Молитвени нужди (Ноември 2018)

Молитвени нужди (Ноември 2018)

04.11.2018 Молитвен призив за християните в Нигерия
Мюсюлмани са нападнали пазар в щата Кадуна северната част на Нигерия и са убили десетки християни като изгорили поредната църковна сграда съобщава Morning Star News.  

По сведения на очевидци всичко започнало с фалшив сигнал от страна на мюсюлманин който започнал да крещи на пазара викайки :

Крадец! Крадец!

с цел да всее паника. Малко след това група мюсюлмани започнали да викат силно

Аллах е велик!

след което започнали да нападат домове на християни и да ги убиват. Опожарени са няколко магазина и къщи които принадлежат на християни. Очевидно атаката е била организирана предварително.

П-р Джеймс Мур от евангелската църква

Да спечелим всички хора

е споделил следното пред репортер на Morning Star News:

Чухме силни викове ‘Крадец крадец!’ след което хората започнаха да бягат настана хаос и след минути младежи мюсюлмани вече влизаха в къщите ни и ги палеха. Опожариха и църквата ни.

Пастир Мур който е регионален секретар на Евангелския алианс на Нигерия казва че са убити поне 55 християни. Полицията е съобщила че телата на някои от загиналите са обгорени до неузнаваемост. Пастир Мур призовава за молитва но и споделя че ситуацията е неприемлива и правителството не трябва да разрешава на мюсюлманите да се държат така сякаш те са единствените жители на Нигерия.

Напомняме че в Нигерия живеят много етнически групи като мюсюлманите и християните са почти наравно в процентно отношение. В северните райони на страната обаче преобладават мюсюлманите които са успели да наложат законите на шариата а това неимоверно усложнява живота на християните чийто живот е постоянно в опасност.

09.11.2018
Елдо беше пребит до припадък но няма да замълчи

Елдос от Киргизстан е бил пребит до сантиметър от смъртта – за

престъплението

да се обърне към Христос.
Християнинът е бил хоспитализиран със сериозни наранявания на главата включително счупена челюст а нападателите му заплашвали да го убият ако отиде при полицията. Той пренебрегнал техните заплахи и проговорил за да се опита да защити другите християни. Молим ви молете се Бог да защити Елдос и да го изцели напълно. Нападателите му заповядали да се отрече от Христос и да прочете молитва обръщайки се обратно към исляма но той отказал. Наш сътрудник ни съобщава че полицията все още не е предприела никакви действия в защита на Елдос.

* Молим ви помолете Бог да изцели Елдос в тяло ум и дух. Молете се да възобнови в Елдос един постоянен дух (Псалм 51:10).
* Благодарете на Бога за храбростта на Елдос който избрал да говори за нападението. Молете се това решение да изяви гоненията в Киргизстан и да накара длъжностните лица да предприемат действия в защита на малцинствата включително християните.
* Молете се нападателите на Елдос да се покаят за престъпленията си и да се запознаят с безусловната любов на Христос за себе си.

НОВИНИ: Продължете да се молите за християните в Пакистан след като Ася Биби бе оправдана за

богохулство

миналата седмица. ММА междупартийния съюз на консервативните мюсюлмани планира да проведе

милионен марш

в Карач за да протестират срещу решението на Върховния съд (източник: Dawn). Молим молете се Ася за която е съобщено че е напуснала затвора сега да може да напусне и Пакистан в безопасност.

Прославете Бог – слуховете за нападението срещу град Вом в област Платея Нигерия (вижте съобжението от 11 септември) изглежда не са добили физическа форма. Нашите контакти съобщават че ситуацията в момента е мирна въпреки че районът е станал свидетел на много убийства от Боко Харам и фуланите. Нашият контакт също така съобщава че много фулани в североизточна Нигерия са дошли до вяра в Христос. Молим ви продължавайте да се молите за уязвими християнски общности в северната част на Нигерия.

Продължавайте да си спомняте в молитва за християните в Миня Горен Египет където нападатели стреляли срещу два автобуса превозващи християни в манастир в петък и застреляли седем пътници. Най-малко седем други вярващи били ранени някои сериозно.

09.11.2018 Голяма нужда
Господи моля Те изцели майка по чудодеен начин и ѝ дарувай дълъг живот.

10.11.2018 Отговорени молитви в Судан
По информация на п-р Исмаил Кенани директор на Библейското дружество в Судан предоставил сведения на християнската медия Morning Star News правителството съвсем неочаквано е освободило държаните на пристанище на Червено море хиляди Библии. Те са били заключени в склад в продължение на 6 години след като президентът на страната налага рестрикции на християните през 2012 г.

