Молитвени нужди (Декември 2018)

Молитвени нужди (Ноември 2019)

Господи изпрати помощ от небето,синът ми да изпълни сърцето си със мир и милост към мен.Всяка агресия,разпри,налитане на побой ,да удря със юмрук, да си тръгнат Татко от него за винаги във името на Исус.Дариго Боже със сърце ко ято носи частица от сърцето на Исус,сърце на милост и благост изпълнено със любов и мир във името на Исус.Помогни му Боже.Изпращай ангели със ангелски колесици над него да го пазят във всичките му пътища във името на Исус.Амин 


 Ася Биби е оправдана от Върховния съд в Лахор, след като прекарала осем години в смъртна присъда за „богохулство“.

Този ход е много противоречив в тази консервативна мюсюлманска нация. Вече са били атакувани две църкви и в няколко града и са се събрали много протестиращи. Молим ви, помолете се за Ася и нашето по-широко християнско семейство в Пакистан, в следствие на нарастващото напрежение след оправдаването на Ася. Загрижеността нараства за безопасността на Ася и нейното семейство – и за по-широката християнска общност. Протестиращите в районите Коранги и Киамари в Карачи вече са запалили две църкви, а в Карачи са били призовани за повече протести след следобедните молитви. В Исламабад демонстрантите, изгаряли гуми, блокирали магистрали и пътища, докато наши сътрудници съобщават, че има тежко полицейско присъствие в храма на Гуаханабад в Лахор, който е бил сцена на църковни атентати и бунтове през 2015 г. Още не е ясно кога ще бъде освободена Ася Биби. Съобщава се, че е заявила пред агенция АФП: “Не мога да повярвам на това, което чувам … Просто не знам какво да кажа. Много съм щастлива.”

* Прославете Бога, че Ася е оправдана и се молете тя скоро да се събере със семейството си.
* Молим ви, помолете се за закрила на семейството й, апелативните съдии, нейния адвокат, както и за християнската общност в Пакистан. Молете се протестите да отминат.
* Молете се за мюсюлманските водачи на тълпите, които са разгневени от оправдаването на Ася, защото вярват, че твърдението за богохулство срещу някого е достатъчно основание за убийство. Помолете Бог да прогласи Своя мир вместо техния гняв и ревност. 


 Всеки човек се моли по различен начин, като много следват т.нар. модели за молитва. Днес, този който търси може да открие голям брой модели за молитва. Един, обаче е най-добре познат и най-често използван – молитвата на Исус от Матей 6:9-13. Безспорно този модел предлага много и важна информация относно съдържанието на нашите молитви. Нека обърнем внимание на стих 10 и по-подробно на фразата „да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята.“ В този „урок по молитва,“ който Исус преподава на учениците си, както и на нас, водещото място на молитвата за Божията воля (без условия – молитвата е за Божията воля, каквато и да е тя) отразява и нейната важност. Исус ни учи да се молим за волята на Отца преди да започнем да се молим за ежедневните си или дълготрайни нужди. Когато започнем молитвата си с искрен призив към Бог за изпълнение на Неговата воля, тогава Неговия Дух, който ни води в молитва ще ни предпази от капана на собствените ни желания. За съжаление нашата воля не винаги отразява Божията воля. Това е и нещото, което прави молитвата за Божията воля толкова трудна. Да се молиш за изпълнението на Божията воля (а не на своята собствена или чиято друга воля) означава да се довериш напълно в това, че Божията воля е най-доброто и най-точното. Молитвата за Божията воля е и заявление за нашата готовност да живеем според тази воля, без значение колко лесно или трудно би било това. И може би най-трудната за приемане част е, че след тази молитва трябва да следваме Божията воля, а не своята собствена. В противен случай молитвата ни е като говорене на излишни думи. Този пасаж от Матей не е последния, в който Исус ни учи на молитва за Божията воля. В едно още по-трудно време, и поставен пред едно много трудно изпитание, Исус се моли „Авва, Отче, за Тебе всичко е възможно; отмини Ме с тая чаша; не, обаче, както Аз искам, но както Ти искаш“ (Марко 14:36). За Исус Божията воля не беше лесна за преглъщане. Същото се отнася и за нас днес. Но нека това не бъде пречка за това да се молим правилно, защото Бог е всемогъщ и верен. Той е с нас без значение от обстоятелствата. За нас остава предизвикателството да останем верни като отразяваме молитвите си чрез живота си във всеки един ден. Когато се молиш за която и да било нужда – преди всичко, отдай благодарност и хвала на Бог, моли се за това да бъде Неговата воля, изкажи нуждата си и остани верен към Божия призив за свят живот подчинявайки се единствено на Неговата воля за теб, както и за околните. 


