Молитвени нужди (Февруари 2017)

Молитвени нужди (Февруари 2017)

01.2.2017 СУДАН – Християнин получи доживотна присъда заради проява на състрадание
Миналата неделя християнинът от Чехия Петр Яшек беше осъден на доживотен затвор в Судан след като съдът го обвини в шпионаж.

А какво всъщност е престъплението му? Помогнал е на студент от Дарфур който е пострадал тежко при демонстрация.

Другите двама осъдени суданските граждани презвитер Хасан Абдурахим Коди Таур и Абдулмонем Абдумаула са осъдени на 12 години затвор главно заради това че са помагали на Петр. Помолете Божият мир и присъствие да бъдат с тримата осъдени и техните семейства и за това обжалването им да е успешно. Тримата са обвинени и в „разпространяване на слухове които уронват авторитета на държавата“ както и в подбуждане на омраза. Петр е намерен за виновен и в заснемането на военни съоръжения както и в това че е влязъл в Судан без виза; освен това той беше глобен 100 000 судански паунда (които се равняват на над 27 000 лв.) за извършване на хуманитарна дейност без разрешително. Съдебното постановление издадено в неделя шокира мнозина. По закон максималната присъда за „разпространяване на слухове които уронват авторитета на държавата“ е 6 месеца но съдът в Хартум е решил да удвои тази присъда. Тримата мъже възнамеряват да обжалват незабавно. Те бяха задържани за първи път през декември 2015 г.

 • Молете се Бог да успокои Петр Хасан и Абдулмонем и да им даде сили за да не се обезсърчават (II Коринтяни 4:16).
 • Молете Бог да дава мъдрост на правния екип който подкрепя тримата мъже. Молете се техните обжалвания да бъдат чути възможно най-скоро а те да бъдат оправдани.
 • Молете се любовта и светлината на Исус да продължават да светят в Судан въпреки тежките гонения на Неговите хора там.

02.2.2017 Нигерия – заплахата за християните са разстила към юг
Молете се за нашето семейство в Нигерия които са под нарастващо напрежение заради фуланските нападатели.

Съобщено е че в щат Кадуна 33 души са били убити в събота по време на две нападения в област Санга. Трима души са били убити а други двама ранени в нападение над село Окуке в щат Делта южна Нигерия. През уикенда петима са били убити в Баркин Лади и двама в Рийом щат Плато. Сътрудниците на Release International предупреждават че фуланите разширяват действията си към юг докато правителството се бори с „Боко Харам“ на север.

 • Молим ви молете се християните в Нигерия да уповават на Бога и да познаят Неговата помощ и закрила.
 • Молете се за близките на убитите.
 • Молете се повече нападения да бъдат осуетени.
 • Молете се правителството на Нигерия да имат мъдростта и куража да противостоят на ислямските екстремисти.
 • Молете се за изцелението на брат Емануел Данджума който е бил пребит през април. Той все още е в болница и наскоро му се е влошило състоянието.

Новини:

 • Молете се за адвоката Жанг Кай който току-що е бил осъден на шест месеца в „черен затвор“ (отнемане на всякакви служебни и легални права) заради защитаването на църквите в Жеджианг.
 • Молете се за брат Ян Ксяоджие от Китайската християнска евангелска мисия в Уенжоу който е бил осъден на осемдневно задържане заради препращане на онлайн призив за молитва. [От опит знаем че всяко задържане може да бъде продължено с години.]
 • Молим ви продължавайте да се молите за нашето християнско семейство (Църквата) в провинция Жейджанг и специално за тези в Уенжоу които сега са принуждавани да регистрират местата където се събират.

04.2.2017 ЕГИПЕТ – Християнин евангелист обвинен в „богохулство”
Молим ви молете се за нашият брат от Египет – Медхат Ишак който рискува да бъде задържан за неопределено време заради невярно обвинение за богохулство. Медхат на 35 години от Миня беше арестуван през 7 август защото уж бил евангелизирал мюсюлмани в предградие на Кайро. Ден след неговото арестуване съдия изменил обвинението срещу Медхат на „клевета на боговдъхновената религия” и заповядал да бъде задържан за две седмици. В понеделник заповедта за задържане бе продължена с допълнителни 15 дни и адвокатът на Медхат – Рафик Рафаат се опасява че може да бъде продължена за неопределено време. Рафик вярва че мюсюлмани екстремисти оказват натиск върху съдиите да репресират християни евангелисти. Мюсюлманите в Египет имат свободата да раздават религиозна литература публично включително и Корани. Следващото съдебно изслушване на Медхат е насрочено за след около 2 седмици. На 11 Юли трима християни са били арестувани в Александрия за раздаване на торби с фурми съдържащи сведетелства за Божията Любов. И тримата са били пуснати под гаранция.

 • Молим ви молете се Медхат да бъде пуснат и всички обвинения срещу него да бъдат свалени.
 • Молете се да не бъдат повдигнати обвинения срещу тримата християни арестувани в Александрия.
 • Молете се египетските власти да направят повече за да отстояват религиозните свободи на всички граждани включително и християнското малцинство на страната.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА ЗА ЕГИПЕТ
Моля ви застанете с нашите братя и сестри в Египет като се присъедините към нашата кампания: #everyright и подпишете нашата петиция призоваваща египетското правителство да наложи религиозните права на практика. Използвайте #everyright (хаштаг everyright) за да кажете на други за петицията по социалните медии.

СПЕЦИАЛНО ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВА: Отбележете 14 – 16 септември за да се присъедините към египетски християни в молитва за техните църква и нация.

05.2.2017 НИГЕРИЯ – Убийци по фермите всяват страх в средният пояс
Молим ви молете се за нашето християнско семейство в средният пояс на Нигерия където бойци от племето Фулани нападнаха в засада и убиха двама братя през уикенда. Ушахемба и Сугтър Кумашенге бяха убити на фермата си близо до село Кортсе в районът Гассол на щатът Тараба през събота. Тяхната смърт вся притеснения че християните в средният пояс на Нигерия – щатите Кадуна Тараба Бенуе и Насарауа – са все повече цел за бойци от племето Фулани. Изглежда че някои бойци работят с джихадисти с ясната цел да изгонят християните.

 • Молете се за всички онези тъгуващи по загубата на двамата братя християни.
 • Молете се Всемогъщият Бог да придържа нашето християнско семейство в средният пояс на Нигерия и ще укрепи вярата им всред гоненията.
 • Молете се Нигерийското правителство да увеличи усилията си да защитава християни в северна и централна Нигерия.

