Молитвени нужди (Юни 2011)

Молитвени нужди (Юни 2011)

Пакистан – Евангелисти са заплашвани и разследвани
Мюсюлмански лидери в отдалечена пакистанска община наскоро са заплашили Салман, казвайки му да спре работата си по разпространяването на евангелска литература “за да не види последствия в бъдеще.“ Казали са му, “добре знаем с какво се занимаш на това място; Опитваш се да обърнеш мюсюлманите в християни. Предупреждаваме те да спреш с тази дейност.“ Непоколебим от техните заплашвания, Салман смело отговорил, “Аз съм тук понеже моя Бог ме е изпратил. …Когато Господ ми каже да напусна това място, ще го направя, но дотогава няма да напусна.“ В друг пакистански град, длъжностни лица са посетили офиса на евангелист и са разпитали дали християни се занимават с обръщането на мюсюлмани към християнството. Служителите на реда също са разпитвали за източниците на финансиране на евангелистите. Християните които работят в офиса сега се разследват, като властите следят тяхната кореспонденция. Да се молим Бог да даде мъдрост и да опази всички, които разпространяват Евангелието в Пакистан.

Судан – Растящо насилие в Судан
Интензивни боеве са избухнали по продължение на границата между Северен и Южен Судан. Очевидци съобщават, че десетки цивилни са били убити и повече от 60 000 са изселени от домовете си. Две църкви в областта, построени от християнското служение “Дара на Самарянина“ (Samaritan’s Purse) са били изгорени и голям брой бомби са били хвърлени около временното летище използвано от организацията за подпомагане на населението. Атакуващите също са ограбили дома на няколко от служителите и са запалили техните работни помещения. “Църкви и пастори са сред техните преки мишени,“ казва един от пасторите. Подновеното насилие идва в критичен за историята на Судан момент, когато Южен Судан се подготвя да стане независима държава на 9 юли. Ако боевете продължат, може да се стигне до поредната гражданска война. Да се молим за мирния преход на власта. Да се молим християните в Южен и Северен Судан да чакат с надежда в Господа.

Афганистан – Християнин е обезглавен
Наскоро публикуван материал показва как четирима афганистански бойци обезглавяват мъж, за който се твърди че е християнин от провинцията Херат. Бойците, който твърдят че са Талибани, хващат Абдул Латиф в неговото село близо до град Енжийл. На видеото, мъжете, чийто лица са покрити с шалове, цитират стихове от Корана докато притискат Латиф към пода. Те четат обвинение, което се отнася към Сура 8:12 „Който смени религията си трябва да бъде екзекутиран.“ Един от бойците пробожда Латиф във врата с нож, а мъжете крещят продължително “Алах Акбар! (Бог е велик) докато той е напълно обезглавен. След това те поставят главата на Латиф на своите гърди. Християните в Афганистан предупреждават за ужасни последици за вярващите когато американските сили напуснат Афганистан. “Ако американските войници не са в Афганистан, талибаните ще вземат властта,“ казва за списание “Светът“ християнинът от Афганистан Обаид С. Крист. „Ние ще бъдем в същата ситуация, както през 1990те, когато руснаците напуснаха Афганистан, и ние имахме гражданска война в която милиони бяха убити.“ Да се молим за защитата на християните в Афганистан. Да се молим и други Афганистанци да намерят надежда и мир в Христос във време, когато очакват повече насилие. Да се молим Бог да даде мъдрост на тези, от които зависи бъдещето на Афганистан.


Братя и сестри, имам спешна нужда от голяма молитвена подкрепа. Накратко , аз съм от тези които кризата удари. Имам заем , който не мога да изплащам. В момента банката ще завежда дело срещу мен. Имам една къща за продаване, моля Ви нека Бог се намеси и продаде тази къща. Тя ще ме спаси от пълен провал. В голяма депресия съм , нямам пари дори за лекарства. Моля се за чудо!!! Моля Ви подкрепете ме! Благодаря на Бог за всички Вас..


Мили братя и сестри, моля ви да имате в молитвите си Боби и Наталия, които от много години мечтаят за своя рожба..Бог се грижи за всички нас, нека Неговата милост слезе над това семейство и да ги дари с това, което е по Неговата воля. А тя е най-доброто за всеки! Благославям ви в името на Исус!


Мили хора, чувствам се подтисната и маловажна, сякаш нищо добро не е за мен..Това е лъжа от противника на душите ни, но имам нужда от вашата любов и молитвена подкрепа за освобождение и изцеленеие на душата и телесните болки, които започнаха да се умножават! Благодаря ви предварително и нека всеки от вас да бъде благословен и укрепен във вяра. Благословени да са и тези, които се грижат за сайта!


Братя и сестри, Цветанка Велева бе оперирана от тумор в главата и сега продължава на химиотерапия. Нека милостивия Бог да направи път в сърцето на Цветанка и вярата, която тя има нека Бог да я обърне в спасителна такава. Само Бог може да вземе тази ситуация и да я обърне в чудо…Предварително ви благодаря за молитвите…Бъдете благословени!


Да се молим за пострадалите в катастрофата с линейката,нека Бог им даде изцеление.


Братя и сестри, молете се за моето здраве – имам преглед при хирург за израстьк на венеца ми .Нямам застраховка ,не взех мерки навреме, засега не мога да си отида в Бьлгария.Нека се молим Бог дами даде изходен пьт, милост и изцерение в името на Нашия Господ Исус Христос ! Благодаря ви за подкепата ! Слава и почит на БОГА !


Застъпете се с мен пред Бога за моят внук, който е на 7 год. и има голями проблеми с общуването и поведението, агресивен е и няма приятели, затворен е и не умее да изразява чувства, напикава се нощно време и живее в свой свят, в който не допуска никой. Детето има крещяща нужда от помощ, защото състоянието му се задълбочава. Бог да покаже милост към него и неговите родители и да го излекува от това му състояние!


Мили хора,братя и сестри подкрепете ме в молитва -моля се агресията на мъжа ми към мен,към сина ми и към близките ми да из4езне и да се пре4упи.Да се вразуми и да бъде по-смирен и по -добър!Моля те БОЖЕ,помогни на цялото ни семейство и нека вси4ки раздори се превърнат в мир и разбирателство!Благодаря!


Мили хора, нуждая се от вашата подкрепа в молитва..Атаките на подтиснатост, малоценност и тъга стават все по-дълги. Противникът атакува вярата ми чрез ближния. Благодаря ви за подкрепата! Нека Бог да благославя семействата ви!