Молитвени нужди (Март 2017)

Молитвени нужди (Март 2017)

01.3.2017 ИНДИЯ – Християни бягат от селото си след брутално нападение
Християнски семейства избягаха от село в Асам североизточна Индия след като хиндуистки екстремисти предприеха брутално нападение срещу тях.

Трима души сред които едно малко момиче пострадаха сериозно а много други бяха ранени след като група от 100 човека въоръжени с мечове и тояги нахлу в село Амтола. 7-годишната Пранита Раба получи тежки наранявания в областта на гръдния кош и съсиреци в мозъка. Съобщава се че всички християни са избягали от селото и за тях се полагат грижи в болница и в тайна къща където са в безопасност. Домовете им са разрушени. Напрежението расте още от миналата година когато пет семейства от рода Раба започнали да посещават църква след като видели как техен съселянин бил изцелен от рак. Хиндуистки екстремисти са нападали новоповярвалите християни няколко пъти от декември насам. Призивите за помощ отправени към полицията и старейшините на селото са пренебрегнати. Единствените арестувани след нападението в Амтола през април са двама християни: един от нападателите им е починал след като е паднал и си е ударил главата по време на нападението. Молете се за християните в Асам. Молете се Бог да изцели пострадалите включително и малката Пранита и да им осигури безопасно място където да възстановят живота си. Благодарете на Бог за тяхната смелост и вяра в условията на силна съпротива.

Новини: Продължавайте да се молите за това Бог да укрепи нашия брат в Иран Саид Абедини. Саид който излежава 8-годишна присъда за нарушаване на „националната сигурност” беше заплашен че ще бъде задържан за неопределен период от време ако не се отрече от вярата си; обещано му е че ако изостави вярата си ще бъде освободен. През септември ще се навършат три години откакто брат Саид е в затвора. През това време той претърпя насилие и влошаване на здравето (съобщение от 21.05.14). Според иранското законодателство повечето задържани могат да кандидатстват за помилване или условно предсрочно освобождаване след като излежат една трета от присъдата си; семейството на Саид ще кандидатства от негово име. Молете се за това те да имат успех.

01.3.2017 Господ да вразуми
Моля ви братя и сестриподкрепете ме във молитва. Господ да вразуми съпруга мида му даде мирлюбовблагодатда го призове към покаяниеда бъде свободен от алкохол и цигарираздориразделение и бягство от семействоБоже изпълни ни със Твоя мир любов и благодат да заживеем във синхронединомислиеразбирателство във името на Исус.Говори му Отчети създаде Адамне да бъде сама от реброто му сътвори жената да бъдат една плътда извървят земния си живот един до друг до крайза това те моля вразуми го Татковърни го във името на Исус.Амин !

01.3.2017
Боже помогни ми

Божепомогни ми Таткода опазя детето си да живее във мирлюбов и разбирателство във една изцяло променена семейна средасреда без раздорикараници виковестрах че ще бъдем изоставени от страна на съпруга мистрах и заплахи спиране на финансовия поток от страна на съпруга мистрах че нямаме дом къде да подслоним главистрахче детето ми ще остане насила сирак.Боже стори чудо за менсина ми и семейството ми и подновисъпружеските взаимоотношения със съпруга ми по един нов свръх естествен и чудотворен начин ТебСвяти Татко във името на Исус.Дай ми пълна увереностче Ти снабдяваш всяка нужда

02.3.2017 НИГЕРИЯ – Християнски град е подложен на нападения
Християнският град Рим в областта с местно самоуправление Рийом в щата Плато в момента е подложена на атаки от неизвестни въоръжени нападатели. Потвърдено е че двама души са убити. Молете се ОЩЕ СЕГА за нашите братя и сестри; молете се те да познаят Божието присъствие и закрила. Tова нападение е последното от поредица атаки над християнски села в Плато тази седмица.

Сътрудниците на Release съобщават че заподозрените от племето Фулани са нахлули в село Ракунг в област Баркин Лади и са „тероризирали района”. Според сведенията са убити две деца „застреляни на път за училище” а земеделци са били принудени да напуснат земята си. В понеделник въоръжени мъже нахлуха в още четири села в същата област като убиха много хора и изгориха имуществото им. Според нигерийски вестник броят на загиналите е 30 сред които една жена Паулина която се е омъжила едва преди две седмици и един презвитер Лука Гуом. Молете се за нашите братя и сестри в Плато някои от които живеят в постоянен страх че ще бъдат нападнати. Молете се Бог да им дава мир а нигерийските власти да положат повече усилия за да предпазят уязвимите християнски села от въоръжени групировки.

03.3.2017 КИТАЙ – Осъдиха работещи в християнска детска градина
Трима християни от Китай бяха осъдени на две години затвор заради работата си в детска градина управлявана от църква. Собственик на печатница който издаваше „незаконни” учебници за детска градина Хуалин беше осъден на 21 месеца в затвора. От China Aid съобщават че в петък четиримата са били осъдени за „незаконна търговска дейност” в детска градина Хуалин в южната част на област Гуанкси. Градината е управлявана от църква в Гуанджоу която е подложена на тежки гонения. Миналата година от църквата съобщиха че почти всички от основния й персонал са задържани след като членове на църквата са взели участие в благосвестителска дейност в съседна област (съобщение от 04.07.14). Няколко детски градини и фирми свързани с църквата бяха обискирани или закрити. Християните осъдени в петък са директорът Ченг Джи църковният старейшина Хуанг Куируи и християнката Ли Джиато майка на две малки деца. Освен това им беше наложена глоба от 5000 юана (равняващи се приблизително на 1400 лв.) Печатарят Фанг Бин беше глобен 4000 юана (около 1100 лв.) Молете се четиримата задържани да могат да обжалват и да бъдат освободени и за това те и близките им да познаят Божия мир присъствие и утеха.

Новини: Продължавайте да се молите за християните в провинция Жеджянг в Китай където църквите продължават да бъдат мишена на кампания за разрушаване на сгради. Членове на църква Женшан в град Уенжоу получиха второ писмено нареждане да предадат сградата си която заемат от месеци. Властите заплашват да им наложат глоба от 78 125 юана (над 22 000 лв.) Кръстовете вече са премахнати от сградата. Молете се и за затишие в Юханабад християнска колония в Лахор Пакистан където миналия месец бяха взривени две църкви (съобщение от 16.03). Молете се за партньорите на Release които предявиха съдебен иск полицията да предприеме действия във връзка с инцидента. Голям брой християни бяха задържани след убийството на двама заподозрени терористи.

