита на този презвитер и неговата църква.
  • Молете се църковните водачи в селските райони на Шри Ланка да не бъдат уплашени от длъжностните лица които използват циркулярно писмо от 2008 г.
  • Молете се нашата петиция до правителството на Шри Ланка която призовава за отмяната на Циркулярното писмо от 2008 г. да успее.

ПРЕДПРИЕМЕТЕ ДЕЙСТВИЕ: Подпишете тази петиция за анулиране на Циркулярно писмо 2008.
http://lovekillshate.org/sri-lanka-petition/

ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ОГРОМНА ПРОСТИТЕЛНОСТ

Благодарим ви че се молите за нашите братя и сестри в Египет след бомбардировките над двете църкви по време на Цветница. Гледайте този невероятен отговор на атаките.


30.4.2017 Слава на Господa
Слава на теб Господи велика е милостта ти! Моля те в името на Исус да отвориш сърцето на порасналото ми момче за благовестието! Разкрий му Боже твоята воля за пътя който да извърви за да може да го следва. Моля те за успешното му завършване на 7 клас за успешно представяне на матурите и ако е такава волята ти – да попадне в училището което е избрал или на по-добро и подходящо за него място. Моля те да изпълниш сърцето му с любов и простителност и да го пазиш от изкушения и пороци. Вярвам в това Господи защото е безгранична милостта ти и ти благодаря от все сърце!