Молитвени нужди (Март 2012)

Молитвени нужди (Март 2012)

Журналистката и християнски работник Ли Уинг е била освободена от затвор в Китай на 25 декември, 2011, около три години преди изтичане на 15 годишната присъда, която е получила за работата й с нелегално издавано християнско списание. Ли е била арестувана през април 2001 заедно с още 16 вярващи от South China Church.

Основателят на China Aid Association, Боб Фу е разговарял с Ли в петък, 10 февруари. Ли е признателна за подкрепата, която й е била оказана от християните по света. Тя е казала на Фу, че е знаела за многобройните писма, които са й били изпращани, но управата на затвора никога не са й ги давали. Ли е повторила своите благодарности към всички християни по света, които са я подкрепили в молитва.

„Това е чудесен отговор на нашите молитви,“ споделя Тод Нетълтън, Директор Развитие на медиите в Гласът на мъчениците. „Благодарим на Бог за това, че Ли Уинг е жива и е на свобода.“

Ли е била осъдена на смърт през декември 2001, но присъдата е била преразгледана и променена на 15 години затвор през октомври 2002 от Върховния съд в провинция Хубей. По време на престоя й в затвора, Ли е трябвало да работи по 15 часа на ден, като произведената от нея продукция е била предназначена за износ. Посещенията на семейството й също са били строго ограничени, и не са й позволявали да чете Библията.

Ли Уинг е племенница на пастор Гонг Шенглианг, основател на South China Church, една от най-бързо растящите домашни-църкви в Китай. Ли е била арестувана няколко пъти и е прекарала една година в затвора през 1996. От 2004 година до сега, повече от 11 400 писма са били написани до Ли чрез уебсайта на Гласът на мъчениците.

“Ли Уинг е една от първите затворени за вярата си, които бяха оповестени в секцията Внимание: Затворени,” споделя Нетълтън. „И въпреки, че на нея не са й позволявали да чете писмата, знаем че управата на затвора и властите в Китай са знаели, че нейното положение е наблюдавано. Знаели са, че светът не я е забравил.“


Турското правителство, наскоро е затегнало визовия си режим, затруднявайки работата на чуждестранните мисионери в страната. Новата визова политика, която е в сила от 1 февруари, 2012, позволява многократно влизане в рамките на 180 дни, но посетителите могат да прекарат само 90 последователни дни в страната, след което трябва да чакат 90 дена до следващото си посещение.

Християнските работници ще трябва да напускат Турция всеки три месеца и да остават извън страната за още три месеца преди следващото им влизане. „Ще можем да прекараме само половината от времето в Турция,“ споделя работник. От началото на февруари, турското правителство е изгонило редица мисионери, които са имали разрешения за пребиваване. Други, които са напуснали страната и са опитали отново да влязат, са били върнати на границата в съответствие с новите визови разпоредби.

Молете се Бог да направи път, там където няма път. Молете се още Църквата в Турция да продължи да расте и да ражда зрели водачи, които дръзновено да прогласяват спасението на Христос, независимо от новите правителствени ограничения.


Здравейте,братя и сестри! Предстои ми вземане на много сериозно решение, което засяга и друг човек. С приятелят ми поддържаме връзка от повече от година. Той настоява да вече да вземем решение за брак. Изпитвам известни страхове. До скоро мислех, че Бог ме водеше, но от известно време имам колебания.Молете се Бог да ни даде ясен знак дали сме подходящи един за друг и дали това е неговата воля. Благодаря ви предварително.


Имаме спешна нужда да успеем да продадем този имот!Господи помилвай!!!


МОЛЯВИ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ В МОЛИТВА ЗА БАЩА МИ КОИТО В МОМЕНТА СЕНАМИРА В КАРДИОЛОГИАТА В ИНТЕЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ В ДОБРИ4 С ДИАГНОЗА САРДЕ4НА НЕДОСТАТА4НОСТ, ТОИ Е НАШ БРАТ В ГОСПОДА . КАЗВА СЕ КОЛИО .БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ВАС И СЕМЕИСТВАТА ВИ


Моля подкрепете ме в молитва във връзка с духовното ми състояние.Израснала съм във вярващо семейство и вече имам свое.Но напоследък идват мисли на съмнение и объркване в ума ми.Чувствам се много зле понякога защото не мога да върша нещата които знам че са угодни на Бога и в които вярвам от сърце.Благодаря ви за подкрепата.Бог да ви възвърне стократно!


