Молитвени нужди (Януари 2011)

Молитвени нужди (Януари 2011)

Братя и сестри, нека се застъпим в молитва за Гергана! Тя е млада жена, малко над 30-те, която от 03 март т.г. е в кома. Намира се във Военна болница с аневризма в мозъка. Има и две малки дечица – едното на 2 год., а другото малко по-голямо. Нека изпросим Божията милост за Гергана, нейния съпруг и двете им невръстни рожби! Бог е ЖИВ! Бъдете благословени!


Братя и сестри , моля Ви молете се за мен и моето семейство да излезем от финансовото затруднение в което изпаднахме. От 2005 г. насам животът в семейството ми се обърна на 360 градуса. Без да ползвам парно отопление ,без да бъда призована на съд бях осъдена и заплатата ми бе запорирана. От тогава насам изпаднахме във неописуемо финансово затруднение. Банка ме осъди, даде ме на частен съдебен изпълнител и на финансова къща . Има опасност да загубя и единственото което имам неследственото си жилище.Децата ми са стресирани. Всичко това най-тежко изживява синът ми.Моля Ви , молете за нас.


Братя и сестри в Господа, Моля да ме подкрепите в молитва за здравето на моята майка, която се възстановява от тежко заболяване. Да измолим от нашия Господ да я изцели доколкото е възможно, тя вярва в Иисус. Моля да й вдъхне сила да се бори. Всичко е в Неговите милостиви ръце! Бог да ви благослови и да бъде с вас!


ИНДИЯ – Продължават атаките срещу християни в индийския щат Ориса
Индуски екстремисти продължават своите атаки срещу християнското етническо малцинство в индийския щат Ориса. По време на последния инцидент, около 60 члена на индуската националистическа група RSS нанасят побой на един християнин, който изпада в безсъзнание и увреждат тъпанчето на ухото на друг. Екстремистите нахлуват в молитвени събрания и нападат църкви, биейки присъстващите християни. Сред техните жертви има жени, някой от които бременни и деца. Страхувайки се от допълнителни атаки, най-малко четири семейства са напуснали селищата си и не са се върнали. Ориса е била сцена на чести атаки срещу християни и през 2008. От 8 декември 2010 насам, християните от провинция Малкангири са били атакувани 15 пъти. Една от най-лошите атаки е била по време на Рождество Христово, когато около 200 екстремисти нахлуват внезапно в църква в Кови Конда и нараняват сериозно няколко християни. Да се молим за всички християни в провинцията. Да се молим да останат твърди във вярата си и Бог да изцели наранените. Да се молим също техните гонители да познаят Христос.

ИРАН – Ново покръстени християни са задържани в масови арести
Наскоро обърнал се към Христос иранец е бил измежду повече от 20 християни арестувани през последните няколко месеца в Иран. Новоповярвалият Халил Ярали е бил арестуван на 15 януари, 2011 в Ахваз, Иран. Ахваз е разположен в югозападен Иран, на около 500 мили от Техеран. След като е бил повикан за разпит от службата за сигурност, в рамките на следващите три седмици Халил се е явявал няколко пъти в централното управление на разузнавателната служба в град Ахваз. Когато на 15 януари е бил повикан на разпит е задържан. След неговия арест, служител на службата за сигурност отива в дома на Халил и конфискува някой от неговите вещи. Халил е бил държан 28 дена в строг тъмничен затвор преди да бъде преместен в затвора Кароон. Той е бил подложен на интензивен разпит, но не е бил обвинен. Властите не са дали обяснение за неговия арест. Да се молим за Халил и неговото семейство. Да се молим също и за вярващите в Иран, които са били арестувани по време на масовите арести през декември и януари.

ВИЕТНАМ – Семействата на затворници страдат и чакат
Семействата на хвърлени в затвора християни във Виетнам са изправени пред редица сериозни изпитания, включително финансови затруднения и болести. Освен, че жените са оставени без съпрузи а децата без бащи, семействата рядко имат възможност да посетят своите затворени близки, и децата не могат да си позволят да посещават училище, понеже семейството няма доходи. Служител на Гласът на мъчениците във Виетнам наскоро е изпратил сведения за 51 семейства на християни хвърлени в затвора. Съпругата на един от затворените християни казва, „В затвора, съпругът ми няма достатъчно храна за ядене, но въпреки това трябва да работи много.” Друга съпруга на затворен казва, „Нашето семейство остава вярно на Бог, въпреки че понякога сме слаби.” Служителите които са посетили семействата на затворените са имали трудната и отговорна работа да насърчат близките им. Те са пътували до много селища за да се срещнат с близките им и да им осигурят посещение на затворените, много от които са на отдалечени места. „Благодарим ви за помощта,” е написал един роднина. „Бог да благослови изобилно вас и семействата ви.” Да се молим за освобождаването на затворените във Виетнам християни. Да се молим също и за семействата на затворените, техните материални нужди да бъдат снабдени и да бъдат насърчени чрез Святия Дух.