НОВИНИ: Благодарете на Бог че на пасторите от Южен Судан – Майкъл Ят и Питър Рейт – най-накрая им е билопозволено да напуснат Судан. Двамата кацнаха в Джуба Южен Судан миналата сряда и отидоха директно на благодарствена служба в църква в Хай Джебел. Това бележи краят на осем месечно мъчение по време на което те бяха хвърлени в затвора обвинени в престъпления срещу държавата и след това възпрепятствани да напуснат Судан за две седмици (съобщение от 18.08.).

05.2.2017 днес мога да благодаря
здравейте преди години ви писах да се помолите за семейството ми днес мога да благодаря защото взаимните отношения много се поправиха даже се молим заедно четем словото божие имаме и къща на село която очакваме Бог да ни помогне с всичко там да заживеем и родим дългоочакванието рожби по обещание. Вярваме и очакваме с вяра

07.2.2017 ТУРЦИЯ – Молете се да се прекрати изпитанието на презвитер в затвора
Андрю Брансън е в затвор в Западна Турция от октомври миналата година тъй като властите подозират че той е “терорист”. Всъщност Андрю и неговата жена Норин обичат Турция и са служили на хората там през последните 23 години; Андрю е бил презвитер на църква там.

Молете се Андрю да бъде освободен незабавно от затвора така че той и съпругата му да продължат своето служение в църквата в Измир.

Този кошмар започнал на 7 октомври когато и двамата били извикани в турското МВР. Помислили си че са повикани на среща да обсъдят молбата им за постоянно пребиваване но вместо това били арестувани и задържани. Норин беше освободена след две седмици но Андрю все още е задържан като е обвинен че има връзка с движението Гулен което пък е обвинено от Правителството в извършване на опит за държавен преврат миналата година. Над 40 000 души бяха арестувани по подозрение за участие в проваления заговор. Според сведенията през последните четири години на повече от 100 презвитери им е била отказана виза или разрешително и са били принудени да напуснат страната. Няколко християни са били обвинени в това че са „заплаха за националната сигурност“. Мнозина се страхуват че турските власти се възползват от сегашната несигурност за да наложат ограничения на християнството.

 • Молете се Бог да закриля Андрю да му даде кураж и сили. Като чужденец американският презвитер е принуден да подава молба към Министерството на правосъдието за всяко семейно посещение докато затворниците с турско гражданство имат право на такова посещение веднъж седмично. Молете се Андрю скоро да бъде освободен.
 • Молете се съкилийниците на Андрю да бъдат докоснати от неговото свидетелство.
 • Молете се християните в Турция да стоят твърдо във вярата си и да не се обезсърчават при тази последна акция срещу тях от страна на властите.

Молим ви да пишете до турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и да помолите за освобождението на Андрю като използвате примерното писмо и адреса дадени на тази интернет страница (образецът е най-долу в страницата): http://www.releaseinternational.org/free-andrew/

08.2.2017 ИНДИЯ – Две училища и дом за деца бяха нападнати от екстремисти
Молете се за персонала и учениците на две училища поддържани от мисионери в щата Джаркханд. Наскоро тълпа от хиндуистки екстремисти нахлу в двете училища и изискваше тяхното затваряне. Много училища в щата са принудени да търсят защита от страна на правителството. Също така наскоро дом за деца с физически увреждания към една църква в област Кандуа щата Мадя Прадеш беше нападнат от екстремисти. Благодарете на Бог че по време на нападението в дома не е имало деца и се молете да няма по-нататъшни нападения.

08.2.2017
Господи моля се

О Господи мой от все сърце се моля Ти да ми се притечеш на помощ в моя личен живот. Господи моля се да намеря това което мечтая в личен план по-скоро да свършат болката сълзите и да се радвам завинаги на благоденствието което Ти ми даваш в личен план! Святи Господи моля се също за стабилна и високо заплатена професионална реализация която ще е според сърцето и способностите ми! Моля се Господи чуй молитвите ми дори не изговорените ми стенания чуй и ми дай по-скоро изходния път от всяко изпитание! Моля се и за спортното ми поприще Господи да се утвърдя като шампион за Твоя слава!амин

09.2.2017 СУДАН – Гоненията над християните продължават
От правителството на Судан са обещали че ще се въведе по-строга форма на Шериата (мюсюлманския закон) а вероотстъпничеството(напускането на исляма) да се наказва със смърт. Много църкви са изправени пред преследвания включително и закриване.

 • Молете се за християните в Судан.
 • Mолете се правителството на Судан да спре бомбардировките над цивилни в Южен Кордофан. От правителството заявяват че мишена на нападенията са бунтовници в планините Нуба но християните вярват че целта е от областта да бъдат изгонени християните и тези които не са араби.
 • Молете се за презвитер Адам от суданската провинция Западен Дарфур който се е обърнал от исляма. Ислямистите в Южен Судан са заплашили да го убият ако той продължава да евангелизира мюсюлманите в Ауейл. Молете се Бог да благослови Адам и неговата църква която е съставена главно от бивши мюсюлмани.
 • Молете се за 18-годишния християнин Куку от Судан чието решение да следва Христос е причина останалите от семейството му (които са мюсюлмани) да го отхвърлят. Той е повярвал след като е избягал със семейството си в Южен Судан за да избегнат конфликта в Южен Кордофан. За Куку сега се грижи едно християнско семейство.

09.2.2017 Имам нужда от подкрепа
Наложи се да се преместя на ново място и доста често се случват лоши нещаавариипроблеми от всякакъв характер.Аз съм без работа и ми е трудно.Имам нужда от вашата подкрепа.Дори не знам как да се моля.Бог да ви благослови.

10.2.2017 СИРИЯ – Молете се за отвлечените християни
Молете се за нашите братя и сестри в Сирия които са под все по-голям натиск от страна на екстремистите от Ислямска държава (ИД).

Стотици семейства са избягали от християнския град Садад след като ИД са превзели близкия град Ал-Кариатаин и са отвлекли 230 от неговите жители от които най-малко 60 са християни. От Сирийската обсерватория за човешки права съобщават че отвлечените са от списъка на издирваните от ИД защото „сътрудничат на режима” което може да означава че животът им е в опасност. Съществуват предположения че някои християни вече са освободени.

Много от християните отвлечени от Ал-Кариатаин на 06.08. са потърсили убежище в града след като са избягали от градАлепо (Халеб) в северната част на страната. Екстремисти от ИД са организирали нападение и срещу асирийското селоХауарин при което са били принудени да избягат близо 2000 асирийски християни.

