Молитвени нужди (Август 2021)

Молитвени нужди (Август 2021)

За святостта… Намръщени погледи. Лица, които не се усмихват. Отбягване на хората. Липса на радост от живота. Сърца, които са увехнали и носят в себе си миризма на плесен. Така бих описал хората, които имат неправилно разбиране за святост. Да не говоря за сабенаказване, неприемане на другите и поведение, граничещо с фарисейското лицемерие. А святост означава простичкото „отделен за специална употреба.“ Обърнете внимание на последната дума. Тя говори за действие, за движение, за вършене и правене на нещо. Тогава, когато Бог говори на Израел да се осветят, Той им напомня за обещанието, дадено на баща им Авраам – народите по цялата земя да се благослават чрез него. Такава е била и основната цел на Бога за Израил – да ги отдели от другите народи, за да може да изявява Себе Си. Затова и святостта не е просто богословски термин, а е начин на отношение и начин на живот. Защото когато Бог ми казва, че иска да съм „свят“, не иска просто да си хвана такъмите и да се изнесе на някоя далечна планина. Той иска да бъда готов за свята употреба, т.е. да бъда употребяван от НЕГО. Само тогава ставам свят. – Не ставам свят като си чета Библията. Чета Библията, защото искам да познавам Него, да познавам сърцето Му и да познавам пътищата Му- – Не ставам свят като се моля. Имам молитвен живот, защото чрез молитвата Господ работи в сърцето ми; защото чрез молитвата мога да Му говоря и защото чрез молитвата Той ми говори. – Не ставам свят като ходя и на църква. Ходя на църква, защото искам да общувам с моите братя и сестри; ходя на църква защото искам заедно с Тялото Христово да Му се покланям и прославям; ходя на църква, защото искам Бог да ме употребява за благословение на другите и другите да имат възможност да ме благославят. Тогава, как да съм свят? Простичко е. За съжаление разни хора усложняват нещата, защото си мислят, че само така може да се служи и живее за Бога. А е нужно просто да му кажа, „Ето ме, Господи! Употребявай ме за Своето Царство!“ Това е достатъчно. Достатъчно е, защото Той ме освещава. Той е започнал работа в сърцето ми и Той ще я довърши. (Фил.1:6). Защото Той е начинателя и усъвършителя на вярата ми (Евр.12:1-2). А аз просто трябва да Го поканя да работи в мен, да работи през Мен и да работи чрез Мен. И в момента, в който Той започне да работи в мен и да ме употребява за Царството Си, тогава влизам в това прекрасно състояние на святост – отделен за Негова употреба. Нека помислим през тази седмица – всеки за себе си – къде и как Господ може да ни употреби за Своя слава, за разширянате на Царството Си и за благословение на хората около нас. И ако наистина сме сериозни с нашето „Ето ме, Господи! Употреби мен!“ – тогава термина святост ще придобие нов смисъл и значение. Остава само да го направим. : 


 Московска богословская семинария ЕХБ

Приостановление действия лицензии Семинарии

2 июля 2019 г. Рособрнадзор издал приказ №924 о приостановлении лицензии на осуществление образовательной деятельности Семинарии*. Данный приказ вышел на основании решений мирового судьи р-на Новогиреево от 26 марта и Перовского районного суда г.Москвы 18 июня 2019 года. Приостановление действия лицензии продлится до 10.09.2019 г.
Семинария готовит отчет на предписание Рособрнадзора.Деятельность семинарии*, не требующая лицензии о высшем образовании, продолжается. [https://mbs.ru/](https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmbs.ru%2F%3Ffbclid%3DIwAR1AaD_77sBlKDBWeOJJs4UnuMkm3Ra-RSkxmveWblGl6eleRGYX83LXUBA&h=AT0OY3aevz5inNThvhgfrHlqOzqO8J9WnupJ9lojvq4588iSgAtB1AN8JNUFBLiU4pPdRyj47NzpMkVC5EviA0g0TBIY-uqA_yMuDd08yCyCe4_kT3Eb9dy5ZGlvi2tg_zGm)

Официальный сайт Московской богословской семинарии Евангельских христиан-баптистов

 


 Благословения сред все по-влошаваща се ситуация

Източник: VOM Contacts

2 Коринтяни 9:12

Защото извършването на това служение не само запълва нуждите на светиите, но и чрез многото благодарения се излива и пред Бога.

Сътрудници на Гласът на мъчениците в Сирия са били принудени да съкратят и отменят празнуването на Възкресение Христово поради сражения в района. Един от тях пише: „Ние спряхме службата на Велики петък поради сраженията, а цялата служба на Възкресение Христово продължи 40 минути“. Бомба е избухнала на Велики петък пред сградата, където живее сътрудникът на VOM, убивайки една жена. Друга бомба е избухнала следващия понеделник, убивайки други двама. Нашият сътрудник е имал два часа електричество в сряда, след като предишните пет дена е бил без електричество. Освен всичко друго, сраженията струват на тази църква около USD 10,000 за литература и наем, след като наетият апартамент, който са използвали като малка книжарница е бил разрушен от бомба.

