Молитвени нужди (Юни 2019)

Молитвени нужди (Юни 2019)

В Близкия изток бе подписан исторически междуконфесен завет, а основните медии бяха почти напълно мълчаливи за него.

Шейх Ахмед ал-Таеб се счита за най-важния имам в сунитския ислям – той пристигна на церемонията по подписването в Абу Даби с папа Франциск хванати „ръка за ръка в символ на междурелигиозното братство“. Но това не беше само церемония за католици и мюсюлмани.

Според британски източник на новини, подписването на този договор е направено „пред глобална аудитория от религиозни лидери от християнството, исляма, юдаизма и други религии“.

С други думи, имало е съгласувани усилия, за да се гарантира, че всички религии на света са представени на тази среща.

Според официалния уебсайт на Ватикана, за подготовката на този документ е била необходима голяма подготовка. От Ватикана също така насърчават вярващите от всички религии „да се ръкуват, да се прегърнат, да се целунат и дори да се молят“ заедно.

В този документ се говори много и за мир, но това далеч не е всичко.

Отново и отново, думата „Бог“ се използва за едновременно идентифициране на Аллах и Бог на християнството. 

Ето пример за това: Ние, които вярваме в Бога, в срещата ни с Него и Неговото решение (на съда), въз основа на нашата религиозна и морална отговорност и чрез този Документ, призоваваме себе си, световните лидери, както и архитектите на международната политика, и световната икономика, да работим усилено за разпространяването на културата на толерантност и на живот в мир помежду ни. Също така искаме намеса възможно най-скоро, за да спре проливането на невинна кръв и да се сложи край на военните конфликти, упадъка в околната среда и моралния и културен упадък, който светът понастоящем преживява.

Също така документът също смело заявява, че „разнообразието от религии“, което виждаме в света, е „по Божия воля“.

 


 Според МОН и МЗ тя не е достигнала до деца и е попаднала по погрешка в училищата

Образователните брошури с гей двойки, които доведоха до скандал, не са достигнали до деца и са попаднали по погрешка в училищата. Това казаха от МЗ и Министерството на образованието в „Тази сутрин”.

„Минимален брой са училищата, до които е достигнала брошурата, според нас. Сигналът е подаден своевремнно“, каза Татяна Предова, експерт от дирекция „Приобщаващо образование“, МОН.

В Езиковата гимназия в Ямбол брошурата попада още през декември. По данни на здравното министерство печатни материали са получили и в Монтана, Видин и Кърджали. Още вчера здравният министър Кирил Ананиев определи случилото се като провокация.

„Тези материали са единствено за разпространение в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране, за таргетната група мъже, които правят секс с мъже, те не са за разпространение в училищата в страната. Указанията са ясно дадени, работи се на терен с целевата уязвима група”, поясни Д-р Тонка Върлева, директор,“Промоция и профилактика на болести и зависимости“, МЗ.

Д-р Върлева поясни и че няма как да е свързана с „джендър” идеологията, защото брошурата е създадена отдавна.

„Любов без последствия“ е издадена за първи път преди повече от 10 години. Финансира се от Глобалния фонд на ООН. За последно е актуализирана през 2017 г. Целта ѝ е да запознае хомосексуалните мъже с рисковете от заболявания, предавани по полов път.

bTV потърси за коментар д-р Елена Кабакчиева – председател на фондация „Здраве и социално развитие“, която е изготвила брошурите. Според нея са подбрани така снимките, че не само да привлекат, но и да задържат вниманието.

От гражданска инициатива „Поход за семейството“ обаче казаха, че снимките са с порнографско съдържание, а контрол липсва. „Няма достатъчен контрол, виждаме увеличаващ се натиск от страна на европейските институции и лобита да прокарват „джендър” идеологията в училищата”, каза Ивайло Тинчев, гражданска инициатива „Поход за семейството.

 


 Молим ви, молете се смело с нас за този воин за Христос. Миналата седмица полицията е нахлула в дома на 26 годишния иранец Сина Молоудиан, който е оставил исляма за да следва Исус. 26 годишният е бил бит, арестуван и откаран на неизвестно място. Според съобщенията Сина е бил „под наблюдение от месеци“.
Издигнете името му заедно с хилядите други в Иран тайни строители на Царството. 


 Продължете да се молите с нас, Бог да развърже веригите на американския пастор Андрю Брансън.
На фона на съобщенията за предпазлив оптимизъм, че той ще бъде освободен на следващото заседание на 12 октомври, днес турският президент Ердоган каза: „съдилищата ще решат съдбата на Брансън, а не политиците“. Ако бъде осъден, Андрю е изправен пред 35 години затвор – по същество доживотен затвор за 50 годишния пастор. 