През февруари ИД отвлече около 220 асирийски християни в североизточната провинция Хасака (съобщение от 25.02). Само неколцина от тях са били освободени. Християните в териториите завладени от ИД са изправени пред категоричен избор: да приемат исляма да избягат или да умрат.

 • Молете се Бог да закриля и да върне невредими отвлечените от ИД.
 • Молете се Той да утеши и да промисли за тези които е трябвало да избягат от домовете си.
 • Молете се да се сложи край на кръвопролитията в Сирия и в целия Среден Изток.

Новини: Aдвокатите на презвитерите от Южен Судан Ят Майкъл и Питър Рийт са подали нова жалба този път към Главния прокурор на Судан срещу забраната за пътуване наложена на двамата християни след освобождаването им от ареста на 05.08. Презвитерите които бяха оправдани по тежки обвинения (съобщение от 06.08) са възпрепятствани да напуснат Судан. Изглежда прокурорите са нарушили принципите на справедливия съдебен процес при приемането на забраната в съда. Молете се нашите братя да получат разрешение да напуснат Судан и да възстановят живота си. Благодарете на Бог за освобождението на Хуанг Изи презвитер на църква в Пингянг (пров. Жеджянг Китай) след като излежа едногодишна присъда в затвора заради протеста си срещу държавната кампания за разрушаване на църкви и премахване на кръстове (съобщение от 27.03).

10.2.2017 Молете се за Любен
Молете се за Любен да се възстанови след операция на жлъчката. Бог да ви благослови! Амин!

10.2.2017 Имам проблем с очите
Имам проблем с очитекойто е от много отдавна.Нека Бог ме насочи към добър специалист или ако реши свръхестествено да ме изцели.Правил е чудеса с очите ми но не отмахва заболяването.Нека имам ясна идеякакво да предприема.

11.2.2017
СУДАН – Презвитерите изправени пред смъртна присъда са освободени

Двамата презвитери от Южен Судан които бяха изправени пред евентуална смъртна присъда са освободени от затвора вХартум и най-сериозните обвинения срещу тях са свалени.

В сряда съдът в Хартум намери презвитерите Ят Майкъл и Питър Йейн Рийт виновни по по-малки обвинения – но ги освободиха на определеното време. Тежките обвинения по които бяха оправдани включват шпионаж и богохулство (съобщение от 24.07). „Сякаш се родих отново” споделя презвитер Ят. Той бе обвинен в „подклаждане на омраза” защото през декември 2014 е доставил насърчително съобщение на църква в Хартум която беше изправена пред риска имуществото й да бъде конфискувано от държавата. Презвитер Питър беше обвинен в „нарушаване на обществения ред”: той бе задържан след като направи писмено запитване за местонахождението на презвитер Ят след ареста му.

„Кажете на цялата църква че Бог е чул молитвите ви” каза жената на един от презвитерите. *Благодарете на Бог за освобождението на нашите братя в Христос презвитерите Ят и Питър. Молете се те да могат да продължат служенията си необезпокоявани. Молете се християните в Судан да стоят твърдо във вярата си.

Новини:  От Release също така с радост съобщават че нашият брат от Иран Алиреза Сейедиан е освободен от затвора. Той беше арестуван през март 2012 когато се опита да избяга от Иран като преди това е бил осъден на 6 години затвор заради християнската си дейност. Впоследствие през 2013 присъдата му беше намалена на 3 години и половина (съобщение от 03.04.14) когато вече беше излежал тази нова намалена присъда напълно. Молете се Бог да изцели и възстанови Алиреза след всички изпитания.

12.2.2017 НИГЕРИЯ – Нападенията над християни продължават
Дъщерята на презвитер Хабила Гарба бе убита а църквата им беше разрушена когато младежи с мачетета нападнаха село Гилдан Масо в щата Кано. Първоначалната мишена на нападението им бил християнин който е напуснал исляма. Молете се за брат Хабила и неговото семейство.

Новини: Благодарете на Бог за освободените от нигерийските военни стотици жени и момичета задържани в лагерите на Боко Харам в Нигерия. Молете се те отново напълно да се приобщят към своите общности. Продължавайте да се молите момичетата отвлечени в Чибок през април 2014 да се върнат невредими.

12.2.2017 Господ скоро да даде
Сестри и братя в много тежки ситуации и проблеми съм!! Умолявам ви помолете се Господ по-скоро да ми даде окончателно и пълно избавление от всички тях! На предела на силите съм! Нека се молим и за мъдрост и водителство от Бога как да действам и какви решения да взимам! Благодаря предварително за подкрепата! Бог да бъде с всички вас!

13.2.2017 СУДАН – Молете се за презвитерите от Южен Судан
Молете се за презвитерите от Южен Судан Ят Майкъл и Питър Йейн Рийт. Последното заседание по делото им преди да бъде произнесена присъдата беше в четвъртък. Двамата презвитери са изправени пред обвинения за тежки престъпления заради връзките си с гонената църква в Хартум столицата на Судан (съобщение от 09.07). Защитата оспори доказателствата на обвинителите и поиска от съда да отстоява конституционните принципи на справедливия съдебен процес. Обвиненията някои от които се наказват със смърт включват нарушаване на конституционния ред и шпионаж. При следващото заседание което е насрочено за 05.08 се очаква съдията да произнесе окончателното си решение и присъдата им ако ги признае за виновни. Молете се двамата презвитери да бъдат обявени за невинни и да бъдат освободени.

14.2.2017 ПАКИСТАН – Върховният съд склони да изслуша молбата на Ася Биби
Благодарете на Бог че обжалването на смъртната присъда на Ася беше прослушано.

Тримата съдии на скамейката във Върховният съд в Лахор отсъдиха че обжалването на Ася тръбва да бъде „разгледано в детайли“ в неуточнен срок като отхвърлиха възможността да не му се обърне внимание. Върховният съд прослуша нейното обжалване миналата година и потвъди присъдата й през октомври. Ася беше осъдена на смърт през 2010 г. след като беше обвинена за богохулство от местен мюсюлмански молитвен водител след като участваше в спор със своите колеги. Знае се че съпругът на Ася е писал до пакистанския прзидент Мамнун Хюсаин за да го помоли за нейното оправдаване и позволение да потърси убежище в чужбина. Молете се обжалванто на Ася Биби да бъде успешно и тя да бъде оправдана. Помолете се Бог да опази нея цялото й семейство и нейния адвокат Сайфул Малук. Помолете се те да познаят Неговият съвършен мир.