„Някакви добри новини? Да!“ – пише той. „Ние сме все още тук, благодарни за закрилата на нашия Господ. Имахме благословената възможност да разнесем пакети с храна на 60 семейства.“ Този сътрудник все още поддържа три действащи събирания за Библейско изучаване в региона. 


 Новината съобщи на фейсбук профила си юристът, специализирал в подобен род дела. По думите му цифрата на отнетите у нас от родителите им деца се увеличава стремглаво и те стават хиляди. В повечето случаи според Николов те попадат в черен пазар на деца.

Статистиките сочат, че с всяка година децата стават хиляди. И да, пазарът съществува, но никой в тази държава не желае да разследва. Може би защото всички по веригата са политически назначения”.

…………………….

Благодарение на адв. Владимир Шейтанов Президентът на републиката ще се запознае лично със случаи на незаконно отнети деца в България. Основният критерий, по който са били отнемани при живи родители, желаещи да се грижат за тях, е бедност и липса на подкрепа от страна на държавата. Това е налагана със сила политика въпреки законите и международните актове за правата на човека и детето, и нарушава фундаментални човешки права, като правото на родителите да отглеждат децата си, правото на децата да живеят в биологичното си семейство, правото на човешко достойнство, на личен живот, на равенство пред закона, на справедлив съдебен процес. Това е политика, която разгражда и унищожава българските семейства и ограбва българския народ, като изнася децата му зад граница.

Юристът ще сезира държавния глава по дела, по които е върнал отнените деца на родителите им след кошмарен престой в кризисни центрове и приемни семейства Новината ….

 


 ## Молитва за Северна и Южна Корея

*Ефесяни 2:13-18*

*А сега в Христос Исус вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христос. Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно и събори средната стена, която ги разделяше, като в плътта Си унищожи враждата, т.е. закона със заповедите Му, изразени в постановления, за да създаде в Себе Си от двата един нов човек и така да въдвори мир, и в едно тяло да примири и двата с Бога чрез кръста, като уби на него враждата. И като дойде, благовества мир на вас, които бяхте далеч, и мир на тези, които бяха близо; защото чрез Него и едните, и другите имаме свой достъп в един Дух при Отец.*

Напрежението между двете страни расте с всеки изминал ден. Въпросът не е дали ще има война, а кога ще избухне, пише в документ, разпратен до чуждестранните дипломатически мисии.

В Южна Корея християните са около 30% от населението на страната, като в столицата Сеул се намират едни от най-големите църкви в света. Те се радват на свободата да изразяват свободно своята вяра в Христос и страната е един най-големите “износители“ на мисионери в света.

Обратно на Южна Корея, в Северна Корея християните са подлагани на преследване, арести и публични екзекуции или крайно зверски мъчения в добре развита система от трудови лагери. Въпреки това преследваната църква в Северна Корея расте, като според някой източници в страната има около 400 хиляди християни.

Да се молим Бог да извърши безкръвна операция на поразената от дългогодишния диктаторски режим Северна Корея и да отстрани злокачествения тумор на комунизма за да съживи погиналото и да направи от двете страни един народ. 


 ## Либия: Египтянин християнин умира по време на задържане

*Източник: Release International*
*Изпратено от Дан*

Един от изгонените от родината си християни, задържани в Либия през изминалия месец, е умрял по време на задържането му, казват сътрудници на Release International. Езат Хаким Абдел-Малак, египтянин, е бил откаран в болница със сериозни болки в гърдите преди няколко дни, но е бил върнат в центъра по задържане и е умрял в неделя. Тялото му показва големи натъртвания, причинени от физическо насилие. Другите християни са били обвинени в „привличане на ученици“, въпреки че никакви официални обвинения не са подадени срещу който и да е от тях.

Да се молим Бог да утеши и да се погрижи за вдовицата и двете сирачета на Езат. Да се молим останалите християни задържани в Либия да усещат присъствието на Божия Син Емануил и да бъдат освободени скоро. 


 ## Доклад: В КНДР се извършват „неописуеми зверства“ под контрола на Ким

В Северна Корея са били извършвани „неописуеми зверства“ и престъпления срещу човечеството под личния контрол на [лидера](http://www.vesti.bg/sviat/azia/izbori-v-kndr-triabva-da-betonirat-vlastta-na-kim-6002436) Ким Чен-ун. Това заявиха в Женева докладчици по човешките права на ООН, които представиха доклад от 372 страници, плод на едногодишно изследване. Докладчиците призоваха Международния наказателен съд в Хага да предприеме действия.