04.3.2017 ЛИБИЯ – Християни от Етиопия бяха убити
След убийството на 30 християни в Либия ви призоваваме да се молите за нашите братя и сестри в Средния изток и Северна Африка. В неделя от Ислямска държава (ИД) публикуваха видео показващо две отделни екзекуции – една на плажа където жертвите са обезглавени и една в пустинята където група хора са застреляни. Според сведенията християните са етиопци хванати в Либия от симпатизанти на ИД. Във видеото маскиран екстремист заплашва че ще последва още насилие срещу християните ако не се обърнат към исляма или не плащат ислямския данък (джизя). Религиозното напрежение в региона е голямо. Миналата седмица 15 мюсюлмански мигранти бяха арестувани от сицилианската полиция заради подозрения че миналия вторник са хвърлили 12 християни зад борда на лодка пътуваща от Либия за Европа. Задържаните са обвинени за „убийство мотивирано от религиозна омраза”. Има опасения че християните за които се твърди че са от Гана и Нигерия са мъртви. Молете се за нашите братя и сестри в Северна Африка и Средния изток. Молете се те да познаят че Бог е тяхна скала крепост и избавител (Псалом 18:2). Освен това се молете и за това те да държат очите си приковани в Него.

Новини: Съобщенията че китайските власти може да са се отказали от кампанията за разрушаване на църкви и премахване на кръстове в провинция Жеджянг (съобщение от 27.03) се оказаха прибързани. От China Aid съобщават че през първата седмица на април са махнати кръстовете на 3 църкви – в градовете Сикси Нингбо и Лишуй. Молете се християните в Жеджянг да стоят твърдо във вярата си. Също така се молете и за домашната църква в Шенжен в южната част на провинция Гуандон: от полицията която нахлу по време на библейско изучаване на 31.03 я обявиха за „незаконна”.

05.3.2017
УГАНДА – Дъщеря на презвитер стана жертва на групово изнасилване за да „накажат баща й”

Дъщеря на презвитер бе сериозно ранена и травматизирана след като петима мъже я изнасилиха – както се твърди защото баща й отказал да затвори църквата си. 17-годишното момиче беше нападнато докато отиваше от дома си към църквата в област Будака в източна Уганда. Нападателите избягаха когато другите членове на църквата пристигнаха за молитвено бдение. Съобщава се че преди това мъжете са заплашили презвитера и са му наредили да спре да провежда християнски събирания. Те казали на дъщеря му че я наказват заради отказа на баща й да отстъпи. В област Будака преобладават мюсюлманите въпреки че 85 % от населението на Уганда е християнско. Имало е и други случаи на гонения над християни в областта – през февруари миналата година една църква беше изгорена.

  1. Молете се за нашата сестра в Христос която е претърпяла това брутално нападение. Молете Бог да я утеши укрепи и изцели и за това тя и семейството й да познаят Божия мир в този тежък момент.
  2. Молете се отговорните за нападението да бъдат изправени пред съда.
  3. Молете се Бог да закриля християните в Будака и те да продължават да споделят Неговото Слово в църквите и училищата в района.

06.3.2017 Свобода за нашия брат от Чехия!
Чешкият християнин Петр Язек се прибра безопасно в Прага след като президентът на Судан го помилва и го освободи от затвора на 26.03. Чешкият министър на външните работи доведе Петр у дома му вечерта след като преговаряше за освобождението му по-рано през същия ден. Благодарим ви за молитвите. Нека да хвалим нашия Бог за освобождението на Петр и да засилим молитвите си за брат Хасан и брат Абдулмонем суданците затворени с него. Петр беше получил доживотна присъда а Хасан Абдурахим и Абдулмонем Абдумаула бяха осъдени на по 12 години затвор. Петр прекара общо 445 дни зад решетките а Хасан и Абдулмонем все още очакват прослушването на обжалванията си. Най-малко 25 църковни сгради в Хартум са заплашени от разрушение според християнските ръководители. Суданското правителство счита че тези сгради са построени върху земя отделена за други цели. В същото време обаче хаджиите на джамиите в областта са били отписани от списъка.

* Хвалете Господа за освобождението на Петр. Молете се Бог да го благослови и възстанови семейството на Петр.
* Молим ви продължавайте да се молите за брат Хасан и брат Абдулмонем – за освобождението им и за укрепяването им. Нека да знаят че не са забравени.
* Молете се суданското правителство да сложи край на тези събаряния на църковни сгради в Хартум.

06.3.2017 Oсвободителна сила
Спешно се нуждая Боже от Твоята освободителна силаосвободи ме от гняв без причина във името на Исусумолявам те Христе Давидов освободи ме ако Ти ме освободиш аз наистина ще бъда свободна във Твое Име Исусе.Сине Амин и Алелуя

07.3.2017 ЕГИПЕТ – Църкви в Миня бяха нападнати безнаказано
Християни от Египет разказват че екстремистка група и служби за сигурност които й симпатизират нападат църкви безнаказано. По Великден полицията и службите за сигурност нахлули в сграда свързана с архиепископията Магага в Миня. Те конфискували вещи и нападнали младите хора там като твърдели че църковната сграда е без разрешително. В изявление от архиепископията казаха че нападението е „грубо посегателство” над святи места и религиозни права. Те призоваха правителството да проведе разследване и да изправи отговорните за нападението пред съда. Предишната седмица друга частично изградена църква в Миня беше нападната с коктейли Молотов скоро след като бе проведена демонстрация срещу строежа й. При нападението бяха ранени седем души. Предходната седмица друга църква в Самалаут близо до Миня стана мишена на нападение. Молете се правителството на Египет и местните власти да предприемат решителни действия в защита на религиозните права на нашите братя и сестри по начина който е посочен в новата конституция на страната. Молете се отговорните за нападението над църквите да бъдат изправени пред съда.