14.2.2017 3драве и изцерение
Братя и сестримоля ви молете се в съгласие за мен за следната нужда-да бъда избавена и да ме напусне болка и тежест в стомаха в името на Исус-защото в раните на Господ Исус Христос имаме здраве и изцерение Благодаря ви! Бог да ви благослови!

15.2.2017 СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ЦЪРКОВНАТА ИСТОРИЯ НА ЕГИПЕТ
- Продължава принуждението на християните да напуснат домовете си
Християните са принудени да прекратяват бизнеса си
Християни получават заплахи за отвличания срещу- за откуп

Въпреки че преследването на християните намаля след идването на новият президент ал- Сиси но власт в някои отдалечени части на Египет то продължава.

ПОДПИШЕТЕ петицията чрез която християните в Египет изискват да бъдат отдадени правата им в действителност каквито са вписани в конституцията. Когато подпишете моля препратете я и на други ваши познати.
http://www.releaseinternational.org/wp-content/uploads/2015/04/EGYPT-PETITION-2015.pdf

15.2.2017 Подкрепете ни в молитвa
Подкрепете ни в молитва -много спешно да успеем да продадем една земязащото имаме дългове които трябва да върнем!Бог да ни помогне и мъжът ми да си намери работа!Също така племенницата му от няколко дни има болки в мускулите и не са поставили точна диагноза!!!Моля Бог да ни помогне да се оправим във всяка една ситуация и да се радваме на положително равитие по тези нужди !Господипази ни ни закриляйзащото твоята милост е безгранична!!!

16.2.2017 КИТАЙ — Нов закон за сигурност подбужда страхове за репресии върху религиозната свобода
Нови закони за сигурност одобрени от китайското правителство е възможно по-нататък да ограничат свободата в китайските предели и отвъд заявяват партньорите на Release.

China Aid предупреждава че новият закон е формулиран “нарочно двусмислено” и може да послужи за увеличаване на “преследванията и безчестията основани на предполагаеми заплахи за националната сигурност”. Сред клаузите му се срещат такива за налагане на повече ограничения върху “чуждите влияние” и “култове”. Законът също увеличава ограниченията за религията в Хонг Конг Макао и Тайван. Някои презвитери намиращи се в Хонг Конг се страхуват че могат да бъдат наказани за служението с други християни по интернет за посещенията на други християни в домовете им и дори за проповядване на хората живеещи в Хонг Конг. Призоваваме ви за молитва за нашите братя и сестри по всички части на Китай. Молете се властите да видят църквата като сила на доброто не като заплаха за националната сигурност.

НОВИНИ: Прославете нашия Господ за освобождението на Дия Азиз от Ирак който беше отвлечен в северозападен Судан на 04.07 (съобщение от 09.07.). Неговата църква заявила че Джабат ан-Нусра поддържащата група на Ал-Кайда са надзиравали територията където е станало отвличането и са подпомогнали за освобождаването му. Помолете се и за презвитерите от северен Судан Ят Михаил и Петър Яин Рейт които вчера трябваше да се явят в съда. Те се изправят през сериозни криминални обвинения очевидно заради връзката им с гонени християни от столицата на Судан.

16.2.2017 Да бъде изцеренаМили хора.помолете се за мен да бъде изцерена кожата ми и да ме напусне кожно раздразнение в името на Исус.Благодаря ви! Бог с Вас!

17.2.2017 ИЗРАЕЛ – Християните в Йерусалим трябва „да си тръгнат или да рискуват живота си”
Молете се за нашите братя и сестри в Йерусалим които са все по-обезпокоени от заплахите на ислямистите към тяхната общност.

Неотдавна в Източен Йерусалим бяха разпространени брошури предупреждаващи християните да напуснат града преди края на Рамадан (18 юли) или в противен случай рискуват да бъдат убити. Брошурите са приписвани на група която се нарича „Ислямска държава в Палестина”. Мюсюлманските и християнските духовни водачи побързаха да осъдят брошурите но според сведенията християните в Йерусалим са разтревожени и са поискали молитвена подкрепа. Наскоро в Стария град на Йерусалим имаше редица инциденти насочени към християните. Освен това има информация че на фона на страховете че местните мюсюлмани ще се радикализират натискът над палестинските християни расте (съобщение от 18.06). Молете се Бог да е с народа Си в Йерусалим и те да познаят Неговия мир водителство и закрила.

Новини: Благодарете на Бог за това че затворникът Хомаюн от Иран е освободен от затвора предсрочно. Той бе арестуван по време на акция срещу домашна църква в Шираз през 2012 г. (съобщение от 02.02) и беше един от четиримата християни които получиха присъда 44-месеца лишаване от свобода която трябваше да изтече през октомври. По-рано другите трима също са били освободени. Продължавайте да се молите за презвитерите от Южен Судан Ят Майкъл и Питър Рийт (съобщение от 25.06). На заседанието в четвъртък съдията постанови процесът им да продължи и двамата християни да бъдат съдени по всички обвинения за две от които наказанието е смъртна присъда или доживотен затвор. Следващото заседание е насрочено за 14 юли.

18.2.2017
ПАКИСТАН – Възрастен християнин е арестуван а стотина други са оправдани след бунт в Лахор

70-годишен християнин беше арестуван заради това че е написал „богохулни“ коментари в писмо а в същото време над 100 мюсюлмани бяха оправдани след като унищожиха християнска общност по време на скандал свързан със случай на „богохулство“. Мухтар Масих християнин от Гуджранвала пров. Пенджаб е в ареста по обвинения че е отправил пренебрежителни забележки към Корана и ислямския пророк Мохамед.

В същия ден Съдът за борба с тероризма обяви 106 души за невинни по обвинението в нападение на колонията Джоузеф в Лахор извършено през 2013 г. Молете се справедливостта да възтържествува в случая на Мухтар и всички останали християни обвинени в богохулство в Пакистан. Цялото семейство на Мухтар беше задържано на 28 януари включително неговите трима внуци. В последствие всички освен него бяха освободени но трябваше да потърсят убежище. Местни вярват че обвиненията срещу християнина са опит за конфискуване на имуществото му.

По време на размириците през 2013 г. хиляди бунтовници плячкосаха и подпалиха над 150 жилища; това се случи след като друг християнин метач на име Сауан Масих беше обвинен в богохулство. През 2014 г. той получи смъртна присъда а молбата по обжалването му все още не е разгледана. Бунтовниците бяха освободени под гаранция в същия ден в който бяха намерени за виновни. В ярък контраст с това неотдавна Пакистанският Върховен съд пусна под гаранция евангелиста Аднан Принс повече от две години след като беше задържан по обвинения че е написал богохулни коментари в книга за исляма. Адвокатите на защитата се опитваха да докажат че делото срещу него е опорочено което доведе до освобождението му под гаранция.