Съветът на ООН по правата на човека инициира разследването миналата година, след като усилията за ангажимент на Пхенян по въпросите с човешките права се оказаха безуспешни, припомня ДПА. „Мащабността, измеренията и естеството на тези нарушения разкриват държава без аналог в съвременния свят“, съобщи Комисията за ООН за разследване.

Това е първият доклад на Комисията, проучваща положението с човешките права в Северна Корея. На тримата ѝ членове не е било позволено да посетят страната. Те са разговаряли с бегълци и бивши затворници в севернокорейските затвори и са събрали експертни доклади. Използвани са сателитни снимки, за да се потвърди съществуването на затворнически лагери, за което комунистическият режим отрича.

Наричайки Северна Корея „тоталитарна държава“, комисията заяви, че престъпленията срещу човечеството включват убийства, мъчения, изнасилвания, принудителни аборти, политически преследвания и гладна смърт.

В отделно писмо до Ким председателят на комисията Майкъл Кърби посочва, че служители извършват такива престъпления под контрола на самия върховен лидер на страната. В текста Комисията посочва, че поради тази причина ООН ще отнесе въпроса за ситуацията в КНДР до Международния наказателен съд, за да се потърси отговорност от „всички, включително вероятно и от самия Вас“, които може да са отговорни за описаните в доклада престъпления.

Международната общност повече не може да казва, че не е знаела за нарушенията на човешките права в КНДР, подчерта Кърби при представянето на доклада пред медиите в Женева. „В края на Втората световна война толкова хора казаха „не знаехме“ – припомни той. – Сега международната общност знае. Бездействието повече няма да може да се извинява с „не знаехме“.

Северна Корея отхвърля „категорично и изцяло“ доклада, се посочва в изявление на дипломатическата мисия на Пхенян в Женева, цитирано от Ройтерс. В изявлението се изтъква, че докладът е „инструмент за политически заговор и продукт на политизирането на човешките права от ЕС и Япония в съюз с враждебната политика на САЩ“. КНДР заявява, че силно се противопоставя на всякакви опити за смяна на режима и натиск под претекста на човешките права. Пхенян посочва още, че описаните в доклада нарушения на човешките права „не съществуват“ в Северна Корея.

Докладът на ООН показва ясно и недвусмислено жестоката реалност на нарушаването на човешките права в Северна Корея, заяви Държавният департамент на САЩ, цитиран от АФП. Документът отразява единодушното становище на международната общност, че ситуацията с правата на човека в КНДР е сред най-тежките в света, заяви говорителка на Държавния департамент на САЩ.

Вашингтон подкрепя напълно заключенията на доклада и оказва натиск върху Пхенян да вземе конкретни мерки за подобряване на ситуацията. „Продължаваме да си сътрудничим с нашите партньори и международните организации, за да привлечем вниманието и да се заемем с плачевното състояние на човешките права в Северна Корея“, заявява Държавният департамент.

Китай реагира още преди официалното публикуване на доклада и се обяви против сезирането на Международния съд. Говорител на външното министерство подчерта, че според Пекин проблемите с човешките права трябва да се решават чрез конструктивен диалог на равноправна основа. Поставянето на въпроса в съда няма да помогне за решаването на проблема с човешките права, гласи категоричното становище на КНР. 


 От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp Здравейте, шампиони! Лука 15:17 “А когато дойде на себе си, рече: Колко наемници на баща ми имат излишък от хляб, а пък аз умирам от глад! Ще стана да ида при баща си и ще му река: Тате, съгреших против небето и пред тебе..” Тези… (read more


 ГОСПОД и ДЯВОЛА ПРАВЯТ СВЕТА …Съществувала само вода, Господ бил сам, но му било криво, че си няма другарец…Така повикал дявола да създадат света! Кронос изял децата си, после ги повърнал, а Зевс обичал дъщеря си Атина, защото „вероятно я бил родил сам!“ Гея /Земята/ родила Уран /Небето/, но когато Уран завладял света се оженил за майка си Гея!

 


 33 корейци осъдени на смърт … продължение

Скъпи братя и сестри,

Все още липсва каквато и да е информация за севернокорейските християни осъдени на смърт от комунистическия режим в страната. Днес, 9 март, в Северна Корея се провеждат избори за Върховно народно събрание – законодателния орган на страната, като единствената партия, за която може да се гласува е Корейската трудова партия.

Вярваме, че за Бог няма невъзможни неща, така че нека продължим да се застъпваме, както за осъдените на смърт наши братя, така и за падането на тираничния комунистически режим в Северна Корея.

А Ерихон беше заключен и затворен поради израилтяните; никой не излизаше и никой не влизаше. И Господ рече на Исуса: Ето, предадох в ръката ти Ерихон, царя му и силните му и храбри мъже.

(Исус Навиев 6:1-2)

„Чрез вяра ерихонските стени паднаха след седемдневно обикаляне около тях.“

(Евреи 11:30 )