Молитвени нужди (Юли 2019)

Молитвени нужди (Юли 2019)

**Християнска колония е нападната след скандал за богохулство**

Повече от 200 домове в християнската част на Лахор са били подпалени през два поредни дни на насилие предизвикани от скандал за богохулство. Хиляди мюсюлмани побеснели в християнската колония там, след като в петък, изявления за богохулство срещу местен християнин били оповестени по високоговорителя на джамията. Обвиненията били направени, след като Сауан Масих, метач и баща на 3 деца, имал незначителна разправия с близък приятел мюсюлманин. И така хилядите мюсюлмани, подбудени от изказванията на местния водач на молитвата, в петък, 16:00 се запътили към християнската колония и започнали да подпалват домове и да бият християни. В събота сутринта тълпа от почти 4,000 души се върнала да разграбва и подпалва домове в 5-часов период. Повече от 200 домове са разрушени, както и 2 църковни сгради и 8 магазина. Около 500 Библии били също изгорени. Полицията е арестувала Сауан и първият доклад, свързан със законите за богохулство, е бил подаден срещу него. Сътрудниците на Release International са направили вече посещение на колонията и преценяват нуждите на хората. На мнозина им липсват дори и нещата от първа необходимост.

* Да се молим за хората от християнската колония в Лахор да се справят заедно да построят домовете си отново и да се приближат по-близо до Бога, а не да отпаднат духом в следствие от случилото се. Да се молим Бог да им даде смелост и надежда да посрещнат бъдещето.
* Да се молим за справедливост за хората, които са загубили всичко. Да се молим обвиненията против Сауан да бъдат оттеглени и Бог да опази, както него и семейството му, така и сътрудниците, които му помагат.

**Екстремисти заплашват да изгорят домове на християни**

Християни в град Пинджаб са били заплашени с насилие и гонение заради „богохулство“, просто защото са призовали за отменяне на пакистанските закони за богохулство.
Около 250 християни в град Джелем се събрали по улиците в четвъртък, за да протестират срещу насилието през миналия уикенд в колонията в град Лахор, където бяха изгорени 200 домове на християни. Екстремисти, разгневени от протеста, са заплашили да изгорят 26 домове на християни в Джелем, който е на почти 200 км от Лахор. Те също настояли да се повдигнат обвинения срещу Джордж Масих, който е водил демонстрацията. Вчера те настояли той да бъде арестуван от полицията или в противен случай те щели да вземат правосъдието в собствените си ръце.

* Да се молим Бог да опази народа Си в Пакистан и да се прекрати този кръг от насилие, основа на който са законите за богохулство.

* Да се молим също за членовете на организацията CLAAS, които рискуват живота си, за да помагат на християни, които са били заплашени.

**Юнис Масих е освободен от затвора**

Радостни сме да ви съобщим, че Юнис Масих е бил освободен след заседание на върховния съд в Лахор вчера сутринта. Благодарим ви, че се молихте за неговото освобождаване. Бащата на четири деца, Юнис, обжалва смъртната присъда за богохулство и беше затворен от ноември 2005 г. Сътрудниците на Release International сега осигуряват безопасното му преместване в неназовано място. Голямо множество от ислямски екстремисти са се противопоставили на неговото освобождение.
В същото време Азия Биби (християнка от Пакистан) чака разглеждането на нейната молба за преразглеждане на смъртната й присъда.

* Благодарим на Бог за освобождаването на Юнис и се молим Той да опази него, съпругата му Меена и 4те им деца.

* Да се молим Бог да подейства и в делото срещу Азия Биби и тя също да бъде освободена.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:
Получена е информация, че християнска колония близо до Гуджранвала, северно от Лахор, е била нападната вчера.
* Да се молим за пострадалите и за това мирът да бъде възстановен.

**Още един нападнат християнски град**

Отново екстремисти нападнаха хора и имущество в друг град в Пинджаб, което изглежда да е отново поради „богохулство“. Сътрудници на ReleaseInternational казват, че въоръжени мъже са нападнали Франсисабат на 3 април. Огромна тълпа нападнала църковни сгради, разрушила домове на християни и магазини, ранила жени и деца и всичко това в присъствието на полицаи. Четирима християни са били ранени от куршуми, но са оцелели. Други 15 са ранени с пръчки. Три хиляди християнски семейства в града са избягали от областта, страхувайки се от по-нататъшни нападения. Това е повторение след насилието в Лахор миналия месец, когато повече от 200 домове на християни бяха изгорени (съобщение от 11.03.2013.), а Сауан Масих беше обвинен в „богохулство“. Известено е, че сега Сауан е в затвора.

* Да се молим мирът и редът да бъдат възстановени във Франсисабат, а християните да се обърнат към Бога за Неговия мир и справедливост, вместо да се изкушават да търсят отмъщение.

* Да се молим за мъдрост и закрила над християните и сътрудниците на RI, които им помагат. 