 Според източници, Върховният съд на Пакистан ще обяви утре решението си по обжалваното през 2014 г. дело на Азия Биби.
Решението ще бъде обявено от три членен състав в 9 часа сутринта местно време (6 часа българско време). Съдът отложи решението след окончателното обжалване на Азия, което беше изслушано на 8 октомври.
Моля, молете се за решението на съда и за това, което ще се случи с Азия Биби след това. 


 Да станеш християнин в Иран е изпълнено с опасност, както ясно показва неотдавнашният арест на много вярващи с мюсюлмански произход. Още двама бяха задържани в Шираз и Есфахан през януари. Това е само последната вълна от арести, насочени срещу християнската общност, която започна в края на миналата година. Повечето от задържаните имат мюсюлмански произход.

 

Молим ви, молете се за нашите братя и сестри зад решетките в Иран.
На 25 януари 64-годишният Исмаил Магребинеджад бе арестуван в Шираз, а служителите по сигурността конфискували неговите лаптоп, телефон и християнски книги. По-късно той бил освободен под гаранция. Два дни по-рано Сина Моудуян, който е само на 26 г., беше арестуван в Есфахан в семейния им дом. Служителите от разузнаването разбили вратата и арестували Сина пред родителите му. Свидетели съобщиха, че са виждали Сина с натъртвания по лицето му, когато го изтегляли от къщата. По-късно позвънил на родителите си, за да каже, че е задържан в затвора в Дастгерд.

* Молете се, затворниците заради вярата в Христос скоро да бъдат освободени и върнати на техните семейства. Молете се Бог да ги поддържа и укрепва.
* Молим ви, молете се вълната от арести да спре.
* Издигайте в молитва държавните служители, ангажирани с арестуването на християните молете се те да бъдат докоснати от силното свидетелство на Божия народ в Иран и от преодоляващата всичко вяра. (Източник: Middle East Concern)

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Благодарете на Бога, че пакистанският християнин Перваиз Масих е оправдан, повече от три години след като бизнес съперник го обвинил в богохулство. Съдията от невърховен съд постановил оправданието на Перваиз, но разпоредил възможно подновяване на делото в бъдеще. Молете се Бог да възстанови на Перваиз и на неговото семейство всичко, което е било взето от тях. Съпругата на Перваиз, Зариена, била толкова силно пребита по време на полицейски разпит, че не можела да ходи. В резултат на това тя не е била напълно в състояние да се грижи за тригодишното дете на двойката, което било загубено и по-късно е било намерено удавено. Точната причина за трагичното удавяне остава загадка. (Източник: VOM Canada)

Молим ви, продължете да се молите за нашата сестра Ася Биби, за която се съобщава, че е все още в Пакистан и продължава да бъде охранявана от държавни служители. Молете се тя да може да напусне страната и да се събере отново със семейството си, както постанови Върховният съд миналия месец при потвърждаването на оправдателната й присъда. (Източник: Premier) 


 http://lidersko.info/nay-loshata-zasega-godina/?

“Най-лошата засега година“: Първите 50 страни, в които е най-трудно да си християнин Ислямският екстремизъм

 


 Ислямистка партия в Пакистан заплашва да подтикне към национално безредие ако Азия Биби бъде освободена от смъртната присъда.
Молим ви молете се, могъщата ръка на Господа (Изход 14:31) да задържа усилията на ислямистите да всеят насилие и безредие в Пакистан. Молете се мюсюлманите, които искат Азия Биби да бъде екзекутирана, да бъдат изобличени, и както апостол Павел, да имат среща със Сина на Бог и да осъзнаят, че Той е този, който наистина преследват. Застъпете се и за Имран Кан, тъй като той е изправен пред силен натиск от страна на ислямистите; молете се да изпълни обещанието си от изборната победа, да защитава правата на малцинствата. 


 Тъмнината е реална. Преди два дни, пастор в Колумбия, известен с това, че е работил с местни младежи за да не се присъединят към престъпни въоръжени групи, е бил застрелян връщайки се от църква. Да се молим за утехата на близките на пастор Молина и за защитата на младежите с които е работил.

Known for his passion for preaching the Word of God, Pastor Leider Molina was a youth leader known for actively serving his community and church.

 


 Има апел да се молим за 55-годишният християнин Адиб Яса, който е отвлечен в Египет миналия петък, когато въоръжени хора са спрели автобуса в който е пътувал.

Докато бунтовниците проверявали личните карти на всеки пътник, открили, че Адиб е християнин (религията е посочена в египетските лични карти), като са го смъкнали от автобуса и отвели със себе си. Оттогава никой не го е чувал.

На пътниците мюсюлманите е било позволено да продължат по пътя си. По късно семеството на Адиб е било информирано за станалото. Нека имаме в молитвите си нашите братя и сестри в Египет, които ежедневно се сблъскват с гонения.