Новини: За нещастие 13-годишният Науман Масих от Пакистан е починал едва няколко дни след като беше залят с бензин и подпален от екстремисти защото е християнин (съобщение от 13.04). Момчето беше в критично състояние след нападението в Лахор в петък при което получи изгаряния на 55 % от тялото си. Молете се Бог да утеши семейството му а извършителите да бъдат изправени пред съда.

07.3.2017 Бог да даде покаяние
Приятели молете се за дъщеря ми Бог да й даде покаяние и пълна промяна в живота й. Да й подари подходяща работа и истински човек за семейство .Амин!

07.3.2017 Исус да ме изцери
Бях на очен преглед и доктора казаче съм зле.Иска да направя скъпи изследванияно аз нямам пари.Помолете се Исус да ме изцери или да ми помогне за изследванията.За Бог няма нищо невъзможно.

08.3.2017 ЕГИПЕТ – Християни бягат от домовете си… и не само в Сирия и Ирак
Всички сме виждали по телевизията новини за християни в Средния Изток които са били принудени насилствено от екстремисти да напуснат домовете си но това вече не се случва само в опустошени от войната земи каквито са Ирак и Сирия. Християни от град в северен Египет за избягали от домовете си след като екстремисти убиха още трима вярващи. Според сведенията военни свързани с Ислямска държава са предупредили братята и сестрите ни в ал-Ариш Северен Синаи че ще бъдат убити ако останат там. Досега седем християни са убити от екстремистите в рамките на по-малко от месец. Mолете се Бог да защити християните от Северен Синаи. Четирима християни бяха убити в този град в периода от 31.01. до 16.02. Сега ние научаваме че още трима са убити: Саед ал-Кахим и неговия син Медхат умряха на 23.02. На следващия ден военни нахлуха в дома на Кемал Юсеф и го застреляха пред жена му и сина му.
Християнските семейства които са напуснали ал-Ариш са намерили убежище в други градове където се знае че християни от местните църкви се грижат за тях. Ислямска държава публикува видео миналия месец призовавайки своите последователи да убиват християни в Египет. Според сведенията военни спират жени учители в Северен Синаи и изискват от тях да носят ислямска рокля или да се движат заедно със своите роднини мъже. В случай че те не спазват тези изисквания ще бъдат подложени на „жестоки наказания.“

  • Молете се Бог да утеши семействата на седемте убити в ал-Ариш и да се погрижи за тях
  • Молете се нашите братя и сестри в Египет да останат твърди във вярата си. Молете се тяхното мощно свидетелство да породи у много желние да знаят повече за Исус.
  • Молете Суданското правителство да придобие мъдрост и да вземе твърдо решение за спиране на екстремистката заплаха. Молете се да се сложи край на терорът от Ислямска държава в Близкия изток.

08.3.2017 3а моя син
Божеумолявам те за моя син Валентинблагослови го във новото училище изпълвай го със мирлюбов и себевладеенедай почивка Татко и на нас родителите изкорени всеки лош и демоничен навик от сина ми Отчемоля те Отче да бъде за пример и похвалаа не хуленгоненобвиняван за Твоя Слава Татко.Да го възпитам добре Таткоти знаеш болката и страданието ми за това детети от калта го извади за да бъде успешен честен почтен човекблагодаря Ти Отчеза Твоята правда и подкрепа и вярвамче всичко е във Твоите Святи Ръце.Амин.

08.3.2017 3a микро климат
АваОтчемоля те за добър духовен микро климат във сърцето и новата училищна среда учители и съученици във класа на моя синдобра духовна атмосфера Божеизливай изобилен мирлюбовблагодат във сърцето на сина мида се развива със успех и спокойствие въе новата среда Боже новото училище във името на Исус.Благодаря ти Божече му помагсш и го закриляш във името на Исус.Амин.Амин.

08.3.2017 Връзвам със власт
Господиразчупвам всяко зло душевно връзване с всички по линията на моя осиновен син Господипрости ми Господи ти знаеш товакойто му влияе зледухове на Езавел и Ахав – дух кражбадух на бутане на чужди вещидух на непокорстводух на лъжадух на нехайстводух на раздразнениедух на никотин във името на Исус.Връзвам със властта да настъпваме над змии и скорпиони и цялата сила над врага която си ни дал Отчевръзвам всяка нечиста сила която действа над моето детебило то от майчина и бащина страна до шестнайсто поколение във името на Исус.Помогни ми Отче да се справя със моята осиновенарожбати знаеш Таткоче за мен това дете е моеаз съм го приела като мое и не обичам да казвам че сина ми е осиновензатова те моля Отче помогни ми ТаткоТи Си единствено верен и любещ Бащасамо на Теб мога да се доверя във името на Исус.Връзвам всеки дух на пасивност и моля Теб Святи Душе да ми помогнеш да се разчупят и разрушат всички тези зли душевни връзки от двете страни на сина ми от майчина и бащина страна освободи сина ми Отчеако Ти Го освободиш Той наистина ще бъде свободен Исусе във Твое Име.Благодаря ти че помазваш със миро главата мусамо милост и благост ще ни следват и ние ще живеем завинаги във домът Господен.Благодаря ти Татко .Амин!

09.3.2017 Да се молим за Ради
Да се помолим за Ради. Благодаря ти Боже за интелекта и характера с които си надарил детето ми. Моля те сътвори му дай му Боже достатъчно физическа психическа емоционална енергия в правилната посока за да се развива и да расте като добър достоен и силен човек и да развие докрай своите дарби и дадености. Моля те откривай му лицето си. Благодаря ти Боже от сърце благодаря на всички които ще се помолят за Ради.

10.3.2017 3а ситуацията ми
Моля ви да ме подкрепите с молитви за ситуацията ми на работа! Колегите ми които вземат много по-високи заплати от мен искат да върша и тяхната работа! Нека се молим Господ да ме защити да обърне тази ситуация завинаги в моя полза и колегите ми никога повече да не злоупотребяват с мен! Нека се молим на мен също щедро да ми увеличат заплатата и това да бъде скоро за Божия слава и за моя радост! Да помолим Господ да ми даде окончателно и пълно избавление от теготите ми на работа и аз завинаги с лекота да работя и да получавам високо и достойно заплащане за трудът си! Благодаря ви от сърце

11.3.2017 Бог да е с мен
Във вторник ще ходя на доктор.Нека се разбере истинската диагноза и начина на лечениеТъй като досега диагнозата не е ясна.Бог да е с мен и да ми помогне.