Моля ви подкрепете ме в молитва за покаянието на баща ми Димитър, майка ми Таня и сестра ми Мая. Благодаря ви. Бог да ви благослови изобилно за труда ви в Господа.


Искам да се молите за жена ми Тя има вродена глаукома Искам Господ да се погриже за нея Да я изцери съвършенно


Можете ли да ме подкрепите в молитва за очистване на сърцето и ума ми от всичко онова, което не е угодно на Светия Бог. Господ да ви възвърне седмократно за молитвите.


Според източници в Иран, заповедите за екзекуцията на пастор Юсуф Надархани може да са били издадени. Все още не е ясно, дали пастор Юсуф ще има правото да обжалва смъртната си присъда. Председателя на иранската съдебна система, аятолах Садех Лариджани, трябва да одобри публично извършваните екзекуции, но само малка част от екзекуциите се извършват публично – повечето екзекуции в Иран се осъществяват тайно.

Молим ви да се молите за Божията намеса, така че пастор Юсуф да бъде освободен от затвора. Молете се Юсуф и неговото семейство да останат верни на Христос във всяка една ситуация. Молете се Христос да бъде издигнат, чрез пастор Юсуф, било чрез живота му, или чрез смъртта му.
Тази година ще я посветим на Северна Корея. Всеки месец ще се молим за дадена страна от Прозореца 10/40 + Северна Корея. Ще се молим докато не видим Бог да се прославя там и братята ни и сестрите ни там да намерят най-после мира, за който копнеят сърцата им. Започваме годината със Северна Корея…
Това са последните новини в dir.bg:

1. И морето се надигна: Огромни вълни заляха селища, виелици бушуват на Североизток
Огромни морски вълни заливат пристанища и населени места, докато силен вятър и снеговалеж блокираха Североизточна България. Областите Хасково, Кърджали, Шумен и общините Поморие и Костинброд са в бедствено положение.

2. Зимното бедствие взе нови жертви: Трима души са починали от измръзване през последната студена вълна в Пернишко, съобщи БТА, като се позова на полицейски източници.

Подобна е ситуацията в цяла източна Европа, като студената вълна не подмина и страните в средиземноморския район (вкл. Северна Африка). Студеното време се задържа повече от седмица и се очаква да се задържи поне още толкова време.

Нека да не забравяме нашите братя и сестри, които по един или друг начин са засегнати от студеното време, както и всички други бедстващи. Да се молим всеки един от тях да срещне своя Спасител.
Християнски работници напускат долината Кашмир в Индия, след като шариа съд (основан на ислямското законодателство) е осъдило трима християнски водачи за „примамване на мюсюлманите в долината към християнството“, съобщава в свой репортаж от 19 декември The Times of India. Издадена е била и фетва (ислямско правово мнение) срещу християнските училища, и е започната кампания от врата-на-врата за връщането на обръщенците обратно към исляма.

Съдът, който няма законова власт, е издал осъдителна присъда срещу Кандер Мани Кана, пастор в църквата „Вси светии“ в Шринагар; Джим Борст, католически мисионер от Холандия; и Гайор Месах, християнски работник. Тримата са напуснали района, поради нарастващото напрежение. Шариа съда, оглавяван от Башир-уд-дин Ахмад, главния мюфтия в Кашмир, също е насочил властите в щата да поемат управлението на всички християнски училища в региона, съгласно репортажа в The Times of India.

Молете се Бог да защити християните в долината Кашмир. Молете се те да не бъдат заплашвани и Бог да работи мощно в тяхна закрила. Молете се още мюсюлманите да дойдат до спасителната вяра в Христос.
Амира Гамал Сабер, 16 годишна християнка от Египет е била отвлечена в началото на декември 2011 от селището Сафт-ел-Кхамар, провинция Миния. Началника по сигурността в Миния е потвърдил отвличането, но не са могли да реагират. Няколко седмици по-късно, мъж се е свързал по телефона със семейството на Амира и е поискал откуп. Семейството е пътувало до Гиза с парите за откупа, но когато са пристигнали са били насочени към полицейското управление, където са били информирани, че държавни прокурори са поели случая. В съда, прокурор подкрепен от 12 адвокати е съобщил на родителите на Амира, че дъщеря им е решила да се обърне към исляма. В тази връзка, той постановил Амира да бъде изпратена в държавна институция за социални грижи в Гиза, докато навърши 18 години и може пълноправно да изповядва исляма. Нейният баща е обжалвал решението пред Министъра на правосъдието.