 • Молете Бог да утешава и закриля Мухтар и Сауан както и техните семейства.
 • Молете се Всемогъщият Бог да бъде техен защитник и помощ за постигане на справедливост въпреки широкоразпространената злоупотреба с пакистанските закони за богохулство които се използват срещу християните.
 • Продължавайте да се молите за отменянето на тези закони.

18.2.2017 ИРАН – Ирански християни все още очакват да чуят дали ще получат присъдата си
Молете се за тримата християни от Иран които ще получат удари с камшик като наказание за това че са взели от виното по време Господната вечеря. Мъжете са обжалвали срещу присъдата но в случай че обжалването им бъде неуспешно всеки един от тях ще получи по 80 камшика.

Миналия четвъртък адвокатът на Ясер Мосибзадех Сахеб Фадей и Мохамед Реза Омиди присъства на разглеждане на делото в съда по време на което подаде молбата за обжалване на жестоката присъда издадена през септември. Молете се апелативният съдия да произнесе решение за отменяне на тази присъда което трябва да се случи в рамките на 20 дни.

Тримата мъже бяха арестувани в Рашт през май когато празнуваха Господната вечеря. Адвокатът им настоява че няма закон забраняващ на християните да употребяват алкохол; забранено е само за мюсюлманите. Мъжете имат мюсюлманско минало.

Тримата християни са обвинени и в „действия срещу националната сигурност“. Иранските власти са ги заплашили че ще повдигнат още обвинения ако християните продължават да се събират заедно и да разпространяват благовестието.

Междувременно двама обърнали се към християнската вяра иранци Амин Надер Афшар и Хади Аскари правят гладна стачка в техеранския затвор Евин докато не получат адекватна медицинска грижа и справедлив съдебен процес. За Хади се знае че има бъбречна инфекция за която не е получил лечение.

Двамата са в затвора от август насам когато бяха арестувани на пикник във Фирузку; все още не са намерени за виновни въпреки че вече от седмици са подложени на разпит. Останалите трима мъже които бяха арестувани заедно с тях са платили солидна сума за да излязат под гаранция и са освободени.

 • Молете се апелативният съдия да отмени по-рано издадената присъда на Ясер Сахеб и Мохамед. Молете се да не бъдат повдигнати още обвинения срещу тях.
 • Молете се Бог да опази и изцели Амин и Хади. Гладната стачка на Амин е довела до рязкото спадане на кръвното му налягане. Молете се делото срещу тях и тримата им приятели скоро да започне и те да бъдат оправдани.
 • Молете се всеки лишен от свобода християнин в Иран да вярва че Бог ще опровергае всяка лъжлива дума казана срещу тях (Исая 54:17).

Новини: Радостни сме да ви съобщим че нашата сестра китайката Хуанг Ян е преминала през жизненоважната за нея операция за отстраняване на рак на яйчниците. Подаръци от целия свят заедно с призив за събиране на дарения способстваха за пътуването й в чужбина с цел лечение. Китайските медици са отказали да я оперират очевидно заради дейността й за защита на човешките права. Благодарете на Бог че Хуанг не се нуждае от химиотерапия и се молете за нейното пълно възстановяване.

18.2.2017 Много време без работа
Много време съм без работа и ми е много трудно.Не мога да намеря подходяща а навсякъде искат стаж.Нека ме вземат някъде без стаж.Знамче за Бог няма невъзможни неща.

19.2.2017 ИЗРАЕЛ – Палеж на църква в Галилея
При пожар на църковна сграда на брега на Галилейското езеро за който има подозрения че е умишлен палеж бяха ранени двама души и бяха причинени сериозни щети.

Един възрастен монах и един немски доброволец се нуждаеха от болнични грижи заради задушаване след нападението над църква в село Табга. На залата където се провеждат църковните събирания бяха нанесени дребни щети но други части на църквата бяха сериозно засегнати. Никой не е арестуван във връзка с пожара но 16 еврейски „младежи” бяха задържани за разпит и след това бяха освободени. През април миналата година млади еврейски екстремисти оскверниха кръстове и един олтар в същата църква. По време на нападението по-рано този месец в църквата бяха изписани надписи с графити гласящи: „Лъжливите богове ще бъдат премахнати.” Църковната сграда в Галилея е построена през 80-те години на мястото на древни храмове отбелязващи мястото където Исус нахрани 5000 души с хлябове и риба.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху описа палежа като „нападение над всички нас” като обеща виновниците да бъдат изправени пред съда. Местните епископи призоваха евреи християни и мюсюлмани единно да се противопоставят на „насилието и екстремизма”. От Morning Star News съобщават че нападенията на еврейските екстремисти над църкви и имоти на християни вече са „нещо обичайно в цял Израел и палестинските територии”. Молете се за нашите братя и сестри в Светите земи. Молете се хората от всички вероизповедания в този размирен район да се изправят заедно срещу екстремизма и насилието.

Новини: Молете се за Божия мир и закрила над презвитерите от Южен Судан Майкъл Ят и Питър Йен Рийт. На заседанието в Хартум миналия четвъртък свидетел на обвинението даде показания но не представи никакви нови доказателства срещу тях. Следващото заседание е насрочено за този четвъртък когато съдията ще разреши на двамата християни да говорят и да бъдат разпитвани.

20.2.2017 НИГЕРИЯ – Необуздано насилие взе 21 жертви
Молете се още сега за нашите братя и сестри в съседните щати Плато и Кадуна в Нигерия.

Партньорите на Release описват клането като „необуздано” защото екстремистите от Фулани нападат селата безнаказано. Според сведенията само през последната седмица са били убити 21 души. В неделя трима души бяха убити в Ангуан Ишаку щата Плато. Тъй като братът на една от жертвите протестира срещу убийствата вчера нападателите го издириха и го убиха в дома му. Във вторник четирима души бяха убити в Гуара Соп близо до военен контролно-пропускателен пункт в област Рийом щата Плато. И четиримата бяха родители и имаха общо 17 деца. Общността беше претърпяла жестоки нападения на 9-ти и 20-ти май при които 29 къщи бяха изгорени въпреки присъствието на шестима войници които са били разположени на мястото за да ги пазят. Междувременно по време на празник миналия четвъртък в щата Кадуна въоръжени мъже нападнаха две села едно в Джема и едно в Бимин Гуари. При нападението бяха убити общо 13 души а 15 бяха ранени.