 По информация на п-р Исмаил Кенани, директор на Библейското дружество в Судан, предоставил сведения на християнската медия Morning Star News, правителството съвсем неочаквано е освободило държаните на пристанище на Червено море хиляди Библии. Те са били заключени в склад в продължение на 6 години, след като президентът на страната налага рестрикции на християните през 2012 г.

Християните в Судан, които са около 2 милиона души изпитват голям недостиг на Библии на арабски език и дълго, и усърдно са се молили Бог да снабди тази тяхна нужда, като премахне пречките за снабдяване с Божието слово на разбираем за тях език. Пастир Кенани е споделил, че той и колегите му многократно са отправяли молби към съответните органи и по-специално към служителите на пристанището, където са били държани Библията, но съвсем до скоро, отговор не е имало.

След 2012 година рестрикциите срещу християните в Судан включват и забрана за влизане в страната на християни, които са чужди граждани. Булдозери са сравнили със земята десетки църкви. През април 2013 година в страната е приет закон, който забранява строежа на нови църковни сгради. Строго е забранено и внасянето на християнска литература.

Според данни на християнската организация Open Doors, която осигурява подкрепа на страдащите християни, Судан е номер 4 в списъка на страните, където християните са преследвани най-жестоко за своята вяра. Суданските християни са благодарни на Бога за отговора на техните молитви, в които са постоянствали с надежда без да губят надежда в Божията милост. 


 Господи, моля Те, изцели майка по чудодеен начин и ѝ дарувай дълъг живот. 


 Елдос от Киргизстан е бил пребит до сантиметър от смъртта – за „престъплението“ да се обърне към Христос.
Християнинът е бил хоспитализиран със сериозни наранявания на главата, включително счупена челюст, а нападателите му заплашвали да го убият, ако отиде при полицията. Той пренебрегнал техните заплахи и проговорил, за да се опита да защити другите християни. Молим ви, молете се Бог да защити Елдос и да го изцели напълно. Нападателите му заповядали да се отрече от Христос и да прочете молитва, обръщайки се обратно към исляма, но той отказал. Наш сътрудник ни съобщава, че полицията все още не е предприела никакви действия в защита на Елдос.

* Молим ви, помолете Бог да изцели Елдос в тяло, ум и дух. Молете се да възобнови в Елдос един постоянен дух (Псалм 51:10).
* Благодарете на Бога за храбростта на Елдос, който избрал да говори за нападението. Молете се това решение да изяви гоненията в Киргизстан и да накара длъжностните лица да предприемат действия в защита на малцинствата, включително християните.
* Молете се, нападателите на Елдос да се покаят за престъпленията си и да се запознаят с безусловната любов на Христос за себе си.

НОВИНИ: Продължете да се молите за християните в Пакистан, след като Ася Биби бе оправдана за „богохулство“ миналата седмица. ММА, междупартийния съюз на консервативните мюсюлмани, планира да проведе „милионен марш“ в Карач, за да протестират срещу решението на Върховния съд (източник: Dawn). Молим, молете се Ася, за която е съобщено, че е напуснала затвора, сега да може да напусне и Пакистан в безопасност.

Прославете Бог – слуховете за нападението срещу град Вом в област Платея, Нигерия (вижте съобжението от 11 септември), изглежда, не са добили физическа форма. Нашите контакти съобщават, че ситуацията в момента е мирна, въпреки че районът е станал свидетел на много убийства от Боко Харам и фуланите. Нашият контакт също така съобщава, че много фулани в североизточна Нигерия са дошли до вяра в Христос. Молим ви, продължавайте да се молите за уязвими християнски общности в северната част на Нигерия.

Продължавайте да си спомняте в молитва за християните в Миня, Горен Египет, където нападатели стреляли срещу два автобуса, превозващи християни в манастир в петък и застреляли седем пътници. Най-малко седем други вярващи били ранени, някои сериозно. 


 Мюсюлмани са нападнали пазар в щата Кадуна, северната част на Нигерия и са убили десетки християни, като изгорили поредната църковна сграда, съобщава Morning Star News.  

По сведения на очевидци, всичко започнало с фалшив сигнал от страна на мюсюлманин, който започнал да крещи на пазара, викайки : „Крадец! Крадец!“ с цел да всее паника. Малко след това група мюсюлмани започнали да викат силно „Аллах е велик!“, след което започнали да нападат домове на християни и да ги убиват. Опожарени са няколко магазина и къщи, които принадлежат на християни. Очевидно атаката е била организирана предварително.