Молете се Бог да се намеси в случая с Амира. Молете се да даде на Амира и семейството й сили да издържат това трудно изпитание. Застъпете се за всички вярващи в Египет; да гледат на Исус, да постоянстват в своята вяра, да не се уморяват своевременно или да губят надежда.

Петимата мъже обвинени в убийството на трима християни в Малатия, Турция, могат да бъдат освободени, ако не бъдат осъдени до април 2012. Според турското законодателство, обвинен в престъпление трябва да бъде освободен, ако не бъде осъден и не му бъде издадена присъда в срок до пет години. Процесът на обвинените в убийството на Неджати Айдън, Угур Юксел и Тилман Геске започва през ноември 2007 и от тогава досега е съпътстван с непрекъснати усложнения.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 февруари, 2012, и евентуално отлагане на делото след април 2012 може да доведе до освобождаването на петимата обвиняеми. Молете се за Христовия мир над приятелите и семействата на жертвите от Малатия и справедливостта да възтържествува.

Молитвената нужда може да бъде изтеглена тук
Ежемесечни молитви за преследваните християни обсъждат правозащитници

Правозащитната организация Article 18 Alliance предложи всяка последна неделя от месеца да бъде посветена на молитва за преследваните християни по света. Организацията също така призовава всички църкви да подкрепят инициативата. Правозащитниците поясняват, че всеки месец ще бъдат предоставяни най-актуалните факти, свързани с преследването на християни в страните от бившия Съветски съюз, като едновременно с това ще бъдат инициирани молитви за конкретни хора и църкви.

„Вие също можете да добавяте онези факти, които са ви били споделени лично или сте ги чули в новините, като например ликвидирането на християни в Нигерия и Северна Корея, смъртното наказание на пастора от Иран, убийствата на християни в Египет и т.н.”, се посочва в сайта на организацията.

„Молитвата е в основата на всяко служение, в това число и на нашето. Както пише в Деяния на апостолите, глава 12, преди свръхестественото освобождаване на апостол Петър от затвора „църквата усърдно се молеше на Бог за него”. Молитвата е обръщане към Бога, продиктувано от желанието ни да ходатайстваме за нашите братя и сестри. Освен това, за да се обърнем с молба към Царя на царете и Господа на господарите, не е нужно да имаме специална връзка или да чакаме в приемната. Събрани заедно, ние можем да се обръщаме към Него и Той ще бъде с нас и ще ни слуша, както ни е обещал”.

Article 18 Alliance също така отбелязва, че значението на застъпническата молитва е описано още в Библията и в свидетелствата на съвременниците. Сайтът на организацията цитира думите на Фридрих Густав Емил Мартин Нимьолер – богослов, пастор на протестантска евангелска църква, един от най-изявените противници на нацизма в Германия и председател на Световния съвет на църквите: „Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах. Не съм комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, нищо не казах. Не съм социалдемократ. Когато дойдоха за синдикалистите, не тръгнах да протестирам. Не съм член на профсъюз. Когато дойдоха за евреите, не се възмутих. Аз не съм евреин. Когато дойдоха за мен обаче, нямаше кой да ме защити”.
Един от най-големите университети в Израел е обявил, че ще анулира визите на студентите християни, които контактуват или работят с месиански евреи, съобщават източници на VOM. Много от студентите християни са приели условията на Университета Ариел. Източник споделя: „Вярващите позволяват дадената им от Бог свобода на избор и поклонение да бъде отнета за да си спестят грижите.“ Университета Ариел в Самария, в който учат повече от 11 000 студента е разположен в град Ариел на Западния Бряг. Всеки студент в университета е длъжен да изкара класовете по Юдаизъм, Еврейско наследство или Земята на Израел. Сътрудника на VOM допълва: „Нека когато дойде времето на изпитание, Бог да ни даде сили да останем верни на думите на Йешуа: ‘Никой няма по-голяма любов от това да даде живота си (или себелюбието си или служението си) за брат си.’ “ Молете се за Тялото Христово в Израел.