Новини:

*Молете се за държавните водачи в Китай включително президента Кси Джинпин. Няколко презвитери от движението на нерегистрираните домашни църкви са били поканени от президента и са разговаряли с него и с висши държавни служители. Партньорите на Release China Aid казват че тридневните дискусии са били предизвикани от бързото нарастване на движението на домашните църкви. Темата която се е обсъждала е как правителството и християните могат да си сътрудничат и движението да бъде одобрено от държавата.

*Молете се ОЩЕ СЕГА за презвитерите от Южен Судан Питър Йейн Рийт и Ят Майкъл (съобщение от 12.05). Свидетелите на обвинителите трябваше да дадат показания при вчерашното разглеждане на делото им в Судан. Двамата мъже ги очаква смъртна присъда ако бъдат намерени за виновни по обвинения за тежки престъпления сред които шпионаж; техните поддръжници настояват че те са преследвани заради връзките си с една църква в Хартум.

20.2.2017 СВЕТИТЕ ЗЕМИ – Нараства агресията срещу палестинските християни
Християни от Палестина казват че голям брой мюсюлмани в палестинските територии и в Израел са станали „радикализирани” като причиняват задълбочаване на разделението между верските общности.

Църковни водачи твърдят че напоследък много християни вече не се чувстват в безопасност след като са станали мишена на нападения и бунтарски речи. Те разказват че напрежението между мюсюлмани и християни расте от 2014 г. насам като според някои причината за това е възходът на Ислямска държава и екстремистките идеологии. През февруари християните в Назарет бяха разтревожени от появата на билборд който им забранява да разпространяват вярата си и да говорят за Христос по начин който противоречи на Корана. Един имам от джамията Ал-Акса в източен Йерусалим наскоро публикува в интернет видео призоваващо мюсюлманите да бъдат в постоянно състояние на война срещу „многобожния враг” който са именно християните а също така и срещу евреите.

Миналия месец бе извършено групово нападение над имоти в християнския квартал на града което последва след кавга между християнин и мюсюлманин. На един етиопски манастир със спрей бяха изписани антихристиянски послания. В последствие местните мюсюлмански водачи се извиниха за насилието и има сведения че са започнали да работят за това да се спре разпространението на екстремизма. Молете се за нашите братя и сестри в Светите земи. Молете се всички умерени мюсюлмани и християни да се обединят срещу екстремизма във всичките му форми и да насърчават верската търпимост. Молете се християните да бъдат сол и светлина в Светите земи.

Новини: Молете се за нашите братя от Южен Судан презвитерите Ят Майкъл и Питър Рийт (съобщение от 16.06). Последното им явяване пред съда в Судан заради обвинения за тежки престъпления сред които шпионаж беше насрочено за 18.06. Има сведения че са държани в отделни килии в затвора Кобер в гр. Хартум и редовно са оковани. Mолете се те да бъдат оправдани по всички обвинения.

21.2.2017 КИТАЙ – Голяма църква в Жеджянг бе разрушена
Програмата за разрушаване на сгради чиято мишена са църквите продължава с бързи темпове в крайбрежната провинция Жеджянг като миналата седмица е била разрушена една новопостроена голяма църква.

Църква Янксия държавно призната църква в град Уенлинг беше съборена скоро след като завърши строежът й – изглежда за да се освободи място за нов път. Съобщава се че църковните водачи са дали съгласието си срещу обезщетение от властите но има сведения че са били принудени да го направят. На друго място в провинцията в Пингян християнин на име Жао Лижонг е в неизвестност вече повече от месец след като беше арестуван за това че защитава кръста на църква Пингян. Известно е че над 425 църкви са били засегнати от кампанията на местната власт под наслов „Три поправки и едно разрушаване”. Междувременно в Гуянг провинция Гижоу домашна църква беше нападната два пъти за две седмици. Единадесет християни бяха задържани по време на нападението на 24.05; когато останалите членове на църквата поискаха да се консултират с адвоката си те също бяха арестувани и бити. Оттогава всички са били освободени. Молете се още сега за това да се сложи край на кампанията срещу църквите в Жеджянг. Молете се църквите както в тази провинция така и в цял Китай включително и пров. Гижоу да бъдат като „град поставен на хълм” чиято светлина не може да бъде скрита (Матей 5:14).

Новини: Продължавайте да се молите за нашите братя от Судан презвитерите Ят Майкъл и Питър Йейн Рийт които са изправени пред смъртна присъда в Судан (съобщение от 12.05). Вчера по време на съдебното заседание в Хартум обвинителите не успяха да представят нови доказателства срещу тях. Следващото заседание е насрочено за четвъртък. По-рано този месец двамата презвитери бяха преместени в строго охраняван затвор и не им е позволено да имат посетители. Можете да подпишете петиция за освобождението им до Върховният комисар на ООН за човешките права тук: http://www.citizengo.org/en/25097-two-christian-pastors-face-execution-sudan

Молете се за освобождението на презвитер Саид Абедини който е в затвора в Иран. За него се съобщава че е бит от другите затворници; освен това са счупили масата която е използвал за изучаване. Обещали са му че ще бъде освободен ако се отрече от вярата си (съобщение от 08.05).

Има сведения че нашата сестра Ася Биби от Пакистан е с влошено здраве; прекалено е слаба за да ходи и повръща кръв. Очаква се обжалването на смъртната й присъда за богохулство да бъда изслушано от Върховния съд. Молете се тя да бъде освободена от затвора незабавно и да получи медицински грижи.

22.2.2017 ШРИ ЛАНКА – Презвитер беше отвлечен и нападнат след фалшив призив за молитва
Презвитер от област Гампаха беше отвлечен и бит след като бе подмамен от човек който поискал от него да се моли за неговa болнa роднина.

Презвитерът който е от Сапукасканда беше отвлечен от мъж който го убедил да посети болната му майка заедно с него. Но вместо това нашият брат бил доведен в едно близко място за поклонение където му казали че трябва да коленичи и да поиска прошка от религиозните водачи или в противен случай го очаква смъртно наказание. Само че когато пристигнали на мястото там в момента се провеждала церемония затова похитителят и неговите съучастници го завели в усамотен район където нанесли побой над презвитера и го заплашвали че ще разрушат църквата му ако не я затвори. След това го оставили. Партньори на Release съобщават че през последните два месеца е имало няколко инцидента при които презвитери са били тормозени бити или са им наредили да спрат църковната дейност. Молете се за църковните водачи в Шри Ланка които изглежда са главна мишена на гоненията. Молете Бог да ги закриля и подкрепя и да укрепва вярата им. Молете се Той да им дава мъдрост как да се грижат за църквите и семейства си. Особено се молете за презвитера който беше отвлечен през май.