12.3.2017 Пакистан: Бабу Шахбаз е освободен
Имаме удоволствието да съобщим че нашият брат Бабу Шахбаз е бил освободен от ареста след като полицията откри че няма достатъчно доказателства за да го обвини в

богохулство

. Въпреки това той е бил посъветван да не се връща у дома в село Камахан близо до Лахор и заедно със семейството си все още се укриват. Бабу продължава да получава заплахи от първоначалния си обвинител който все още оказва натиск върху полицията да повдигне обвинение. Бабу бе обвинен през декември за писане върху копие на Корана от което след това е късал страници. Не е имало по-нататъшни новини от брат Джудуун който очевидно е бил отвлечен от Камахан през януари заради участието си в случая на Бабу. (Източник: сътрудници на организацията)

Малайзия: Моля молете се за семейството на брат Реймънд Кох който беше отвлечен в Малайзия преди повече от две седмици. Неговият син Джонатан сега е подал втория доклад на полицията по подозрение че баща му е бил убит понеже няма търсене на откуп от семейството му. (Източник: World Watch Monitor)

13.3.2017 ПАКИСТАН – Въоръжени нападат църква в Лахор
Двама въоръжени мотоциклетисти откриха огън над сградите на църква и училище в градската част на Лахор миналия вторник следобяд. Били са отблъснати от полицейската охрана но двама минувачи са били ранени. Молим ви продължавайте да се молите за мир в Лахор за закрила над християните в града и в цял Пакистан и за това властите да действат според правдата и справедливостта. На 15 март две църкви в Юханабад бяха бомбардирани. Двама мюсюлмани бяха убити от тълпа разярена вследствие от това голямо число от младежи християни бяха арестувани.

13.3.2017
Божезащити ни

Божезащити ниот атаките на лукавиязатвори всяка врата която не трябва да бъде отворена и отвори нов хоризонт нови врати за домът и семейството ми във името на Исус.Благодаря ти Небесни Татко за Твоята защита и намеса във името на Исус.Амин !

13.3.2017 Твоята намеса
Отчемоля те за Твоята намеса не издържа семейството ми на атакитемоля те намеси сеи подобри духовния климат във училищетомоля те за сина мизащо вярват Боже само на белите децанима детето ми като е със по матова кожане е детедокога Таткоще има разлика по -цвят във училищата помогни ми Боже да се справи семейството ми и домът ми да сме заедно и да се радваме на успехите на нашето умно детеподобри духовния климат и превърни всяко зло във добро във името на Исус.Благодаря ти небесни Татко.Амин

14.3.2017 НИГЕРИЯ – Дъщеря на презвитер беше убита от група младежи
Дъщеря на презвитер бе убита и една църковна сграда беше изгорена когато местни младежи въоръжени с мачетета нападнаха село в щата Кано. Младежите подпалиха дома на брат Хабила Гарба в село Гидан Масо след като не успяха да намерят християнина когото искаха да убият защото се е отрекъл от исляма. Дъщерята на презвитера беше хваната в капан в дома си и удушена. Групата нападна местните християни с мачетета като оставиха двама от тях със счупени ръце. Освен това при нападението миналата сряда те изгориха до основи църквата на селото. Молете се нашият брат Хабила и неговото семейство да се примирят с преживяната загуба. Молете се християните в Гидан Масо да имат сила да устоят във вярата си и да не си отмъщават. Освен това се молете за мъдрост за правителството на Нигерия а също така и за решителност в борбата срещу насилието по религиозни подбуди.

Новини: Mолете се за осемте християни от Китай свързани с църква Санджянг която беше разрушена в провинция Жеджянг миналия април: те бяха осъдени на три години затвор за „незаконна окупация на земеделска земя” и „събиране на тълпа с цел нарушаване на обществения ред”. Те се признаха за виновни но се предполага че са били принудени. Осмината се бяха присъединили към хилядите протестиращи срещу намеренията на властите да унищожат църквата им при програма за събаряне на църкви в рамките на провинцията.

Молете се и за нашите братя и сестри в Гариса североизточна Кения където в четвъртък ислямистките екстремисти ал-Шабааб убиха 148 души при въоръжено нападение над Унверситетския колеж Гариса. Нападателите отделяха християните от останалите и обявиха че Гариса е „само за мюсюлмани”.

14.3.2017
Божесамо ти

Божеако днес отида във Закрила на дететоще ми помогнат лине издържа семейството ми вечесъпругата ми е нестабилен вече и не издържа на ударите от училището където е сина мине мога да малтретиран дететои то има нужда да бъде изслушвани във училище незнам как да му помогна няма детето сии на съпруга си който се е отдал на алкохола има проблем със стомахане мога да намеря общ език със него Божесамо ти ми остана Татко Небесен само със Теб мога най-добре добре да споделя болката сии Ти най – добре можеш да ми помогнеш във името на Исус.Благодаря тиче ме слушаш във името на Исус.

14.3.2017
АваАва Отче

АваАва Ава Отчеутре сме при директора на училищетоБожеостанахме бе силисъпруга ми е със болки и топка във стомахаднес дори съпруга ми ми сподели за да му се отпусне топката във стомахада си намерелнаркотик или марихуанада не бъде Господивръзвам всяка приказка излязла от устата муне ще да ходи Татко да види защо го боли стомаха на докторказва щели да го пратят във лудницатапомогни ми Господи укрепи ни утвърди ни освободи ни да преминим през това изпитание успешноосвободи ни завинаги цялото семейство не можем да издържаме на натиска и ударите Татко.Благословени сте във Исуса

15.3.2017 ВИЕТНАМ – Тълпа нападна брат Куанг и сина му
Нгуен Хонг Куанг отново беше нападнат – едва два месеца след като беше приет в болница в резултат на брутално нападение. Група от 25 млади мъже нападнала брат Куанг и сина му Нгуен Куанг Трю в църквата им в град Хо Ши Мин. И двамата имат наранявания по лицето а синът е получил кръвонасядания след като е бил ритан многократно. Други двама служители които са се опитали да се намесят също са ранени. Според сведенията от полицията не са успели да спрат нападението и са обвинили Куанг и сина му че „смущават местните жители”. Смята се че друг служител арестуван на път за среща с Куанг е бил приет в болница след като е припаднал в ареста. На 18.01 брат Куанг и един негов колега бяха приети в болница след като бяха нападнати от тълпа въоръжена с тухли и камъни близо до библейския им колеж. Молете се Бог да закриля Куанг и неговото семейство църквата му и учещите в колежа му от следващи нападения. Молете се те да стоят твърдо във вярата си. Благодарете на Бог за решителността му да продължи служението си и се молете за физическото изцеление на него и сина му.