 

Християните от села в Индия се крият след брутално нападение

Сведения казват, че християнски семейства са в укриване, след като
враждебно настроени хора от племето в щата Чатисгарх са ги заплашили с убийство. Причината е, че християните са свидетелствали на полицията за масово нападение, случило се преди две седмици.
Въоръжени с бамбукови и железни пръчки, лъкове и железни сърпове, голяма тълпа е атакувала дом и църковна сграда до него в село Чингрварам, регион Сукма, където християните са празнували раждането на дете с молитви и благодарения предната вечер. Около 20-25 приятели и членове на семейства са спели в дома и още 25-30 във църковната сграда, когато местни жители, много от тях пияни, са ги нападнали – казва „Морнинг Стар Нюс“ (Morning Star News).
„Те биеха децата и жените, които готвеха отвън“, – казва Лахман Мандави, 21-годишен оцелял. Докато децата са били пребивани с ръце и крака, останалите са били обстрелвани със стрели и бити с железни прътове.
Нападателите са обстреляли със стрели бащата на Мандави, 50-годишния собственик на дома – Мадви Мука оставяйки го ранен. След това са нападнали жената Мадкам Санни със сърп, който е оставил длъбоки рани между пръстите й, както и е пукнал костите на ръката й.
„Беше пълен хаос и хората бягаха, за да спасят животите си,“ – казва друга жертва, 24-годишният Лаксшу Мадкам, докладват от „Морнинг нюс“. Твърди се че също е имало насилствени опити за обръщане на хора от вярата им.
Много от гостите са избягали към джунглата, за да спасят животите си. Някои от тях свидетелстват, че са избягали към най-близката централна резервна полицейска станция и са помолили за помощ, но полицаите са отказали да ги подкрепят. Рано на другата сутрин някои от оцелелелите погрешно предположили, че е безопасно да се върнат в региона са били пресрещнати и брутално нападнати отново.
Адвокатът Амит Манваткар, доброволец на Евангелисткото дружество на Индия и Комисията за религиозна свобода, казва, че полицията е приложила несъществени раздели от закона, омаловажавайки сериозността на нападенията. „Подстреканият от религиозни причини агресивен инцидент е бил изложен като ежедневно сбиване,“ – е споделил Манваткар с „Морнинг Стар Нюс“.
Той е казал, че враждуващите са заплашили да убият християни след като те са подали оплаквания в полицията, в следствие на което около 25 човека са избягали в друг град, включително ранените и техните семейства.

* Помолете Бог да утеши и изцели, физически и емоционално, всички, които са били афектирани от тази брутална атака.
* Молете се, тези които са отговорни за това ужасно дело да бъдат доведени до справедливост.
* Молете се властите да приемат тов анападение сериозно – като акт на религиозно мотивирана агресия и да действат, за да предотвратят бъдещо насилие срещу християните.
* Молете се международната общност, включително Великобритания, да представят проблема с нарастващите гонения срещу християни пред индийските власти.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Седем християни са били убити от
фуланска групировка в нападение главно срещу християнските общества в щата Кадуна, северна Нигерия през нощта на 28-ми ноември, докладват от „Морнинг Стар Нюс“. Четирима други са били ранени и две деца, Ребека Андрю и Клемент Андрю, са били отвлечени в нападението в област Джема – докладвал местен жител на „Морнинг Стар“. Няколко къщи са били изгорени.

* Мол
ете се за опечалените, за ранените и за безопасното завръщане на Ребека и Клемент.

 


 ## Християнски обръщенци губят своите работни места и домове

*Източник: VOM Sources*

*Марк 1:17*

*Исус им казва: Вървете след Мен и Аз ще ви направя ловци на човеци.*

С увеличаването на хората, които се обръщат към Исус Христос, нарастват и гоненията в Бирма. Будисти, които са се обърнали към християнството срещат трудности при запазването на работните си места и често са прокуждани от домовете си, споделя сътрудник на *Voice of the Martyrs (VOM)*. Две семейства, които в момента работят в рибна ферма, малък бизнес проект реализиран с помощта на VOM, са загубили предишните си работни места и домове, след като се обърнали към Христос миналия юли. Сега, едното семейство живее в палатка използвана за провеждане на тайни богослужения, докато другото живее във временна постройка, където се съхранява фуража за рибата. Въпреки пречките причинени от наводненията и опозицията на правителството, фермата все още генерира приходи, които ще бъдат инвестирани в основаването на нови църкви, както и реинвестирани в стопанството за да бъде по-продуктивно.

