Молитвени нужди (Октомври 2019)

Молитвени нужди (Октомври 2019)

В началото на 2018 г. тялото на пастор Гидеон Периасвами е намерено увиснало от сламения покрив на къщата му – седмица след като се е оплакал на полицията за противопоставяне от радикални индуси.

Ужасяващите атаки в цяла Индия ни показват дълбочината на преследването, пред което са изправени нашите братя и сестри.

Апелират ни да се молим за тялото Христово в Индия, за църковните лидери, и за:

– Християнските обръщенци от индуизма, които са принуждавани да се върнат към своята национална религия.
– Божието снабдяване и защита, тъй като те проповядват евангелието на места с анти конверсионни (забраняващи обръшането от една в друга религия) закони.
– Момичетата християнки, поставени под домашен арест от техните семейства заради вярата им. Да бъдат насърчавани в тяхната вяра и техните семейства да познаят Господа.
– Правителството на Индия да се отвори за по-голяма религиозна свобода.

The world’s second most populous country is now the 10th most dangerous country for Christians.

 


 Режимът в Иран са арестували 114 християни за една седмица заплашвайки онези, които искат да празнуват Рождество Христово. Нека ги имаме в молитвите си.

In the last seven days, police in Iran have reportedly arrested 114 Christians. The onslaught of arrests is part of the government’s attempt to “warn” Christians against sharing their faith over Christmas,

 


 Арестуваният пастир Анатолий отива на съд за водене на „незаконно поклонение“!

Много църкви в източна Украйна са престанали да се събират, след като руснаците подкрепили забраняването на църковните събирания.
Лидерите на бунтовниците в самопровъзгласената Луганска народна република, иззети от Украйна през 2014 г., обявиха за незаконни всички нерегистрирани религиозни групи. Всички молби от протестантските, адвентните и петдесятните църкви са отхвърлени: 48-те баптистки църкви в региона не са законно регистрирани.

Молим ви, молете се за нашите братя и сестри в Украйна, докато те ще могат да се събират.
Баптистките ръководители казват, че спазват забраната, защото се страхуват, че службите им ще бъдат нападнати или те ще бъдат арестувани. Други църкви също са затворени и някои пастори са напуснали региона. Местните християни вярват, че са под наблюдение.
Вече някои баптистки ръководители са били обект на преследване. Пастир Анатолий изправен пред съда за водене на „незаконно поклонение“, след като бунтовническите бойци нахлули миналия месец в църквата „Път на спасението“ в Луганск. Бойци казват, че са открили забранена „екстремистка“ литература в църквата – местните християни казват, че е била подхвърлена.

Поддържаните от Русия бунтовници контролират около една трета от украйнската област Луганск и около половината от съседния Донецк.

* Помолете Бог да даде мъдрост и сила на църковните ръководители в Луганската област.
* Молете се християните в района да намерят алтернативни начини да се срещнат и да имат общение.
* Благодарете на Бога, че управлението на този регион – и на целия свят – е на Неговите рамене и че „във всичко Бог съдейства за доброто на онези, които Го обичат“ (Римляни 8:28).

(Източник: Форум 18) 


 Досега през тази година имаше рязко засилване на нападенията срещу християните в Индия и мнозина се опасяват, че нещата могат да се влошат със задаващите се на хоризонта избори. В първите два месеца на 2019 г. са регистрирани 77 случая на омраза и насилие срещу християни, в сравнение с 49 случая спрямо същия период на миналата година, твърди Комисията за религиозна свобода на Евангелското дружество на Индия (RLC-EFI). Това включва две убийства от маоистки екстремисти миналия месец, една в Одиша и една в Чхатисгарх. Християните се опасяват, че насилието може да се увеличи сега, след като изборите са започнали на 11 април.

Молим ви, молете се за мир и защита за индийските християни.
В много случаи християните биват преследвани от онези, които трябва да защитават правата им. Съобщава се, че в Тамил Наду полицията се е присъединила към хиндусите, които забранявали на nристияни да се срещат за поклонение, минавайки от врата на врата. Презвитер в Утар Прадеш Синдху Бхарти бил пребит до безсъзнание от полицията, след като го арестували, заедно с още петима членове на църквата по време на неделното им събиране. Всичките шест християни били обвинени в „намерения за обида на религиозни чувства“, осквернявайки място за поклонение и бунтове. Миналата година RLC-EFI документира 325 инцидента срещу християни в Индия – 40% от нападенията се случват в Утар Прадеш.