15.3.2017 Бож помогни
Божепомогни на семейството ми да се обедени да издържи до крайукрепи нии разруши всеки хомот който пречи на сина ми във училищеподобри и докосни сърцата на класната и директора във името на Исус.Изпълни сърцата на семейството ми със мирлюбов и благодат във името на Исус.Подобри микроклиматадуховната среда във училищата във името на Исус.Колкото и лошо да е едно детеГосподиучилищните служители са за това да помагат на всяко дете Божене да го отхвърлятхулятгонят във името на Исус.Нуждая се Боже от Твоята свръх естествена намеса във мощното и живо име на Исус.Благодаря ти скъпи Отче

15.3.2017
Дай изход Господи

Дай изход Господисмазана тръстика Ти не ще пречупишно ще я повдигнеш и възстановиш във името на Исусза Слава на ОтецСина и Светия Дух.Амин и Алелуя ГосподиДа вляза във Твоята почивка Господи за да си почина от всичко земно във името и за Слава на Исус.Благодаря ти Таткосамо Ти знаеш колко страдат душите ни във името на Исус моля те за изцеление и освобождение на нашите души във името на Исус.Помогни ми Господине мога пове да издържана ръбъ на силете е цялото ми семество.Благодаря ти Отче.Амин

15.3.2017 В името на Исус
НежниСвяти Душевно пошник тук на земята пратен от Отца и Синамоля те за помощ и подкрепа днес във училищепомагай на сина ми във часовете изпълвайки го със уммъдростмир любов и благодат помогни му да се справи и съсредоточи на контролното по математикапомагай му Господи във името на Исус.Амин.

15.3.2017
Боже дай на сина

Божедай на сина ми мъдростмъдростмъдрост дай Боже на сина миТвоя ум и разум дай му да обмисля всяка една ситуацияда може Боже да се контролира и себевладее да овладява емоциите сижеланията симислите си и помислите си де не пропилява Боже бъдещето си във Името на Исус.Намери правилните хора да му помогнат Отче да излезе от калта да бъде изваден от рова и тинята да познае доброто във името на Исус Амин !

16.3.2017 ПАКИСТАН – Християнско момче беше подпалено
13-годишно момче е в критично състояние в болница в Лахор след като заподозрени екстремисти го заляха с бензин и го подпалиха – както се твърди защото е християнин. Науман Масих чирак шивач от района Шера Кот е получил 55 % изгаряния при нападението в петък следобед. Според сведенията двама мъже на мотори го попитали за религията му; когато Науман казал че е християнин го полели с бензин. Лекарите не са сигурни дали той ще оцелее. Случаят предизвика възмущение сред християнските водачи политици и организации които се събраха в Лахор в знак на солидарност. МОЛЕТЕ СЕ ОЩЕ СЕГА Бог да спаси живота на Науман; молете се за утеха и сила за семейството му и за това властите да потърсят справедливост за Науман.

Има сила в молитвата!

Благодарим ви че се молихте за християните в района Юханабад в Лахор след бомбените атаки над две църкви през последния месец (съобщение от 16.03). Заплахите за още насилие не са се осъществили. Продължавайте да се молите напрежението между християни и мюсюлмани да не се появи отново.

16.3.2017 Божият мир и любовБожият мир и любов да изпълват сърцето на сина ми Боже и съпруга ми във името на Исус.Амин!

16.3.2017 Промени от корен
Промени от корен сина ми Отчепълна промяна и трансформация промени и нас родителите от корен изхвърли всичко ненужно и ни изпълни във духа и със добри и благо-угодни дела целия дом и детето което възпитаваме нямам сили цялото семейство е разтърсено и разклатеноТатко изцели ни във дух душа и тялоцялото семейство Господимоля те изпрати правилните хора който да работят чрез Теб Татко във Името на ИсусБлагодаря ти Таткоче Ти ще извършиш всичко Това за мен и семейството ми във името на Исус.Амин

16.3.2017
Имаме спешна нужда

Имаме спешна нуждаот твоя мирлюбов и благодат цялото семейство Господисъпруга мисина ми и азцелия ми дом има нужда от Теб Таткоспешна нуждакрещяща нужданужда да извършиш чудо по чудотворен начин за домътсемейството мисъпруга мии най вече за сина никойто го грози опасност от изключване на училищене позволявай Господи детето ми да бъде изхвърлено във калтане позволявай Татко мойпоправи и изцели душите ниизцели ни напълно във духдуша и тяло цялото семейство във името на Исус.Благодаря ти Татко мойсамо ти можеш да ми помогнеш.Благослови всички във този сайт във името на Исус.Амин

17.3.2017 ИРАН – Една малка крачка от кръщението към ареста
Иранци майка и син са платили висока цена за обръщането си към Христос – само няколко месеца след като са били кръстени.