Новини: Благодарете на Бог за освобождението на християнката Жанг Куиджуан сестра на хвърления в затвора презвитер Жанг Шаоджи от църквата в провинция Хенан Китай. Жанг Куиджуан беше освободена след като излежа 18-месечна присъда за „събиране на тълпа с цел нарушаване на обществения ред”. Тя беше арестувана заедно с брат си и още 20 други църковни членове през ноември 2013; единственият член на църквата който все още е в ареста е презвитер Жанг който излежава 12-годишна присъда за „нарушаване на обществения ред” и „измама”.

22.2.2017 Да бъдеш осъден
Да бъдеш осъден от брат и сестрае едно много тежко изпитание Божето може да убие всичко да те сломи и повалиГосподи мой отвори небесата разчупиукорътразчупи думитеразчупи всичко и отново издигни ме и дари ме с нови сили младостта на орлите във името на Исус да тичам като елена и пия вода от водоема.на Исус.Но всеки изпит има си цена проверка на Отцадали дух простителен живее вътре в тебсъжител на мирът и любовта във името на Исус.Благодаря ти Татко мой за всичко във името на Исус. Амин !

22.2.2017 Боже направи
Боже направи за синът ми най добротосто процета единствено във този час на чудо се надявам и изход най добър да бъдем благословени при влизането си и при излизането си във името на Исус.Благодаря ти че уреждаш всико по уникален начинпреминаваме на отсрешния бряг със надежда новавяра огнена и любов тъй чиста във Твое име и чест Исусе Христе.Амин

23.2.2017 ЕГИПЕТ – Бишой Булос редовно е пребиван в затвора
Молете се още сега за нашия брат от Египет Бишой Армия Булос за който бе съобщено че е бит по няколко пъти на седмица от служителите в затвора.

Изглежда надзирателите на Бишой го унижават като по този начин се опитват да го принудят да се отрече от вярата си. Адвокатът му Карам Гобриел разказва че Бишой е пребиван по няколко пъти на седмица в затвора Тора а освен това е влачен по бетонния под. Главата му е била обръсната – наказание обикновено отреждано само на най-жестоките престъпници.

Бишой в миналото познат под името Мохамед Хегази беше задържан след като се опита да документира гоненията над християните. Едногодишната му присъда за „разпространение на невярна информация” с цел да „навреди на обществения интерес” изтече през декември – но въпреки това той остава в ареста.

Освен това го очаква и присъда за „богохулство” – обвинение свързано с опита му да промени религиозната принадлежност на личната си карта на „християнин”. Адвокатът му твърди че времето отредено за разследване по това обвинение също е изтекло. Той е подал официално оплакване (относно третирането на Бишой в затвора и продължителното задържане под стража) към главния прокурор на Египет Хашам Баракат.

Молете се за незабавното освобождение на Бишой от затвора и за това всички обвинения срещу него да бъдат свалени. Молете се да му бъде разрешено да живее на спокойствие като християнин в Египет. Молете се „Господ на мира” да дава на него и семейството му „мир винаги и всякак” (2 Сол. 3:16). Присъединете се към петицията призоваваща египетското правителство да отстоява религиозните свободи заложени в конституцията на страната. Можете да подпишете петицията на адрес: https://www.change.org/p/release-s-petition-to-support-persecuted-christians-in-egypt

24.2.2017
Господиаз моля те

Господиаз моля те яви се на моята молитвена сестра в Господана която Боже ти и говори мен да избереТи мен за нея отреди ме да бъдем заедно във един екипне аз и се натрапих Божети вложи моето име в нейното сърцезатуй те моля освободи я гневаяростлошо настроениеинат във името на Исус.Говори и Божече омразазлоба и инат не се гради Царството на Бога във името на Исус.Всички сме различни Татконо колкото и да сме различни никой брат или сестра не може да съди другияТи си нашия съдияти си нашия верен приятел да извървим по пътя на миралюбовтазатуй те моля обедини ни във едно отново

25.2.2017 СУДАН – Двама презвитери са изправени пред смърт
СУДАН – Двама презвитери са изправени пред смъртна присъда защото подкрепят преследвана църква

Двама църковни водачи от Южен Судан може да бъдат осъдени на смърт ако в четвъртък съдът в Судан ги признае за виновни. Молете се те да бъдат оправдани. Пастор Питър Йейн Рийт и Ят Майкъл бяха обвинени в „нарушаване на конституционната система” шпионаж и „водене на война срещу държавата”. Освен това са обвинени в „нападение на религиозни вярвания”. Тези обвинения изглежда са основани изцяло на тяхната националност раса и вяра. Ят Майкъл беше арестуван през декември след като посети църква в Хартум; Питър Рийт беше арестуван през януари след като изпрати писмо в което пита за местонахождението на своя сътрудник. Съобщава се че властите са предложили да освободят презвитери срещу големи суми пари от тяхната църква. Според сведенията презвитерите са наказвани заради дейността си в църква Хартум Бахри която Ят Майкъл е посещавал а самата църква е претърпяла тормоз и гонения от страна на държавата. Двамата са започнали гладна стачка в затвора Омдурман на 28.04 в знак на протест срещу арестуването си. Молете се още сега обвиненията да бъдат свалени и нашите братя да бъдат освободени. Молете се също и за Божията закрила и мир над църква Хартум Бахри.

Новини: Благодарете на Бог за многото жени и момичета освободени наскоро от лагерите на Боко Харам в Нигерия; молете се те изцяло да се реинтегрират в своите общности. През последните седмици стотици бяха освободени от нигерийската армия. Досега никоя от освободените жени не е от отвлечените в Чибок през април 2014. Молете се всички които все още са в неизвестност да бъдат освободени.

26.2.2017 НИГЕРИЯ – Християни са убити при нападения над села
Тази неделя много християнски села в централна Нигерия бяха нападнати и голям брой хора бяха убити при нападения от заподозрените екстремисти от племето Фулани. Партньорите на Release разказват че екстремистите са нападнали 20 села в областта с местно самоуправление Агату в щата Бенуе и са убили повече от 30 души. Мнозина са избягали в бежански лагер в съседния щат Коги. Междувременно в област Баркин Лади в щата Плато екстремистите са нападнали няколко села в Дороуа. Партньорите на Release съобщават че нигерийската войска е отвърнала на нападението но „не е проведено разследване нито са извършени арести”. Призовавайки международната общност да се намеси за да спре кръвопролитията партньорите на Release казаха: „Докато нападенията на Боко Харам са концентрирани в североизточните щати терористичните действия на Фулани се увеличават в централна Нигерия.” Молете се още сега за нашите братя и сестри в селата в централна Нигерия. Молете се властите и армията да предприемат решителни действия за да прекратят тези нападения и да защитят уязвимите християнски общности.

