Молитвени нужди (Април 2012)

Молитвени нужди (Април 2012)

Моля да се молите за следните ми здравословни нужди – проблеми с черния дроб и далака, късогледство, изкривяване на гръбнака.


Здравейте, приятели! Благодаря на Бог за помощта, с която ще ме дари чрез Вас. Благодаря на Святия Дух, че ме води в молитвите ми и постовете ми! Аз се моля всеки ден и постя за сърцето и душата на приятелката си, с която се разделихме и в която виждах своята бъдеща съпруга. Бог я доведе в живота ми по най-красивия начин, но сега дяволът изпълва сърцето й със заблуди и съмнения. Моля Бог да говори в сърцето й, за да се спаси и да почувства в сърцето си Неговата обич към нея! В последната година Бог ме научи да бъда Негов воин и ще му помогна в тази духовна битка с вяра, твърдост, търпение!!!


Молете се се за нас, съпруга ми да смегчи сърцето си и да прости за изречените думи от родителите ми и брат ми!Доброто да надделее и раздорите да се превърнат в мир и разбирателство!Помогнете ни в молитви пред Бог ,семейството ни да се сплоти по най-щастливия начин!Бог да му даде покаяние да забрави за обидата и гордостта ,която го е обзела,да се вразуми и да прости!Нека всички да си простим за грешките,които сме допуснали,да се обичаме и да се уважаваме!Бог да ни пази и да ни закриля!!!


Моля Ви, братя и сестри молете се за нас със съпругът ми за поколение в Господа, за Слава на Бога, трябва ни чудото Му, но има и още нещо, моля Ви нека се молим в съгласие всички семейства, особено Тялото Христово да имат чада по наследство в Господа Христа, както е писано в Пс 127. Тове е Божията воля за нас тук на земята, семейството да е първата църква и венчана за Младенеца още тук в името на Исуса амин.Бог иска и всички да имаме дом, който Той да ни го изгради в Исуса амин. Бог знае подробностите за нуждата ни. Всичко просим, за да Го прославим. Бог да Ви благослови, Балгодариме Ви. Даря


Моля ви да се молите ако е Божията воля да продадем едни имоти тъй като сме повече наследници и така никой не може да ги ползва!


имам нужда от молитва за работа,спешно


Помолете се за спасението ни-Бог да направи така ,че съпруга ми да престане да мисли за раздяла,да има добро и топло отношение към мен и към сина ни,да ни обича и да смили сърцето си към нас!!!Моля се всички кавги да се превърнат в мир и разбирателство!Моля се Бог да ни помогне да продадем този имот,за да излезнем от финансовата криза и да успеем да върнем дълговете си !Моля те Боже,благослови ни и ни помогни!!!


 