* Мол
им ви, молете се за мир и закрила за Божия народ в Индия. Молете се Бог да възобнови в тях твърд дух (Псалм 51:10).
* Молете се новото правителство, избрано тази пролет, да предприеме решителни действия за поддържане на религиозната свобода за всички индийски граждани.
* Прославете на Бога за вярата на нашето християнско семейство в Индия. Много църкви продължават да разпространяват евангелието, въпреки предупрежденията и заплахите. Молете се Божието слово да докосне сърцата на преследвачите.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължете да се молите за нашето китайско семейство в Ченгду, Сичуан, където служителите продължават да преследват членове на местна църква. Лиу и Син, които са съпруг и съпруга, са били бити и измъчвани от местната полиция на 2 март – и когато се върнали в апартамента си, им било казано, че са били изгонени. Длъжностни лица от Ченгду оказват натиск върху няколко наемодатели да изгонят християнски наематели, включително семейството на презвитер на църквата, Су Бингсен, който е задържан от декември.

Нека държим нашата пакистанска сестра
Ася Биби в нашите молитви. Партньорите ни, съобщават, че здравето на Ася е стабилно. Нейната дъщеря Ейшам заяви пред британските медии, че призовава пакистанския премиер да позволи на майка й да напусне страната. Длъжностни лица все още блокират депортирането на Ася от Пакистан, въпреки че нейното оправдаване е потвърдено. Семейството й вече е в Канада. 


 Молят ни да издигнем пред Бога съпругата и семйството на пастор Ятау, които са държани в плен в ръцете на жестоки похитители. Да се молим за сила и смелост и за тяхното скорошно освобождаване.

Пастора е убит, а семейството му е отвлечено, след като на 7 февруари в щат Замфара, северна Нигерия, въоръжен е стрелял по тяхната кола.
Колата на пастор Антъни Идрис Ятау е излязла от пътя след стрелбата, а той и семейството му са били издърпани. Тялото на пастора е било намерено два дни по-късно, на 9 февруари, но местонахождението на неговата съпруга, три деца и две доведени сестри са неизвестни към момента.
Според местен източник похитителите държат децата на отделни места и са поискали откуп за освобождаването на семейството.
„Всеки е тъжен в момента и се страхува за живота на членовете на неговото семейство. Службите за сигурност знаят за случая, но все още няма нищо“, споделят източници.
Пастор Ятау, който е оцелял след по-ранно отвличане през септември 2006 г., е пътувал от служението си в Сокото до ново място, където е бил поставен в Кацина, на около 250 мили, когато се е случило нападението.
Замфара е печално известна с отвличания и нападения от въоръжени групировки на фулани, които тероризират християнските земеделски общности. Баронеса Кокс, подкрепяща Barnabas Fund, която е повдигнала въпроса за нападенията на Фулани в Камарата на лордовете на 17 юли 2018 г., казва, че сега бойците са толкова добре въоръжени, че някои смятат, че могат да воюват за Боко Харам, ислямистката групировка, която иска да изгони християните от северна Нигерия.

A pastor was murdered and his family kidnapped after gunmen opened fire on their car on 7 February in Zamfara state, northern Nigeria.

 


 Северна Корея съобщава за недостиг на храна от 1,4 милиона тона и намалява наполовина вече неадекватните дневни дажби. Църковните лидери казват, че без храна църквата не може да функционира.

Нека се молим за снабдяване с храна, както на християните, така и на всички останали страдащи от тоталитарния режим в Северна Корея.

Christians in North Korea and other places around the world who are living in extreme poverty are struggling to survive. Learn how you can help provide lifesaving food and critical resources to brothers and sisters suffering for their faith where the need is greatest.

 


 Една добра новина за освободени 79 ученици християни, който са били похитени в Камерун. Истината е, че нашите молитви имат много по-голяма сила и обхват, отколкото даже и си мислим. Благодаря ти Виолета за този материал. Бог да ви зарадва тази седмица! Благословения!

The 79 school children kidnapped by unidentified gunmen from a school in Cameroon have been released, but two of the three staff members abducted are still being held, said a church official.

 


 Братя и сестри, нека се молим за освобождаването на този уличен проповедник, който е арестуван в Лондон вчера. 


 В деня на християнското семейство можем да се молим за 20 християнски семейства от Лаос, на които местния областен управител им е дал един месец срок за да напуснат селото си в северен Лаос или да бъдат вкарани в затвор, след като заявил, че християнството е „чужда религия“.

A regional governor gave 20 Christian families one month to leave their village in northern Laos or face jail, after claiming Christianity is a “foreign religion”.

 


 Слава на Бога! Пастор Андрю Брансън е освободен. Благодарим ти Исус!

Open Doors USA is relieved to hear of Pastor Andrew Brunson’s release from house arrest to freedom