Вероника и Августин са били арестувани в Урмия северозападно от Иран на 20 февруари като не са виждани оттогава. Моля молете се те да поставят своето доверие в Бог по време на тяхното изпитание. Вероника и Августин които са били кръстени в Истанбул през август са били задържани след като Революционната Разузнавателна Гвардия обискира дома им миналия месец и откри християнски книги и материали. Откакто са арестувани няма официална информация за това къде са задържани или как са. Приятели вярват че те са задържани в сградата на разузнаването на гвардейците като не се дава информация за задържаните.
* Молете се Вероника и Августин да познаят че

Господ е близо до всички които Го призовават … в истина

(Псалм 145:18). Молете се те да бъдат освободени незабавно.
* Молете се силната вяра на Вероника и Августин да докосне живота на много хора дори и когато те са задържани. Молете се гвардията да бъде раздвижена от тяхното свидетелство.
* Молете се Бог да благослови и укрепване своите хора в Иран и да ги увери отново че животът им е в Неговите ръце.
(Източник: Middle East Concern)

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви нека продължим да се молим за нашия брат от Индия Том Узуналил който беше отвлечен от дом за подкрепа на християни в Йемен преди една година. Шестнадесет души предимно работници били убити когато въоръжени мъже по общо мнения с връзки с Ислямската държава нахлули в дома в Аден през март миналата година. Том апелира за помощ във видео което похитителите му пуснали в деня на Рождество. Специално молитвено събрание се проведе в дома на Том щат Керала в Индия на 4 март първата годишнина от неговото залавяне. Индийското правителство е изправено пред подновените призиви за засилване на дипломатическите усилия за освобождаването му. (Източници: Premier The Hindu)

17.3.2017 Старая се всеки ден
Работя в една пицария!Старая се всеки ден да върша всичкокоето се изисква от менне сядам дори за една минута за седем-осем часовия ми работен ден!Имам много колегикоито се подмазват на шефа и създават интриги зад гърба ми!Напоследък усещам негативното му и подигравателно отношение към мен и намеците муче все нещо не било наред в кухнята!Днес не беше в настроение и изля цялата си агресия към мен!Тръгнах си изморена и разстроена!Моля се Бог да ми стане мощна защита в тази ситуацияда го накара да се вразуми и извини за поведението си!Моля се всичко да се обърне в моя полза!

18.3.2017 КЕНИЯ – Петима християни убити при нападения на екстремисти
Петима християни бяха убити а шестима бяха ранени един от които сериозно при поредица от нападения на ислямистки екстремисти.

В Уаджир североизточна Кения екстремисти от групировката Ал Шабааб стреляха по група християни в магазин за трансфер на пари а след това на 17 март поставиха взрив. Четирима християни бяха убити при нападението а един беше сериозно ранен; всички са дошли от централна Кения в Уаджир за да работят в строителството. Два дни по-рано един християнин беше убит а трима други бяха ранени в Mандера когато стрелци на Ал Шабааб ги нападнаха в близост до работното им място. В село Хинди в крайбрежния окръг Ламу брат и сестра бяха нападнати в дома си – по-малко от година след убийството на баща им. Той беше сред тринайсетте убити в Хинди през юли 2014 (съобщение от 10.07.14.)

  • Молете се за нашите братя и сестри в Кения. Молете се Бог да ги закриля и да укрепва вярата им.
  • Молете се за тези които имат нужда от изцеление и за скърбящите роднини на тези които са загинали.

Новини: Благодарим ви за това че се молихте за християните в крайбрежната китайска област Жеджянг където миналата година властите премахваха кръстове от църквите и разрушаваха много християнски сгради. От China Aid съобщават че от Пекин са наредили да се сложи край на тази кампания! Молете се за нашият брат Хуанг Изи пастор на църква в Пингянгм който беше осъден на една година в затвора за „събиране на тълпи с цел нарушаване на обществения ред”. Молете се за всички събрания засегнати от случая.

18.3.2017 Бог ми е свидетел
Една жена на име Рут непрекъснато създава интриги и кавги на работното ми място!Заради нея отнасям забележки от шефаче не си гледам задълженията!Бог ми е свидетелче това не е така!Моля се Господибосът ми да види истнската същност на тази жена!Да разбере че тя клюкарства за целия колелтив и с това си качество иска да си запази мястото!Моля се нещата да се обърнат такаче да се разобличат долните и постъпки и нека изпадне в немилост от Бога да се разкае и да се почуства застрашена за работата ситака както натопява другите и напускат заради нея!Бог да ми помогне в тази ситуация!

19.3.2017 ПАКИСТАН – Християнски младежи са арестувани и малтретирани
Голям брой християнски младежи в района Юханабад в Лахор са арестувани и според някои сведения са малтретирани в полицейските участъци. Арестите са в следствие на смъртта на двама мюсюлмани убити след бомбардировката на две църкви в Юханабад на 15 март (съобщения от 18.03 и 16.03). Молете се за тези млади мъже. Смята се че е възможно задържаните да са над 300 души. Продължавайте да се молите за мир в този район и за това властите да действат безпристрастно и справедливо.

19.3.2017 Твоя съвършен мир
Божеукрепи съпруга ми не издържа психиката муобичам гоно незнам как да му помогна Таткоза това те моля ти се заеми със атаките от училището на сина мипогрижи се Татко за съпруга ми сина ми и цялото ми семейство да настъпи Твоя съвършен мирлюбов и благодат във нашия дом и семейство за Твоя Слава Исусе.Изяви Твоята Слава във нашето семействода бъде Твоята воля във Името на Исус.Побързай Божене знам до кога ще издържим на стреса и паник атаките от училищетоосвободи домът мицялото ни семейство изцели ни във духдуша и тяло във името и кръвта на Исус.Амин

20.3.2017 ПАКИСТАН – Напрежението нараства след бомбардирането на църкви в Лахор
След кратък телефонен разговор с партньори на Release в Пакистан тази сутрин от организацията научиха че ситуацията в Юханабад Лахор ескалира след като вчера в две църковни сгради бяха взривени бомби. Молете се за мир защото напрежението сред местното население нараства. Най-малко 19 души бяха убити а над 70 бяха сериозно ранени когато атентаторите самоубийци нападнаха две църкви по време на вчерашното неделно събрание. Един от партньорите на Release има леки наранявания. Вчера около 11:20 сутринта двама екстремисти се взривиха при вратите на двете сгради в Юханабад най-голямата християнска колония в града. Партньорите на Release казват че всяка църква се състои от повече от 2000 души. Очевидци твърдят че членовете на една от двете църкви изпълняващи длъжността на охранители се опитали да заловят въоръжените мъже на вратите но тогава един от тях взривил експлозивите си. Минута по-късно в сградата избухнала втора бомба. Повечето от пострадалите са били край вратите или в църковния двор. Джаматул Ахрар който е свързан с талибаните казва че нападението е тяхно дело. Партньорите на Release разказват че по-късно разгневени тълпи са хванали и убили двама заподозрени терористи. Християните са издигнали барикади на пътя и са провели протести срещу липсата на полицейска защита.

