Молитвени нужди (Ноември 2010)

Молитвени нужди (Ноември 2010)

АФГАНИСТАН – Християнин в затвора отказва да се отрече от вярата си
На държания в затвора афганистански християнин Шуаиб Асадулах, наскоро му е била предложена свободата, ако се отрече от вярата си. Въпреки всичко той е останал непоколебим. Шуаиб е в затвора от 21 октомври, когато е бил арестуван за даването на Нов Завет на друг мъж в Мазар-е-Шариф, град в Северен Афганистан. Шуаиб е очаквал смъртно наказание, когато му произнесли присъдата на 4 януари, но упражненият натиск от международната общност е накарала Министъра на правосъдието да се намеси в негова защита. Съдът се произнесъл, че Шуаиб ще трябва да престои в затвора поне още 6 месеца, като според запознати със случая доктори са употребявали медикаменти за умствено-изменение на 26 годишния християнин. По време на цялото това изпитание, Шуаиб останал твърд в своята вяра. Той е казал, че изцяло е оставил живота си в ръцете на Исус и, че ”без вярата си, не бих могъл да живея”. Шуаиб е помолил да се молят за спасението на семейството му. Да се молим също международната намеса да повлияе на съдебната система в Афганистан за бързото освобождение на Шуаиб, заедно със Саид Муса, друг християнин затворен в Афганистан. Слава на Бога за твърдата вяра на Шуаиб.

БУТАН – Възможна промяна на положението на християните
По време на своето декемврийското заседание, властите регулиращи религиозните организации в Бутан са позволили на християнските организации да имат официална регистрация на своята общност. Това е първият случай в историята, когато Бутан признава и дава права на голяма част от своето население, което досега тайно е изповядвало своята вяра в Христос. Властите в Бутан досега са признавали само будизма и индуизма, като официални религии в страната. По тази причина, само тези две общности са имали право открито да изповядват своята вяра и да имат храмове за поклонение. Всички останали религиозни практики са били забранени със закон през 1969 и 1979 г. Източниците на информация твърдят, че готовността на правителството да признае християнството в определена степен се дължи на желанието на властите да имат по-голям контрол над християнската общност. Правителството е склонно да регистрира само една християнска организация, която да представлява всички християни в Бутан. Благодарим на Бог за тази позитивна стъпка. Да се молим Бог да работи в сърцата на властите за да бъдат отворени за името на Исус.

НИГЕРИЯ – Още убити в продължаващо етническо насилие
Среднощни нападения в две села в областта Плато са отнели живота на 8 човека в разгара на продължаващо религиозно напрежение в централна Нигерия. Източниците съобщават, че нападенията са извършени в селата Фарин Ламба и Фан. Двама мъже, една жена и бебе са били убити по време на нападението във Фарин Ламба. Според местните жители, нападателите са били облечени във военни униформи. В отговор, протестиращите са поискали преместването на военното подразделение имащо за цел опазването на мира в тази област. Военните са обвинени, че са ”затворили очите си” за нападателите на християните, и че дори са подстрекатели на нападенията. Това е петото поредно нападение на християнско село в тази област през последните две седмици. Най-малко 13 души са убити по-време на нападения в близките села през месец януари. Да продължим да се молим за християните в Нигерия. Да се молим Бог да раздвижи официалните власти, които да осигурят необходимата защита на християните. Да се молим техните съседи мюсюлмани да познаят Христос.
Братя и сестри, моля ви подкрепете ме в молитвата ми за отлична оценка по химия на моята племенница. Знам, че за Бог няма невъзможни неща и племенницата ми ще бъде възнаградена за положените усилия. Благодаря ви! Бог да изпълни всяка ваша нужда!
Много се нуждаем от молитвена подкрепа за нуждата на наш брат в Господа, който няколко месеца не може да продаде колата си за да посрещне с приходите от нея свои финансови нужди. И нека Живият Бог се прослави в разрешаването на големи и малки проблеми и нужди, чрез Неговата намеса ! Предварително благодарим за молитвите и Бог да благославя молитвните работници, Амин !
Моля нека не преставаме да се молим за децата на България и за реформата в българската образователна система. Вярвам, че сега по време на масовия 40 дневен пост, който много църкви сме предприели Бог ще обръща към себе си много сърца. Децата на България са нейното НАСТОЯЩЕ! Нека не преставаме да ги издигаме пред трона на милостта и благодатта на Бога ще се излее. Амин!
Молитва за проблем в университета. Подкрепете ме с молитва в преминаването ми през труден период от последната година в университета. Вярвам, че Бог ще даде победа, тъй като нещата трябва да разрешат днес.
Моля ви,скъпи братя и сестри,молете се за дъщеря ми да издържи успешно изпитите и да запише следващия семестър!Бог е милостив!
Моля Бог да благослови брат ми със сигурна платена работа, за да може достойно да се погрижи за сина си и съпругата си. Постя, моля се, благодаря и славя Бога. Бог да отвори очите на мама, да я благослови и за да може да приемеме спасението си и да увеличи вярата си. Бог да помогне на мъжа ми да прозре, че Бог е велик, жив Бог и да го приеме за негов личен спасител и освободител.
Братя и сестри в Господа, обръщам се към вас със сърдечна молба за помощ и подкрепа в молитва. Скоро бях в Пловдив на преглед при един водещ специалист в областа на стоматологията. След прегледа жената ми каза Меко казано, положението на зъбите Ви е много лошо. Има 3 месеца работа по тях и е свързано с много пари. Пред мен стоят два варианта-да започна работа в Пловдив, което е трудно, но не и невъзможно за Бога или да бъда поет от студенти шести курс в университета, където се заплаща символична цена. Но въпреки това и за там ще ми трябват около 300 лева, които немога да намеря.Молете се.
КИТАЙ – Внезапни проверки в домашна църква