Новини:

 • Молете се за адвоката от Пекин Гао Жишенг който остава под домашен арест 10 месеца след като беше освободен от затвора. Той беше освободен през август след като като излежа 3-годишна присъда в отдалечената провинция Ксинджянг за „подстрекателство към подкопаване на държавната власт” но е останал под 24-часов надзор в дома на родителите на съпругата си. Благодарете на Бог че здравето на Гао се подобрява и продължавайте да се молите той да може отново да се събере със семейството си.
 • Молете се за оправдаването на пасторите от Южен Судан Майкъл Ят и Питър Йен Рийт които са изправени пред съда в Хартум. Разглеждането на делото насрочено за миналия четвъртък беше отложено за 19.05. защото обвинителят не доведе свидетеля си. Двамата пастори бяха обвинени в редица престъпления някои от които се наказват със смърт.

26.2.2017 Братя и сестри в Господ
Братя и сестри в Господаимам нужда от вашата подкрепа за изцеление.Бог да снабди всичките ви нужди в Христос.Амин.

26.2.2017 Бог да снабди
Братя и сестри в Господаимам нужда от вашата подкрепа за изцеление.Бог да снабди всичките ви нужди в Христос.Амин.

27.2.2017 Страх от отвличане сред християните в Малайзия
Трима християни са изчезнали в Малайзия. Техни приятели се опасяват че са отвлечени понеже са взимали участие в църковни дейности.

Според сведенията брат Раймонд Кох е бил отведен от колата си в града Петалинг Джая миналата седмица. Други двама презвитер и неговата жена чиито имена не са известни са безследно изчезнали от месец заявяват партньори на Релийз (Release International). Раймонд чийто произход е от Китай е получавал заплахи от джихадисти преди изчезването си. Властите отричат да имат каквато и да е информация относно случаите с изчезналите. Християните в Малайзия са все повече засегнати от нарастващите заплахи към религиозната свобода. Парламентът в момента води дебат за приемането на законопроект чрез който се предлага част от ислямският стриктен наказателен кодекс да бъде вмъкнат в законовата система на страната. Министър-председателят Наджиб Разах подкрепя законопроекта очевидно за да спечели благоразположението на крайните мюсюлмани преди изборите следващата година.

* Молете се за незабавното освобождение на брат Раймонд както и на другите двама християни които са отвлечени.
* Молете се Бог да даде Своя мир на семействата на отвлечените християни включително съпругата на Раймонд Сузана както и на техните деца.
* Молете се Божиите люде да останат твърди във вярата си във време когато ислямският политически ред набере инерция в Малайзия.

НОВИНИ: Продължавайте да се молите за презвитер Андрию Брунсон от Америка който е в затвора в Турция от октомври миналата година заради фалшиви обвинения за връзки с терористи. Миналата седмица сенатски комисии изпратиха писмо подписано от 78 члена на Конгреса към турския президент Реджеб Таип Ердоган молещи за безусловното освобождение на Андрю. Молете се той да бъде освободен незабавно. Сътрудници на Релийз в Пакистан издигат нужда за молитва – за християни които са обвинени в убийството на двама души които са били заподозряни в участие в самоубийствена бомбена атака над две църкви в Юханнабад Лахор през март 2015. Двамата са убити по време на протести след експлозивните вълни: по-късно започна да се твърди че двамата са невинни а 42-ма християни бяха обвинени в тяхното убийство. Тази седмица адвокати оспорват делото на 32-а от тях в Антитерористичния съд в Лахор. Молете се тези 32 мъже да бъдат освободени. Молете се Бог да подкрепи също и техните представители.

28.2.2017 Индия – Ще отвърнете ли както направи Барту?
Барту (християнин от Индия) е платил максималната цена за да откаже да се отрече от вярата си в Исус. Той и неговата жена са били принудени да стоят прави в езеро в студена вода до вратовете с вързани ръце за 7 часа. В Джаркханд Индия където те живеят температурата на водата може да падне под нулата през зимата.

Когато на следващата сутрин местни селяни ги извадили от водата започнали да ги бият много пъти за да ги принудят да се върнат към традиционните религиозни вярвания. Двойката отказала да направи това. Жената на Барту е оцеляла но Барту е починал известно време след това.

Молете се за семейството на Барту което е останало в селото въпреки смъртните заплахи които са получавали.

Барту 50- годишен е повярвал преди 10 години и е бил подложен на интензивни гонения през последните три години. Местни селяни са го принуждавали да взима участие в местни култови церемонии заплашвали са го и според сведенията са замърсявали питейната вода на семейството.

Първоначално Барту и жена му заедно с двамата им сина и снаха им са напуснали селото но скоро след това са се върнали у дома. Полицията отказва да предприеме решителни действия по въпроса като казва че смъртта на Барту е предизвикана от „естествени причини“ и предлага селяните да възобновят „мирните си разговори“.

Безпомощен да се намеси Бенесуар е гледал баща си Барту докато е бил във водата. „Селяните продължаваха да питат баща ми дали е готов да се откаже от вярата си в Христос а той повтаряше да отговаря: „Няма да се отрека от Христос. Ще продължавам да вярвам в Него и до последния си дъх.““

Прославете Бог за твърдата вяра на Барту и неговото семейство. Девет други семейства повярвали в Христос са се отказали от вярата си поради гоненията.

* Молете се желанието на Барту да умре заради вярата си да насърчат другите семейства да се върнат към Христос.

* Молете се останалите хора в селото също да бъдат докоснати от свидетелството на Барту и да приемат Божията любов и благодат.

* Молете се за всички християни по цяла Индия където нетърпимостта към християните очевидно нараства. Молете се Бог да ги преизпълни със Своята любов и мир и да им даде кураж да останат твърди във вярата си.

28.2.2017 Помолете се за Данчо
Помолете се за ДанчоЕвгени и Нина за вяряпокаяние и кротост.

28.2.2017
Божевъзстанови

Божевъзстанови Душе Святи Чисти силите ниизпълни със младостта на орлитеизлей във изобилие Твоя мирот Твоята Любовблагодат върху благодат всеки член от нашето семейство да бъде изпълнен със Духът Ти Свят във името на Исус.Амин и Алелуя !