Страни с преследвани християни

Източник: Open Doors
Материалът е получен по пощата 

Моля, имайте в предвид във вашите молитви: 50-те страни, в които християните са най-много преследвани.
Посетете следните линкове, за да откриете информация и молитвени точки за всяка една от 50-те нации.
Списъкът за световно бдение – Отворени врати 2012г. има сходен поглед към това. Северна Корея оглавява списъка на 10-те страни, в които християните са най-жестоко преследвани, докато страните с ислямско мнозинство са на 9-то място от 10-те и на 38-мо от 50-те страни на годишната класация. Афганистан /2/, Саудитска Арабия /3/, Сомалия /4/, Иран/5/, Малдивите/6/ формират политически блок, където местните християни нямат почти никаква свобода за отворено поклонение. За първи път, Пакистан /10/ влезе в топ 10 след бурна година, по време на която най-високия по ранг християнски политик на нацията министър председател Шахбаз Бхати беше убит заради опитите си да промени богохулния закон. Останалите от топ 10 са Узбекистан /7/, Йемен /8/ и Ирак /9/. Лаос беше единствената страна, която отпадна от списъка на топ 10, до номер 12 от номер 10.
Докато преследването се засилваше в резултат на нападенията на мюсюлмански екстремисти, без съмнение, Северна Корея още веднъж заслужи първото си място в класацията. Определено комунистическа страна, Северна Корея изгради странна лъжерелигия около основателя на страната Ким Ил Сунг. Всеки един с „друг бог” е автоматично преследван. Изчислените 200 000 до 400 000 християни трябва да останат дълбоко под земята. Изчислените 50 000 до 70 000 християни са държани в ужасни затворнически лагери. „Как смъртта на Ким Йънг Ил миналия месец и идването на власт на неговия син Ким Йънг Ун, ще засегне статута на християните в Северна Корея е трудно да се определи на този ранен етап.” Президентът на Отворени Врати САЩ, д-р Карл Мойлър каза: „Със сигурност положението за вярващите остава опасно. Моля, молете се с мен Господ да отвори Северна Корея и там да има религиозна свобода за поклонение на Единствения, Истински Бог, не на боговете на Ким Йънг Ил и Ким Ил Сунг.”
Да бъдеш вярващ от мюсюлмански произход е голямо предизвикателство
Има значителни движения в Списъка на световното бдение, включително Судан, която се премести 19 места нагоре до номер 16 – най-големият скок на която и да било страна от 2011г. Нигерия скочи с 10 места, до 13-ти номер.Египет, опустошен от яростни протести и негодувания по време на Арабската Пролет, се изкачи с 4 позиции до 15-ти номер. Увеличаващият се ислямски екстремизъм заплаши надигащото се движение в Судан, Нигерия и Египет. „Да бъдеш вярващ от мюсюлмански произход или „Таен Вярващ” Християнин в мюсюлмански доминирана страна, е голямо предизвикателство. Християните често биват преследвани от екстремисти, правителството, техните общности и дори от собствените си семейства.” – казва Мойлър.” Тъй както Списъкът на световно бдение за 2012г. отразява, преследването на християни в тези мюсюлмански страни, продължава да нараства. Докато много хора мислеха, че Арабската Пролет ще донесе нарастваща свобода, включително религиозна свобода за малцинствата, това със сигурност не е бил случаят до тук.
През юли 2011, Южен Судан, който в по-голямата си част е християнски, успя да стане независима страна, наречена Южен Судан, остави християните от Северен Судан много по-изолирани под управлението на президента Омар ал- Башир. В отговор на загубата на Юга, ал- Башир се закле да направи конституционни промени, за да превърне страната си в дори по-ислямска. Армията атакува християнските общности и много биват избити.
Нигерия остава страната с най-жестоките зверства що се отнася до изгубени животи. Над 300 християни са били мъченически убити миналата година в Нигерия, въпреки че се счита, че действителният им брой надхвърля двойно и тройно горепосочения. Общият брой е може би по-голям в Северна Корея, но е невъзможно да се потвърди поради нейната изолация. От 2009г. ислямската екстремистка групировка Боко Харам е разрушила над 50 църкви и избила 10 пастори в Нигерия.
Християните в Египет започнаха катастрофално 2011-та година, когато бомбардиране на Коптската Православна Църква на Св. Марко и папа Питър в Александрия, изби 21 християни в деня на Нова Година. След изгонването на президента Хосни Мубарак през февруари, се появиха надежди за нови свободи за всички египтяни. Но на 9 октомври, армията атакува собствените си граждани в клането Масперо в Кайро, убивайки 27 коптски християнски демонстранти. В края на 2011г., ислямските партии процъфтяват през ноемврийските избори, подтиквайки някои да говорят за Арабска Зима, вместо за Арабска Пролет за християните.
„Ние не бихме се умножавали, ако не бяхме платили цена за нашите свидетели”
Китай все още има най-голямата преследвана църква от 80 милиона, но тази година отпадна от топ 20 до номер 21. Миналата година Китай се нареди на 16-то място. Това до голяма степен се дължи на домашните пастори, които се учат как да играят „на котка и мишка” с правителството. Добрата вест иззад лошата е, че наред с нарастващото преследване, нараства и църквата, което често е резултат от самото преследване. Ирански пастор заявява: „Ние не бихме се умножавали, ако не бяхме платили цена за нашите свидетели”
Списъкът на световното бдение се базира на въпросник, създаден от Отворени Врати, за да измери степента на преследване в над 60 страни. Въпросниците са попълнени от персоналът на Отворени Врати, който работи в страните и са проверени от независими експерти, за да се остигне до крайния резултат за всяка страна. Страните след това биват класифицирани според получените точки. Изчислено е, че 100 милиона християни страдат от разпити, арести и дори смърт за тяхната вяра в Христос и милиони още се изправят срещу дискриминацията и отчуждаването. Отворени врати подкрепя и укрепява вярващите в най-трудните страни на света, чрез разпространение на библейска и християнска литература, обучение на лидери и съдействие, развитие на християнски общности, молитвено служение и защита на страдащите вярващи.

 


Здравейте приятели, моля Ви молете се за 13 годишната Ева от Добрич. Преди няколко месеца претърпява автомобилна катастрофа, в момента е в кома. Последно й правиха операция за отстраняване на течност от мозъка, като се надяваха че това ще помогне да излезе от комата. Само че това не помогна и в момента състоянието й е тежко.Докторите не знаят какво да правят. Молете се на Бог за Ева – само той може да помогне.Благодаря Ви.


На десния палец на дясното ходило поради впит нокът се е получило възпаление и отлепване на нокътя от нокътното легло.Моля Ви, молете се за мен в името на Исус тази кухина и отлепване да бъдат възстановени за Божия слава,да израсне здрав нокът залепен за нокътното легло,защото в раните на Исус имаме здраве и изцерение.Благодаря Ви!