Християните в Судан които са около 2 милиона души изпитват голям недостиг на Библии на арабски език и дълго и усърдно са се молили Бог да снабди тази тяхна нужда като премахне пречките за снабдяване с Божието слово на разбираем за тях език. Пастир Кенани е споделил че той и колегите му многократно са отправяли молби към съответните органи и по-специално към служителите на пристанището където са били държани Библията но съвсем до скоро отговор не е имало.

След 2012 година рестрикциите срещу християните в Судан включват и забрана за влизане в страната на християни които са чужди граждани. Булдозери са сравнили със земята десетки църкви. През април 2013 година в страната е приет закон който забранява строежа на нови църковни сгради. Строго е забранено и внасянето на християнска литература.

Според данни на християнската организация Open Doors която осигурява подкрепа на страдащите християни Судан е номер 4 в списъка на страните където християните са преследвани най-жестоко за своята вяра. Суданските християни са благодарни на Бога за отговора на техните молитви в които са постоянствали с надежда без да губят надежда в Божията милост.

11.11.2018 Молитва за Божията воля
Всеки човек се моли по различен начин като много следват т.нар. модели за молитва. Днес този който търси може да открие голям брой модели за молитва. Един обаче е най-добре познат и най-често използван – молитвата на Исус от Матей 6:9-13. Безспорно този модел предлага много и важна информация относно съдържанието на нашите молитви. Нека обърнем внимание на стих 10 и по-подробно на фразата

да бъде Твоята воля както на небето така и на земята.

В този

урок по молитва

който Исус преподава на учениците си както и на нас водещото място на молитвата за Божията воля (без условия – молитвата е за Божията воля каквато и да е тя) отразява и нейната важност. Исус ни учи да се молим за волята на Отца преди да започнем да се молим за ежедневните си или дълготрайни нужди. Когато започнем молитвата си с искрен призив към Бог за изпълнение на Неговата воля тогава Неговия Дух който ни води в молитва ще ни предпази от капана на собствените ни желания. За съжаление нашата воля не винаги отразява Божията воля. Това е и нещото което прави молитвата за Божията воля толкова трудна. Да се молиш за изпълнението на Божията воля (а не на своята собствена или чиято друга воля) означава да се довериш напълно в това че Божията воля е най-доброто и най-точното. Молитвата за Божията воля е и заявление за нашата готовност да живеем според тази воля без значение колко лесно или трудно би било това. И може би най-трудната за приемане част е че след тази молитва трябва да следваме Божията воля а не своята собствена. В противен случай молитвата ни е като говорене на излишни думи. Този пасаж от Матей не е последния в който Исус ни учи на молитва за Божията воля. В едно още по-трудно време и поставен пред едно много трудно изпитание Исус се моли

Авва Отче за Тебе всичко е възможно; отмини Ме с тая чаша; не обаче както Аз искам но както Ти искаш

(Марко 14:36). За Исус Божията воля не беше лесна за преглъщане. Същото се отнася и за нас днес. Но нека това не бъде пречка за това да се молим правилно защото Бог е всемогъщ и верен. Той е с нас без значение от обстоятелствата. За нас остава предизвикателството да останем верни като отразяваме молитвите си чрез живота си във всеки един ден. Когато се молиш за която и да било нужда – преди всичко отдай благодарност и хвала на Бог моли се за това да бъде Неговата воля изкажи нуждата си и остани верен към Божия призив за свят живот подчинявайки се единствено на Неговата воля за теб както и за околните.

11.11.2018 Пакистан избухва в ярост след оправдаването на Ася Биби
Ася Биби е оправдана от Върховния съд в Лахор след като прекарала осем години в смъртна присъда за

богохулство

.

Този ход е много противоречив в тази консервативна мюсюлманска нация. Вече са били атакувани две църкви и в няколко града и са се събрали много протестиращи. Молим ви помолете се за Ася и нашето по-широко християнско семейство в Пакистан в следствие на нарастващото напрежение след оправдаването на Ася. Загрижеността нараства за безопасността на Ася и нейното семейство – и за по-широката християнска общност. Протестиращите в районите Коранги и Киамари в Карачи вече са запалили две църкви а в Карачи са били призовани за повече протести след следобедните молитви. В Исламабад демонстрантите изгаряли гуми блокирали магистрали и пътища докато наши сътрудници съобщават че има тежко полицейско присъствие в храма на Гуаханабад в Лахор който е бил сцена на църковни атентати и бунтове през 2015 г. Още не е ясно кога ще бъде освободена Ася Биби. Съобщава се че е заявила пред агенция АФП: “Не мога да повярвам на това което чувам … Просто не знам какво да кажа. Много съм щастлива.”

* Прославете Бога че Ася е оправдана и се молете тя скоро да се събере със семейството си.
* Молим ви помолете се за закрила на семейството й апелативните съдии нейния адвокат както и за християнската общност в Пакистан. Молете се протестите да отминат.
* Молете се за мюсюлманските водачи на тълпите които са разгневени от оправдаването на Ася защото вярват че твърдението за богохулство срещу някого е достатъчно основание за убийство. Помолете Бог да прогласи Своя мир вместо техния гняв и ревност.