По информация на China Aid Association, на 12 ноември, в домашна църква в град Анхуи внезапно нахлуват служители на общинското управление по обществена сигурност и на службата по вероизповедания. Служителите на реда задържат повече от 10 вярващи, като държат 5 от тях през целия ден. Длъжностните лица конфискуват още и вещи принадлежащи на църквата. Да се молим членовете на тази домашна църква да продължат да отстояват своята вяра, независимо от периодичните проверки на правителствени чиновници. Благодарим на Бог за смелостта и верността, която показват вярващите в Китай.

ИЗРАЕЛ – Църковна сграда е изгорена

Compass Direct News съобщава, че на 29 октомври, непознат подпалвач пали огън в църква намираща се в крайно-ортодоксален Еврейски квартал. Агенцията допълва, че подпалвача е нахлул в Jerusalem Alliance Church Ministry Center през прозорец в сутерена и е подпалил долните етажи на сградата. Източници разказват как “дима и шума от буйния огън са събудили 10 доброволци, които са спали в помещенията за пренощуване в сградата”. Доброволците от Дания и Съединените Щати, които са били на посещение в Израел са били закарани в близката болница, където са получили подходящо лечение. Няколко часа по-късно, пострадалите са били изписани. Щетите, които понася църковната сграда са оценени на около 85 000 долара. Благодарим на Бог, че нито един от хората не е бил сериозно засегнат от огъня. Да се молим църквата да продължи да издига Христос и да не спира да служи в този специален за всички град.

ТУРКМЕНИСТАН – Жена на пастор е принуждавана да плати неоснователна глоба

По данни на Forum 18 News, Мая Нурлиева, съпругата на затворения пастор Илмурад Нурлиев, е била накарана да плати “обезщетение” във връзка с лъжливите обвинения довели до осъдителната присъда на нейния съпруг. Мая разказва: „Трябваше да платя или те щяха да ни изгонят от дома ни”. Тя добавя, че съда, който е осъдил съпруга й, е отказал да приеме молбата му за преразглеждане на присъдата в разрешения по закон 10 дневен срок. Мая продължава: „Подадох жалба до съда и до районния прокурор, но те ми отговориха, че биха могли само да пратят решението на съда до моят съпруг, но не и до неговия адвокат или до мен”. Пастор Нурлиев наскоро бе осъден на 4 години затвор чрез подправени обвинения. Присъдата му включва „принудително медицинско лечение за да го освободи от наркотична зависимост”, но съпругата на Нурлиев и други запознати със случая твърдо отричат той да има такава. Нурлиев, който запалва светлината на Христовата църква в град Мари, Туркменистан, може да бъде изпратен в трудов лагер, където затворниците са подлагани на мъчения с психотропни лекарства. Да се молим за пастор Нурлиев, неговото семейство и църквата в Туркменистан, която преминава през тези предизвикателства. Да се застъпим за специалната Божия грижа към пастор Нурлиев и неговото семейство докато е в затвора.
Моля ви братя и сестри да се молите за мен имам финансови задълбения към банки тоест кредити които не мога да погася и ако не се намеша Бог да ми помогне няма как да се избавя. Сега изгубих и работата си и положението става много интересно затова братя и сестри много ви моля да се застъпите пред Бога за мене. Благодаря ви!