Молитвени нужди (Август 2019)

Молитвени нужди (Август 2019)

## Судан: гонят трима християни от Хартум

*Източник: Release International*
*Преведено и изпратено от читател на блога*

📷

Трима християни са били експулсирани от Судан, докато расте напрежението върху гражданите на Южен Судан, живеещи в столицата на Судан, Хартум. Пастор Сантино Морокомомо Маурино е бил задържан от силите за сигурност и са му били дадени 3 дни за да напусне страната. Други двама, французин и египтянин, също са били изгонени. Знае се, че двамата са работили с деца в столицата Хартум. Президентът на Судан, Омар Ал-Башир, открито говори, че е решен да наложи по-стриктно Шариата (Ислямския закон) в страната. Досега няколко църковни сгради в Хартум са били разрушени. От 2011 г., когато Южен Судан стана независим, неговите граждани се считат като чужденци в Судан.

* Да продължаваме да се молим за гражданите на Южен Судан, които живеят в Судан. Да се молим Бог да ги закриля и да им дава мъдрост.

* Да се молим Бог да ръководи и да дава мир на Сантино и неговите двама сътрудници.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Египетски длъжностни лица са арестувалиа четирима християни, които са били на мястото на жестоките размирици на 07.04., при които двама християни бяха убити и повече от 80 ранени (съобщение от 12.04.).

* Да се молим правосъдието да възтържествува над всички съдебни процеси, които ще последват след бунтовете. 


 Багдад, Ирак – Хиляди християни напускат Ирак под заплахата от нови терористични удари. Миграционните вълни се насочват към чужбина и към кюрдския север на страната. Но и там вярващите не могат да се почувстват защитени от терора на ислямските екстремисти. Армията и полицията в Ирак не са в състояние или просто нямат волята да гарантират ефективна закрила за християнското малцинство. Дори уверението на иракския премиер Нури ал-Малики, че ще повиши сигурността и толерантността към религиозните малцинства, не успява да спре християнските бежанци.
Най-малко половината от близо милион и половина християни, чиито църкви на територията на днешен Ирак датират отпреди 2000 години, са напуснали страната след окупацията й от американските въоръжени сили и техните съюзници през 2003 г. По информация на „Ню Йорк Таймс“, от 100 хил. християни, населяващи близо 3-милионния град Мосул, сега са останали едва 5000 души. Никой обаче не разполага с точни данни за броя на християнските бежанци от Ирак. Според статистиката на ООН досега са регистрирани 1100 иракски семейства, напуснали родния си дом – само през ноември 243 от тях са се изселили в Турция.

 


 ПРОГРАМА ЗА РЕГИОНАЛНАТА ОБЩА МОЛИТВА Дата:23.06.2018г. Място на провеждане: Църква „Вяра“, гр. София, ул. „Бачо Киро“ 21 11:00 Откриване с водещ: п-р Румен Борджиев 11:05 – 11:30 Хваление НАЧАЛО НА ПЪРВИ МОЛИТВЕН БЛОК: 11:30 Водещия кани първия служител за молитва, а останалите следват програмата. Всеки служител прави кратко представяне за себе си и въведение в темата, за която ще се моли. Ориентировъчно време за всеки служител е около три минути.

 1. п-р Людмил Ятански: Здрави семейства и по-висока раждаемост в страната. Семейни ценности. Молитва относно демографският срив (намаляване на раждаемостта; миграция; липса на работни места; ниско заплащане). Против разводите. Против абортите. Правилно възпитание на децата.

2 . сестра Даниела Дикова:  Любов към погиващите. Вярващите в църквите да са запалени за благовестие. Хората да са отворени за благовестието и Бог „да отваря врати“. Святият Дух да изобличава невярващите за грях. Благовремие за благовестие: свобода за споделяне на евангелието! Мъдрост и креативност за съвременни подходи при представяне на  благовестието. Благовестието да достига до децата.

 1. п-р.Благовест Николов:; Благоволение на управниците и добри закони; За спасение на управниците в България и за мъдрост при управлението и приемането на закони (президент, Народно събрание, министър-председател и Министерски съвет, министерства, Висш съдебен съвет, съдебна система, прокуратура, следствени органи, държавни агенции и комисии, областни управители, кметове, общински съвети).
 2. Светослав Портарски: За спасение и мъдрост за ръководителите на политическите партии.
 3. п-р. Анатоли Еленков: Премахване на всяка форма на заблуда против познаването на Исус Христос като Господ и Спасител: еретични учения, религиозни заблуди, суеверия, и др. Против радикалния ислямски екстремизъм.

НАЧАЛО НА ВТОРИ МОЛИТВЕН БЛОК: 11:50  1 песен от хвалението. Следващият служителят излиза след края на песента. 6.п-р. Иван Хазърбасанов: Мир за Йерусалим и благословение за Израел Мир по света! Мир, като необходимост за проповядване на благовестието.. Благословението на Авраам и потомството му, умножено върху всички народи. Възстановяването и единството Йерусалим и Израел -белег за мащабно световно благовестие. 7.п-р Людмил Арсов: Спасението на ромите и на етническите турци. Спасението на бежанците и мигрантите в България. 8.п-р. Огнян Серафимов Съживление в църквите и в Тялото Христово като цяло в България. Църквата в България, инструмент за разширяване на Божието царство на Балканите и по краищата на света! Църковните лидери да имат откровение и мъдрост за: стратегия за благовестие; изграждане на служители; обучение на новоповярвалите; разширяване на църквата и за основаване на нови църкви.

 1. п-р Илиaн Евтимов: Новите поколения в църквата (деца, тийнейджъри и младежи) да срещат Бога и да бъдат радикално променени и спасени.

10.п-р Румен Борджиев: Братолюбие, единство и смирение на служителите и другите вярващи. Разпознаване на служителите и вярващите в другите местни църкви и взаимна почит между тях. НАЧАЛО НА ТРЕТИ МОЛИТВЕН БЛОК: 12:15  1 песен от хвалението. Следващият служителят излиза след края на песента

 1. п-р. Красимир Партовски Финансово снабдяване за делото на Благовестието! Финансова свобода, стабилност и увеличаване на финансовата сила на Църквата.

Пастор Красимир Партовски продължава с призив за събиране на дарение за покриване на разходите по събитието. Разпоредителище ще съберат дарението. Хвалението оформя фона с една песен по време на събиране на даренето и продължаваме с молитвата:

 1. п-р Иван Ядков: Родолюбие и патриотизъм (национално самосъзнание).
 2. 13. п-р. Трайчо Стефанов Библията да навлиза в училищното образование. За правилни реформи в образованието. Християнски ценности в образователната система (против агресия, наркоразпостранение, сексуална неморалност в училищата).
 3. 14. п-р. Павел Игнатов: Молитва за благословение на балканиете, помирение и благословение.
 4. п-р Емануил Бозов Бог да издига и изпраща християни във всяка обществена сфера (политика, икономика, образование, здравеопазване, медии, забавна индустрия)
 5. Иван Петков: За морал в обществото, срещу джендър идеологиите.
 6. п-р Татеос Нигохосян: За гонената църква по света.

Край на събитието: Водещия закрива събитието и съобщава за националната молитва. Дата: 22.09.2018 (събота), гр.Пловдив, Зала Хиподрума.   


 Спешно имаме голяма нужда, братя и сестри , да се помолите за съпруга ми , на когото откриха рак ,да се помолиет за изцеление и пълно възстановяване на съяруга ми “Не се е скъсила ръката на Бог,който ни е обещал,чер в зъл ден ще ни опази. Бог да благослови съпруга ми и всеки , който ни подкрепи в молитва и пост