Да се молим за Божията благодат, сили и водителство на вярващите в Бирма 


 

В деветнадесетата година от управлението на Диоклециан, в месец Хентикс, коойто се нарича от римляните април, по времето на празника на страданията на Спасителя, когато Флавиан бил управител на провинция Палестина, навсякъде били обнародвано следното писмо, заповядващо църквите да бъдат сравнени със земята, Писанията изгорени с огън, заемащите важни постове да бъдат понижени, а домашните слуги, ако продължават упорито да изповядват Христос, да бъдат лишени от свобода.
Такава била силата на първия едикт против нас. Но скоро след това били издадени други писма, заповядващи всички епископи на църквите навсякъде първо да бъдат хвърлени в затвора и след това, с всякакви средства, да бъдат принудени да принесат жертви.
Глава 1
1. Първият от палестинските мъченици бил Прокопий, който преди да бъде затворен веднага след първото си явяване пред съда на управителя, получил заповед да принесе жертва на така наречените богове, но заявил, че познава само един, който е достоен за жертва както самият той е пожелал. И когато му било заповядано да принесе възлияния на четиримата императори, той цитирал изречение, което те не харесали и заповядали вднага да бъде обезглавен. Цитатът принадлежал на поетът: „Управлението на мнозина не е добро. Нека да има един управник и цар[1]”.
2. Това се случило на седмия ден от месец Десий, или юни, както го наричат римляните, в четвъртия ден от седмицата. Този първи пример бил даден в палестинския град Кесария.
3. След това в същия град мнозина управници на съседните църкви с готовност понесли ужасни страдания и показали на зрителите пример за достойно поведение. Но други, обезсърчение в духа си от ужас, лесно отслабнали още при първата битка. От останалите всеки понесъл различни мъчения, като безбройни бичувания, разпъване, изтръгване от страните им и окови, от които ръцете на някои се повредили.
4. Те обаче понесли това, което дошло върху тях както съгласно с неведомите Божии цели. Понеже ръцете на един били хванати и той бил доведен до олтара, където те поставили в десницата му мръсен и проклет принос и той бил освободен сякаш го е принесъл. Друг дори не го докоснал и все пак когато други казали, че е принесъл той си отишъл необезпокояван. Друг, след като бил заловен полумъртъв бил захвърлен настрана сякаш вече е починал и освободен от оковите си като бил записан сред извършилите принос. Когато друг извикал и засвидетелствал, че няма да се покори, той бил ударен по устата и накаран да млъкне от голяма група хора събрали се именно с такава цел и отвлечен със сила, макар че не бил принесъл. От такова значение смятали те това, че използвали всякакви средства, за да постигнат целта си.
5. Следователно от всички тези, единствените, които се удостоили с короната на светите мъченици били Алфей и Закхей. След бичуване, дране, тежки окови и допълнителни мъчения и различни други изпитания и след като краката им били разпънати денем и нощем в кладата на седемнадесетия ден от месец Хиус – т.е. според римляните на петнадесетия ден преди демемврийските календи – когато изповядвали единствения Бог и Исус Христос като цар сякаш били изговорили някакво богохулство те били обезглавени като предишния мъченик.

 


 Ще рухне ли ЕС като Вавилонската кула?

**Европейските лидери нямат общ дневен ред, всяка държава се фокусира на своите вътрешни проблеми и това води до разпад на цяла обединена Европа, пише Reuters в свой анализ.**

Агенцията прогнозира, че съдбата на Европейския съюз може да повтори случилото се с Вавилонската кула, когато различните езици на нейните строители довели до прекъсване на строежа и пръскането на народите по света.

„Строителството на единна Европа се намира под реална опасност да се срине, защото нейните политици нямат общ дневен ред и не говорят на един език”, се казва още в анализа.

В лидера на ЕС- Германия се водят ожесточени спорове как да се реши проблемът с нахлуващите бежанци, дали да бъдат приемани или спирани на границите. Франция още не се е оправила от последствията на терористичните атаки в Париж и на практика се намира в състояние на война.

Loading… Европейските лидери нямат общ дневен ред, всяка държава се фокусира на своите вътрешни проблеми и това води до разпад на цяла обединена Европа, пише Reuters в сво…

 


 

Парадоксът на нашето време е, че човек уби Бога, за да живее както си иска. В резултат уби и себе си, защото убивайки Бога, той обезличи Божия образ в себе си. Остана без човещина.

Днес издигаме ценности като хуманизма, модернизма, еволюционизма, прогресивизма и рационализма. Прехласваме се по политическата коректност и толерантността.

Но всяка идея, доведена до крайност, се превръща в  


 Училищен прогрес за Валентин. Успех в името на Исус. Благослови това, момче. Амин! 


 Помолете се за Румяна да стане кротка и да се покае за греховете си.  


 Следващия месец съм на втора операция.Дано всички показатели са в норма,за да се направи успешна операция.Първата беше много успешна и Бог беше с мен и ми помогна.Бог да бъде и с екипа и да ги ръководи и всичко да е наред.Благодаря на Исус и на вас за поддкрепата. 


 Моя приятелка има проблем с една жена.Бог знае всичко.Нека Бог я опази от зло и да я закриля.Благодаря ви за подкрепата.