* Молете се за затишие в Юханабад.

* Молете се Бог да утеши всички опечалени при вчерашните нападения и да изцели ранените. Помолете Бог да закриля партньорите на Release които помагат на оцелелите.

* Молете се Бог да дава мъдрост на управляващите в Пакистан как да реагират на растящия екстремизъм и несигурност в страната им. Молете се те да предприемат решителни действия в зашита на религиозните малцинства.

20.3.2017
Божемоля те защити

Божемоля те защити едно осиновено момче във училищеатаките и упресията е много голяма Таткозащото детето по нищо не прилича на осиновителите си Божепостоянно ни викат при директоракласната постоянно търси причини как да го махнеПомогни Божена родителите осиновителизащити ги Таткобъди им прибежище и яка кулада бъдат недокоснати те и дететода го отгледат и да му се радват във пълна. Хармониямир любов и благодатпогрижи се Боже за това дете във името на Исус.Амин и Алелуя.

21.3.2017
Твоя мирТвоята любов

Божемой ГосподимойТатко мойверен си Татко мойблагодаря ти че ще изпълниш домът ми със Твоя мирТвоята любови благодат върху благодат във моя дом и семейство завинаги във името на Исус Амин Нуждая се от Твоята подкрепа и твоята освободителна сила във името на Исус.Нуждая се спешно от това Господи мойосвободи домът и семейството ми във името на Исус.Амин

21.3.2017 Помогни му Боже
БожеТи ако освободиш съпруга митой наистина ще бъде свободен завинаги Боже от стомашните болки който го мъчат повече от 20 дниизхвърли и изкорени всеки корен на проблема и освободи стомашните му стени от болкатапритеснението и страха във името на ИсусПомогни му Боженезнам как да му помогна само Ти можеш да го сториш Татконасити го изпълни го със Твоя мирлюбов и благодат във името на Исус отново да се храни нормално във името на Исус.Благодаря ти Татко за съпруга си когото много обичам във името на Исус.Блгодаря ти Татко.Амин

21.3.2017
ГосподиТи знаеш

ГосподиТи знаеш че днес отново ни викат при директора на училището моля те помаци главите ни ръцете ни нозете ничашите ни да преливат дама благост и милост да ни следват във живота ни .И ние ще живеем Божезавинаги във домът Господен.Псалом2356Амин Помогни ни Господи да свърши това за винаги във името на Исуснито едно оръжие скроено проти мендомът ми и семейството ми няма да успеевъв името на Исус.Благодаря ти Татко.Амин

21.3.2017 За управниците
Здравейте скъпи братя и сестриНека се молим Бог да издигне на предстоящите избори подходящите управници които да бъдат инструмент в неговите ръце за благословението на страната ни.Господи предаваме в твоите ръце бъдещите ни управници и те молим за твоето най-добро за нас за страната ни и за твоето царство. В името на Господ Исус Христос те молим. Амин

21.3.2017
Отчевложи думи

Отчевложи нови богоугодни думи на сина ми във устана сина мимоля те Боже Благодаря Тиче моя син е едно кротко момчепреминал трудната възраст във името на Исус.Отче Благодаря ти Татко небесен във името на Исус.Амин.

22.3.2017 УКРАЙНА – Опасения за свободата на християните
Година след анексията на Крим от Русия християните в Украйна твърдят че са изправени пред гонения от страна на сепаратистите. Евангелските църкви в Крим са подложени на строги ограничения а един църковен водач предупреждава че църквите в Украйна ще загубят и свободата си на вероизповедание ако руснаците поемат контрола над тяхната страна. Един мисионер който е основал много църкви в бившия Съветски съюз казва че сепаратистите са обвинили евангелските християни че са шпиони на Запада и са конфискували сградите на църквите им. Освен това той допълва: „В областите които бяха окупирани някои християни бяха убити. Бяха обвинени че са американски шпиони.” Съдейки от случилото се с християните в Крим който беше анексиран от Русия преди година той предупреждава че ситуацията може само да се влоши ако сепаратистите се утвърдят още повече.

„След анексията на украинските църкви беше заявено че нямат право да съществуват там” разказва той. Всяка църква трябваше да бъде пререгистрирана. Някои пастори и проповедници бяха принудени да приемат руско гражданство.” Тези които откажели били принуждавани да напуснат.

Главният изпълнителен директор на Release Пол Робинсън казва: „Свободата на вероизповеданието в бившия Съветски съюз постоянно намалява през последните години. Сепаратистите убиват християни в Украйна а Крим под анексията на Русия е обезпокоителен пример за това какво ще е бъдещето на християните в териториите завладени от Русия. Идеята че християните които не спадат към традиционната православна църква са приели някакъв вид религия която подкрепя запада и дори може да са американски шпиони е абсурдна. Някои други комунистически или посткомунистически страни също подкрепят това твърдение. Русия трябва да уважава религиозната свобода на хората от всички религии и да възпира сепаратистките групи които нападат църквите и християните в Украйна.” Молете се за християните в Украйна. Помолете Бог да ги закриля и да укрепи вярата им така че да устоят на натиска на сепаратистите.

22.3.2017 Опасност в Пакистан
Скъпи братя и сестриИма данни че екстремисти планират мащабно нападение над най-голямата християнска общност в Лахор Пакистан.Нека се молим за Божията защита и протекция на нашите братя и сестри в Пакистан.Молим се Бог да бъде техен щит и убежище както и крепост във време на беда съгласно Псалм 37.39

23.3.2017 ПАКИСТАН – Опасност от голямо нападение над християнската общност
Беше съобщено че екстремисти може да планират мащабно нападение над Юханабад най-голямата християнска колония в Лахор. Смята се че въоръжени групировки се събират в близкия град с намерението да „дадат урок на християните” след като двама мюсюлмани за които се подозира че са терористи бяха хванати и убити от тълпа разгневена от бомбардировките в две църкви в колонията. От групата Джаматул Ахрар която е свързана с талибаните признаха че са отговорни за бомбардировките на двете църкви тази неделя. Молете се Бог да закриля нашите братя и сестри в Юханабад. Молете се за примирие и край на насилието.

