Молитвени нужди (Януари 2020)

Молитвени нужди (Януари 2020)

В понеделник, Боко Харам нападат християнската общност Куда в Нигерия, нахлувайки от къща в къща и убивайки 25 човека.
Призовават ни да се молим за скърбящите семейства.

On Monday, April 29, around 8 pm, Boko Haram fighters invaded a Christian community in northeastern Nigeria.

 


 Ето за кого и за какво се молим …

Това са децата от църква Сион в Шри Ланка минути преди нападението, при което умират 22 от същите тези деца.

Малко преди взрива учителят им ги пита дали са готови да умрат за Христос, при което всички вдигат ръце. 


 Молим ви, застанете с нашите братя и сестри в Шри Ланка, които се нуждаят от нашата подкрепа след Великденските бомбени нападения срещу църкви и хотели, които убиха над 320 души. Партньорите ни казват, че вярващите в Шри Ланка са дълбоко разтърсени от координираните атаки в неделя. Също така призоваха за спокойствие, тъй като масовите погребения се проведоха в национален ден на траур. Други бомбени устройства също са били открити и обезвредени.

Молете се за всички засегнати: за онези, които са в траур и за повече от 500 ранени.

Експлозиите – повечето от тях самоубийствени атаки – се случиха по време на Великденски богослужения в църквата „Св. Антоний“ в Коломбо, църквата „Себастиан“ близо до Негомбо, църквата „Сион“ в Батикалоа и три туристически хотела в Коломбо. Някои от взривовете бяха на разстояние повече от 180 мили, но бяха почти едновременни. Беше обявено извънредно положение и бяха арестувани 40 заподозрени. На 23.04. Ислямска държава признава отговорността за нападенията, докато правителството на Шри Ланка обвинява местната ислямистка екстремистка група „National Thowheed Jamaath“. Преди това преследването на християните в Шри Ланка до голяма степен е било в ръцете на твърдолинейни будисти и най-вече в селските райони. Мюсюлманите също са преследвани.

* Молим ви, молете се, християните в Шри Ланка да познаят Бога като своето „прибежище и сила, изпитана помощ в напасти” (Псалм 46:1-3).
* Помолете Бог да изцели пострадалите и да утеши онези, които скърбят. Молете се, за да познаят силата на Неговото възкресение (Филипяни 3:10).
* Молете се християните да не се сблъскат с обичайните препятствия при погребването на своите близки. Нашите партньори казват, че на християните често им се отказва достъп до семейни парцели в будистките гробища и им се отказва финансова помощ за погребенията, която будистите свободно дават.
* Молете се хората на Шри Ланка да се прилепят към единството и мира и да отхвърлят омразата и отмъщението.
* Молете се Бог да има милост към отговорните за нападенията – те също да дойдат до покаяние и вяра в Него, Спасителя на света.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Продължавайте да се молите за оцелелите от бомбените нападения в църквата в Сурабая, Индонезия, миналия май, в който бяха убити поне 14 души: шестима членове на едно и също семейство, които наскоро се завърнали от Сирия, извършиха самоубийствени нападения. Наскоро женени двойки бяха осъдени за „подкрепа на тероризма“, укривайки експлозиви.

  • Молим ви, молете се, нашият брат в Пакистан, Зафар Бхати, да бъде освободен. Той обжалва доживотна присъда за „богохулство“.
  • Mолим ви да продължавате да се молите за безопасното завръщане на брат Реймънд Кох, който изчезна през февруари 2017 г. Скорошен доклад на Комисията по правата на човека на Малайзия идентифицира “специален клон“ на полицията като вероятно заподозрян за отвличането му.

 


 Американският мисионер Уейн Годард е бил убит с няколко изстрела във вторник вечерта в дома си. Той е работил с местните жители повече от 25 години за организацията на мисия „Етнос 360“, известна преди като „Мисия на новите племена“ (NTM).

Американският мисионер Уейн Годард е бил убит с няколко изстрела във вторник вечерта в дома си. Той е работил с местните жители повече от 25 години за организацията …

 


 Правителства и групировки дават милиарди за да придобият оръжия, които много често просто отказват да работят или пропускат целта си.

А на нас Бог ни е дал уникално лесен, бърз и безплатен достъп до най-мощното оръжие във цялата вселена – молитвата. Няма как да победим в тази духовна война без духовни оръжия.

А, че сме във война говори и Божието Слово като казва: „Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне на крепости.“ (2 Коринтяни 10:4) 


 Кога Църквата ще признае жертвите на исляма за мъченици на Християнската вяра?

Сутринта на Великден се събудих преди изгрев слънце, за да се подготвя за първата служба за празника. Това…

 


 Някой беше казал, че когато едно цвете се стъпче то издава най-силно аромата си. Благодарен съм, че изкупителната жертва на Господ Исус Христос за всички нас продължава да ухае и да ни бъде пример за подражание. 


 Католическото честване на Възкресение Христово мина, но да не забравяме, че православната църква в Близкия изток ще празнува този светъл празник тази неделя. Нека продължим да се молим за Божията закрила и защита на християните в Близкия изток и по специално за нашите братя и сестри в Египет. 


 https://www.christianpost.com/news/pure-genocide-over-6000-nigerian-christians-slaughtered-mostly-women-children.html?fbclid=IwAR14SsQKVFtQOBT8yZ_sDTihvSj8-zvbizJn2VOV9QhNW-a_f5zKEj0lWVo

Church leaders in Nigeria have said that Christians are experiencing „pure genocide“ as 6,000 people, mostly women and children, have been murdered by Fulani radicals since January.

Чист Геноцид: Повече от 6 000 нигерийски християни, повечето от които жени и деца, са обезглавени от радикални фулански екстремисти от месец януари досега.

Господи Всемогъщи и Праведни, молим те в името на Исус Христос да спреш този геноцид и убийството на толкова християни в Нигерия. Молим те за твоята защита и протекция на всички наши братя и сестри в Нигерия и съседните страни, както и за твоята утеха на близките на загиналите. Молим те да изобличаваш за грях, правда и съдба извършителите на тези убийства и жестокости. Молим те за спасението на тези фулани, който си определил за спасение, и за възпирането на всички останали, които отхвърлят твоята благодат. Молим те да подбудиш правителството да вземе адекватни мерки за въдворяване на мир и ред в северна Нигерия. Молим те да помогнеш на близките на жертвите да намерят сили да простят на извършителите на убийствата. Молим те в святото име на Господ Исус Христос! 


 На петата годишнина от отвличанията в Чибок, Нигерия, все още липсват 112 момичета. Майките, с които е говорено, казват, че никога няма да се откажат от надеждата за завръщането на дъщерите си. Можем да се молим за тези майки и дъщери.

Five years after Chibok, families have not given up hope of one day reuniting with their still-missing daughters.