Братя и сестри имам неплатени сметки и дължими суми.Моля Ви,молете се за мен в името на Исус за Божия Слава всяка моя нужда и дълг да бъде снабден с небесното най-добро.Амин.


Моля Ви, да се молите за сина ми Николай. Студент е последна година и има още 5 изпита, но е загубил вяра, че ще се справи и иска да се отказва.


Моля се и Ви моля да се молите за моето здраве.Сега ще изчакам и този месец март ,а следващия месец ще трябва да си правя нов туморен маркер.Преди година се установи почти двойно увеличение и ме посъветваха през 6 месеца да следя нивото на маркера.С Божия помощ след 6 месеца беше намалял,но пак над тавана.Вярвам и този път Бог да даде задоволителен резултат иначе ще се наложи оперативна намеса.В Исусовите рани сме изцерени и затова моля Бог за милост и цялостно изцерение.Амин


КИТАЙ – Правителствен проект усилва регулациите към християнските богослужения
Китайското правителство планира през тази година да затегне регулацията на християнските богослужения, според информация от английското издание на китайски вестник. Китайската държавна агенция по въпросите на вероизповеданията (КДАВВ) е оповестила, че ще насочва богослуженията на протестантите в нерегистрираните църкви към поклонение в такива с държавно регулиране. Китайски източник на агенцията е потвърдил, че по време на арест през 2010, полицай му е казал, че от 2011 ще спрат да бъдат „любезни”. В материала от вестника се казва още, че КДАВВ ще засили контрола върху груповите религиозни дейности на чуждестранните граждани в Китай и ще ограничава чуждестранното проникване в страната с религиозна цел. Тази нова политика може да означава увеличено преследване на християни в Китай, особено на тези които се покланят в нерегистрирани църкви. Християните са били изправени пред подобен натиск от страна на правителството преди олимпийските игри през 2008, когато християни са били арестувани, поставяни под домашен арест или принуждавани да напуснат домовете си. Да се молим християните в Китай да са духовно подготвени за тази нова вълна на гонения и това да не плаши новоповярвалите.

ЕТИОПИЯ – Мюсюлмани дават ултиматум на християни да приемат вярата им, да живеят или да умрат
Мюсюлмани от град Бешено са поставили съобщения на вратите на християнските домове предупреждавайки ги да се обърнат към исляма, да напуснат града или да бъдат убити. Трима християнски ръководители са били принудени да напуснат града, а на двама други християни им е бил указан натиск за да се обърнат към исляма. Други християни също са били тормозени и физически насилвани откакто са поставени предупрежденията. Християнската общност в Бешено се състои от 30 вярващи, и тези християни от много години са подложени на натиск от страна на мюсюлманите. Проповедника Каса Ауано все още е в критично състояние след като мюсюлмани го нападат на 29 ноември 2010г. Няколко дена след атаката, около 100 мюсюлмани обграждат превозното средство, което е превозвало християнски лидери, които са отивали на среща с мюсюлмански представители на която е трябвало да се обсъди мирното споразумение между двете страни. Двама от мъжете, Тесема Хирего и Нигусе Денано са били сериозно ранени по време на нападението, докато техните спътници са претърпели по-леки наранявания. На 2 януари, мюсюлмани нападат с нож Темесген Петерос, след като е свидетелствал в съда против мюсюлманите нападатели. Да се молим Бог да отвори врата на християните в Бешено за да разпространяват Благата вест смело и с голяма любов. Да се молим техните гонители да познаят Христовата любов, чрез живота на нашите братя и сестри.