Новини: През декември 2014 имаше информация че на двете сестри християнки които бяха изнасилени в Пакистан ще бъде оказана медицинска и правна помощ. Само че се оказа че не е имало достатъчно средства за това и партньорите на Release не са могли да им помогнат. За щастие друга организация която не е свързана с Release е предложила да се погрижи за нуждите на момичетата. Продължавайте да се молите тези две сестри да познаят Божия мир и изцелителна сила а отговорните за нападението над тях да бъдат изправени пред съда.

24.3.2017 Бог е великИмам здравословни проблеми и съм без работа и почти без доходи.Бог е велик и за него няма нищо невъзможно!

25.3.2017 Освободи го ТаткоОсеободи съпруга ми Татко от мисли за смърт и погребение във името на Исус.Освободи го Татко от рова и ямата във която е паднал във името на Исус.Амин.

26.3.2017 Нуждая се от подкрепа
Нуждая се от подкрепа скъпи братя и сестри!Моля ви молете се за моето здраве! Господ да ме изцели и да укрепи моето физическо и психическо здраве! Молете се също да се утвърдя като много добър и ценен работник на работното си място и пред колеги и пред шефовете! Моля ви също за подкрепа за моя личен живот също и за спортната ми кариера! Господ максимално да благослови личния ми живот и аз да открия момичето на мечтите си според Божието и според моето сърце с което да създам семейство! Да постигна също максимален напредък и развитие в спорта и да се утвърдя като шампион за Божия слава!

26.3.2017 ТАНЗАНИЯ – Палежи на църкви в северната част на страната
През последния месец три църковни сгради са били подпалени в област близо до езерото Виктория в северна Танзания. За щастие не е имало убити но са нанесени значителни щети. При последното нападение на 12 март бе подпалена църковна сграда в Кйебитембе в кв. Кахороро общ. Букоба. Два дни по-рано друга сграда в кв. Кагондо беше нападната и бяха изгорени Библии пейки и дрехи. Преди това беше подпалена църковна сграда в общ. Рулонго-Канази. Познат на Release твърди че наскоро един християнин е бил убит в църква в Букоба като е оставил след себе си вдовица и две деца. Молете се за нашите братя и сестри в северна Танзания: Бог да им дава съвършен мир и те да бъдат твърди във вярата си; Бог да утеши семейството на християнина убит в Букоба; а отговорните за нападенията да бъдат изправени пред съда.

Новини: Благодарим ви за това че през изминалата седмица се молихте за християните в района Юханабад на Лахор Пакистан. Опасенията за мащабно нападение над християнската колония не се осъществиха (съобщение от 18.03). Смяташе се че екстремистки групировки се събират в близкия град с намерението да „дадат урок на християните” след като двама мюсюлмани за които се подозира че са терористи бяха убити от тълпа. Това се случи след бомбардировките в църква в Юханабад на 15 март при което бяха убити най-малко 19 души (съобщение от 16.03). Продължавайте да се молите за траен мир в областта.

29.3.2017 Полицията в Индия наблюдава как християни са пребивани
Християните в Индия установяват че хората които трябва да ги предпазват от нападения – полицията – вече стават съучастници в тяхното преследване.

Вярващите в източната част на субконтинента казват че длъжностните лица са под нарастващото влияние на хиндуистките екстремисти и позволяват преследването да продължава ненаказано. От полицията не само че не се намесват но след като християните са бити те арестуват жертвите!

Тези твърдения следват скорошно нападение срещу Аджай Кумар презвитер на църква и Асариав студент от библейския колеж в квартал Бегусарай щат Бихар. Мъжете били подмамени на пазара под лъжлив претекст и след това тежко пребити. Техните нападатели наредили на полицията да не се намесва и тя се подчинила.

Брат Аджай страда от вътрешни наранявания и е съобщил че има постоянна болка в едното ухо; Асариав има травма на крака. Старши полицаите които пристигнали на мястото по-късно арестували християните а не техните нападатели и ги обвинили в

обида към религиозни чувства

.

Два дни по-късно хиндуистки екстремисти се събрали пред близката църква Механаим и обвинили презвитера Кристофър Бонше в

налагане на друга вяра

. Отново полицията която била повикана взема личните данни на християните и претърсва дома на презвитера. По-късно те признали на брат Кристофър че са действали само за да

успокоят

хиндуистките екстремисти.

* Молете се за християни в квартал Бегусарай които според сведенията се чувстват изоставени и уязвими тъй като полицията изглежда застава на страната на екстремистите.

* Молете се държавните служители в щата Бихар да предприемат действия срещу религиозната нетърпимост. Едно скорошно заседание на църковни ръководители с главения министър на щата е

внезапно отменено

.

* Помолете Бог да укрепи и утеши Своя народ в Бихар на фона на нарастващите нападения срещу християни и най-вече срещу църковни ръководители.

29.3.2017 Бог да даде мъдрост
Моля . да се молите за дъщеря ми Бог да й даде мъдрост и разум покаяние и промяна начина на живот. Има алергия но пуши и пие. Нека Бог помогне на всички млади хора да се осъзнаят! Амин!

29.3.2017 Християните в Нигерия
Скъпи братя и сестри порталът Christian Post съобщава че в някои от бежанските лагерите в Нигерия са обявили че храната и други помощи не са за християните които в повечето случаи бягат от нападенията на радикалната групировка Боко Харам в северната част на страната. Нека се молим за Божията намеса и снабдяване на нуждите на преследваните християни. Нека се молим за Божията милост към нашите братя и сестри в Нигерия за да не изпитват скръб върху скръб.

30.3.2017 Нека Бог промисли
Имаме общи имоти.Ако ги продадемще посрещна здравословни и финансови нужди.Нека Бог промисли как е най добре.

31.3.2017 B раните на Господa
Братя и сестримоля ви молете се в съгласие за мен за следната нужда-да бъда избавена и да ме напусне завинаги прилошаване и замайване в името на Исус-защото в раните на Господ Исус Христос имаме здраве и изцерение Благодаря ви! Бог да ви благослови!

31.3.2017 Господ да помогне
Господ да ми помогне да изпитам себе си да разбера къде бъркам да ме поправи и да оправи грешките ми в Христос Исус.Амин.