12.11.2018 Помощ и изход Татко сина ми
Господи изпрати помощ от небетосинът ми да изпълни сърцето си със мир и милост към мен.Всяка агресияразприналитане на побой да удря със юмрук да си тръгнат Татко от него за винаги във името на Исус.Дариго Боже със сърце ко ято носи частица от сърцето на Исуссърце на милост и благост изпълнено със любов и мир във името на Исус.Помогни му Боже.Изпращай ангели със ангелски колесици над него да го пазят във всичките му пътища във името на Исус.Амин

13.11.2018 документиВече близо година майка се бори с грешки в институциите.Не могат да и обработят едни документит.Прехвърлят си вината но потърпевшата е тя.Моля те Господи открий грешките и нека най после и предвижат документите на правилното място и да има резултат за нея.За теб Господи няма тайни и ти знаеш къде е грешката.Помогни Господи на майка ми.

14.11.2018 Защита на Израел от ислямски терор
Молете се Божията защита спасение и мир на Израел от ежедневния ислямски терор нелегална окупация фалшива пропаганда и атаки на арабски терористични групи kато ООП Хамас Хизбула. ИДИЛ на диктаторски ислямски режими като палестински иранскисирийски турски и др. проповядващи радикален ислям и антисемитизм противозаконно легализирани и финансирани от ООН ЕС и др. проислямски антисемитски неоанацистки организации.

18.11.2018 Нашите братя и сестри в Шри Ланка са под натиск от страна на екстремистите
Църквата в Шри Ланка е подложена на все повече насилие и дискриминация тъй като влиянието на екстремизма расте.

Твърдолинейните будисти вече не са единствените които преследват християните – индуски екстремисти свързани с Индия набират все по-голямо влияние. Молете се нашите братя и сестри в Шри Ланка да устоят и да уповават на Бога.

Големи тълпи и дори цели общности се мобилизират срещу църквата. Партньори на Release разказват че тълпа от около 100 души от различни села е нападнала сградата на църква в Белиата южна Шри Ланка като е изисквала богослуженията да бъдат прекратени и е заплашвала да убие презвитера и семейството му. Полицията имала нужда от подкрепление за да го отведе на безопасно място в полицейския участък. По-късно същата вечер домът му бил целен с камъни.

Три дни по-късно около 500 души сред които и будистки монаси организирали протест срещу църквата и настоявали презвитерът да напусне селото. Той и семейството му са поставени под полицейска охрана.

Партньори на Release разказват че утвърдени в Индия екстремистки групи като РСС (Раштрия Суаямсевак Санг) вече разширяват обсега си и до Шри Ланка особено в източните райони. Има сведения че те провеждат срещи със живеещите в селата индуси за да насърчават религиозната им омраза към християните и да ги подтикват към насилие.

* Молете Бог да закриля презвитера на църквата в Белиата и семейството му и да ги увери в Своята вярност. Молете се Бог да укрепи Своите хора и да ги подкрепи “с праведната Си десница” (Исая 41:10).

* Молете се тези които разпространяват нетърпимост и екстремизъм да бъдат трогнати от свидетелството на християните в Шри Ланка и докоснати от Божията безусловна любов.

* Благодарете на Бог за това че гоненията карат църквата да расте и че много християни преследвани заради вярата си са “отвърнали на гонението с прошка”. Молете Бог да укрепи тези които се чувстват обезсърчени включително и тези които са напуснали Шри Ланка.

 

Новини: Благодарете на Бог за освобождението на презвитер Андрю Брансън на когото беше позволено да се върне в САЩ. Съдът в Турция го беше осъдил за “подпомагане на терористични организации” но намали срока присъдата му на времето което вече беше излежал в ареста плюс още една година която беше прекратена. Молете се църквите в Турция да продължават да свидетелстват за вярата си с дръзновеност любов и благодат.

Продължавайте да се молите за ученичката Лия Шарибу която нигерийските екстремисти от Боко Харам тържествено са обещали че ще направят “робиня за цял живот” заедно с работничката на УНИЦЕФ Алис Нгада която също е християнка. Лия беше сред отвлечените над 100 момичета в Дапчи щата Йобе и само тя не беше освободена защото отказа да се отрече от вярата си.

19.11.2018 здраве
Някои изследвания на кръвта не са добри.Господи моля те да оздравея и да намеря добър лекар близо до града мизащото няма такъв специалист наблизо.Да назначат по близо такъв специалист и да не взима скъпо или по здравна каса да работи.

22.11.2018 Европейското християнско политическо движение с писмо до българския премиер