П-р Джеймс Мур от евангелската църква „Да спечелим всички хора“, е споделил следното пред репортер на Morning Star News: „Чухме силни викове ‘Крадец, крадец!’, след което хората започнаха да бягат, настана хаос и след минути младежи мюсюлмани вече влизаха в къщите ни и ги палеха. Опожариха и църквата ни.“

Пастир Мур, който е регионален секретар на Евангелския алианс на Нигерия, казва, че са убити поне 55 християни. Полицията е съобщила, че телата на някои от загиналите, са обгорени до неузнаваемост. Пастир Мур призовава за молитва, но и споделя, че ситуацията е неприемлива и правителството не трябва да разрешава на мюсюлманите да се държат така, сякаш те са единствените жители на Нигерия.

Напомняме, че в Нигерия живеят много етнически групи, като мюсюлманите и християните са почти наравно в процентно отношение. В северните райони на страната, обаче, преобладават мюсюлманите, които са успели да наложат законите на шариата, а това неимоверно усложнява живота на християните, чийто живот е постоянно в опасност. 


 Мъдрост Боже за сина ми,разум и ум във името на Исус.Моля те за пълен имунитет и закрила във училище,сред приятели,обществото във името на Исус.Моля те за богоугодни приятели за сина ми Отче.Моля те за кротко сърце изпълнено със мир и благодат у моя син .Боже помогни му във училище да бъде слушащ,можещ,търпелив,умен и разумен,пораснал и разсъждаващ младеж .Да не е бъбрив и въртящ се в часовете,а слушащ,можещ,търпелив,мъдър,умен изпълнен с Твоя мир,любов и благодат във името на Исус.Моля те Боже да не се посрамя във Твое име Христе помогни ми Отче Святи .Амин! 


 Благодаря ти Боже,че даде повече от себе си синът ми да бъде приет във училището което му беше присърце.Вярвам Боже,че с Твоя помощ ще се справим,защото ти си пред сина ми,зад него и турил Си рака него във мощното име на Исус .Амин и Алеуя 


 

Помогнете за освобождаването на затворените християни! Нашите братя и сестри се нуждаят от молитвите ни

Асия, Андрю, Джианг и Лия – тези четирима души са държани в плен само заради това, че са християни. Нека заедно се молим за тяхното освобождение.

След като група съдии от Върховния съд отложиха решението си, на християнката от Пакистан Асия Биби все още й предстои да разбере дали последното й обжалване на смъртната присъда за богохулство ще бъде прието. Съдът разгледа защитата на Асия, но не издаде решение и не даде никакви индикации кога ще направи това.

Междувременно в Турция американският презвитер Андрю Брансън трябва да се яви в съда днес, за да отговори на обвиненията в шпионаж. След твърденията, че има връзки със стоящите зад преврата през 2016, го грозят и обвинения в тероризъм. Андрю беше освободен от затвора и поставен под домашен арест на 25 юли.

В Китай семейството на хвърления в затвора християнски адвокат Джиянг Тианьонг споделят, че са сериозно загрижени за неговото здраве, и обвиниха служителите в затвора, че му дават наркотици. Сестра му Джиянг Джинпинг, която наскоро го посети в Хенан, казва, че паметта му значително се е влошила. Джиянг изчезна преди две години и миналата година беше обвинен в “подстрекателство към подривна дейност срещу държавната власт”.

В Нигерия пък расте тревогата за Лия Шарибу, която е в плен на Боко Харам от февруари насам. От 110-те момичета, отвлечени от училището в Дапчи, тя е единствената, която не беше освободена от ислямистките бунтовници, защото е отказала да приеме исляма. На 18 септември похитителите на Лия заплашиха, че ако правителството не отговори на техните изисквания, след един месец ще убият нея и още две заложнички.

* Молете се Асия и презвитер Андрю да бъдат оправдани. Молете Бог да закриля тях и семействата им, и да им даде възможност да изградят един нов живот.

* Молете Бог да укрепи Джиянг Тианьонг, да го пази от зло и напълно да възстанови здравето му.

* Молете Бог да дава мъдрост на нигерийския президент Мухамаду Бухари. Молете се той да се споразумее с Боко Харам и да осигури освобождението на всички, които все още са в плен, включително Лия и други заложнички, като ученичките, отвлечени от Чибок през 2014.

* Молете се Бог да говори на сърцата на надзирателите, съдебните служители и бунтовниците, замесени в тези четири случая.

Новини:  радост ви съобщаваме, че се свързахме с християните от Узбекистан, Давид и Марина Шестаков. Неотдавна те са основали домашна църква в Маями. Давид прекара четири години в затвора в Узбекистан, но сега семейството му е получило убежище в САЩ и имат визия да благовестват на 300 000-те рускоговорящи в района, където живеят. Благодарете на Бог за това, че им дава ново начало, и се молете да успеят да намерят подходяща църковна сграда, която да наемат. Семейство Шестаков благодари на всички, които са им помогнали през най-мрачните им дни.