ИНДОНЕЗИЯ – Тълпа напада църкви след решение на съда
Група мюсюлмани от Темангунг, Индонезия, са нападнали три църкви, след като християнин обвинен в богохулство получава присъда, която според тях е твърде снизходителна. Около 1500 мюсюлмани започват да хвърлят камъни към полицията и да скандират ”смърт, смърт”, като едновременно с това чупят стъклата на съда и запалват близките автомобили. Бунтовниците след това се насочват към няколко църкви в околността. Индонезийската Църква Витлеем, която е била на два километра от съда е била изгорена, като е разрушена и част от детска градина в близост до имота и шест мотоциклета. Петдесятната църква Темангунг също е била изгорена, като тълпата през цялото време е викала ”изгорете, изгорете!”. Църквата Св. Петър и Павел е била разграбена и нейният лидер, Пастор Салхана е бил бит според информация на агенцията Release International. Агенцията съобщава още, че приюта за сираци и медицинският център към църквата са били разрушени по време на безредиците. Да се молим за вярващите и християнските работници засегнати от насилието и за възстановяването на мира в Темангунг, Индонезия.


Искам да ви помоля да се молите за град Котел, Бог да извърши делото си и да има работа за хората за да не търсят работа в други градове и да отсъстват от църква. Наистина е важно за нас.


ИНДОНЕЗИЯ – Органи на властта в западна Ява се опитват да спрат Рождествена служба
Правителствени служители в Западна Ява са се опитали безуспешно да попречат на Индонезийската Християнска Църква, GKI, в град Богор, да проведе Рождествената служба на 25 декември. Бона Сигалингинг, говорител на църквата, разказва как от полицията са телефонирали на църковните лидери и са им казали да отменят Рождествената служба, която е била планирана за 7 часа след обяд на Рождество Христово. Въпреки предупрежденията, църквата е провела своето богослужение в присъствието на разположени наблизо мюсюлмани скандиращи „Allahu akabar (Бог е велик)!” и “Спрете ги!”. Следващата сутрин, властите спират християните от провеждането на редовната си неделна служба. В друго подобно събитие на 19 декември, местна твърдолинейна мюсюлманска група убеждава полицията да изнесат различни вещи, включително и пейките от протестантската църква „Хуриа Кристан Батак” в Ранкаек, Бандунг, която вече е била затворена от властите. Благодарим на Бог за верността на индонезийските християни, които продължават да се събират въпреки силната опозиция.

ЕРИТРЕЯ – Множество християни са арестувани при внезапни проверки
Повече от 100 християни са задържани от 30 декември, 2010 до сега по време на внезапни проверки във и близо до столицата Асмара и в град Накфа в Източна Еритрея. По време на нахлуването в църква Филаделфия в град Асмара на 31 декември, всичките присъстващи 41 членове са били арестувани и отведени за разпит. Те също са били бити в полицейското управление. На 1 януари, повечето от християните свързани с различни църкви около Асмара са били задържани и според сведенията все още са държани от полицията. На 9 януари, в град Накфа, 35 вярващи, включително двама възрастни мъже в лошо здравословно състояние са били арестувани по време на богослужение в частен дом. Църквата в Еритрея допълнително бе разтърсена от новината, че още една християнка е починала по време на ареста. Сибъл Хагос Мебрахту, която е била на 27 години, е починала във военния лагер Сава на 1 януари, по-всяка вероятност поради отказа й да приеме медицинско лечение против малария. Според сведенията, тя е била изтезавана, след като е била хваната да чете Библията в нейния дом. С нейната смърт общият брой на християните загинали по време на арести от 2002 г. насам е 16 човека. Да се молим християните в Еритрея да останат твърди във вярата и да продължат да прославят Бог, устоявайки на тези жестоки гонения.

ПАКИСТАН – Вълнение около делото на Азиа Биби за богохулство
Осъждането на Азиа Биби за богохулство е причинило вълнения и дебати не само по отношение на произтичащата от това смъртна присъда, но и по отношение на самия закон за богохулство. Азия, християнка от бедните слоеве на обществото бе обвинена от нейни колежки в богохулство и осъдена на смърт от съда. Нейният случай предизвика дебати в Пакистан относно валидността на закона, който забранява говоренето против пророка Мохамед или Корана. Управителят на провинция Пунджаб, който подкрепи Азиа Биби и призова за отмяна на закона, бе убит от собствената си охрана. Животът на Азиа е също в опасност. Екипът на Гласът на мъчениците (Voice of the Martyrs) в Пакистан е загрижен за нейната безопасност както в затвора, така и при транспортирането й от затвора до съда, където се води делото. Семейството на Азиа също е в опасност и нашият екип им помогна при преместването им на безопасно място. Нейният съпруг и децата й също много се тревожат за нея. Да се молим за безопасността на Азиа и нейните близки. Да се молим законът за богохулство, който често се използва против християните в Пакистан да бъде отменен.